Samolíčení na svatbu. Je to rozumné?

Profilova fotka
Ahoj holky,chtěla jsem se poradit jestli je rozumné nalíčit se na svatbu sama a nebo je lepší najít si na to nějakou šikovnou osobu.... Jsem z Prahy a svatba bude na Rabí,nechce se mi platit tisíce za to aby mě nějaká paní přijela ,udělala mi obličej a zas odjela :D Kadeřnici mám v rodině,ale kosmetičku ne... nerada bych na fotkách byla jako vyblitý zelí,ale radši ty peníze investuji do něčeho smysluplnějšího. Díky za názory,případně typy jak na to :D
Odpovědět
Profilova fotka
Škoda, že tak daleko, já nemám certifikát ani živnost, ale líčím nevěsty a modelky jenom proto, že mě to baví.
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a To tedy.....a máš nějakou oblíbenou značku líčidel?
Odpovědět
Profilova fotka
@zrzkavonprag To záleží od líčidla. Například nedám dopustit na podkladovou bázi od Dermacolu, řasenka Lancome, tekutá linka L´oréal atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, nedoporučuji samolíčení, pokud nemáte zkušenosti s fotomakeupem a pokud nemáte kosmetiku která Vám vydrží celý opravdu pro plet náročný den.:) Dělám kurzy líčení a dost často přichází nevěsty které se chtějí líčit sami. Po hodince základu se obvykle objeví otázka...A máš volno v sobotu? :))) Hezký den.
Odpovědět
Asi záleží na tom, co od líčení očekáváš. Já to taky moc neřešila. Nemám ráda, když něvěsta vypadá sice úchvatně, ale úplně jinak než obvykle :-D A taky pro mě nebylo až tak důležité mít dokonalé fotky jako z časopisu. Ale asi jsem v tom spíš výjimka, většina něvěst chce vypadat až do noci dokonale a fotky jsou pro ně hodně důležité. V tom případě bych volila profesionálku. Mně líčila manželova dcera, která dělá Mary Kay, ony jsou v líčení hodně školené. Nemáš mezi pozvanými dámamy taky někoho takového? ;-)
Odpovědět
Tuhle otázku jsem řešila taky, nakonec jsem se líčila sama. Měla jsem možnost vyzkoušet několik profesionálů, ale stejně se vždy cítím nejlíp tak, jak se nalíčím sama. Tak jak píše verap33, nechtěla jsem vypadat jinak než mě všichni znají. Make-up mě vydržel v horku celý den i celou noc :) Pokud Tě bude zajímat co jsem na mou svatbu použila za kosmetiku, pošlu Ti to do interní pošty. Foto mám v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
@studiovisagep5 dekuji za opdověď...ale kurz asi nebude nutný ;) Hezký den :)
Odpovědět
Profilova fotka
@verap33 To bohužel nemám :( ,ale vyzkouším co mě psala děvčata...tedy mladé paní :D a uvidím jak to dopadne :) Díky moc za odpovědi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se líčila sama, svými ozkousenymi produkty, barvami a tak, jak to mám ráda :) co konkrétního jsem použila na svatbu už se nepamatuji, ale určitě tam figurovala 16 h rtěnka od Dermacolu :) byla to pro mě ráno radost si sednout a upravit se sama :) dokonce jsem trochu pomáhala s líčením svědkyni :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@darabella také prosím co jste měla za make up ?:)
Odpovědět
Nejste-li zvyklá se umět výrazně a přitom hezky nalíčit v běžném životě, také bych to zrovna na svatbu nedoporučovala....Je třeba myslet na to, že líčení musí být trochu výraznější kvůli fotkám (běžné líčení jinak hrozně zanikne). Navíc je to VÁŠ den! Vy byste si ho měla užít i z tohoto pohledu - nechat se v den svatby alespoň trochu "obskakovat" a cítit se jako princezna...už tak máte určitě dost jiných příprav na svatbu, tak proč ještě v den svatby řešit líčení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zrzkavonprag Chápu, ale nešlo mi o to Vás dostat na kurz:) Jen jsem Vás chtěla odradit od samolíčení. nevěsta by si měla svůj den užít:) mrkněte ve svěm okolí po profesionálce a nechte se hýčkat:)
Odpovědět
Článek se načítá
Ja som sa líčila taky sama, spolu s družičkami sme se chystali v našem manželském apartmáne a bylo to super! :) ešte ma žiadna kosmetička nenalíčila tak aby se mi to líbilo...
Odpovědět
@martinamensikova zprávu máte v IP :)
Odpovědět
Holky a já vás pobavím. Jsem vizážistka, chodila jsem výrazně nalíčená každý den, úplně normálka. A víte, co se mi stalo? Prostě mi přestaly držet stíny. Mám doma několik bází, obyčejné i profi a nedrží mi nic. Já, která chodila s černýma stínama najednou bez stínů, linky mi drží od jediné značky a to ještě jak kdy. Na svatbu se budu líčit sama, to je jasná věc, ale nic výrazného bez stínů nepůjde :-S Nemá někdo podobnej problém? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs mě drží stíny pouze s fixátorem....
Odpovědět
@zuzana_ka Takže dáváte bázi pod stíny a potom fixátor nahoru? Můžete mi prozradit kombinaci? Vyzkouším to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs osobně dávám podkladovku pak fixátor a potom stíny:-) (mary kay)
Odpovědět
Profilova fotka
@zrzkavonprag Zkuste se domluvit s některou vizážistkou, jít k ní na zkoušku a zároveň se domluvit na postupu. Nechat si doporučit kosmetiku a když Vám po zkoušce bude dobře držet a budete spokojená, tak si ji koupit. Pak se podle návodu můžete nalíčit sama.Jestli nechcete nějaké výrazné líčení, kosmetiku můžete pak běžně používat pro každodení nošení a nejsou to pro Vás vyhozené peníze. S několika nevěstami, kteréměly svatbu třeba v zahraničí jsme to tak udělaly a byly spokojené. Jinak já používám basi pod make-up značky Kryolan, ale ten tad asi neseženete, v Seohoře určitě nějaký budou mít. Pak pod stíny fiační krémy, dobrý má Art Deko, Rtěnku používám 15hour od Dermacolu, nebo 24 hodinovou od Max Faktoru. Ty hodně vysušují, tak je potřeba vyzkoušet, aby se nedrolily. Jinak koupit basi pod rtěnku a rtěnku během dne oživit. Na závěr používám lak ve sprayi na make-up opět Kryolan, ale v Sephoře budou mít určitě také. Pokud si budete přát něco luxusnějšího, v Macu seženete vše na jednom místě. Držím palce, ať se podaří!
Odpovědět
Já se třeba ráda líčím a řekla bych, že mi to opravdu jde. Mnohokrát jsem líčila kamarádky k různých příležitostem a zprvu, když jsem řekla, že na svatbu chci vizážistku, tak okolí kroutilo hlavou a nechápalo proč. Já k tomu mám jednoduché důvody. Kdy jindy, než v tenhle - pro mě - jeden z nejdůležitějších dnů bych si měla dopřát tu péči, že se o mě někdo postará? Užívat si už od rána, že mě každý obskakuje, včetně líčení a účesu. :-) Navíc jsem se bála, že bych z nervozity sama své vlastní líčení zkazila a navíc by mi to moje nemuselo ani vydržet, ono je rozdíl líčit se do práce nebo na celodenní svatbu. :-) Takže za mě určitě profík, celá svatba stejně stojí už tolik peněz, že nechci ušetřit zrovna na tomhle, mít dokonalé šaty, ale špatný makeup... byla by to velká škoda.
Odpovědět
Přidám se k těm, co se líčí sami. Hlavní důvod je, že se mi nelíbí trend, který jsem pozorovala u některých kamarádek, kdy nevěsta ve svatební den byla sice nádherná, ale úplně jinej člověk. Navíc na fotkách sice super, ale zblízka naživo byly většinou zmalované jak plakát. :-D Chci, aby si partner bral mě, tak jak vypadám (jasně že se pečlivě upravím, ale budu to pořád já, jestli mi rozumíte). Za studií jsem vystupovala s taneční skupinou a líčila i česala jsem nejen sebe, ale i ostatní, takže kvalitně a trvanlivě se zvládnu učesat i nalíčit sama ;-) Jinak k výrobkům - přidám chválu na podkladovou bázi od Dermacolu (konkrétně satin), dlouhotrvající rtěnku (také DC). Co teda ale udělám, dva dny před svatbou jdu na kosmetiku, abych měla čistou pleť a dokonalé obočí, to si sama nikdy tak do hladka nevytrhám.
Odpovědět
Licila i cesala jsem se sama .. parkrat jsem si to zkusila predtim, abych i vedela, kolik casu mi to zabere. Nechtela jsem resit stres s prijezdem a odjezdem kadernice / vizazistky, zkousky a vybirani toho praveho. Pro bezne liceni to neprehanim, takze jsem nechtela, aby se me partner u oltare lekl .. Ano, asi bych na fotkach a pri obradu vypadala dokonaleji, ale chtela jsem vypadat jako ja a ne jako fotomodelka z casaku. Takze pokud se necitis na to resit vizazistku, tak to proste neres a udelej si podle sveho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem se nalíčit od profesionálky a sama bych to nikdy neudělala líp. Jednak proto, že jsem se chtěla nechat hýčkat a taky proto, že fotomake-up musí být silnější. Foťák to sežere a chtěla jsem prostě vypadat na fotkách hezky. Na zkoušce líčení jsme se domluvily na stylu a rozhodně jsem nebyla přepatlaná. Ono je taky potřeba vybrat opravdu dobrou vizážistku. Nelituju toho, i když to vyšlo na dost peněz.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?