Po make upu a pudru se tvoří šupinky

Profilova fotka
Ahoj holky, takový dotaz,mám smíšenou pleť a hlavě nos a čelo se mi pořád leskne- je mastnější. Po použití kvalitního pudru (kvůli focení na svatbě ať se nelesknu) se mi na mém mastném nose a čele vytvoří takové drobečky-šupinky z pudru. Moc se nelíčím, tak to nechápu co dělám špatně. Ty místa jsou přece mastné, chápala bych to u vysušené pleti, ale takhle ? Díky za radu Monča
Odpovědět
Příčin může být víc. 1/ dehydratovaná pleti v důsledku špatně zvolené každodenní péče o pleť. 2/ kvalita pudru. 3/ technika nanášení.
Odpovědět
@monus124 Ahoj, problém by mohl vyřešit peeling. Zkus si ho před líčením udělat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pudr je kvalitní, poprvé ve svém životě jsem se plácla přes kapsu :) Denně do sebe dostanu cca 2 litry čisté vody minimálně, no a pudr jsem nanášela takovou poduškou co tam u toho byla . Peeling jsem nezkoušela před líčením, dělám si ho tak dvakrát do měsíce, ale zkusím
Odpovědět
Profilova fotka
možná místo té labutěnky použít štětec, třeba si tam tou houbičko dáváš hodně...
Odpovědět
Ahoj, taky s tím mám problém. Určitě zkus peeling a taky mi pomáhalo ,,naředit" make-up krémem.
Odpovědět
@monus124 co znamená kvalitní pudr:-)?
Odpovědět
Napadá mě Suchá nebo dehydratovana pleť. To sice souvisí i s pitnym režimem, ale také s péčí o pleť. Minimum je kvalitní hydratacni krém vhodný pro tvou pleť. Jinak by to mohlo být kvalitou pudru (cena není zrovna u pudru až tak určující, resp. pudr je zrovna velmi individuální věc), způsobem a množstvím nanášení.
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 to že vypijete tolik vody úplně nesouvisí s tím že můžete mít sice nastanou ale přeci jen suchou pleť. A druhá věc je nanášení pudru i make-upu. Podle mě se nejlépe nanáší jak pudr tak i make-up štětci....
Odpovědět
Profilova fotka
Spis nez jen pudr bych pouzila make up a ten na problemovych mistech pretrela transparentnim pudrem..take mam leskle celo ale kvalitni kosmetika dela opravdu zazraky Ja pouzivam kosmetiku Babor maji ji jen v kosmetickych salonech a tam ti i poradi ktere pripravky si mas koupit..
Odpovědět
Profilova fotka
měla jsem stejný probléma a pomohlo mi každý den dělat jemný peeling a důsledně mazat obličej, to, že poješ, neznamená, že nemůže být pleť dehydratovaná...
Odpovědět
Profilova fotka
zkusila bych ten peeling a se mi to taky stávalo, když jsem si pod make-up nenanesla hydratační krém, ten make-up jsem dávala na ještě nezaschlý krém, pak mi to už nedělalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mpbg já nevím jak moc je kvalitní, ale radila jsem se s vizážistkou, recenze jsem četla a ty byly v pořádku,jeden je transparentní PREP PRIM od MACU a druhý BLOT od MACU, stály oba na mé poměry až přespříliš
Odpovědět
Článek se načítá
@monus124 Jak už tu holky psaly, tak šupinky máš z vysušené pleti a možná i ze špatně zvoleného pudru. Je dost potřeba, aby si před nanesením makeupu a pudru pleť pořádně připravila - vyčistit, nanést hydratační krém, pak bázi pod makeup a pak až makeup a pudr. Čím lépe je pleť na makeup připravená, tím lepší výsledek. Pokud se moc nelíčíš, tak bych to asi nechala na vizážistce, nebo doporučuju líčení často trénovat. Pak si svoji techniku najdeš a zjistíš, co je nejlepší zrovna pro tebe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za vaše rady děvčátka ;)
Odpovědět
Na 90% to bude tím, že jak se ti pleť mastí, tak ji dostatečně nehydratuješ. Spousta holek si myslí, že mastná pleť už krém nesnese nebo není potřeba na ni dávat další pečující produkty, ale není to pravda :). Je třeba zvolit ale vhodný krém, aby tě zbytečně neumašťoval. Nejvhodnější na mastnou pleť jsou gelové, lehčí, ale přesto hydratační krémy :).
Odpovědět
@monus124 Ne vždy drahý je kvalitní. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lidka3 no,to chápu, já se radila s vizažistkou, doted mi stačil drogerkovych,ale šupinky byly taky,tak jsem hledala podle recenzi a chtěla zkusit nějaký dražši. Jestli je kvalitní nevím,já se nelíčim,jen jsem si chtěla alespon jednou koupit néco jiného ;)
Odpovědět
@monus124 mac je fajn, ale ne úplně každému sedí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím,že to nebude pudrem,ale tím,jak psaly holky- nevhodná péče o pleť,špatně zvolený podklad a možná i ten způsob nanášení pudru
Odpovědět
Profilova fotka
@monus124 dobrý den Moniko, jak už tu padlo několikrát, i mastící se pleť může být dehydrovaná a tak je potřeba jí ošetřovat i zvenku ;). Jinak peeling je jen základ, určitě je potřeba i ráno před nanášením makeupu odmastit (třeba micelární vodou), následně nanést vhodný krém - u Vás tedy hydratační - z mé zkušenosti mohu vřele doporučit tento http://www.mixafrancie.cz/katalog-pro..., já mám podobný typ pleti jako vy a šupinky po pravidelném používání úplně zmizely ;). Následně makeup v lehké vrstvě (pokud chcete ještě zajistit větší trvanlivost, tak bázi pod makeup) a nakonec zapudrovat, ale opravdu lehce, žádné vrstvy, které vás opět vysuší a zajistí vytvoření šupinek. Při správné péči o pleť budete potřebovat opravdu malé množství jak makeupu tak pudru. Ať už zvolíte jakýkoli krém, tak je potřeba vybírat hydratační na smíšenou (mastící se) pleť a hlavně, se starat pravidelně (teď nemyslím návštěvu kosmetičky), hezky večer i ráno ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Za to nemůže pudr, ale nevhodná péče o pleť. Zajděte za nějakou šikovnou kosmetičkou a nechte si poradit, jak o ni pečovat správně. Ale je to běh na dlouhou trať a nebude to za týden ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za vaše rady
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?