Suchá nebo mokrá pedikúra, co je lepší?

Profilova fotka
Já si vždycky dělala mokrou, ale teď mi v salonu nabízejí jen suchou...je v tom nějaký rozdíl?:-)
Odpovědět
Suchá (přístrojová nebo také medicinální) pedikúra je moderní metoda ošetření pomocí vysokootáčkových fréz tzv. nasucho - pokožka nohou je ošetřena bez předchozího namočení ve vodě. Práce probíhají na dezinfikovaných nohách, odbroušením postižených míst brusnými nástavci. Ošetření se provádí výbrusem frézkami z vysoce kvalitních materiálů. Bruska pracuje ve vysokých otáčkách a je společně se systémem odsávání, čištění, desinfekce a sterilizace kompletně pojata do jednotného programu, který zajistí absolutně hygienický postup. Touto metodou je zaručena bezbolestnost a bezkrevnost celého ošetření. Zrohovatělá kůže je odstraňována fyziologicky přirozeným způsobem - broušením, při kterém nedochází k porušení integrity kůže. Mokrá pedikúra je procedura, při které se nohy standartně před ošetřením namáčí do teplé koupele s vonnou solí, která podporuje uvolnění nohou a změkčení kůže. Poté se skalpelem odstraní ztvrdlá a zrohovatělá kůže. Pemzou se vyhladí ošetřená ploska nohy.
Odpovědět
Prakticky: já to střídám, oboje je dobré - při mokré jde pryč větší vrstva kůže, suchá zase dýl vydrží, aspoň mám ten pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
No abych to trochu zkomplikovala - moje pedikérka mi nejdřív nohy chvilku namáčí, ale potom samotné ošetření dělá bruskou. Na tu se skalpelem bych nikdy nešla, ona sama o tom říkala, že je to zastaralé a většinou nehygienické. Suchá je podle ní lepší, ale musí se investovat do toho stroje, tak to ne každý dělá.
Odpovědět
Profilova fotka
mokrá je důkladnější a déle vydrží
Odpovědět
Mně tedy taky déle vydrží suchá pedikúra. Pokud ti praskají paty, na to je nejlepší také suchá pedi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?