Nějaká šetrná antialergenní kosmetika? Poraďte prosím..

Ahoj, Chtěla bych se zeptat.. nikdy se nelíčím, ani řasenkou, a chtěla bych si na svatbu namalovat alespoň oči (řasenka, nějaká tužka na oči nebo jemné stíny), a zakrýt případné kruhy pod očima, ale mám problém, že jsem na všechnu kosmetiku alergická.. Když si namaluju oči, mám po několika hodinách pocit, že si ty oči snad vyškrábu, jak mě svědí.. a s make-upem je to ještě horší - okamžitě mě vyskočí na obličeji červené pupínky a mám pocit, že se mi dusí kůže. Takže otázka zní, co doporučujete za kosmetiku, kterou bych mohla snést aspoň na těch pár hodin na tu svatbu? Vizážistku si platit nebudu, nemá to smysl, když si budu malovat jenom ty oči a použiju maximálně trochu korektoru.. spíš bych potřebovala poradit nějakou šetrnou kosmetiku :) Jo akorát, neraďte prosím kosmetiku typu MaxFactor, Mabeleine atd atd, zkoušela jsem od běžných značek snad všechno, spíš bych potřebovala nějakou speciální asi přírodní pro alergiky :) Díky moc!
Odpovědět
1
2
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@karlajasmine Mamka pouziva kosmetiku Avene, na takove ty bezne znacky taky vetsinou reaguje spatne..
Odpovědět
Určitě doporučuji Clinique, má skvělé výrobky pro citlivou a jakkoli problematickou pleť a to včetně dekorativky. Cena je vyšší, ale opravdu to za to stojí. Pak z lékárenských Avéne, ale to nevím, zda vůbec má dekorativku. Koukám, že poradkyně Mary Kay neztrácí čas, ale tu kosmetiku určitě nedoporučuji, oproti tomu je i drogérková kosmetika luxusem. Sice ti každá jejich poradkyně řekne, jak je to na citlivou pleť super, ale snad neexistuje žena, která by měla citlivou pleť a skutečně jí to vyhovovalo. V mém okolí mají z MK reakce i ženy, které jinak problémy nemají.
Odpovědět
Diky holky! Mary Kay mam bohuzel take ozkousenou a taky mi nesedla.. ale po Avene a Clinique se teda podivam :) Hlavne teda po te Clinique, jestli ma i dekorativku. Nevadi mi si za to priplatit pokud to budu moct opravdu pouzivat a nebude se to radit k dalsim produktum, ktere nabidnu po jednom pouziti kamaradkam :)
Odpovědět
také doporučuji Clinique, mám stejný problém jako ty. A s touto kosmetikou se líčím každodenně. Takže ano, má i dekorativní:-)
Odpovědět
@poldina super, diky moc! :) Urcite ji zkusim.
Odpovědět
Clinique je opravdu výborná a určitě je hypoalergenní co vím, bez parfemací apod.
Odpovědět
@karlajasmine Odkud jste?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, doporučuji Clinique a pokud by Vám nesedla tak opravdu výborná je kosmetika od La Roche Posay. Určitě vyzkoušejte včas před svatbou. Myslím ale, že nebudete mít problém. :-)
Odpovědět
Pokud máte citlivé oči určitě La Roche. Jinak tak měsíc před svatbou doporučuji čištění a ošetření pleti kosmetikou Mixa- seženete v dm drogerích. Není drahá, nicméně neobsahuje dráždivé látky. Pokud se chcete malovat jen tento jeden den, skoč te si někam do větší parfumerie pro vzorek make-upu -například Helena Rubinstein ( nemá smysl utrácet za něco co použijete jednorázově). Stíny mohu doporučit od Dermacolu.
Odpovědět
@lidka3 z Prahy, takze sehnat kosmetiku, kterou mi tady doporucuji vsichni, nebude problem :), akorat jsem chtela mit nejakou predstavu, nez pujdu neco shanet, protoze z vlastni zkusenosti vim, ze to, co mi doporuci prodavacky nebyva vetsinou to, co mi sedne, a obecne je lepsi si nechat neco doporucit od holek, ktere maji treba podobny problem jako ja a uz neco zkusily :).. Takze vsem moc dekuji!
Odpovědět
@karlajasmine Protože na obchodě nejsou prodavačky, ale podavačky. Naberte si vzorky a doma vyzkoušejte co sedí. Jinak to jsou vyhozené peníze. Nejlepší je dojít do kosmetické poradny a nechat si poradit přímo tam. Protože oni nechají vyzkoušet před nákupem co sedí a nesedí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@karlajasmine Ahojky zkus se podivat na Lush nektere veci jsou naprosto bez konzervantu nekde je jich minimum.
Odpovědět
Dermacol je hypoalergenni, velmi bych se divila, kdyby Ti to něco udělalo... jinak potom ty opravdu drahe no...Cilinique, Avene apod. hlavne ne Vichy...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak holky hlasim ze La Roche a Clinique bohuzel ne :(... do 10ti minut se mi udelaly pupinky po celym obliceji, hned jsem se odlicila a az do vecera jsem mela rudy 'poteckovany' oblicej, ktery me neskutecne palil ;(.. A to podotykam, ze jsem mela jenom trosku setrnyho make-upu a pudru.. takze to vypada, ze budu nenalicena nevesta.. ale jeste zkusim Dermacol..
Odpovědět
Ale La Roche rasenka je relativne ok.. sice me z ni pali oci, ale ne tak, ze by se to nedalo vydrzet.. takze na foceni ji mit muzu, akorat se pak na zbytek vecera odlicim... ale nejvic mam alergickou plet no.. sperky muzu mit jenom zlaty a proste cokoli krome jednoho kremu z lekarny na oblicej dat nemuzu no :( Tak budu sazet na Dermacol :) Me osobne je to celkem jedno, jestli budu nalicena nevesta nebo ne, ale spis se obavam, ze okoli to nepochopi a budou si rikat, proc jsem se nenalicila aspon na svatbu..
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Vím, že jsi psala, ať neradíme běžnou kosmetiku typu MaxFaktor, ale... Mám hypersenzitivní pleť alergickou na všechno možné (kosmetika, slunce, voda, kovy). V 17 mi moje kožní doporučila používat pleťová mléka a vody a krémy Garnier (pro daný typ pleti) a dekorativku Margaret Astor a opravdu to je jediná kosmetika, po které se neosypu... Jsem alergická i na rtěnky, když jsem používala jakékoliv jiné značky (i dražší), brzy mi rty opuchly, s Margaret Astor však můžu rtěnku používat každý den a v průběhu dne domalovávat setřenou a úplná pohoda. Zkoušela jsem i jiné, dražší značky, které jsem v dobré víře dostala třeba jako dárek, ale bohužel, takže teď už je rovnou posílám dál a ani neotvírám... Přeju hodně štěstí, abys našla tu pravou kosmetiku a cítila se ve svůj svatební den krásná (ale neboj, určitě budeš i bez ní, všechny nevěsty jsou totiž krásné ;-) ).
Odpovědět
@karlajasmine Ještě mě napadá dekorativka Lily Lolo, neni podle meho nazoru hypoalergenni, ale je mineralni, prirodni, takze uplne neco jineho, nez je bezne. Zkusenost vlastni nemam, ale treba by ti to pomohlo. Jinak Lush urcite ne, je silne parfemovany, tedy spousta latek zpusobujici alergie. Jinak nezkouselas to konzultovat s lekarem?
Odpovědět
Ahoj holky, pouzivam Mary Kay 5 let...z toho se tomu 2 roky venuju. Nerikam, ze je to to nejlepsi, co existuje a netvrdim, ze na to nikdo nezareaguje...ale rozhodne mi na to zareagovalo minimum zen. Kazda si muzete v drogerii ozkouset a najit to, co Vam bude sedet. Ale Mary Kay Vam da moznost vyzkouset cokoliv a pak si koupite jen to, co sedi. Takze nevyhazujete penize za to, ze jinde bud musite zkouset, pripadne to testujete v drogerkach, coz neni moc komfortni... Takze proto to doporucuju, za zkousku nic nedate. A holky, kazda zena je jina a reaguje na jiny veci. Tzn., že pokud zareagujete na Clinique, nehodnotila bych to hned spatne, jsou ruzne duvody, proc plet reaguje... Mam spoustu spokojenych nevest, mam i zeny, ktere z toho muzou pouzivat jednu vec...Krasny den a at se dari!
Odpovědět
@makovaapanenka @kacenkakaca @veronika_janouchova diky holky.. Jako verim, ze urcite existuje neco, na co reakci mit nebudu.. :) akorat je potreba abych zkousela no.. zkusim neco obehat a vzit si nejaky vzorky. S lekarem jsem to nekonzultovala, protoze mam nastesti docela peknou plet i bez pripravku.. pupinky se mi vubec nedelaji a oblicej mam docela stejnobarevny, takze si troufam rict, ze se v beznem zivote uplne nepotrebuju licit, ale na tu svatbu jsem si rikala, ze by to chtelo byt ''vyjimecna''... ale obavam se, abych pak nebyla vyjimecna tim, ze budu cela osypana :D Ale jeste to zkusim obehat a zkusim to, co jste navrhovaly, a snad mi neco z toho sedne.
Odpovědět
Larens, Stage-Line, Mary Kay, Artristry.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Používám kosmetiku z beautyville, třeba by jste si tam našla i vy své favority. Jsou přírodní a ekologické, takže by vám snad vadit nemusela :)
Odpovědět
Profilova fotka
A jak radíte vzít si vzorky, kde se dají vzorky těch věcí sehnat? V drogeriích mají většinou jen prezenční tester, ten si odnést nemůžu, ani by se mi nechtělo čekat v té drogérii pár hodin jestli budu nebo nebudu mít reakci :D Dík
Odpovědět
@amenophus no, podstatné je hlavně to, že v drogerii žádnou kvalitní hypoalergenní kosmetiku nenajdeš :-D tudíž není nutné chtít v drogerii vzorky. V lékárně o ně požádáš, a měli by ti je dát. Druhá věc je, že hodně lékárnic si vzorky bere domů, případně je dává svým známým.
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal Ahaaa, to byl celkem podstatny detail ktery mi unikal! :D Diky! Je treba na to chodit do nejakych specializovanych lekaren nebo kazda vetsi lekarna by to mela mit?
Odpovědět
@amenophus Co tak posledni dobou koukam kolem sebe, tak kazda lekarna uz kvalitni kosmetiku ma, at uz prirodni, bio, neprirodni.. pripadne i v parfumeriich dost casto mivaji, tam treba od luxusnejsich znacek typu Estee Laudre, Dior, Chanel, Gurleain a podobne, ikdyz na ty si moc nepotrpim. Je dobry to kazdopadne vyzkouset, ja hodne pouzivam La Roche Posay, v podstate vlastne nepouzivam nic jineho, a treba kamaradce vubec nesedla, a naopak ji vyhovuje Clinique, ktera zas nesedi mne :) a pritom o obojim bych jak ze svych, tak ze zkusenosti kolem me rekla, ze jsou fakt dobry. Pripadne Uriage, Dr. Hauschka, nebo sem tam neco i od Biodermy. Kamaradka hodne peje ody na La Chevre a Ziaja, ty ale treba mne zas nevyhovuji, ac jsou zajiste kvalitni :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Zkusila bych Mary Kay, ale chce to začít se ji používat už dřív, ať si zvykneš. a taky mít opravdu dobrou dodavatelku, která dobře poradí.. Znám momentálně jen dvě, pokud si od Olomouce. Jinak nevím. A nebo co nalepovací řasy? Má je kolegyně z práce a vypadsjí moc pěkně :-)
Odpovědět
Také už jen internet jinak ani nezkouším hledat. Jsem spokojená na tom beautyville.cz a na pleti to jde hodně poznat.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus na facebooku Byliny od Martiny a zeptat se paní - je to moje tchýně a vím že si řasenku vyráběla. Má vystudovanou čínskou medicínu,bylinkářství a výrobu kosmetiky. Myslím, že by ti mohla poradit, popřípadě něco vyrobit, kde by si na nic alergická nebyla :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?