Jakou košili mám koupit pro ženicha?

Ahoj, dlouho jsme řešili košili pro ženicha - značku, jestli bílou nebo champagne a taky jaký střih. Nakonec vzhledem k tomu, že nevěsta měla šaty barvy šampaňského, tak jsme se rozhodli také pro stejnou barvu košile. Líbí se mi vyštíhlený střih a navíc musím mít prodloužené rukávy. Docela dost jsme hledali a nakonec jsem si vybral nežehlivou košili eterna, která je hodně kvalitní. Vyštíhlený střih vypadal hodně dobře jakmile jsem si sundal sako (neměl jsem vestičku) a prodloužený rukáv je pro mě prostě potřeba. Uvažoval jsem ještě o Olympu a Jacques Britt, ale Olymp je trochu horší než eterna a Jacques Britt je sice stejně kvalitní nebo možná i lepší ale je v Čechách dost předražený. Eterna mě stála 1900 Kč, což je dost, no ale žením se přece jen jednou za život. Olymp je za podobnou cenu a Jacquess Britt stojí přes 3000 Kč. Dneska už bych eterna kupoval přes e-shop, mají svůj vlastní eterna24. Tady už jsou za solidní ceny. Tomas
Odpovědět
No, Ti nevím, 2000 Kč za košili mi připadá docela hustý. Jasně, je to svatba, ale zaty prachy by se dala udělat už malá akcička :) Já myslím, že 1000 Kč je za pánskou košili je až až ... Holky, kolik stála svatební košile vašeho miláčka?
Odpovědět
Profilova fotka
tana22: no taky nevím nevím :-D co vím, tak za ty peníze nechávala jedna známá šít tady v Praze luxusní košili na míru v jednom známém krejčovství, takže pokud už za takové peníze tak jedině tuto možnost ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, koukám, že tady probíráte košile pro ženicha. Moje máma dělala dříve oděvní poradkyni, takže něco málo o tom vím :) Pokusím se tady napsat nějaký pravidla: V prvý řadě si myslím, že košile by měla bejt z přírodního materiálu, nejraději z bavlny. Košile, kde je větší podíl syntetickýho materiálu (všelijaký viskozy, polyestery apod) se jednak hůře nosí, takže po celodenním svatebním dnu je to vidět i cítit :) a navíc platí, že na svatbě by mělo být co nejvíce oblečení z přírodního materiálu. Druhá věc je, že by to rozhodně měla bejt společenská košile, takové ty volnočasové na svatbu fakt nepatří a neschovaj se ani pod oblekem. Další je barva. Nechci se navážet do nikoho tady, ale když vidím plány jít v bordo nebo nebo dokonce tyrkysové košili, tak bych u toho teda nechtěla bejt :). Svatba je obřad, kterým se tomu druhýmu "oddáváme" a proto bychom měli jít co nejvíc "čistí". U nevěsty nás taky moc nenapadne, že by měla jít v červenejch nebo dokonce tmavejch šatech. :) Košile pro ženicha by měla být buď bílá nebo chamagne. Jiná barva není vhodná. Platí, že když jde nevěsta v champagne šatech, tak by i košile ženicha měla být v champage. Další věc je límeček a manžeta. Límeček by určitě neměl být na knoflíčky, ale spíše otevřený nebo polootevřený, aby u něj pěkně vynikla kravata. Většinou se nosí límeček Kent. Košile by měla být ideálně s dvojitou manžetou. Vypadá to suprově a je to to nejlepší, co můžeš košili dodat. Pokud navíc ke košili v šampaňském dodáte stříbrnej manžetovej knoflíček, tak to aby vás rovnou fotili do elle :) No a taky je důležitej střih a to, zdali náprsní kapsička ano či ne. Z hlediska svatby je to jedno, jestli má ženich košili v klasickým nebo vyštíhleným (slim fit) střihu. Pokud má ženich štíhlou postavu, tak vyštíhlená košile vypadá úžasně. Dříve nebo později si v průběhu svatby ženich sako sundá, takže pak ta slim fitka úžasně vynikne. (hlavně když nemá vestičku, která se dneska už zase tak moc nenosí). Já osobně mám nejradši slimfitky bez kapsičky. Připadá mi, že kapsička patří na staršího chlapa a ne na mladýho ženicha :) No a pokud jde o ceny, tak je to hold tak, že opravdu kvalitní košile stojí od 1500 kč vejš. Docela chválím výběr sestak, ty znacky co jmenuje jsou dobrý. Super košile se šijou taky v Itálii, ale italové jsou spíše menší a hubenější, takže se mnohdy čeští chlapi ani nevejdou :).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj, prosím o radu Sháníme přítelovi košili, jednu jsme koupili - sedí u krku, ale jinak by se do ní vešel dvakrát. Paní v obchodě ho "změřila" pohledem s tím, že velikostí patří do té klasické skupiny košil. Nemáme s kupováním košil zkušenosti, normálně je přítel nenosí. Poradí mi někdo, jak tu košili správně vybrat bez zkoušení a nebo zda se někde v Brně dají košile zkoušet? Cenově nejlépe max do 1000Kč :-D Díky za tipy
Odpovědět
Profilova fotka
@alkione Nevím, jak to je s tím zkoušením, ale vytipovala jsme si tady v Brně obchody: Centrum, OP Prostějov, Hedva na Orlí, Košile Janek na Běhounské, když nikde nic nenajdu, tak ještě Tesco a pak zkusím dražší obchody v nákupních centrech. Jako třeba Blažek atd atd atd.
Odpovědět
@sangi Díky za tipy. Úplně náhodou :-) jsme narazili na jeden obchůdek v pasáži na Svoboďáku, a tam je možné si ty košile vyzkoušet anebo si je koupit, zkusit doma a kdyžtak vyměnit. Akorát mám "netabulkovanýho" přítele a normální mu je velká a ta zůžená už jde trochu dotěsna, ale půjde to.
Odpovědět
Profilova fotka
@alkione My jsme dnes šťastně vybrali košili v Hedvě :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
To jako někde nelze košili vyzkoušet?!!! A jak zjistí ženich, že mu je?! Každý výrobce má trochu odlišné střihy a ne vždy sedí stejná velikost. My jsme včera lítali po obchodech, sháníme champagne košili a docela bída. Přítel má všechny košile 43/44, do menších se nevejde a když nám ve dvou krámech tvrdili, že má velikost 42 nebo dokonce 41, paní prodavačka ho měřila kolem krku a když to vyzkoušel, tak mohl sotva zapnout knoflíky, necítil se v tom dobře a ještě měl krátké rukávy, paní prodavačka v klidu tvrdila, že to tak má být!!! Myslela jsem, že jí praštím. Přítel nosí oblek i košile do práce, ale ne každý den, takže přímo odborníci nejsme, ale když muž natáhne před sebe ruce a kořile je mu hodně nad zápěstí, tak to tak být nemá, ne? Navíc i kdyby mělo, přítel by se v tom fakt necítil dobře a to je ve svatební den důležitější, než nějaká "správná" velikost!
Odpovědět
Ahoj, my jsme po dlouhém boji nakonec k našemu překvapení vybrali asi nejlépe co šlo. Nakoupili jsme kompletně v MaxTaře v shopping parku v Ostravě a musím říct, že naprostá spokojenost. Cenově únosné, personál byl vstřícný a nápomocný a né dotěrný (což mi jinde velice vadilo) a především jsme tam našli typy košil, které nikde jinde nebyly. Vybrali jsme saténovou košili v barvě champagne, ale mají tam jak klasiku, tak slim košile apod. Takže pokud jste zoufalí doporučuju tam)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, pokud sháníte košili pro ženicha v Brně, tak můžu doporučit obchod Maxim Fashion v prvním patře ve Špalíčku. Manžel, bratr i taťka byli kompletně oblečeni od nich a navíc Vám vše upraví na míru. Mají velký výběr v různých cenových relacích, tak si určitě vyberete :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Narazila jsem na opravdu pěknou svatební košili. Je z látky, který se říká rybí kost (asi znáte :). Tenhle materiál je hodně měkkej a příjemnej. Vypadá fakt elegantně. Akorát je pak třeba doladit k šatům nebo vlastně naopak :). Pokud má nevěsta úplně hladký šaty, tak se tahle košile k tomu nehodí. Ale k jemné strukturce by vypadala nádherně. K tomu tmavě rudá až bordó kravata a rudé růže...to by vůbec nevypadalo blbě. :) http://www.kosile24.cz/kosile-olymp-d... Koukám, že jsem před rokem doporučovala otevřenej límeček. Dneska bych šla spíše do menšího ostřeji řezaného a do hodně úzký kravaty (tak do 6 cm šířky).
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 letech
Chtelo by to nejakou aby se hodila jak ke kravate, tak ke kvadru a aj brat ohled na vyzdobu, muj muzskej si ji nechal usit...ja jsem to mela tip top do podrobna :D jsem trochu puntickar...
Odpovědět
to u chlapu byva malo kdy, ale je hezke a dulezite aby mel neco pekneho ve skrini :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?