Jak při oblékání svatebních šatů nezničit účes a líčení?

Ahojky. Byla jsem na zkoušce líčení a účesu a obě dvě slečny autorky mi řekly, že šaty se oblékají až je nevěsta učesaná a nalíčená. Chci se proto zeptat, jak zabráním při oblékání šatů tomu, abych si ten účes rozbila a šminky rozmazala o šaty?????
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok Tak na tohle jsem taky zvědavá, hlavně jak budu pře účes dostávat ramínko, které mam za krk :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok musíš se oblíkat opatrně... a neboj, já moc šikovná nejsem a vše zůstalo tam kde mělo... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Není to pravidlo....záleží, jak to máš naplánované. Pokud jdeš na účes v šest hodin ráno a obřad máte v jedenáct, je blbost, abys měla celou dobu šaty na sobě a akorát se v nich zpotila. Pokud ale kadeřnice přijede za tebou a hned potom jedete na obřad, klidně bys na sobě šaty mohla mít a přes ně samozřejmě takové to "pončo", co ti kadeřník dává v salonu...aby ses nezašpinila. Jinak nejlepší metoda je ta, kdy zvedneš ruce nad hlavu a ostatní ti ty šaty opatrně přetáhnou horem...pokud je účes i líčení kvalitní, tak není šance, aby se cokoliv poničilo---
Odpovědět
Ahoj holky, mě vizážistka poradila, ať šaty oblékám ze spodu.. (jako kalhoty).. do klasických jednodílných korzetových šatů to jde vcelku pohodlně a odpadly obavy nad nabouráním účesu a otření make-upu...
Odpovědět
@ahali To by se mi líbilo, bohužel ze zkoušky šatů vím, že to nepůjde. mám korzetové šaty, ale paní z půjčovny mi je vybere tak, aby mi pěkně obepínali pas. Mám totiž úzký pas a oproti němu širší boky. Takže když to vybere na pas, tak to přes boky nepřetáhnu... :( No jako oblékat mne bude mamka a otec. To asi nedopadne dobře...
Odpovědět
@buldok .. tak každopádně to můžeš ozkoušet, ty šňěrovačky mají vůli i po zabrání šatů na jiných místech.. a když to nepůjde spodem, tak klasickou šipku, jak píše barbora_b.. když budeš mít k ruce hned dva "oblékače"..určitě to zvládnete bez narušení vizáže :).
Odpovědět
@ahali díky
Odpovědět
Profilova fotka
já měla šaty jednodílné a spodem by to šlo blbě...paní co mě líčila a česala mě do nich rovnou i oblékla, prostě mi je přehodila přes hlavu a nic se nepoškodilo, na make-up je potřeba dát pozor, ale vlasy jsou tak zlakované, že je podle mého rozcuchat ani nejde :-)
Odpovědět
@marketkab Taky mám jednodílné na šněrovačku... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok tak neboj, šněrovačka se úplně uvolní a roztáhne..já si přidržovala ruce před obličejem a fakt úplně v pohodě...
Odpovědět
@buldok Jednodílné šaty se šněrovačkou opatrně přetáhneš s pomocí další osoby přes hlavu a všechno bude držet, uvidíš. Šněrování je většinou hodně hluboké a končí nízko, až v sukni, takže otvor je dost velký. Spodem je oblíkat moc nejde - tak si totiž navlečeš spodničku (jako první v pořadí) a na ni zvrchu přehodiš šaty. Jedině by bylo možné zespodu nejdřív natáhnout šaty až potom spodničku, to se mi ale zdá hodně nepraktické.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono opravdu asi když je kvalitní make up a účes ,tak se nic neponičí...já se na to taky hned ptala,ale paní vizážistka mi ukazovala že po zafixování make upu se fakt nic nehne a vazal čistý kapesníček papírový a přejela mi s ním po tváři a kapesníček zůstal uplně čistý, sice nechápu ale nevidět na vlastní oči tak neuvěřím :-D Takžě já udělám taky tu šipku jak píšou holky a věřím že dopadne dobře :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@phuskova JJ, jenže mne vizážistka zmalovala šíleným způsobem. Takže se asi budu líčit sama. A určitě si na to nebudu kupovat make up za X tisíc...
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok make up nemusíš, stačí fixátor ... takovej sprej co to fafixuje a můžeš i brečet do aleluja...určitě někde v sephoře maj...
Odpovědět
@phuskova Njn, jen nějaký sehnat...nedaří se mi...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já měla pro jistotu přes hlavu a obličej přehozený lehký hedvábný šátek, aby šaty lépe sklouzly a nepoškodilo se nic. :-)
Odpovědět
@pejbura Taky super nápad...
Odpovědět
Profilova fotka
Já oblekala spodem a pohoda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem úzké šaty, ještě ke všemu na zip a dostala jsem se do nich spodem ;-) Takže s líčením a účesem nebyl žádný problém. Do drdolu jsem se praštila až při nasedání do auta, kdy jsem hlavu zvedla moc brzy :-D Takže bacha i na nastupování a vystupování ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Šaty oblékat zespodu, mě to tak naučili když jsem je kupovala.
Odpovědět
mě taky v salonu naučili oblíkat zespoda, oblíká se najednou i spodnička i šaty, je to celkem sranda, ale jde to a nemusíš se o nic starat, co vlasy a líčení... no a pokud to fakt nejde, tak druhá rada bývá ten hedvábný šátek přes hlavu, šaty po něm sklouznou a nic nepoškodí... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my skouseli oblekat saty ze spoda a jde to a pak az teprve budu davat spodnici taky se bojim ze bych si ho znicila takže tak :)
Odpovědět
Když pomáhá oblékat druhá osoba a jsou to šněrovací šaty, tak to jde celkem snadno. Pro mě bylo horší vysléct přes účes triko, protože mi nějak nedošlo, že bych k holičce měla jet s něčím rozepínacím nebo velkým výstřihem :-)
Odpovědět
oblékej spodem :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
No já mám právě śaty skoro ke krku:) tak taky patrám jak je obléct:)
Odpovědět
Profilova fotka
mě je svědkyně oblíkla spodem :-) ;-) -u mých to šlo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?