Nevěsty, které se nelíčí - jak na to?

Ahoj ženy, existuje nějaká nevěsta, která na svůj velký den nebyla nalíčena? Popřípadě se lehce líčila sama? Neustále přemýšlím. Vůbec se nelíčím. Maximálně vytáhnu řasenku na ples :-D Ale co na svatbu? Na první svatbě jsem nalíčena byla. Bylo to hezké, přirozené. Ale bohužel byli skryty všechny mé pihy a přítel tvrdí, že to nejsem já. Pohrávám si s myšlenkou, že zvýrazním jen ty řasy, ale přítel tvrdí že mu to přijde zbytečné když se normálně nelíčím. Co teď?
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi Já věřím, že se dá udělat nalíčení i tak, že budou pihy vidět (ale nevím, jak moc výrazné je máte). Také se moc nelíčím a též jsem přemýšlela, jestli bych to prostě nezvládla sama. Ale pak to ve mně začalo hlodat, protože nemám bezchybnou pleť (už vidím, že jak na potvoru se mi utvoří nejpozději ráno nějaký nehezký jednorožec uprostřed čela) a začala jsem se bát, že když nic jiného, tak třeba v letních vedrech budu pak na všech fotkách lesklá (mám smíšenou pleť, klasicky mastné zóny). Tak jsem si domluvila vizážistku. Po zkoušce líčeni toho nelituji, i když jsem prvních pár hodin trochu pochybovala, jestli to není moc. Nakonec jsem si ten den tak zvykla, že po odlíčení mi pak ještě pár dní připadalo, že mi snad ,,něco chybí" a nějak to už není ono :D Ale každá jsme jiná, každé sedí něco jiného, v něčem jiném se cítí hezky a dobře... Možná máte krásnou pleť a přirozenost vám sluší nejvíc. Já si bez řasenky připadám jako bez očí a nenamalovaná na fotkách vypadám ještě tisíckrát hůř, takže bez té řasenky si to představit neumím.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě se lze nalíčit (či nechat nalíčit) i tak, že pihy skryty nejsou - chce to jen svou přesnou představu sdělit vizážistce ;-) Ideální na to je lehčí, transparentnější CC krém, který tolik nekryje, ale jen spíše jen sjednotí barevnost obličeje. Být vámi, tak se trochu nechám nalíčit, přirozené líčení vypadá prostě lépe, to je bez debat. Do samolíčení bych ve vašem případě nešla, vzhledem k tomu, že jak říkáte, se normálně nelíčíte, tak v tom asi nebudete úplně zručná, svěřila bych se do rukou odbornice ;-) Použila bych ve vašem případě podkladovou bázi (aby CC krém lépe držel), CC krém, transparentní pudr, lehce zdravíčka, řasenku, a máte echt přirozené líčení, ve kterém se určitě budete cítit krásně ;-)
Odpovědět
@vodni_vila Svou přesnou představu jsem vizážistce sdělila. Jedna absolutně nerespektovala mé přání a druhá se sice snažila, ale pihy stejně skryla. Žádné krémy, pudry ani nic podobného na obličej nechci. Nesnesu to. A toto přání žádná vizážistka nerespektovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@vodni_vila 👍
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi : Možná proto, že další líčení (řasenka, stíny atd.) alespoň bez lehkého sjednocení pleti CC krémem prostě nevypadá dobře, naprosto chápu, že za takovou práci by se žádná nemohla postavit. To je asi jako byste po cukráři chtěla, aby udělal dobrý dort, ale hlavně ať není sladký, to prostě nejde... V tom případě si tedy event. řasenku dejte sama, kvůli tomu skutečně vizážistka není nutná, protože tomu se nedá říkat líčení :-) To nemyslím nijak zle, ale prostě to tak je. Jinak si ale myslím, že tohle "nesnesu" je spíše asi důsledkem špatných zkušeností. Já třeba silný make-up taky nesnesu, a ten lehký, o kterém mluvím já, na obličeji není praticky poznat, natož cítit...:-D Jen nechápu, že jedním dechem mluvíte o "lehkém, přirozeném nalíčení, které ale skrylo pihy", a druhým dechem mluvíte o tom, že na obličeji nic nesnesete? Jak tedy ta vizážistka to "lehké přirozené, ale krycí líčení" bez makeupu udělala?
Odpovědět
@vodni_vila Takto mi to také bylo řečeno. To je ale problém všech vizážistek, pro které prostě neexistuje nalíčení bez sjednocení celé pleti. Mé nesnesu opravdu není špatnými zkušenostmi. O tom se s vámi, ale bavit nebudu. Pak jsem psala, že se vizážistka snažila a přesto pihy skryla. Nic o tom, že nepoužila makeup! A to, že mi to vadí je věc druhá a je zmíněna jen proto, že bych to chtěla zvládnout bez toho.
Odpovědět
Zkusila bych transparentní pudr nějaké dobré značky, řasy a červenou rtěnku. Úplně nalíčena nevěsta nikdy nevypadá dobře. Ještě fotky vám vezmou tak 1/3 výraznosti a makeupu.
Odpovědět
Pokud to chcete vyzkouset sama, tak zakupte jen lehky BB krem co lehce kryje, pudr, tvarenku, protoze lehke zdravicko ve tvari udela taky hrozne moc a na oci bych dala jen jemny vanilkovy ton stinu, aby jste prekryla zilky a dejte si rasenku :-) Rozhodne nedoporucuji vyrazne rtenky, kdyz budete mít jen takové lehké líčení a nejste na to zvyklá, každý se zaměří pouze jen na rtěnku a nebude to vypadat dobře s tímto stylem líčení, dala bych spíše jemnou nude nebo růžovou rtěnku nebo lesk :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi ja som sa nelicila vobec a nelicim sa ani v beznom zivote. takze odporucam ti ostat pri tom na co si zvyknuta :)
Odpovědět
@smea Děkuji za tvůj komentář. Jsem ráda, že mě chápeš a musím říct, že jsi byla krásná nevěsta ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Z dalších příspěvků vlastně nechápu smysl tohoto fóra. Protože sice kladete otázku, pro co se tedy rozhodnout, ve skutečnosti už ale máte dávno rozhodnuto ;-) Souhlasím s ,,vodní vílou", že vizážistka vážně není potřeba k tomu (a málokterá by se tím chtěla prezentovat), aby celé líčení začalo a také skončilo řasenkou, protože jak sama říkáte, cokoli jiného nesnesete a nechcete... Teď to nemyslím nijak špatně, jen máte pravdu, že v tomto případě asi bude opravdu lepší, když dáte na přítele a nebudete se malovat vůbec nebo dáte sama řasenku. Stejně je nejdůležitější to, co sama chcete, v čem se sobě i jemu líbíte nejvíce a i toto určitě přispěje ke spokojenému dni D. Ještě máte dost času, ale i tak přeji, aby se vám svatba vydařila a vše bylo podle vašich představ :-)
Odpovědět
@happynika První otázka zněla jestli existuje nějaká nevěsta, která nebyla nalíčena. Pro mě toto fórum tudíž význam má :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@szuzi : No pokud ten dotaz měl sloužit pouze k potvrzení vašich pocitů, tak potom ano :-D Jinak ale myslím, že lepší volba je řídit se vlastními pocity (obecně), bez ohledu na to, jestli vám je někdo potvrdí či nikoli, jakkoli může být občas obtížné "jít sama proti davu"... ;-) Tedy v tomto případě vizazistku nebrat, sama si dát rasenku (že si ji nemáte dávat je zase jen přítelův pocit, soudím z úvodního příspěvku). Přeju, aby se vám svatba povedla jen dle vašich představ :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?