Přírodní kosmetika, bio produkty a iné bio

Profilova fotka
Protože téma Jakou používáte kosmetiku je už hodně rozsáhlé a řeší se v něm převážně klasická kosmetika a v tématu o životním prostředí se řeší zase plno jiných věcí, tak konečně zakládám téma o čistě přírodní kosmetice ;-)
Odpovědět
Minnie, super;-) Já začnu - sháním mycí gel nebo pěnu nebo něco, co používáte jako intimní kosmetiku;-) Zatím jsme měla jen z lékárny Muller Pharma s výtažkem tea tree a ráda bych zkusila něco jiného. Jsem nějaká "citlivá" na normální sprcháče, aspoň myslím...mívám sem tam záněty a mám pocit, že to je právě po sprcháči... Děkuji 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já naprosto miluji kokosový olej Reniu: http://www.najadashop.cz/index.php?A=... je prostě k sežrání-úplně něco jiného než tělový olej z drogérky, tento krásně voní, skvěle se vsákne, 100% přírodní, no zkusila jsem jednou a už nic jiného... pak bych chtěla vyzkoušet zn. Lovera, mám bambusové máslo, které je taky úžasný...
Odpovědět
minnie :-) kat, ja teda nepouzivam nic specialne na to urcene a nikdy jsem ani nepouzivala.. kdyz jsem na bidetu tak beru mydlo (urtekram), kdyz ve sprse, tak sprchac nebo olej (lavera)..nikdy jsem takovy problem nemela.. my s polovici zas milujem http://www.biosfera.cz/product_info.p... pro nas vede stoprocentne pred jinym kokosakem (reniu), sorry lendy :-D sedi nam lepe (vykouseli jsme jich vic)
Odpovědět
Mým "přírodním výrobkem č. 1" je lávová zem - měla jsem od Logony, teď mám Tautropfen (http://www.tautropfen.cz/lavova-zem-m...), ta je v bio kvalitě a je vynikající. Je to jemný prášek, který se s vodou (+ eventuálně jinými ingrediencemi - olej, med, eo) rozmíchá na "blátíčko" a člověk se s ním může umýt od hlavy až k patě. Já ji míchám pouze s vodou a pár kapkami eo levandule a myju si jí vlasy a obličej - velice se mi po ní zlepšilapleť, ale nevysušila se. Jinak mám taky ráda biobalzámy od Salusu (či Saloosu) - měla jsem čisté bambucké máslo, Atopikderm a levandulový balzám. Všechny se celkem dobře snáší s mým atopickým ekzémem (nezlepšily ho, ale hlaně nezhoršily). Zvlášť čisté bambucké máslo je dosti všestranné - na jakékoli mazání těla, na rty a je velice vhodné i pro děti (koupila jsem ho pro tříletého synovce, nemohla jsem vidět, jak ho sestra maže indulonou). Lávovou zem na vlasy střídám se šampónem Alverde bříza+šalvěj a v záloze mám ještě nevyzkoušenou Laveru Hair Active. Je toho spousta, budu postupně dopisovat ;-) Kat, s intimním "něčím" neporadím, stáleještě dodělávám "klasiku" :-(, ale mám zálusk na Cannaderm (tato firma má ale čistě přírodní jen některé produkty, nicméně ani v těch ne úplně 100% nejsou ropné produkty): http://www.cannaderm.cz/cs/produkt/in...
Odpovědět
kat a co pouzivas za sprchac? nemuze to byt jen z toho jednoho konkretniho? lendy a nemyslis bambucky maslo? ;-) a to mas od lavery? jsem si nevsimla, ze ho taky vyrabeji.. jinak sem asi zkopiruju (moji kosmetickou hitparadu), kterou jsem pracne vypsala do trideneho odpadu, koukam :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
anastazie, ne bambusové máslo mám od Saloosu, je fajn... a s tím kokosáčem, na ten tvůj jsem slyšela samou chválu, asi ho taky vyzkouším, je i levnější, ale teď jsem se prostě zamilovala do Reniu :-D A voní tenhle co máš stejně jako Reniu? jo a úplně jsem zapomněla na AHAVU - mám od ních sůl a krém na ruce a max. spokojenost, sice trochu nákladnější, moře je moře, ale tahle kosmetika je taky dobrá...
Odpovědět
Profilova fotka
tak já jsem toho čistě přírodního ještě moc nezkusila, protože mám železnou zásobu klasické kosmetiky ještě na dlouho díky Vánocům, narozeninám atd :-N Ale v mém okolí už naštěstí všichni tuší, že se chci aspoň v kosmetice přeorientovat na čistě přírodní věci, tak snad časem už i dárečky budou přírodní :-D Co mám ale už vyzkoušené, je česká přírodní kosmetika Botanico. Dostala jsem jednou dárkem pěnu do koupele vhodnou pro lidi s lupénkou a opravdu rozdíl neskutečný oproti klasickým pěnám a sprch. gelům. Lupénka sice nemizí, ale nezhoršuje se a je naopak taková zklidněná. Zkoušela jsem od nich už hodně výrobků a jsem spokojená.
Odpovědět
Lendy, bambucké, ne bambusové ;-) Ten kokosák Liveon (nebo teď je to vlastně už 999plan) voní čistě jen kokosem a dá se použít nejen na jakékoli mazání, ale taky na vaření (třeba na palačinky, já jsem ho dávala o Vánocích do polev). Když už jsme u toho bambusu, mám teď tělové mléko bambus a grapefruit od Alverde a je moc příjemné.
Odpovědět
ahojte, skoda,ze ste tuto temu nevlozili aj na mojasvadba :-( urcite by sa aj na slovensku niekto pridal snazim sa co v najvacsej moznej miere kupivat bio kozmetiku, aj ked ju u nas tazko zohnat. pouzivanim bio samponov sa mi podarilo odstranit padanie vlasov, preto uz ziadnu chemiu nechcem. pouzivam iba lavovu zem a striedam to s koprivovym samponom logona. na lavovu zem ma nahovorila herminka (hermi, dakujem x-) ) zem kupujem na nete a v baliku mi pride kopa vzoriek celeho sortimentu logony, dokonca mi prislo 6 (!) vzorkovych tubiciek kremov. takze rok kremy kupovat nemusim. :-D zboznujem hauschku, ale keby ste videli tie cenyu nas...v obchode si prihadzuju aj 150 korun na kreme. za naj vyrobok povazujem hauschka korektor, je vyborny a uplne splynie s pokozkou. potom pouzivam od neho tonovaci krem, na den dulovy (kdoulovy) krem, na vecer cistiacu emulziu. a planujem kupit aj puder, ale cena-700 sk :-| len sampony mi od neho vobec nevyhovuju, mam vlasy polepene akoby cukrovou vodou :-S na vianoce som dostala deo krystal od urtekramu, ale este ma 100% nepresvedcil.
Odpovědět
Ciatko, takže jsi s lávovkou spokojená? ;-) S tím Hauschkou to je tedy u vás hrozné - i u nás už má ceny vysoké hodně (za kvalitu se holt platí), ale podle toho co jsem četla od ostatních i viděla na netu, asi stojí všude stejně. Ad deokrystal - ve více diskusí jsem četla, že někomu sedne a jinému ne. Mně asi sedí líp než měsíčkový deodorant Alverde. Jinak mám kdystal Balea - je to totéž jako Urtekram, jen za třetinou cenu :-N
Odpovědět
herminka viac mi vyhovuje lava v prasku, ta vo forme kremu mi mastila vlasy, holt, je tam nejaky esencialny olej. tak si robim blatko :-) balea krystal som tu nevidela, alverde mam tiez, ale malo vydrzi a ten mesickovy puch mi dost vadi.
Odpovědět
Holky, já jsme koupila ten kokový olej, jak jste tu radily, a musím říct, že mě uchvacuje! Nádherná příjemná vůně, krásně se nanáší, vstřebává, je mi s ním prostě příjemně:-) Jen na jídlo by mi ho nějak asi bylo líto (jak jste psaly, že třeba na čokopolevu) :-p
Odpovědět
Článek se načítá
Hojte baby, taky se pridam. Ja pouzivam veci od FLP (neberte to jako reklamu prosim), jsou 100% prirodni, jsou tam jak kosmetika dekorativni, tak kremy a pece o plet, i sampon, kondicioner a mydlo, deodorant. Je to fakt bezva, setrne. Kdybyste chteli vedet vice, napiste do IP, na tuhle diskuzi asi nebudu moc chodit a ona se mezitim rozjede :)
Odpovědět
Cioatko, zkušenost s "hotovou" lávovou zemí (krémem) nemám, připadalo mi to zbytečně drahé. Kat já ho do té polevy dávám malinko, tak čajovou lžičku - jen na rozředění čokolády na vaření. Ale palačinky bych na něm taky nesmažila.
Odpovědět
hermi, za krem som platila 250, za prasok tiez. ale neviem, ci maju rovnaky objem
Odpovědět
Ciatko (promiň, předtím jsem Tě zkomolila), řekla bych, že prášek vyjde výrazně levněji - u nás stojí 200 ml krému 222,- Kč a 300g prášku 205,- Kč a z něho se udělá mnohonásobně víc krému než jen 200 ml.
Odpovědět
Profilova fotka
Hermi, jak jsi mi poslala ty chemické látky, které jsou obsaženy v kosmetice, tak jsem hned včera v noci zkoumala všechny přípravky v koupelně. Byla jsem docela zklamaná, že třeba i v tom Botanicu jsem lecos objevila, a přitom by tam nic být nemělo. Ale pak jsem zústala hledět, když jsem do ruky vzala kondicionér z Avonu (vánoční dárek). Zlaté Botanico i s tou troškou chemie :-D V tom Avonu bylo třikrát tolik chemie než ve všem jiném, co jsme měli v koupelně. Vzpoměla jsem si na paní z té zdravé výživy, která mi včera tvrdila, že Avon a Oriflame jsou přírodní :-p Dnes jsem poprvé v životě nakupovala v DM a byla jsem překvapená, jaký je tam výběr přípravků z přírodní kosmetiky. Tak jsem si koupila korektor od Lavery a mýdlo od Alverde.
Odpovědět
No tak teda avon a oriflame vubec neni prirodny, to jsou takove sprominutim srajdy.... kvalitni prirodni veci by nebyly tak levne, oni vsadili na cenu a dostupnost pro kazdeho, ne na kvalitu alverde je super, to ti chvalim :)
Odpovědět
Minnie, doufám, že budeš s korektorem spokojená ;-) Já jsem ho kupovala taky v DM a použila jsem na něj adventní slevový kupón, tak jsem za něj dala snad jen 75% ceny x-) Ta paní v obchůdku byla zjevně na svém místě :-S , když Ti tvrdila takové blbosti ]-( Dneska si říká "přírodní" ledacos (Oriflame, Yves Rocher aj.) a přitom to tak vůbec není a často tyto sajrajty (pardon) kazí přírodní komsmetice pověst. Nejlepší je věřit certifikátům - BDIH a u české kosmetiky nově CPK. K těm cenám - nevím, zda zrovna Oriflame je nějak zvlášť levné...
Odpovědět
tak jsme se dopracovaly k bambuckymu maslu, fajn, jsem si to myslela :-D lendy, liveon kokosak je pro nas lepsi prave proto, ze tak hrozne intenzivne nevoni (mi to pak pripada, ze do toho neco chem.cpou, vim, ze se prezentuji jako prirodni, ale..) reniu ma prave tech parfemaci vic (od kokosoveho po nevim jakou kytku), ja radsi cisty bez pridani neceho.. minnie, jj hlavne botanicus, lush a l'occitaine -tem se dobre dari mast lidi se svoji radoby prirodni kosmetikou ]-( :-S o avonu a orif.uz vubec nemluvim, to snad nenapadlo nikoho :-D kat, my kokosaka taky nejime, jsem jen bazlive olizla lzicku :-D jen ho mazem na telo - pro nas nejlepsi pripravek x-) hermi, ciatko- ja mam s deo krystalem (kulickou) od urtekramu ty nejlepsi zkusenosti (jeden ze dvou deodorantu po kterym si nesmrdim :-D) ted jsem jeste objevila od lavery deo spray s kokosem, ten dokonce i voni! mnam...zase ten kokos :-D (treba po hausce jsem se nemohla ani citit, pritom jejich kremy mam nejradsi!), holt chce to zkouset... hermi, deodorant alverde s mesickem zas vyhovuje asi nejvic ze vsech polovici...
Odpovědět
Holky, nechci tady nijak slovíčkařit nebo něco takového, jen poznámka - ve skutečnosti 100% přírodní kosmetika neexistuje - ve všem musí být nějaký konzervant - jinak by to vydrželo možná tak 2 dny v ledničce. Myslím, že existuje kvalitní kosmetika s čistě přírodními složkami a nutným minimem chemie a pak jen chemie s minimem nebo nulou přírodního :-D
Odpovědět
Stazi, taky jsme jen olizla prst namočený do toho kokosáku:-) Nebyl špatnej, ale vařit z něj nebudu:-) já jsem moc spokojená s krémem a odličovačem od Ekokosmetik, ale moc jsme toho ještě nevyzkoušela. Mám teď ty vzorky, tak budu zkoušet, dnes jsem prubla nějaký krém orient (v překladu mi vychází tělové máslo) od Logony a nic moc...já totiž právě moc nemám ráda ty hodně vyvoněné věci. Dostala jsem k narozkám myslím tělový krém Lavera s vůní jahod a nene, to není nic pro mě. Mám ráda jemnou nebo klidně žádnou vůni. Ale to je vše, já toho moc nepoužívám, dekorativku mám Rimmel a Max factor |-| Šampon Nizoral |-| Mléko Excipial Lipolotio |-| Kulička a deodorant Burjois |-|
Odpovědět
palendo, tak neslovickari :-D pac jestli te prirodni kosmetika opravdu zajima, neco si o ni najdi na netu..napr o tech konzervanech - prirodni komsemtika opravdu neobsahuje SYNTETICKE konzervatny (emulgatory, barviva, parfemy), neobsahuji parafin, vazelinu, silikon ani jine ropne produkty atd atd.. myslim si, ze zrovna v tohmhle vlaknu osvetu delat nemusis :-D
Odpovědět
se mi to odeslalo driv :-) palendo, me to vysvetlovat nebavi, promin, je spousta webu, kde muzes neco o prirodni ..bio kosmetice atd. zjistit ;-) i o certifikatech a podminkach atd. kat, my ho davame do lednicky, takze ho pak strouhame lzickou, kdyz se chceme namazat, tekuty ho ani nepatmatuju :-D ja mam "normalni" dekorativku taky :-N excipial je fajn, ale ja ho nahradila kokosakem, jinak krom toho jako balzam pouzivam ty chemicky byci koule, na ty moje houne :-D ja ale miluju nektere vonici produkty- blazamy na rty od lavery x-) x-) x-) ty ovoneny, barevny...mnam..
Odpovědět
Profilova fotka
taky se přidávám "do klubu" :-) Zatím jediná fakt eko kosmetika, která mi trůní v koupelně, je tuhý deodorant JASÖN, bez vůně (z biosféry). No, vybírala jsem podle toho, že snad jako jedinej neobsahuje hliník (myslim jasoně obecně, ne jen tenhle konkrétní), ale nemůžu říct, že bych byla spokojená. Pořád si smrdím :-/ Co si koupim, až budou zase nějaký penízky na účtu, je krém na ruce od lavery. Měla jsem vzorek a atopák mi to nezhoršilo, možná spíš naopak. A to se počítá :-) A co taky doporučuju, je Cannadent sérum, biosféra prodává 1ml a 5ml flaštičku. Zkusila jsem ten mililitr (abych to tu pak neskladovala), ale koupim i tu větší lahvičku :-) Krásně to stahuje, používam to na prasklý koutky, akné, jiný praskliny v kůži nebo afty. Fakt super :-) A ten mililitr mam už snad rok. Jinak konopný mam taky mýdlo (tuhý), to je taky fajn, ale na můj vkus za tu cenu trochu moc rychle ubývá, takže se stejně většinou myju jelenem :-) A jak jsem psala vedle, mam připravenej konopnej šampon. (Jsem trochu prdlá a radši si koupim český výrobky :-)) Intimní kosmetiku nevim, já mám už přes rok Lactacyd a musím říct, že ten je opravdu skvělej. Myslím, že ještě rok mi vydrží, takže zkoušet další budu někdy v budoucnu :-)
Odpovědět
elitero, ten krem na ruce od lavery je fakt dobrej, jeden z mala, ktery mi pomaha (nemam exem, ale hodne presusenou kuzi/plet)
Odpovědět
Holky, mi došlo, že mám ještě jednu vyzkoušenou značku, ale to nesmím moc psát, přírodní zelený krém - úžasný na bolavé klouby, svaly, afty, opary, vyrážku od sluníčka... Neznám účinější prostředek;-) chi :-p :-D
Odpovědět
he? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
herminka, anastazie :-D :-D jsem pako s tím babusáčem...jsem se nasmála vlastní blbosti, fakt... a jinak potvrzuji také výbornou zkoušenost s krémem na ruce od Lavery - fakt super :-) anastazie a máš zkušenost třeba s tělovou kosmetikou nebo vlasouvou od Lavery?
Odpovědět
lendy, to je v poho :-D jsem si rikala, ze to je neco, co treba neznam :-) s tou vlasovou laverou...zkusenosti mam, ale ja nejsem ta spravna hodnotitelka...nejsem prumerny vzorek...mam totiz strasne moc vlasu, hustych a pevnych (na par hlav) a jsou presusene od prirody (nebarvim se), dreduji a uzlikuji se, jeste ke vsemu samy nevi, jestli se maj vlnit, nebo co jako...takze co tim chci rict- nevyhovovala me, stejne jako x dalsich chemickych pripravku..ted jsem dosla k tomu, ze je vlastne jedno jaky sampon pouzivam, ale potrebuju od gestilu - wonder masku na vlasy (byci koule se tomu taky rika :-D), ta jedina mi vlasy jakz takz hydratuje...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?