Periorálna dermatitída. Máte niekto podobný problém?

Ahojky, mam tuto diagnozu...uz nekolik mesicu se mi kolem ust a na brade delaji cervene skvrny s pupinky...a stale se mi to rozleza...Zkusila jsem vse mozne,nic nezabira...Je hrozne s tim zit, nemuzu se licit....Vyradila jsem pastu s fluorem, kosmetiku...nesmi se pouzivat masti s kortikoidy apod. Zda se, ze mi nic nezabira...Mrtve more, Jarischuv roztok, aloe, tea tree...Mate nekdo podobny problem??? Prosim poradte!!!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Juj tak to to musi byt neprijemne... Predpokladam, ze u koznej lekarky si bola... Preco nemozes pouzit kortikoidy?
Odpovědět
Kortikoidy sice naoko zaberou,utlumi to...jenze nevyleci a propukne to pak mnohonasobne horsi...Zajima me,zda nekdo ma podobny problem a jak to resi...
Odpovědět
Já to taky mám.Trvalo asi 1/2 roku než semi to vyléčilo (pupínky).Ale je to doživotní nemoc.nic s tím neuděláš.Nějakou dobu jsem nesměla používat žádnou kosmetiku.Měla jsem 2 mastičky,které jsem na to používala a prášky,které jsem brala.Po pár týdnech jsem mohla použít řasenku.teď používám speciální krémy,které se kupují v lékárně.Nic jiného používat nesmím.I make-up .. kupuju tam.Ale používám to je,při větších příležitostech,jinak jen řasenku.nechci to drážfit. určitě si najdi dobrého dermatologa.bojovat se s tím dá,ale musíš se s tím naučit žít.Kdybys potřebovala ještě něco vědět,napiš.
Odpovědět
Ahoj chloe, ja jsem ji taky mela, od nosu az dolu k brade, asi tak pred tremi lety jsem presla k jine kozni a od te doby NIC!!!! Predtim jsem prave nekolik let pouzivala kortikoidy, coz bohuzel bylo velmi spatne reseni, pak jsem vymenila kozni, ta mi predepsala zinkovou mast, po niz jsem se opravdu velmi osypala, byla jsem cela ruda jako popalena, ale slo o to, vydrzet to bez tech kortikoidu, k tomu mi predepsala nejakou tetracyklinovou kuru (tabletky - asi neco jako antibiotika, pre to strasne svedilo), a asi tak po 14ti dnech viditelne zlepseni, do 2 mesicu bez problemu. K tomu jsem na promazavani pouzivala krem z A-dermy, sice uplne nevonel, ale velmi pomohl v dobe hojeni. Od te doby se mi to neobjevilo. Je pravda, ze makeup nedavam vubec-radsi-ikdyz na svatbe jsem od kosmeticky mela a v pohode, mazu se kremama z la roche possay, ted uz spis avene. Oci si maluju normalne, takze fakt dobre. Je opravdu terba jit ke kozni, sama s tim nic nezmuzes, ja jsem s tim bojovala, tak 4 roky, ted uz ale fakt klid. Tak at se brzy vylecis a netrapis se!
Odpovědět
Diky za Vase zkusenosti...Zinkovou mast,Ichtamolovou mast i aknecolor jsem zkousela...Pouzivam jako kosmetiku ciste prirodni Dr.Hauschka...I rasenku a tuzku na oci mam od nej...A nic...Myslim si,ze bez tech prasku to asi nezvladnu...Ach jo,ale je to boj...Clovek v noci uleha s tim,ze doufa,ze rano to bude pryc...leti k zrdcadlu a ono nic...at se zkousi cokoliv...Kdyby na to clovek alespon tolik nemyslel...Ale co uz..
Odpovědět
Svoji léčbu jsem ti napsala do IP.Ty prášky podle mě nebyly antibiotika;-)Jsem už rok "čistá" a v podstatě je to to samé,co ti napsala svatba07.
Odpovědět
Urcite pomuze ta tetracyklinova kura, chce to fakt jen vydrzet, pre je to dost neprijemne, se nenamazat nejakym tim kortikoidem, aspon pro me, to jsem si otestovala vuli :-) Jinak acnecolor je dle mych zkusenosti nanic, stejne jako ten tea tree, mi to vubec nepomohlo. Fakt je treba zajit za tou kozni, at mas pokoj! A ty prasky byly jen nachvili, myslim tak max 3 tydny, uz si to nepamatuju presne, sice jsem po nich trochu ztloustla, ale hlavne ze se mi papula spravila, to byla priorita ;-)
Odpovědět
Aknecolor jsem dostala já.Ale podle mě to spíše byla maskovací metoda.Já to tak brala. A na obličej jsem mohla jen převařenou vodu.Taky si myslím,že to bez doktora nezvládneš.já chodila pořád na kontroly,kdy mě kožní hlídala.Pokud by to nezabralo,aby mi mohla hnedka nasadit jinou léčbu.
Odpovědět
jojo, jeste si holky vzpominam, ze jsem si an to mela priladat sacky z caje, jako prevareneho cerneho, pak jsem z toho mela uplne zabarveny oblicej :-) No a samozrejme, ze to nepomohlo :-D (ikdyz to byla rada od kozni)
Odpovědět
svatba07:rad je.Já teda nic nezkoušela a šla rovnou za koží.Asi jsem měla štěstí,protože jsem byla V.I.P klient,tak se mě hodně hlídala a vše mi zabralo,jak mělo:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky já mám zase atopický ekzem který mi občas přeroste v tuto co říkáte a také tím trpím, kolem rtů vysušenou rozpraskanou červenou kůži, to samé na víčkách. Vyzkoušela sjem už uplně všechno 2 roky mi stačila kosmetika od LR ale pk už to bylo slabé, tak mi kožní poradila tuším Cannaderm je z konopí, ten jsem ted používala asi mesíc a nic, ted jsem si koupila od Mary Kay ale nevím také zatím nic. Měla jsem asi měsíc kdy jsem se nesměla líčit byla jsem jak opařená, krmila se antibiotikama a nic. Kortikoidy můžu ale nezabírají a navíc je používám tak dlouho a tak moc že v budoucnu budu snad bez kůže:) Používáte normální vodu na obličej nebo převařenou enbo něcojiného? prosím radu také jsem zoufalá, hlavně si nedokážu představit nevěstu s ekzémem:) nejhorší je zima ach jo:(((
Odpovědět
Akurat ze ten tetracyklin strasne zaneradi jatra....Ja byla treba u Mrtveho more...vsak se rika,ze to vyleci vse,i ty nejhorsi kozni nemoci...a ani tuk...
Odpovědět
Článek se načítá
Ma prvni cetsa taky vedla ke kozni, akorat ze ona nebyla moc dobra (nejprve kortikoidy, na ty jsem si zvykla, pak ty sacky od caje a tak), no a po 4 letech jsem ji vymenila za znamou od zname (a hned to slo:), ja jsem si totiz myslela, ze uz se s tim neda nic delat, ale nastesti dalo ;-) Při techto problemech se opravdu vyplati jit za kozni a nelecit to sama a na nic necekat, to podle me urcite nejde.
Odpovědět
eimee:v době léčby jsem mohla jen převařenou vodu.Teď používám termální z lékárny.Ale zase tak moc to neřeším.jen se snažím,aby se mi při mytí vlasů nedostala voda na obličej.Kosmetika od LR není léčivá,jen ti nezaneřádí pleť;-) A ještě na něco jsem si vzpomněla,zubní pasta bez fluoru v ČR neexistuje.
Odpovědět
Me teda ale az po tech tetracyklinech zabrala ta a-derma (a stale ta zinkova mast)na to doleceni, to bylo fakt dobre, jeste jsem ji nejaky ten cas pouzivala, pak jsem presla na to avene. Termalku tez pouzivam, ale spis v lete, v zime se "jen" mazu. Chloe: ten tetracyklin mas fakt nachvili, v porovnani s antikoncepci, kterou bereme uz leta, tak si ymslim, ze se to ztrati. Navic ja byla na tech jaternich testech tak rok zptaky a v poho. Porad mam pocit, ze je to lepsi nez kortikoidy. llllucka: ja jsem pouzivala pastu bez fluoru nejakou svycarskou, byla strasne malicka, a jen malo s eji davalo na kartacek v porovnani s normalni pastou. Ale na nazev si uz nevzpomenu, koupila jsem ji v lekarne, stala myslim okolo 150kc, ale fakt uz ej to ty 3 roky zpatky, tak s emohlo mnohe zmenit.
Odpovědět
Profilova fotka
Lllucko vím že LR není léčivé ale pomáhalo to aspon na tu hodně suchou plet. Co používáte za krémy a odličování? K čemu pasta bez fluoru? a K čemu je dobrá tetracyklinová mast? myslím že sjem ji měla jako malá ale nepamatuju. mám to vrozené takže se toho asi nezbavím. Vyzkoušela jsem už několik kožních od údajně "nejlepších"na jedné pražské klinice a ted chodím k celkem dobré v Plzni ale stejně jen kortikoidy a to mě dost vadí:(ale když je nepoužívám jsem jak když mám popálený obličej:(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, moje kamarádka je dermatolog a poradím ti, co na to dáváme tady u nás: samozřejmě obklady z černého čaje...na takové ty ošklivé akutní ložiska jsou opravdu nejlepší, i když barví! a potom na dohojení pastu s Ichtamolem- např. Icare pasta (pasta vysušuje, krém naopak....krémy nepoužívej vůbec), k dostání je v lékárně (dermatolog může předepsat). zapomeň na mýdlo a krémy. a hlavně kortikoidy. to je vlastně jedna z příčin, proč periorálka vzniká!! antibiotika nepomáhají, protože příčina není infekce. jedině, kdyby ti to snad chtělo až hnisat. nesmíš na to moc spěchat, tohle se nezahojí hned, chce to trpělivost a vytrvat a opravdu hlavně dodržovat režim. no a jak je psáno výš....konzultace s dobrým dermatologem je to nejlepší, co pro sebe můžeš udělat.
Odpovědět
Eimee: Presne to mi se stalo taky, ze jsem byla jak popalena, kdyz jsem kortikoidy vysadila, na to mi prave pomohla ta tertracyklinova kura, byly to ale tabletky ne mast. K tomu jsem mela tu zinkovou mast a az se to zlepsilo, tak jsem zacla pouzivat tu a.dermu (bezne v lekarne, maji vic druhu, ja uz nevim, ktery jsem mela). A ta pasta bez fluoru proto, ze ten fluor je dost agresivni, tak behem lecby, at se to enzhorsuje, protoze to muze byt take trochu pricina, proc je to zrovna kolem pusy. Jinak ja mam na odliceni avene-micelarni voda, na mazani - hydrance optimale (nebo od la roche possay-hydranorme-ten je uplne skvely v zime, je fakt mastny).
Odpovědět
Jo, jak pise miri9, tak neco s tim ichtamolem jsem mela taky, kdyz si tak vzpominam.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem s tím bojovala (už několikrát)- u mě je spouštěč stres.. Jinak nevhodná strava tomu taky moc nepomáhá - klasika čokoláda, ořechy, horké nápoje, horká jídla, alkohol.. ale i fyzická námaha, pára, sauna, taky i opalování (ale u mě paradoxně pomohlo, když jsem parkrát zašla na solárko). Zubní pasty bez fluoru existují - Parexyl White, Oral-B sensitiv, Stoma paradentol, Sensodyne S - ale ta je hodně slaná.. Když už kosmetiku tak výhradně bez parabenů- Bioderma ( řada Atoderm).
Odpovědět
Ja jsem si uplne na zacatku davala jarischuv roztok,jenze nic moc nezabira...Doktor mi rekl hned,ze hlavne zadne kortikoidy a abych pravdu rekla,i kdyby je dovolil nebrala bych je.Je to hrozne svisntvo.Nekdo tvrdi,ze je to vnitrni ne vnejsi zalezitost...ze jsou to znecistena jatra nebo ledviny...ja nevim.vzdy jsem zila zdrave,piju stale bylinne caje na procistovani,pouzivam jen biokosmetiku...jim bio veci...vlastne vsemu chemickemu se vyhybam uz leta...Ani antikoncepci jsem nezacala brat i kdyz mi ji doktor predepsal...radsi jsem si nasla bylinkare,ktery me zbavil gyn.problemu...proto premyslim kudy chodim,kde se to vzalo na me tvari....Myslite,ze by to mohl vyvolat nahly a silny stres???Vlastne od te doby co jsem prosla velikym stresem,jsem to na sobe zacala pozorovat...Vypadaly mi v te dobe i vlasy...Jen ted nevim,zda se sverit do rukou doktoru,kteri mi beztak nikdy nepomuzou jen predpisuji same chemie a prasek na prasek...nebo mam verit v prirodni cestu...Mazu to ted tou dehtovou masti...
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za rady, ted jsem se vyburcovala objednat na kožní že chci skončit s kortikoidama mají volno až po vánocích no moc milá paní mě objednala na půlku prosince :) tak jsem zvědavá ale už se bojím po lonské zkušenosti:) v práci se mě lidi lekali:)La Roche possay jsem také zkoušela Lipikar krém ten byl dobrý ... s tím konopím nemáte zkušenosti?tak si vše vytisknu a zaútočím na lékárnu. bylinky nepomohly¨? pořád něco zkouším ... . mám třeba problém že jsem ještě alergik a na psí srst a mám pejska takže mazlení s ním je občas utrpení, to bych se uškrábala a to mám antialergického Bišonka:)chce to vís trpělivosti ale už s tím takhle zápasím asi 5let, tedy z toho co pamatuju:)
Odpovědět
Ju a pastu mam samo bez fluoru a vsech tech neradu od Weledy,maji celou radu past...mam tu co je bez vseho...je k dostani v bioshopech
Odpovědět
Profilova fotka
U mě to je opravdu stres a i sama kožní mi řekla, že když je "špatně něco vevnitř" vyleze to ven.. K tomu jsem trpěla i na zácpy, takže asi jedno s druhým... Jinak mě bio kosmetika například vadí - ty různé oleje z rostlin, vždycky se potom osypu...
Odpovědět
Profilova fotka
Jo stres to je vyvolávač všeho to mám také mám od stresu astma a ekzémy fakt sranda:) také nejím nic umělého na všechny umělé doplnky jsem alergická, piju také jen čaje, sladké skoro nejím - čokoláda vůbec ne, ořechy - alergie, maso nejím no vážně nevím. tak jsem se rozhodla vyhazuju všechny hydrocortisony:) to bude mazec:) budu pěkná:).dehtová mast nepomohla ani ten jarischův roztok, zkouší to samé na všechny a stejně to nepomáhá:(
Odpovědět
chloe: to fakt nevim, tak asi nejakeho lecitele, kdyz neveris chemii, z tehle oblasti zkusenosti nemam. eimee: zkus to vydrzet, na me se lidi taky divali dost divne, bylo neprijemne, obrecela jsem to, ale ted mam fakt uz dlouho klid, musim to zaklepat:)
Odpovědět
Jenze existuje u nas a vlastne na celem svete jina alternativa kosmetiky,pokud nechci aby nemela v sobe chemikalie,konzervanty,parabeny,hliniky,glyceriny,vazeliny,parafiny atd???kdysi davno jsem byla v nouzi a musela si koupit odlicovaci mleko...vzala jsem Vichy,jsem si rikala,ze neuskodi...druhy den jsem mela oblicej jako spaleny...asi tyden trvalo nez mi to preslo...To stejne s Niveou...Pak mi doktrorka poradila pouzivat odlicovaci mleko,ktere michaji v lekarne...je pro alergiky a vydrzi jen mesic...to byl zazrak...jenze napriklad v Praze jsem ho hledala a marne...se na me v lekarnach divali jak na mimozemstana...Ale nekde ho jeste vyrabi a stoji kolem 80Kc cela litrova flaska....Jinak chtela jsem pouzivat La Roche,ale kdyz jsem si vzala pripravek po pripravku a studovala co to obsahuje...presla me chut...jedine pouzivam tu mineral.vodu ve spreji...
Odpovědět
svatba:fakt.Měš to přítel sháněl po všech čertech a nesehnal nic.Jen pasty,které měli malinko fluoru,ale pořád měli.Mu budu muset vynadat.Na to,že je zubař,mi mohl něco najít:-)
Odpovědět
Profilova fotka
holčiny, vím,že se to řekne lehce, ale fakt to nechce nad tím moc přemýšlet.. kdykoliv jsem se podívala do zrcadla, tak jsem brečela a čím víc jsem se dívala, tím víc jsem měla pocit, že tam je toho víc.. a i když mi každej říkal jak nic nevidí, samo,že jsem jim nevěřila.. a jinak je o tomhle i diskuze na doktorce.cz, možná tam budou i jiný rady..
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a co mi ještě řekla zubní hyg.- prý to údajně není ten fluor v pastě, ale ty pěnidla, takže si dávat pozor kam se ta pěna dostane. já teda používám bez fl. a dávám si pozor, i když už nic nemám, ale stejně.. na omytí obličeje používám neperlivou balenou vodu..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?