Kosmetička na svatbu ano nebo ne?

Ahoj holky, v rámci krouhnutí našeho rozpočtu se ptám, je nutné mít make-up udělán kosmetičkou a nebo je možný si ho udělat sama se stejnou kvalitou (výdrží)? případně uvítám typy na konkrétní kosmetiku :)
Odpovědět
@breberushka Ahoj, nutné to určitě není, spíš záleží na tobě, jaká jsi a co je pro tebe důležitější. Spousta holek se maluje sama, případně třeba od kamarádky (já jsem takhle malovala kamarádku na její svatbu). Já se rozhodla pro vizážistku, a to z těchto důvodů: 1. ten největší důvod pro mě byl, že líčení od vizážistky vydrželo celý den absolutně bez chybičky. Sama takovou výbavu nemám a kdybych si ji měla kupovat, vyšlo by mě to dráž než jednorázová platba vizážistky a ještě bych to ani nevypotřebovala, 2. chtěla jsem výraznější líčení, které zabere čas a nechtěla jsem tím samu sebe stresovat, 3. chtěla jsem se ten den nechat rozmazlovat a aspoň jednou v životě si dopřát ten luxus, že se někdo stará o mě. :-) Zní to jako malichernost a malicherné to i je :-D , ale mně to dodalo na klidu a bylo to mooooc příjemné. Takže ještě jednou, nutné to určitě není, klidně si vystačíš sama. Ale dost záleží, jaké líčení chceš: pokud jen řasenku a lesk, tak na to profesionálku nepotřebuješ. Pokud chceš hezky vystínované oči a make-up, co vydrží prakticky všechno (my měli 30° vedra a přesto líčení drželo), tak tam bych doporučila dobrou vizážistku
Odpovědět
@breberushka jak píše kolegyně výše - nutné to není, ale také využiji služeb svojí kosmetičky, kam chodím normálně. Mám mastnější pleť a sama bych si neporadila. Nehledě na to, že má opravdu vybavení a zkušenosti, chci si také užít to hýčkání. Taky nechci zbytečně utrácet, ale chci se cítit opravdu dobře, a proto to nechám na ní. Nehledě na to, že mám asi i luxusní cenu...450,- včetně zkoušky, takže to opravdu řešit nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberushka souhlas s vyse napsanym...ja bych se proste tak hezky namalovat neumela (normalne pouzivam jen makeup+pudr+rasenku a jednou za mesic stiny) a na sve svatbe chci byt nejkrasnejsi :-) nehlede na to, ze chci aby to vydrzelo az do noci a preci jen ony na to maj lepsi vybaveni :-)
Odpovědět
Profi make-up ocení zejména váš svatební fotograf a posléze Ty:-) Nebudeš se mu lesknout, vydrží Ti to dlouho, budeš zkrátka pořád krásná a to zachytí na fotkách:-) samozřejmě mají fotoshop, ale aby to vypadalo co nejpřirozeněji, tak nejvíc práce odvede právě vizážistka:-) Užij si to:-)
Odpovědět
@breberushka Nejlíp to shrnula Simone, nutnost to není, ale za méně peněz, než by stála vizážistka, stejnou kvalitu nepořídíš. Moje vizážistka např. použila make-up DoubleWear od Estée Lauder, a protože stojí v obchodech okolo 1400 Kč, nikdy by mně nenapadlo ho ani zkoušet, natož kupovat. Ale krásně kryl a za 24 hodin, co jsem byla na nohou, se ani nehnul! To samé s dalšími produkty - mně by třeba nenapadlo lepit si řasy, ale pak jsem byla překvapená, jak moc dovedou otevřít oči a výsledek je pořád přirozený. A kromě peněz je taky dalším argumentem nervozita - já se líčím běžně, ale i kdybych si všechny ty opravdu kvalitní a drahé prudkuty nakoupila sama, neměla jsem jistotu, že bych to kvůli nervozitě opravdu zvládla sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosty souhlas s lemona - umele rasy jsou neco, na co bych si sama netroufla a vysledek byl dokonaly:-) make-up krasne vydrzel cely den a to proste neudelam, kdyz se maluji sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberushka Já bych ještě dodala, že zpravidla je lepší vybírat mezi vizážistkami a ne mezi kosmetičkami - ty dělají líčení jen jako bokovku a není to to ono... Neříkám, že nenajdeš nějakou univerzální kosmetičku-vizážistku, ale moc jich nebývá...
Odpovědět
@breberushka pokud se umis pekne namalovat sama tak proc ne.....ja treba vim, ze to az tak neumim a tak jsem kosmeticku mela....za zkousku jsem dala 200,- a za svatebni den tusim 400,- to zase v tom velkem rozpočtu neni tolik....
Odpovědět
nutné to není, ale třeba pro mě to byla věc, o které jsem věděla, že do ní investuji na 100 %, hlavně kvůli profi fotkám a celodenní výdrži... a kromě toho to teda uměla líp, než já :D (což ale nemusí platit vždy pro každého...)
Odpovědět
@breberushka No v rámci úspor kosmetičku určitě ne pokud nemá potřebné certifikáty opravňující ji líčit svatební make-up. Doporučuji sáhnout po vizážistce, která tento náročný make-up umí udělat. Doma bych se o to sama nepouštěla pokud nevíte jak správně zafixovat make-up, aby byl odolný vůči extrémním podmínkám - vydrží bez pohnutí 24h a vydrží i vyšší teploty.
Odpovědět
podle mě zrovna tohle je položka ne moc drahá..jestli tisícovku za zkoušku i líčení na svatbu, to mi přijde jako menší výdaj..spíš se dá ušetřit jinde, na vyloženě pitominkách, co nejsou třeba...zrovna make-up je podle mě důležitý, pokud se chceš cítit dobře a mít jistotu, že ti to nesteče, když se trochu zapotíš, takže bych tuhle položku nechala na seznamu a zkusila šetřit jinde :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?