Svatba bez vizážistek, kadeřnic a hlavně umělých nehtů

Profilova fotka
Ahoj holky, pročítala jsem zdejší diskuze o zkrášlovacích procedurách a uvědomila jsem si, že až se budu vdávat já, nejspíš je rovnou všechny přeskočím a těch pět hodin lítání po kadeřnicích, vizážistkách a nehtařských studiech si odbydu za 5 minut s hřebenem, tužkou na oči a řasenkou. Mám alergii na prakticky veškerou chemickou kosmetiku od pracího prášku po make-up, takže si návštěvu běžného kadeřnického nebo kosmetického salonu stejně nemůžu dovolit. Jsem odkázaná jen na přírodní kosmetiku a ta bohužel není tak kvalitní a nevydrží tak dlouho jako běžná chemická. Nehledě na to, že plno výrobků v přírodní verzi ani neexistuje (nebo jsem je alespoň zatím nenašla), a např. o laku na vlasy nebo o parfému si můžu nechat leda zdát....Přestože se u mě tahle alergie objevila teprve před půl rokem, nikdy jsem to s tou umělou krásou nepřeháněla a jako jedna z mála holek jsem ještě nikdy v životě neměla obarvené vlasy, nalakované nehty a make-up na obličeji. Nejsem ten "přírodní" typ, co o sebe vůbec nedbá, jen mi prostě přijde zbytečné patlat na sebe různé serepetičky, se kterými holka vypadá hůř než bez nich... Tak jsem si říkala, že to asi nebudu přehánět ani v den svatby a vystačím si s tou svou přírodní řasenkou a tužkou na oči jako v kterýkoli jiný všední den. Nějaký přírodní make-up bych asi sehnala, ale otázkou je, jak by po x hodinách na tom obličeji vypadal.... A vůbec, nerada bych ze sebe dělala někoho jiného, než jsem. Váš názor? Je tu někdo, kdo se na ty zkrášlovací procedury také vykašlal?
Odpovědět
ahoj, já nepoužívám make-up vůbec, ani řasenku, teď řeším, jestli na svatbu ano, ale myslím, že to bude bez zkrášlení, necítila bych se v tom, tak radši vůbec :-) a asi by mě nikdo nepoznal:)
Odpovědět
@mysicka_lb Také make-up z důvodu alergie nepoužívám a v den svatby jsem se jen okoupala a umyla si vlasy. Asi by se mě ženich tehdy polekal, kdybych se zničeho nic namalovala. Vlasy jsem si jednou nabarvila a reakce tehdejšího přítele byla dost záporná. Prostě měl rád Zlatovlásku :-) Má to také tu výhodu, že se bez líčení aspoň nic nerozmaže. Pokud tě všichni znají jen bez líčení, tak proč to měnit. Z pracích prášků mi na alergii nevadí snad jen Lanza color nebo i bílá. Po většině ostatního se mi dělají krvavé tečky a prasklinky na kůži.
Odpovědět
@mysicka_lb Můj názor? Naprosto s tebou souhlasím, že pokud nejsi zvyklá a navíc máš alergii, tak je zbytečný to "lámat přes koleno" a za každou cenu se snažit o nějaké zkrášlení. Navíc by si podle všeho byla úplně někdo jiný, což by určitě nebylo ono a ani ty sama by ses necítila dobře. Jinak já teda tyhle procedury podstoupím, ale s jistýma omezeníma - rozhodně nechci mít na obličeji umělou masku cizího člověka, nechci nic umělého (řasy, vlasy, nehty, atd.) a nehodlám si nechat udělat prostě nic, co nenosím v běžném životě ;-)
Odpovědět
Z přírodní kosmetiky doporučuji Lush - je přírodní, ručně vyráběná a veganská, nově začali dělat i něco z dekorativky. Já od nich používám hodně věcí a vždycky jsem byla nadšená.Dělají i přírodní parfémy! ;-) Mají obchůdek v Praze v Palladiu a e-shop. Jen počítej s tím, že za kvalitu se platí. Jen mě trochu zaráží názory, jako že se zkrášlením by někdo vypadal úplně jinak... přeci jedna vrstva řasenky a případně světlý, jemně perleťový stín nikomu vizáž nezmění (maximálně malinko vylepší) :-. Tím nechci říct, že líčít se na svatbu je povinnost, to je každého věc a nejdůležitější je, aby se nevěsta cítila dobře a v pohodě. Ale osobně neznám ženu, které by vkusný účes a lehké nalíčení úškodilo. Můj přítel nesnáší všechno umělé - nehty, prsa, solárkovou hněď, výrazný make-up... ale když si "udělám" vlasy a nalíčím se, tak na mě může oči nechat. Zato bývalý mě kritizoval i za tu řasenku, že není důvod se malovat, že nejhezčí jsem přirozená, že make-up je pro lehké holky.... no a časem jsem pochopila, že je to nemá v hlavě v pořádku a je chorobně žárlivý (nakonec mi zakazoval i chodit v sukni) a chtěl, abych byla co "nejošklivější", aby se o mě nezajímali ostatní chlapi. Takže já osobně se na svatbu líčit nechám. Ale nedávno jsem byla na svatbě kamarádovi, jeho žena se nenalíčila, měla volně rozpuštěné vlasy, svatbu měli na louce, svatební kytici z levandule a rozmarýnu... a tak to jako celek bylo krásné a přirozené. Takže Myšičko_lb klidně jen tu řasenku a linku a pokud někdy budeš mít chuť vyzkoušet kosmetiku Lush, vřele doporučuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že se dá najít přírodní nebo nealergenní kosmetika, hodně toho bohužel člověk koupí jen v zahraničí. Zrovna parfémy určitě přírodní existují a když nic jiného, lze použít vonné oleje (já je používám často a to problémy nemám) Já byhc se na svatbu chtěla aspoň trochu upravit, myslím, že vyfoukání vlasů a tužidlo či řasenka a lehký makeup ještě nikomu neublížily, naopak...
Odpovědět
Profilova fotka
Napsala jsem to trošku blbě. Nejsem alergická jen na to, co si napatlám na obličej, ale i na to, co je v místnosti, kde se nacházím. Stačí, aby byla třeba čerstvě umytá podlaha nebo abych se objala s příbuznou napajcovanou nějakým krémem a na obličeji mi začnou vyskakovat rudé skvrny. Pokud je koncentrace toho sajrajtu silnější (např. má někdo v autě ten vonný stromeček), zrudnou a natečou mi oční víčka. Bohužel se tedy alergenům nemůžu ani při největší snaze vyhnout. Z toho důvodu si nechci dávat make-up a oční stíny, i kdyby šlo o přírodní produkty. Kůži na víčkách mám prakticky permanentně popraskanou a oční stíny by to jen zvýraznily. Make-up by zase zvýraznil ty skvrny a šupiny v obličeji, co se mi kdykoli během dne můžou udělat. Myslím si, že budu pořád lépe vypadat bez toho, než si tím. Jinak proti make-upu a vizážistkám nic nemám, ale bohužel mě opravdu nenapadá, jak to skloubit s tou alergií, aniž bych za chvíli vypadala jako klaun. Co se týče vlasů, samozřejmě si je umyju, ale nějaké složité účesy asi nevykouzlím. Jinak jsem na tom podobně jako přítel dee21 - taky nemám ráda cokoli umělého (nehty, řasy, příčesky). A tak to můžu shrnout, že co by mi v principu nevadilo, nemůžu kvůli alergii, a co bych si asi i s alergií mohla dovolit, zase nechci:-(. Holt se na to vykašlu, v ušetřeném čase se pořádně prospím a ušetřené peníze investuju třeba do svatební hostiny:-). Nějaký ten parfém nebo vonný olej ale přece jen zkusím. A kdyby někdo měl ještě nějaký tip, jak to zaonačit, sem s ním.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Otázka úplně mimo, přemýšlela jsi někdy nad tím, jestli ta tvoje alergie nemá souvislost s tím masem? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lamorgaine To samé říká moje babička..... Ale to fakt podle mě nemá souvislost.... Nebo proč myslíš, že by to mělo spolu souviset?
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb myslím, že to souvislost má, nevím proč ale nějak mě to napadlo. Někde jsem četla, že vegetarián nemůže být každý, že to vynechání živočišných bílkovin má na každého jiný vliv. Někdo to snáší v pohodě, je zdravější než kdy předtím a naopak jsou lidi, kterým to způsobuje takovýhle šílený problémy. To nejíš maso odjakživa? Nebo proč? jestli se teda můžu zeptat :)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud mas alergii, je to skoda, protoze uprimne, na fotkach bez naliceni vypada nevesta dost nevyrazne. to Ti rekne kazdy fotograf. Take nejsem pro prilisne liceni a extraucesy na svatbu, clovek by mel vypdat prirozene, na druhou stranu je to slavnostni chvile, tak proc ji trochu neodlisit od bezneho dne... i kdyby to bylo jen pro svuj pocit....a jak jsme psala, s temi fotkami, je to proste tak. Delam mimojine vizazistku a naucila jsem se licit vic, ale ne zmalovat sebe/nevesty, ale zduraznit zajimave, skryt nedostatky, i kdyby to mela byt jen mastnota pleti, nebo barevna nevyrovnanost.... tak drzim palce, at jsi na svatbe spokojena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lamorgaine Maso nejím od mateřské školky - zhruba od té doby, co je člověk schopen si uvědomit, že to, co jí je vlastně mrtvé zvíře. Nejím to tedy z přesvědčení (ale vzhledem k věku šlo spíše o intuitivní přesvědčení, či jak to nazvat). Nikomu to nevnucuju a ani se nijak nesdružuju s jinými vegetariány, ale prostě to tak mám. Alergii u mě propukla až teď v posledním půlroce (přičemž ještě další půlrok předtím jsem už pociťovala nějaké problémy). A je mi 29, takže od doby, co jsem přestala jíst maso, do doby, než propukla alergie, uplynulo opravu hoooodně let. Nemyslím si, že to s tím souvisí, tyhle problémy mívají i lidi, co maso normálně jedí. Ono je to samo o sobě dost nepříjemné a o to nepříjemnější je, když se mi ještě někdo snaží vysvětlit, že si za to vlastně můžu sama, svým rozhodnutím a svým způsobem života. I kdyby to tak teoreticky bylo (ale nemyslím si), teď už se to bohužel nespraví tím, že si dám řízek. Alergie se vyléčit nedá, je to na doživotí. Jinak já jsem četla, že vegetariánem nemůže být každý, v tom smyslu, že někomu to maso opravdu hodně chybí a tělo si o něj neustále říká. Já ale k těmhle lidem nepatřím a nikdy jsem se v tomto směru nemusela omezovat. Nikdy jsem si neřekla "tak, a od zítřka nejím maso," s tím, že by se mi na něj strašně sbíhaly sliny, ale silou vůle bych tomu odolala. Určitě jsou takoví, ale já mezi ně nepatřím a ani bych takovou vůli asi neměla. To tělo to prostě odmítalo samo, těžko říct, jestli jen z psychických důvodů, nebo i fyzicky. Zdravé to určitě není, o tom žádná..... Ale zase si nemyslím, že by mě to nějak výrazně poznamenalo a způsobilo by mi to nějaké konkrétní zdravotní problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
@jamys No, já jsem ještě od přírody naprosto nevýrazná bledule, takže to bude o to horší. Ale ta tužka a řasenka zvýrazní to nejnutnější a ten zbytek je stejně spíš o tom, jak se zrovna člověk na fotce tváří a jak fotografem naaranžovaný..... Alespoň si to myslím. Ta bledá pleť ke mně už tak nějak patří, to třeba asi opravdu souvisí s tím, že nejím maso. A oči budou aspoň takhle málo zvýrazněné. Možná ještě splaším nějakou přírodní rtěnku nebo lesk na rty, ale když jsem něco takového zkoušela, většinou to bylo stejně za 5 minut dole. Moc na mně tyhle věci nedrží.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mysicka_lb jestliže je v tom taková doba, tak to tím určitě není, to máš pravdu. Ale nesouhlasím, s tebou že se alergie léčit nedá, dá a velmi úspěšně, ale to je na jinou diskuzi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb no doporucovala bych Ti zkusit aspon trochu pudru ;-) ale to vis, profesionalni deformace ;-) kde mate svatbu? pouzivam hodne citlivou komsetiku ;-) ze bys vyzkousela. S tou rtenkou - sama o sobe nikdy nedrzi, potrebujes nanest make-up na rty v nekolika vrstvach stridave pak rtenka drzi. A idealni je fixacni tuzka - pouzivam pro nevesty ;-) Takze to neni tvoji pleti, ze to nedrzi. Spis typem rtenky/lesku a technikou nanaseni ;-)
Odpovědět
@mysicka_lb mysicko popremyslej, ja taky nechtela, ale pak jsem zapasila se strevni chripkou, tyden pred svatbou nespala a byla z toho tak utahana, ze si neumim predstavit v tom dopolednim frmolu to nejak delat sama. taky se jinak nelicim. kamaradka nemela a po me svatbe rikala ze to byla chyba. krom toho ze to i tak nejak tu atmosferu udelalo slavnostni, kdyz jsem vypadala upravene. ale spis ty nervy byli a po te unave se make up hodil. nicmene jestli ses mlada tak clovek vypada dobre i rano z postele :-)))))
Odpovědět
Profilova fotka
Já se budu také líčit sama - lehce a decentně. Jsem taková jemná bledule a silný nános make-upu mi nesluší. Mám pocit, že mi dělá opticky starší, strhanější rysy. Nechce se mi riskovat nějakou vizážistku v den, na kterém mi tolik záleží. Budu mít jen hnědé linky a hnědou řasenku, světlý pudr a možná lesk. Také se mi nechce dělat ze sebe někoho jiného, půjdu v tom, co mám osvědčené. I účes si chci dělat sama, i když to mé okolí dost udivuje a doporučují mi, jít ke kadeřnici. Mám velmi jemné vlasy, které okamžitě plihnou poté, co na ně kadeřnice začnou dávat pečující a stylingové prostředky. Těžko se jim vysvětluje, proč je nechci. Mému tvaru obličeje navíc nesluší žádné výčesy, potřebuji mít kolem něj vlasy. Chci si je pouze navlnit a vsadit do nich čelenku. dee21: Lush není tak docela přírodní kosmetika, obsahuje dost chemie. Navíc bývá silně parfemovaná, což alergikům nemusí svědčit. Laky nebo parfémy má i alverde (levná přírodní kosmetika z DM).
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste řadu kosmetiky ARTDECO MINERALS....především pudrový makeup, je přírodní,bez parfémů, aparbenů, vosků apod. jen jemně rozemleté minerály, a mají tvářenku i stíny a rtěnky....pokud jste bledule, doporučuju aspoň tu tvářenku použít, s obličejem to udělá divy..k lepšímu samozřejmě:) A ostatním svatebčanům dejte pokyny ať to nepřehánějí s parfémy, krémy atd...každý Vám bude gratulovat, objímat a líbat Vás, tak jestli to na Vás tak působí jak píšete, alergie Vás určitě skolí..radši ať jsou natural oni než vy:P
Odpovědět
jitlen Parfemace v Lushi je rostlinného původu, nikoli umělá, ale silným alergikům může právě proto nadělat ještě větší paseku...
Odpovědět
Profilova fotka
@jamys Bude to v Liberci (ale až někdy za rok, zatím jen tak sonduju a promýšlím to). Bohužel mám reakce i na hypoalergenní kosmetiku, přípravky pro miminka apod. Musí to být prostě přírodní (a i tam mám někdy reakce - buď to není stoprocentně přírodní, nebo už jsem rozdrážděná z toho všeho okolo). Takže jestli máš něco šetrného na hodně citlivou pleť, obávám se, že ani to by mi nepomohlo. @dee21 Ta kosmětika Lush zní zajímavě. Parfemace rostlinného původu by mi vadit neměla (doufám - musím to vyzkoušet). Mohla by to být příjemná změna. @jitlen - Tak to na tom budeme asi podobně, co se zkrášlovacích procedur týče. Používám právě kosmetiku Alverde z DM, ale musím říct, že je to opravdu jen proto, že musím, jinak mi vůbec nesedí. Mýdla nevoní (resp, voní jen v té krabičce, ale ne na mně), šampony pořádně nemyjí, o řasence snad ani nemluvím. No a lak na vlasy od této značky jsem opravdu nenašla, jen tužidlo. Parfém už vůbec ne. A to jsem v těch regálech pátrala dost důkladně, tak nevím..... @sarkavisage - Ráda bych, ale nemůžu jim zakázat, aby se umyli, vyprali si šaty, navoněli se, namalovali apod. Holt se tomu úplně stoprocentně vyhnout nedá, ale když se nebudeme moc objímat a pusinkovat, snad to bude ok. Tu kosmetiku si zkusím vyhledat, díky za tip.
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě až takto jsem to nemyslela:D Ale aby to nepřeháněli:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb tak drzim palce, at se plet srovna. a svatba vydari ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?