Problémy s pletí

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, chtěla jsem se Vás zeptat na vaše rady ohledně péče o pleť před svatbou. Já jí mám problematickou se sklonem k tvorbě akné - tak střední stupeň. Sice jsem ji měla vždy problémovou, ale teď po vysazení antikoncepce se mi výrazně zhoršila. Už jsem zkoušela asi 3x měnit kosmetiku (Dermatherm, Avene, Uriage) za což padly nemalý peníze a pořád žádné změny. Jsem skoro zoufalá, že ve 28 letech vypadám jak 15 letá puberťačka. Nejen že mi to vadí v práci, ale obzvlášť i teď před svatbou - vážně si nechci zkazit ten krásný den tím, že se zase na sebe nebudu moct podívat a ještě mi to budou veškeré fotky připomínat :( Mám jí sice až v září, takže je teoreticky čas, ještě něco provést, ale už vážně nevím co. Kdysi jsem chodila ke kožní, ale jelikož na mě většina přípravků nezabrala, tak mi tehdy předepsala antikoncepci, kterou už ale teď neberu. Nemáte nějaké vaše tipy a triky? Nebo kontakt na dobrou kožní (ne kosmetičku) v Praze nebo v Táboře? Zkoušela jsem kožní ve Spálené, ale volné termíny jsou až v červenci, takže to padá...budu ráda za vaše zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě je 32, mám suchou pleť s akné, pomohlo mi 2x denně micelární voda a potom vždycky hydratační krém, vše od La Roche-Posey. A hlavně fakt se naučit o sebe denně pečovat, což je u mě fakt problém :-)
Odpovědět
Já měla shodný problém, pomohla mi kosmetika Bioderma, řada Sebium, cca za měsíc od problematické pleti ke krásně čisté. Ale je třeba důslednost, používat fakt 2x denně.
Odpovědět
Mně hodne pomohl Skinoren krém. Ale změna je opravdu vidět po delší době, tak 2-3 měsíce. Měla jsem dřív hroznou plet taky od puberty, částečně ji zlepšila HA, po vysazení to bylo zas jako dřív a pomohl mi právě Skinoren. Mazat dvakrat denně na vyčištěnou a suchou! pleť, zezacatku možná bude stipat, ale to by melo casem taky zmizet.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám taky problematickou pleť, i když se o ni dobře starám, ale mám to prostě v genech :( Když to má někdo v genech, tak se to bohužel úplně vyléčit nedá. Většinou to je způsobený hormonální nerovnováhou, na což zabírá opravdu jen ta antikoncepce, ale tu já taky neužívám a nikdy jsem neužívala. Vyzkoušela jsem toho hodně. Stejně jako ty jsem chodila na kožní a vyzkoušela spoustu lokálních přípravků, užívala jsem antibiotika a skoro rok nějaký silný léky (už nevím, co to bylo). Nic mi skoro nepomohlo. Ale co mi pomohlo náhodou a nejvíc - probiotika. Doporučuju vyzkoušet, je to dobrý prakticky na všechno, ale účinek se dostaví tak za měsíc. Ale musí to být nějaký kvalitní a musíš užívat dostatečnou dávku. Ale fakt mi to pomohlo nejvíc ze všeho a že jsem toho vyzkoušela hodně za ty roky... Jinak je taky důležitý zdravý životní styl, z jídla nejvíc škodí pleti cukr a mlíko (a mléčný výrobky), ale takový věci určitě víš ;) A co ještě pomáhá, ale bohužel ne dlouhodobě, ale zhojí to současný akné a jizvičky, tak je chemický peeling, ale je to drahý a už je na to asi moc sluníčko...
Odpovědět
Profilova fotka
@sonic3d velmi důležité je zjistit jaký typ pleti máte. Suchá, mastná.... Suchá plet se může také mastit. Důvodem je, že si žena myslí, jak má mastnou plet a suchou plet ještě víc vysuší, tím pádem mazové žlázky makají na plné obrátky. Důvodů pro akné může být plno. Např. ostré, sladké, kyselé jídla. Další důvod může být opravdu hormonální. Jeden z častých důvodů může být i nedostatečný pitný režim. Stres. Důvodem může být taky nedostatečná péče o pleť, odličování apod. Doporučovala bych koupit ucelenou řadu kosmetiky, která by obsahovala čistění, pleťová voda a hydratační krém. Není od věci čas od času použít i masku a peeling na odstranění odumřelých buňěk, které taky dělají pěknou paseku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se zas dělají hnusy na zádech a pomohly mi bylinkové kapky, jsou na čištění jater. http://www.prirodaleci.cz/joalis-dren... prý se mají čistit dva okruhy, v prodejně by ti měli poradit.
Odpovědět
Profilova fotka
@clarkaa Také mám problémy spíše se zády... Proto nemůžu mít výstřih na zádech co jsem si přála.. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaaciii právě to teď lečím a doufám, že pomůže solárko spálit to :-D
Odpovědět
Přidávám se k sheenny1, také mě pomohl Skinoren. Doporučili mě ho (spolu s dalšími věcmi - viz dále) na kožním v Motole, kam jsem začala chodit poté, co jsem vyzkoušela hromadu kožních a kosmetik a antibiotik a nic trvale nezabíralo. Teď používám ráno a večer Effaclar gel na vyčištění. Když pleť oschne, tak ráno Skinoren a večer hydratační micelární voda a Akneroxid na projevy. Skinoren i Akneroxid se dá sehnat v lékárně bez předpisu (prý - Akneroxid mi zatím vždycky předepsali). Zkoušela jsem ten Skinoren používat dvakrát denně, ale ta moje pleť ho dvakrát denně snese maximálně dva dny... A jak psala sheenny1, je opravdu potřeba počkat i několik měsíců, než kůra zabere. :) Jinak se po Akneroxidu nesmí moc na sluníčko, tak se musí dávat jen večer. :) A taky údajně odbarvuje vlasy/obočí/chlupy (a oblečení), ale já ho schválně zkoušela měsíc na část obočí, který pak stejně přišlo vytrhat, a nic se nestalo. :) A to jsem hnědovlasá. :)
Odpovědět
@kerigenne já měla něco, co taky odbarvovalo a des, musela jsem to prestat pouzivat, mela jsem vyzrany fleky v rucnikach, povleceni a kosilkach :-D na skinoren dvakrat denne jsem si zvykla, ale zezacatku to obcas palilo :-) Jinak mam taky problemy se zády, naštěstí mam vybraný saty s krajkou, bez holých zad. Ale dnes jsem si koupila klasickej protex a dvakrat denne s nim budu zada drhnout a pak natirat nejakym obycejnym neparfemovanym kremem s par kapkama tea tree oleje, to je taky super vec. A za mesic tak začnu se solarkem. Tak doufam aspoň v nejaky zlepšení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s micelární vodou, se Skinorenem a Akneroxidem, to mám odzkoušené, dále se mi nejvíc osvědčil krém Differine a abtibiotikum Aknemycin roztok, ale to je na recept (i vyšší koncentrace Akneroxidu). Ale všechny lokální přípravky řeší jen projevy. Myslím si, že na 1. místě je uzdravení organismu. Proto užívám ta probiotika a od věci není ani ta očista - zaujalo mě, co doporučila @clarkaa... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky moc děkuji, určitě z toho co jste jmenovaly ještě něco vyzkouším :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?