Vdávala jste se některá v rovnátkách?

Ahoj holky, tak a je to tady :-( Po dnešní návštěvě zubařky bylo definitivně potvrzeno, že budu muset mít rovnátka :-( Jsem z toho nešťastná, nasadit by mi je měli někdy letos v létě a já na příští rok plánuji svatbu! Mám strach, že budu ošklivá nevěsta, ale svatbu kvůli tomu odkládat nechci, budu je mít minimálně na 2 roky! Máte s tím některá zkušenost? Popř. nevíte, dají se na fotkách vyretušovat?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
no...já mám zase mindrák z brýlí, ale na velmi chytré rady typu "pořiď si čočky" jsem taky alergická. Čočky na mě se totiž vyrábí v Evropě u pár dodavatelů a tak bohatá, abych za ně dávala pokaždé 10.000 taky nejsem. Takže abych si nespletla ženicha se stromem prostě musím brýle mít, a taky z toho nejsem nadšená. Je to prostě něco, s čím nic neuděláš. A to, jestli to jde vyretušovat se spíš zeptat fotografa, anebo odložit rovnátka a urychlit svatbu. Jinak moc rad není...
Odpovědět
@danielama měla jsem podobné dilema...nasadit mi je chtěli v březnu, ale já odmítla s tím, že bude svatba, takže svatbu budeme mít 1.6. a 17.6. mi nasadí rovnátka.. Zuby mám docela rovné až na dvojku, která mi to "kazí", takže raději budu mít na svatbě svoje zuby bez rovnátek.. Na druhou stranu jsem přemýšlela, že do nich půjdu už v březnu, budu mít keramické, takže nebudou tolik vidět, kdybych měla mít celokovové, tak do toho bych určitě nešla a odložila to..Takže pokud budeš mít keramiku a je vidět víceméně jen kovový proužek, tak to tak strašné nebude ;-)
Odpovědět
Ahoj holky ja nebudu mit rovnatka, ale mam zlomenou nohu a svatba je za 14 dnu takze nejen pripravy mam komplikovane, ale hlavne pujdu k oltari min. s francouzskyma holema ;-(
Odpovědět
tak se zkus s doktorkou domluvit ať ti na dobu před svatbou dá jenom ty nasazovací a po svatbě si je nech udělat natrvalo.Já nasazovací nosila asi 7 let a pomohlo mi to. Zoubky mám hezky rovné.
Odpovědět
Myslím, by měly jít vyretušovat. Nebo se poraď s ošetřujícím lékařem, jestli by nebylo možné je na svatbu dočasně sundat (třeba i za poplatek za práci lékaře navíc). Třeba to ze zdravotních důvodů nepůjde, ale za zeptání nic nedáš. ;-) @im4fun Doufám, že mě teď neukamenuješ za radu typu "pořiď si čočky" :-D , ale přece na pořízení jednoho páru čoček nedáš 10.000Kč, nebo potřebuješ opravdu natolik speciální, že se za jinou cenu nepořídí? Svatba je jeden den a doba zvykání na čočky je tak týden, než o nich vůbec nevíš a nevnímáš jejich přítomnost v očích. Na měsíční nošení Ti stačí u většiny druhů jeden pár (alespoň tady v Čechách se zkušební páry prodávají v dvoukusovém balení). To je jen taková úvaha, že pak přeci není důvod je nosit a kupovat napořád. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
malá...víš, já myslím, že hlavní bude, že tam bude stát on !!! a pro něj bude hlavní, že tam budeš stát ty!!! a jestli s rovnátky nebo bez je úplně jedno. Myslím, že my ženské jsme až moc sebekritické. A přitom našim mužům přijdeme nejkrásnější třeba v teplákách a s ručníkem na hlavě nebo po ránu s oteklými víčky...Nechápu, proč by si zrovna ty neměla být ta nejkrásnější v rovnátkách....rozuměj, já bych to taky řešila, ale přitom racionálně vím, že není důvod nechat si kazit svůj den. Budeš jeho žena a je jedno jestli s nebo bez rovnátek!
Odpovědět
@jitula123 máš naprostou pravdu ve všem co píšeš, ale ono to není jen o vizáži, mít fixní rovnátka je v případě svatby i přítěží pro hygienu. Ony se musí opravdu po každém jídle čistit speciálním kartáčkem, jelikož se na nich usadí zkrátka vše. Nejde jíst všechno, jen měkké..Bylo by tam zkrátka to omezení, že si každou chvíli bude nevěsta kontrolovat ústa, zda jí tam něco nevisí a omezovat se možná i v jídle..Mě se do toho nechtělo právě i z těchto důvodů..
Odpovědět
Profilova fotka
aha, tak to se přiznám, že jsem netušila :-(
Odpovědět
@danielama U rovnátek je více problémů než jen vzhled. Vzhledem k tomu, že se v dásních tím vším posouváním uvolňují bakterie (i když si čistíš zuby detailně po každém jídle), tak mže nastat pálení rtů - jsou úplně suché, šupinaté a bohužel hojení otížné. Mohou se z toho hodně dělat i koutky. Každý totiž fixní rovnátka zvládá jinak. Někomu to dělá a někto je třeba zvládá úplně super. Já z nich měla hodně rozedrané rty zevnitř v určitých intervalech a ani vosk na rovnátka nezabíral - dost bolestivé. :-( Jinak s rovnátky se fotit dá, akorát pokud by jsi nechtěla ať jdou vidět, tak neukazovat zoubky.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám rovnátka už skoro rok a v létě je svatba,nahoře mám keramiku,dole kov a nevidím v tom žádný problém,na fotkách skoro nejsou vidět-pokud to není vyloženě zaměřeno na ksichtík a co se týče hygieny tak to je uplně v pohodě-před nasazením jsem se bála že to bude hrozný ale opravdu je nečistím po každým jídle a jím úplně všechno-dokonce i mák si občas dopřeju :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a ještě abych doplnila tak mám i brýle ale ty na svatbu odložím-i když je nosím už od malička-tak na svatebních fotkách je teda nechci-přeci jen mám trošku výraznější a kazilo by to podle mě takovou tu jemnost ve svatebních šatech či jak to říct :-D @im4fun nevím teda jakou máš oční vadu,ale čočky za 10 000 jsem teda ještě neviděla-a to jsem taky měla dost velký problém sehnat na moje očka čočky =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky teda nevím no :) Asi takhle. Rovnátka se asi jen tak nevyretušují. Zabírají velkou plochu zubu a nemuselo by to vypadat dobře, a hlavně jde i o tvůj pocit, ne jen o fotky. Za další. Snímací rovnátko na stálé zuby je zbytečná investice. Snímací aparátky se dávají jen dětem na dočasné zuby. Říkám to z pohledu mého, pracuji na ortodontickém oddělení. Nasazujeme defakto každý den :) A sama jsem rovnátka měla 2 a půl roku a vím, že bych se v nich vdávat nechtěla. A to mi je sundávali měsíc před svatbou (měli jsme to vypočítané) :)) Záleží na tom jakou máš vadu a jak moc je pro tebe esteticky důležitá. Nech rovnátka nasadit až po svatbě. No a nebo nasadit a před svatbou sundat a hnedka po svatbě zase nalepit. Ale to ti neudělá každý ortodontista. My jsme tak s jednou slečnou domluvení, ale to je vyloženě na lékaří a jeho ochotě. A další věcí je, že když určitou dobu působíš silou na zuby a najednou sundáš fix a ničím to nezafixuješ, je možnost že i za pár dní, se zuby začnou zase vracet do původní polohy. Takže vlastně tady záleží na tvím pocitu. Jde tam jen o to, jestli se v nich budeš cítit a smíříš se s tím, že budou hold na fotkách (pokud budeš cenit zuby :)) )
Odpovědět
Článek se načítá
Holky, děkuji všem za vaše příspěvky :-) Já si chci nechat určitě nasadit tu keramiku, je to míň vidět a když už je budu mít na tak dlouho, tak do toho zainvestuji, jsou přeci jen jednou tak dražší než kovové, tak akorát nevím pak s tím sundáním. Pokud teď za ně dám 15 000Kč, tak asi už nebudu mít na to, aby jsem si je pak nechala na víkend sundat a pak zase za tu cenu nasadit (obzvlášť po svatbě asi penízky moc nebudou). A odkládat už to paní doktorka moc nechce, to jsem se snažila, je zase pravda, pokud by jsme měli svatbu třeba až v srpnu 2014, tak by se to muselo odložit o víc jak rok a to je dost dlouho. No asi do nich půjdu a nebudu se holt tolik zubit (hlavně na fotkách). Taky se trochu bojím té hygieny, je pravda, že do nich asi vše zalézá a musíš si tak jít hned vyčistit zuby. Je to nepříjemné jak vzhledově, když ti všude trčí jídlo tak i pocitově. Ale zase si neumím představit jak si tam hned po obědě někde na wc čistím zuby, navíc si smyji make-up :-| Ach jo, možná už řeším kraviny, ale tohle vše se mi prostě honí hlavou a jsem z toho dost smutná.
Odpovědět
Profilova fotka
Když říkáš, že máš svatbu až příští rok tak bych se toho moc nebála. Já třeba měla každý zub jinde a doba léčení byla víc než dva roky, sestra je má na pevno teď, měla to o něco lepší než já a jí budou sundavat rovnátka ani ne po roce. Hodně záleží na tom jak je to složité a jak je šikovný zubař. Ale chápu tvé obavy na svatbě chce být každá krásná ;-)
Odpovědět
Já mám rovnátka taky - keramiku, už skoro půl roku a je jisté, že na svatbu, kterou plánujeme na příští rok je mít ještě budu :-( a popravdě řečeno řeším to samé co Danča - jak ten vzhled, tak i pak tu hygienu. Je pravda, že po každém jídle si musím jít zuby vyčistit, protože se pod rovnátky holt drží :-| A taky by mě tedy docela zajímalo, zda jdou pak na fotečkách ty rovnátka vyretušovat (obzvlášť tyto keramické, které zdálky opravdu vidět nejsou - takže ty určitě všem doporučuji :-) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama No pokud si dáš karamiku tak to by se ti sundání na svatbu vážně prodražilo. Protože ty stejné zámky už se znova nalepit nedají. Ale kovové ano, takže to by defakto stálo jen lepení. Ale pokud máš svatbu až za rok, tak bych to neřešila, to si zvykneš a už ani nebudeš vědět že je máš. A hygienu neřeš. Není pravda a ani podmínka že si to musíš po každém jídle čistit. Jako pokud nebudeš jíst zelí tak se nemusíš moc bát, že ti tam něco bude viset :-D najíš se, zapiješ a vyšploucháš v puse a to nejhorší je pryč :) a hlavně, po nějaké době tě to ani nebude bavit čístit po každém jídle :-D Tak hodně štěstí s keramikou, já bych do ní osobně nešla, ale komu záleží na tom, aby to moc vidět nebylo, to je potom jiná :)) Tak at se zoubky krásně rovnají! :) a mnoho štěstí při přípravách!
Odpovědět
@torpen @lenik22 chtěla bych se im4fun zastat protože mám taky takovou ne uplně obvyklou vadu, respektive kombinaci vad a čočky jsem zkoušela jednou - protože se museli dělat na zakázku, vyrobit je byly ochotné pouze dvě firmy na našem trhu, takže výběr nic moc, vyrobili mi pouze čtvrtletní a ty stály lehce přes 5000,- Snažila jsem se je nosit co nejvíce, ale stejně jsem v nich moc dobře neviděla, slzeli mi často oči, prostě nestálo to za to. Navíc se mi jedna čočka po asi měsíci a půl roztrhla. Když jsem s tím šla do optiky, jestli nebyla nějaká vadná, tak mi bylo řečeno že při těchto dioptiriích a zakřivení se to stává... Brýlí ani rovnátek na svatbě bych se nebála, protože pokud je nosítě běžně, patří k vám, všichni jsou na to zvyklí a možná by bylo spíš divné vypadat v ten jeden den jinak...
Odpovědět
@horseska19 A mohu se tě prosím, jako odborníka :-) , zeptat proč by jsi do keramiky nešla? Paní doktorka mi říkala, že v tom nepozoruje žádný rozdíl co se týče délky rovnání nebo v tom jak drží na zubech a tak. Navíc je to prý i kvalitní materiál, takže se nezbarví, nezežloutnou časem, jako třeba plast.
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama Já osobně bych do ní nešla, protože zámky keramické jsou o něco vyšší než kovové, ale to je věc zvyku. No ale hlavní důvod je ten, že keramické zámky nejsou tak pevné. Kovový u nás stojí 160kč, když se odlepí, opískuje se a nalepí se znova. Ale keramika je křehčí. Když se zámek odlepí, už se nedá přilepit a když ano, tak stejně nevydrží, protože ta ploška na kterou se lepí, už je porušená. Takže se musí koupit zámek nový a to je např u nás skoro 600kč. A to už se dost prodraží. Jenže to je prostě věc názorů, my na tohle naše pacinty upozornujeme. Jenže největší podíl na tom mají samozřejmě oni. Když se o to pacient nestará a nedává si pozor na to, do čeho se zakusuje, tak je potom jasný že je problém na jeho straně. Je to vážně individuální. Já měla rovnátka dva a půl roku a nespadl mi jediný zámek a nic se neuvolnilo. Jenže máme i experty, co chodí na opravy každý týden :D Takže to není tak, že keramiku nedoporučujeme, ale upozornujeme, že se léčba může prodražit a pokud budou zámky padat, tak i protáhnout. Ona je ta keramika vážně hlavně pro ty, kdo to chtějí schovat. Ale u nás už ji má málo lidí. Jak děti tak dospělí už se za fix nestydí a naopak ho rádi ukážou :)
Odpovědět
@majvik To je tedy dost těch 5.000Kč, a pokud jsi ještě měla problémy se slzením, to je mi líto. Divím se, že Tě při reklamaci takhle odbyli, to ty čočky ani nepřevzali k reklamačnímu řízení? Měl se na ně podívat odborník, který tomu rozumí. Samozřejmě nelze vyloučit, že to byla mechanicky způsobená vada, ale taky nemusela být, a to bys měla nárok na vrácení peněz nebo na výměnu za bezvadný kus.
Odpovědět
@horseska19 Děkuji moc za odpověď :-) . Ještě to pořádně promyslím, ale já jsem bohužel ten případ, co je bude chtít co nejvíce skrýt, takže nejspíš to risknu.
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen @lenik22 No děvčata ano, je to tak. Poslední čočky, které jsem nosila, stály 5.000 a ty už se přestaly vyrábět - dodavatel ukončil totiž výrobu těchhle čoček na míru. A měsíční čočky na mě neexistují, takže vaše rady na jejich pořízení jsou fakt mimo. Takže jedinou možností je si je objednat někde v Evropě u jednoho z pár dodavatelů, ale to jsou půlroční čočky, ale i tak 10.000 je už fakt moc. Prostě ne každý je tak dokonalý jako vy a má jenom nějakou krátko nebo dalekozrakost, že.
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen ona u čoček, které existují jenom jedny (dělané přímo pro tebe) ti je nevymění za bezvadný kus. Já třeba tenkrát na ty svoje čočky za 5.000 čekala čtvrt roku, takže to bych mohla vyhodit zrovna i tu druhou.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenik22 a mimochodem to že jsi je ještě nikdy neviděla neznamená, že neexistují, že. To mi teda pak řekni, kam pro ty čočky chodíš ty, abych se po 15 letech trápení s čočkovými odborníky na českém i zahraničním trhu poučila.
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun jak jsem psala...nevím co máš za vadu...;-) a věř mi,kdybych byla tak dokonalá a měla pouze dalekozrakost a stály mě čočky 500 tak jsem nepíšu,obešla jsem hodně optik a z 90% mě poslaly domů se slovy bohužel...takže asi tak :-) a taky mi je vždy musí objednávat ze zahraničí(aspoň mi to tvrdí) a čekám na ně i více než měsíc a platím za ně cca 3000 na půl roku,ale mě teda vydrží mnohem déle protože je nosím jen ve výjimečných situacích. a samozřejmě pokud ti je vyrábí na míru přímo pro tebe tak to už tu cenu chápu.
Odpovědět
@im4fun Teď, když jsi to vysvětlila a cenu potvrdila, tak rozumím a chápu, že by to byla opravdu velmi nákladná záležitost. I když Ti naše rady nepomohly, tak jsme se apoň pokusily poradit, pomoci (za což bych očekávala vděk a ne slova o tom, jak jsou naše rady mimo a jak jsme dokonalé...). Přála bych Ti upřimně opravdovou dokonalost - vidět dobře a nemuset toto řešit vůbec. :-) S tou reklamací je to samozřejmě jiné, když nakupuješ ze zahraničí a neuplatní se české právní předpisy. Jinak v Čechách občanský zákoník nerozlišuje, jestli se jednalo o zboží na zakázku nebo ne z hlediska posuzování vad. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen tak je jasné, že reklamace se vztahuje i na zboží na zakázku, ale právě v případě čoček, kdy vlastně musíš dodržet dobu nošení a nepřenosit je, a než ti vyrobí nové trvá někdy i 3 měsíce, tak to v podstatě ztrácí u čtvrtletních čoček smysl, protože než by ti zaslali novou, můžeš rovnou vyhodit tu druhou...v tomhle je to protě blbé. Jinak tvoje rady beru, ale na druhou stranu je jasné, že mě to, cos mi poradila, napadlo také, a přesně totéž mi říkají všichni - zajdi si do optiky a nech si udělat čočky. Ale to, že v ČR vlastně existuje jediná optika, která je schopná mi zajistit čočky, a to na ně ještě čekám 3 měsíce, a pak mi ani nemusí sednout, už nikdo nechápe (teď nemyslím konkrétně tebe). @lenik22 tak buď ráda alespoň za těch 10% optik, které ti umí pomoct. Co bych za to dala:D Dokavaď jsem to neměla tak zlé, tak jsem taky mívala čočky za 3.000 za půl roku, jenomže ty se pak přestaly vyrábět, takže pak jsem dostala jeden pár za 5.000, ten se po nějaké době taky přestal vyrábět, takže teď nemám nic. Ale je to děs, protože v brýlích vypadám jak tydýt a tím pádem i fotky budou fujky...njn...
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun a jak to máš s brýlemi?ty tě vyjdou na kolik?já totiž spíš řeším drahé brýle protože co chtějí za ty skla to je masakr..je to dva roky co jsem pořizovala nové a přítel mě ukopal do takových výraznějších a třeba teď na tu svatbu vím že je určo nechci protože by mi prostě k těm šatům nešly,říkala jsem si že si pořím ještě jedny jemnější(které jsem vždy nosila) ale dávat zase 10 000 za další brýle...no děs...hold zuby a oči je na mě to nejdražší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lenik22 no to ti povím přesně, protože mám asi tři týdny nové brýle. Sice jsem na ně zase čekala skoro dva měsíce, ale už jsou. Na svatbu budu mít takové ty bezobroučkaté, ty mě stály 10.000 (ale to už je asi 6 let zpátky, a tudíž jsem s nima teď už dooost špatně viděla a musela si nechat udělat nové, ale mezitím jsem nosila právě ty čočky, takže cajk). No a ty nové, jelikož čočky na mě už nejsou (resp. jsou, ale 10.000 za půl roku, no nejsem blázen ne?:D), mě teď přišly na 16.000...Z čehož obroučka byla 1.500, masakr...Ale aspoň s nima snad dva roky zase vystačím no
Odpovědět
Profilova fotka
@lenik22 jo teď mimochodem byla kolegyně se synem na rovnátkách, a přišly jí na nějakých minimálně 10.000...fakt zuby a oči jsou drahý no
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?