Solárko - prosím o radu

Dneska jsem byla poprvé v solárku a jsem pěkně zklamaná :-( Ač jsem hned při příchodu hlásila, že jdu poprvé a nevím co a jak, tak se se mnou obsluha skoro vůbec nebavila, nic neporadila. Takže jsem byla na 7 min. a nepoužila ani žádný krém a teď jen doufám, že to bude OK a nebudu večer skučet kvůli spálení. Máte se solárkem zkušenosti - jak často chodit, na jak dlouho, používat/nepoužívat krém ... Moc díky
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym já byla na solárku úplně poprvé v úterý na 6 min ;-) dala mi nějaký startovací krém, krerým jsem si natřela jen vršek a ruce.. dneska a zítra jdu znovu, tak uvidíme. Jinak žádné spálení nemám, takže pohodička ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já chodím poprvé na 10 minut. Bez krému.Nepřijde mi na tom nic divného. A ted chodím jednou za týden na 20 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já jsem dříve do solárka chodila! Určitě se musíš něčím mazat, přecházíš tím taky onemocnění kůže atd. Jsou zvlášť přípravky na obličej a na tělo. Já jsem používala toto: http://kremy-do-solaria.cz/?utm_sourc... Jsou to speciální krémy do solária, když si to zadáš do vyhledávače určitě něco najdeš. Jinak já jsem ze začátku chodila na maximálně 5minut! Cca první týden, pak jsem to navyšovala o 2minuty :-)
Odpovědět
Ahoj, ono strašně záleží na tom, jaké má solárko trubice. Já jsem hodně světlý typ (ale vzhledem k mým mezinárodním genům se dobřě opaluji :) ). Ze začátku jsem chodila do solárka, které mělo silné a nové trubice - poprvé na 5 minut a pak jsem přidávala po minutě podle toho, jak jsem se cítila po předešlé návštěvě. Teď chodím do slabšího solárka a šla jsem na poprvé na 12 minut (měla jsem před tím se solárkem 2 týdny pauzu). Krém bych si určitě koupila, už kvuli těm vráskám. Já mám nějaký hydratační přímo do solárka za necelé dvě stovky.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud Ti obsluha není schopna poradit, tak to není dobré studio. Jinak se chodí cca 14 dní (záleží na tom, jak se opaluješ) na základ, kde se postupně přidává od 6ti do 18ti minut vždy po 2 minutách tak, aby jsi viděla lehké opálení, ale zároveň nebyla spálená. Co se týče četnosti, měla by jsi chodit co 2, 3 dny. Pak se většinou přechází na kombinované stroje či rovnou slabá turba, kde se opět začíná od začátku, tzn. od nějakých 8mi minut výše. Četnost už nemusí být tak vysoká, stačí návštěva solária 1x za 3 dny. Takto chodíš dokud nemáš opálení, které očekáváš. Mě stačí udržovat 1x za týden, když chci přitmavit :-) tak jdu 2x do týdne. Co se týče krému, všichni doporučují. Já to střídám, respektivě někdy si ho zapomenu vzít s sebou a pak se nemažu. Každopádně u mě to nemá žádný vliv na tmavost či rychlost opálení, jen pozoruji, že kůži po opálení nemám tak suchou a voní :-)
Odpovědět
@zzzu @rainbow_x @milouckacertice @karol2014 @smakali Holky moc díky za rady. Příště si o ten krém sama řeknu. Akorát je blbý, že se tam dostanu až v úterý, protože zítra odjíždíme až do pondělí na Moravu.
Odpovědět
@karol2014 Můžu se zeptat, jaký je to krém a případně do jakého solárka chodíš? Já bych chtěla taky před svatbou, ale strašně se bojím. Kožař mi to nedoporučuje, ačkoli jsem tmavší typ, že prý solárko není zdravé, ale já si říkám, že když to bude jen jednou dvakrát před svatbou, tak snad nedostanu hned rakovinu, ne? Jinak se opaluju docela rychle, i když se vyloženě nesluním a u moře de facto nevylézám zpod slunečník, takže si myslím, že dvě tři návštěvy budou stačit, co myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáte ještě někdo zkušenost s nástřikem? Pořád se nemůžu rozhodnout, co bude lepší, jestli nástřik nebo solárko?
Odpovědět
@nikitka1907 Já s tím zkušenost nemám, ale měla bych strach, že se obarví šaty - proto jsem zvolila solárko.
Odpovědět
Já v solárku nikdy nebyla a bez krému bych tam už vůbec nevlezla. Pokud bych nebyla spokojená s jednáním, šla bych jinam...
Odpovědět
Tak jsem se na netu dočetla, že krémy do solárka vůbec neobsahují UV a mají za úkol jen hydratovat a podporovat opálení.
Odpovědět
@simone5 Doporučuju síť noemi ;) Jinak pokud půjdete jen před svatbou, tak to mám v plánu i já, tak se vám s krémem určitě nic nestane ;-) Chodím tam vždy před dovolenou, jen párkrát,abych se pak na dovo nepsálila ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nikitka1907 Ja by som odporučila určite nástřik, lebo solárko ťa môže sklamať a môžeš byť nakoniec nie bronzovo opálená, ale červená, zatiaľ čo u nástřiku si sama zvolíš odtieň... No a samozrejme je to bezpečné. A šaty sa ti nezafarbia, nemusíš sa báť, to sa v priebehu niekoľkých minút uschne a vstrebe, to nie je ako samoopaľovací krém, ktorý šaty zafarbí.
Odpovědět
@roslein Super, děkuju! Jojo, chci jen před svatbou, ať nevypadám jako šedivá myš :-D
Odpovědět
@simone5 Mám zkušenost,že tady ti skutečně poradí ;-) Jinak já chodívám měsíc, abych měla jen nádech, zdravou barvu, a to jen na základ, žádná turba ;-) to mám radu od paní ,co tam pracuje ;-)
Odpovědět
@roslein Prosím tě, mrkla jsem se na net a asi myslíš síť naomi, viď? Ty ale bohužel nejsou v Praze :-(
Odpovědět
Já byla dneska také poprvé na solárku (na 7 min.) a krém jsem nepoužila. Chtěla jsem si ho tam koupit a obsluha mi řekla, že si ho mám koupit až příště. Vysvětlili mi, že prý ten krém není proto, aby se nespálila, ale abych urychlila opalování a tím snížila množství návštěv v solárku. Poprvé si prý nemá cenu něco kupovat, protože kdyby mi to solárko nevyhovovalo, tak to jsou pak zbytečně vyhozené peníze za krém. Na další opalování mám prý přijít v sobotu a popř., že by mě svědila kůže nebo něco podobného, tak mám přijít den poté, co mi to svědění přestane. Tak snad mi poradili dobře.
Odpovědět
@simone5 Jejda, aha :-( To by mě teda nenapadlo,že v Praze nebudou :-( Tak zkus jinou síť, já si myslím,že tohle je celkem záruka i personálu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já když chodím na solárko a nemažu se krémem tak mi to opálení moc dlouho nevydrží. Vždycky mam krém na podporu opálení a tak dále a mam různý podle toho co nabízejí tam. Jinak podle toho chování obsluhy co píšeš bych tam už nešla.
Odpovědět
@fisina Koupila jsem si voucher, který jsem byla před 2 měsícema vyměnit za permici a byla tam příjemná paní, se kterou jsem se domlouvala, že bych chtěla maličko opálit před svatbou a kdy je vhodné začít, mluvila o krému, ale že ho tam mají, tak ho stačí koupit až přijdu. Jenže dneska jsem tam přišla, byl tam mladý kluk - kadeřník, solárko sice pustil, ale na všechno jsem se ho musela ptát - a plno věcí mě ani nenapadlo. Takže jsme tam těch 7 minut strávila se strachem, jestli se nespálím - to že je krém jen na udržení/zlepšení oprálení jsem zjistila až poté. Permici už tam dochodím, ale víckrát se tam už určitě neukážu - i když to mám hned u práce.
Odpovědět
Profilova fotka
JO tak to chápu, oni se tam budou střídat tak někdy tam bude i ta příjemná paní.... ;-)
Odpovědět
@funnym Zahráváte si s rakovinou kůže a napomáháte jejímu rychlejšímu stárnutí. Existují jiné bezpečnější a levnější varianty jak získat krásné opálení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla poprvé v solárku kde pracuje kamarádka a hned mi všechno ochotně vysvětlila :-) Řekla jsem, že chci do šatu jen takový nádech, že nechci být vyloženě totálně hnědá :-D tak mi doporučila jít na stání - to opálí rychleji a hlavně obličej a dekolt a ruce - míň nohy, vzala jsem si jednorázový krém - stojí cca 40kč, ale příště už kupuji plné balení, ptž krásně voní :-D byla jsem na 3min. a jako už vidím rozdíl..budu teď chodit obden, zatím nechám 3-5min. a postupně budu zvyšovat, ale tak těch 7min bude pro mě maximum, jelikož se opaluju dobře. No a říkala až dosáhnu té své barvy tak pak stačí už na udržení chodit jen jednou za 10dní..a tím pádem se vyhnu toho být červená na fotkách atd :-) Jinak v tom mém solárku stojí min. 14kč - ale je to to nejsilnější co tam mají, ale s permanentkou za 500kč - 60 min. vyjde min. na 7kč a to se vyplatí :-) Takže tím, žes byla poprvé 7min a ještě bez namazání mě docela šokovalas..ale tak pokud tam je špatná obsluha tak nenaděláš nic to je pravda :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nikitka1907 zalezi na salonu. Ale neni to zadny zazrak.
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym urcite bez do jine provozny - to je desny chovani. Doporucuji si poridit krem - bronzer. Nejen ze chrani pokozku, hydratuje ale i pomaha opaleni. Doporucuji chodit maximalne 2-3x do tydne a po dosazeni cileneho opaleni na "udrzovacku" max 1x za 7-14 dni. Neni to nic zdraveho. Zalezi i na tom jaky jsi opalovaci tip, snad bude vse ok.
Odpovědět
Tak já přispěju svoji troškou do mlýna. Podotýkám, že sem nepíšu moudra, ani je nehledám, ale jenom předávám, jak jsem koupila já a pro mě je to dostačující :-) Jsem světlý typ a solárko bylo pro mě vždycky něco naprosto nepřijatelného. Před svatbou mi to ale začalo být líto, jak jsem bílá, když manžel je hezky broskvově opálenej a říkala jsem si, že to, že půjdu párkrát do solarka, mi rozhodně rakovinu kůže neudělá, to víc dostane zabrat pokožka na slunci za všechny ty roky, když se nechráním krémem (myšleno třeba při běžných pochůzkách po městě) . Takže jsem si řekla, že párkrát za život se to nezblázní, že se budu vdávat jenom jednou :-) Poprvé jsem byla na 12 minut, další návštěvy na 15 minut, zhruba co 4 - 5 dní, celkově jsem jich měla 8, abych docílila lehkého nádechu opálené pleti /výrazně lepší než běloba, kterou jsem měla předtím, ale žádnej kakaovej odstín :-)/ a vydrželo mi to celé léto. Hned na první návštěvě mi paní řekla, že nemá smysl se při solárkování mazat krémy, když platím za to, abych se cíleně opálila a krém před opalováním chrání a akorát to zpomaluje. Takže pokud tam nechci být půl hoďky, že mi to nedoporučuje a že je důležitější, abych používala po opálení hydratační mléko, aby se pokožka vyživila po tom náporu slunce. Takže jsem tak činila a nemůžu si na nic stěžovat. Po prvních dvou "solárkování" na mě nebylo skoro nic vidět, chtělo to čas. Musím teda ale podotknout, že si všechny pihy hlídám a nechala jsem si laserem odstranit všechna rizikově vyhlížející znaménka, takže se případné rakoviny kůže nebojím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?