Jak mít hezkou pleť bez akné za 4 měsíce?

Ahoj holky, prosím, poradíte mi, jak si vypěstovat hezkou pleť do svatby? Na to že mi bude letos 30 se mi každou chvíli někde udělá akné, ale takové velké, takový jebáci. Ráda bych se toho zbavila do svatby, nebo aspoň na ten jeden den ať nemusím mít na sobě tunu make-upu :-( Mám tu pleť takovou celouu hnusnou, jako by hrbolkatou, ne jemňounkou a pak také zůstávají dlouho červené flíčky po těch jebákách :-( To se třeba zakryje, tak dejme tomu,a le štvou mě ty hrbolky a taky vrásky na čele :-( Myslíte že mi je vůbec pomoci? Co se týče kožařky, tak tam je to na dlouho, než se k ní dostanu, zbyde mi možná měsíc a za ten to už nespasím. Tak prosím dobré duše, pomoc :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já teď byla u kosmetičky na čištění pleti,to trvalo asi něco přes hodinu,a pak jsem si koupila v rámci té kůry krém,který je něco jako jemný chemický peeling..a musím říct,že super,už po tom vyčištění se mě fleky a hrbolky po akné dost zmenšily,teď se měsíc mažu tím krémem,taky to dost pomohlo..no a ve středu jdu na to čištění ještě raz,aby to vymizelo co nejvíc...to vyčištění stojí 400 kč(aspoň tady u nás),krém kolem 500,ale nelituju těch peněz...jediná nevýhoda je,že tato kůra se dělá tak října do dubna,protože ta pleť je dost obroušená a ostré slunko už tomu škodí
Odpovědět
Profilova fotka
hezký den, mě nejlépe zabíral krém aknemycin. Může ho předepsat jakýkoli lékař, paradoxně kožařka mi nepomohla (spíš mi to zhoršila) a tento lék mi napsala alergoložka s tím, že jí osobně to pomohlo. Asi jí mě bylo líto, ptz jsem vypadala fakt děsně :D. Je to antibiotický krém, musí zůstat na pleti pár hodin, aniž by se setřel. V podstatě funguje tak, že z akné odstraní hnis aniž byse ho člověk dotkl. Hodně lidí má akné prostě proto, že si na obličej stále sahají nebo nedejbože vymačkávají a vše se pak zhorší a rozšíří... Nebo myjí pleť 2x denně, která zareaguje tak, že produkuje ještě více mazu. Druhá možnost je, že to máte hormonální a tak pomůže asi jedině HA, bohužel. Půl roku před svatbou jsem si ji nechala napsat právě z tohoto důvodu a od té doby mám nadobro pokoj. Na jizvičky pomáhá asi jedině laser. Já mám červené flíčky po akné i po letech... ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj mam to samy jak ty......,pokud mas ty hluboke bolaky mohla by ti predepsat ATB leky jsou to 2 prasky a jedi se po 24 hod.ty pomahaji hned,ale nepisou je tak casto (muze i obvodak).Me se osvedcilo cistit pletovou vodou/ mlikem nekolikrat denne a potirat Eryfluidem (kozni atb roztok na recept -taky muze predepsat obvodni).jinak je dobry chodit pres zimu na chemicky peeling ,ja uz tam nechodim ,ale potiram oblicej Neostratou 15 gel na mastnou plet s kyselinou,pokud budes chtit je v lekarne na objednavku ,je lepsi zacit koncentraci 8-10 a nechodit na slunicko,pomaha jemne proti jizvam ,vraskam i bedaruma jedna lahvicka mi vydrzi cca rok.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a pokud jsi jeste rada mackas...tak je lepsi to nedelat ,ale propichovat desinfikovanou jehlou,je lepsi mit tu kuzi propichnutou nez roztrhnutou tlakem a pak zas desinfikovat.....no lepsi je teda samozrejme nesahat ,ale kdoby odolal..... .
Odpovědět
Profilova fotka
Take mam tyto problemy. U me nejvic pomaha slunce. U kosmeticky jsem byla jednou a nikdy vic. Mam asi navic citlivou plet a ta se po profi cisteni vzpamatovavala mesic. Byt tebou zkusim ted z jara celkove procisteni organismu. Lehkou dietku, hodne zeleniny, klidne nejaky ten koprivovy caj. Kdyz to nezlepsi plet, organismus urcite. Pak je dobre vypozorovat, z ceho se ti ty jebaky delaji. Jestli porad, nebo napr. pri stresu, menzes, atd. Jak pise pavlak5 odolat vymackavani. Mne se nejhur hoji vzdycky ty strupy po.
Odpovědět
Profilova fotka
Brala jsem i léky proti akné, ale pleť se mi zlepšila až po vysazení mléka a mléčných výrobků. Ale nejlepší je to poté, co jsem najela na komplet rostlinnou stravu - během tří dnů přišlo podstatné zlepšení, do týdne začali zlepšení chválit i lidé v mém okolí :-)
Odpovědět
@wikyh Určitě si zajdi ke kožnímu lékaři, který určí příčinu a buď předepíše nějaký lék, mastičku, nebo vhodnou kúru. To většinou vyléčí aktuální akné a pak se o pleť musíš starat. Já např. používám kosmetiku od La Roche Posay řadu effaclar, ale ta ti to sama od sebe neodstraní. Hodně záleží na formě a rozšíření.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě mě napadá, pokud to v den svatby ještě ok nebude, jedno řešení by bylo požádat fotografa o retuš pleti. Alepoň na fotkách byste měla potom určitě hezkou pleť :o).
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně to ovlivňuje strava a životní styl. Ovšem také to muže být kosmetikou. Taky jsem trpěla na boláky hlavně v okolí brady. Potom jsem si nechala poradit hledně líčení a vizazista mi doslova vyházel veškerou lacinou kosmetiku - je to zlo. Jsou v tom bakterie a choroboplodne zárodky. Od té doby se moje pleť hodně zlepšila. Takže - dívat se na složení tvojí stávající kosmetiky a zaměřit se na ty bez "ropy" ;-)
Odpovědět
poradila bych, abyste si koupila Kiehl's Midnight Recovery Serum, je to opravdu zázrak na problematickou pleť a kamarádka nelituje jediné koruny, navíc vydrží na strašně moc dlouho (třeba 2 roky používání, nanáší se každý večer 3 kapky)..zkuste se na to juknout, lepší než antibiotické masti, nedej bože léčit si akné antikoncepcí :( ! (tady je o séru zajímavé video, recenze: https://www.youtube.com/watch?v=qzKXN...)
Odpovědět
@wikyh Za 4 měsíce bez analýzy a anamnézy je to nesmysl. Je třeba přijít na příčinu a tu odstranit. Jinak vyhodíte spoustu peněz za experimenty, které nepomohou. Navíc pleť se mění 6 měsíců než je úplně zdravá. Tak to prostě je. Většina problémů se skrývá v tenkém střevu a špatně zvolené péči o pleť. Takže bych začala návštěvou odborníka v péči o pleť, který se zároveň vyzná i detoxikaci.
Odpovědět
Nevysušuj, ale hydratuj. Kup kokosový olej na noc, odličuj Biodermou, krém effaclar duo od La roche posay a uvidíš co se bude dít :) toť moje celoživotní zkoumání a výhra nad akné v obličeji :)
Odpovědět
Článek se načítá
Holky moc děkuji všem za rady
Odpovědět
Jo jinak bohužel patřím k těm, které neodolají dloubání :-( Ale varianta s jehlou, to vyzkouším
Odpovědět
@wikyh ahojky mám úplně stejný problém jako ty.Pupínky v T zoně a hlavně i na spáncích. Vyditelné vrásky na čele už ve 26 letech :-( .Většinou je nekvalitní pleť známkou "znečištěné" krve. Takže je dobrá nějaká detoxikace.Já jsem dlouho zjišťovala které potraviny mi to třeba dělají a bohužel největší zásluhu má čokoláda (bez ní nemůžu být) :-( ...tu jsem omezila jak to šlo a hlavně jsem začala čistit pleť každé ráno a večer. Používám obyč čistící gel se zázvorem a aloe z řady avon care od Avonu. Večer k tomu ještě použiju čistící tampón clearskin professional taky od Avonu. A největší problémy zmizely.Pleť mám o 100% lepší...nejdůležitejší je poctivě čistit,i když člověk přijde třeba ve 2 ráno z oslavy tak na to nezapomenout. Nebo aspoň já to tak mám,že když jeden den nevyčistím tak se to hned projeví a nějakou dobu je pleť zase zanešená :-(
Odpovědět
Jako takovou poslední záchranu pár dní před svatbou, můžeš použít volně prodejný krém akneroxid 5 . Není vhodný na dlouhodobé užívání, ale jako akutní záchrana je skvělý. Do druhého dne ti vysuši všechny hnisavé uhry a zabrání tvoření nových. Můžeš ho vyzkoušet stojí kolem 150 kč.
Odpovědět
Za czyri měsíce může dojít ke zlepšení, ale jinak je to boj na dlouhá léta. Nepises, jak dlouho tě to trápí, co máš odpozorovano, že to ovlivňuje,... Bez toho se nikam moc nehneme. První věc je asi doktorka. Objednej se hned, nechápu, proč by to mělo být tak na dlouho. Doktorka by měla odhadnout, co ti na akné může pomoct, může předepsat ATB, ale to pomůže spíše lokálně na místa, která jsou napadena infekci. Kortikoidy, ty ovšem působí krátkodobě, mohly by pomocí před svatbou na pár dní, ale mají vedlejší účinky, takže bez pořádné léčby to nemá význam. Existují i léky, co skutečně velmi zabírají, ale vylučují se s tehotenstvim s odstupem i více než roku. Samozřejmě existuje celá řada lepších a horších krémů a mastí. Druhá věc je hygiena. Na pupínky nesahat, nemackat, často na vysokou teplotu přát šátky, šály, povlaky na polštář, desinfikovat telefon - vše, co přichází do kontaktu s pletí. Pupínky spíše propichovat desinfikovanou jehlou a pak desinfikovat celé místo. Čištění pleti pravidelně 2x denně, odlicovat se i na cvičení a po cvičení. Co se týče kosmeticek, tak opatrně, mnohé jsou spindiry a po prvotním zlepšení se projeví infekce v podobě dalších pupinku. Na akné by neměly přijít oleje. Takže žádné mastné a ropné krémy, ale vyhledávat osmetiku oil-free. Výjimkou je tea-tree místo desinfekce. Kosmetiku jedině neparfemovanou, ideálně z lékárny (Bioderma, Avene) nebo Clinique. Pleť určitě nepresusovat. Stejně tak dekorativní kosmetika by měla být kvalitní, bez parfemaci, oil-free. Příčinou akné může být alergie na kosmetiku, ale klidně třeba na vlasovy sampon nebo zubní pastu. Nejzasadnejsi je životospráva. Kosmetika je to vedlejší, co by mělo hojit a nedrazdit. Ale z mojí zkušenosti je nejlepší odstranit příčinu. Mne osobně pomohlo vyřadit veškeré mléčné výrobky, tím jsem dosáhla tak 90% zlepšení. Není to hned, ale je to opravdu znát. Akné může být projevem alergie nebo nesnášenlivosti, takže ověřit i tyto věci, jist zdravé, snažit se vyhnout chemickým potravinám. A doma pečovat o bydlení, odstranit plísně, prach...
Odpovědět
Kdyz ja prave nemam vypozorovano kdy a proc. Trapi me to dlouho,ale vic po vysazeni antikoncepcealeto je tak 2 roky zpet. Ji ak co se tyce kosmetiky,tak asi nic konkretniho vyhraneneho. Kozarka mu davla pprad differine,ale pak jsem mela plet jk ryba,sma supina,hrozne to vysusovalo a a navic jsem pak mela plet citlivou najakKoliv krem. Vse me palilo,tak jsem se na to pak vyprdla a nepouzivam to uz.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji zajít ke kosmetické poradkyni Mary Kay na Hodinku krásy.. Odkud jste?? Přípravky Mary Kay Vás zbaví vašim problému ;-)
Odpovědět
@damsel mohla jsem se vsadit, že se to tu objeví. Na pleť není snad nic horšího...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych doporučila určitě kožařku, ale poptej se na reference, já jsem chodila 6 let k jedné, pořád jsem jí dávala šanci, ale prostě mi nepomohla. Pak jsem přešla k druhé, ta mi nasadila antibiotika, napsala namíchané krémy a doporučila kosmetiku a pleť je daleko lepší. Kosmetička jako taková podle mě úplně příčiny neodstraní, může maximálně poradit a i chemický peeling, který tu holčiny popisují je lepší od kožařky ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Proč myslíte že kosmetika Mary Kay je nejhorší? Já s ní mám zkušenost a stěžovat si na ni rozhodně nemůžu.. Pro mne a spoustu jiných, které znám je tato kosmetika Nejlepší a mnoho ženám pomohla :-) Vy s ní máte nějaké špatné zkušenosti?
Odpovědět
@damsel Mám ty zkušenosti jen a jen nejhorší. Dobře reference jsem slyšela jen od jejich poradkyň (co to doporučí naprosto každému a na cokoli bez ohledu na nic) nebo od lidí, jejichž pleť snese cokoli. Neznám nikoho, kdo by měl problémy s pletí a tuhle kosmetiku snesl, naopak po tom lidi končili na koznim s dlouhodobými problémy. Je to obyčejná kosmetika jako třeba Avon, nebo levnější kosmetika z drogerii, jen si hraje na něco, co není.
Odpovědět
Profilova fotka
Za me muzu rict ze Mary Kay pro me byla o.k. a to mam dost velky problemy s pleti ne jen par pupinku....,bohuzel. myslim ze dekorativka i amke up ok ,rasenky super ,odlicovani taky dobry libimse mi jejich dermabrazivni sada. Nicmene je to porad jenom kosmetika....pokud uz nekdo problemy s pleti ma velke ,pomuze jedine doktor kozni a vyrobky na,predpis .Kdyz jsem na tom byla nejhur matlala jsem Acnecolor a normalni makeup si nechavala na lepsi prilezitosti. Jak mi rekl jeden doktor co jsem k nemu chodila na kozni pak i na peeling a pomohl mi z nejhorsiho....na odliceni je beztak nejlepsi Yarisuv roztok,cistit a cisti a pit a daval mi tu Neostratu ,ze odleptava povrch kuze a zabranuje tak zacpavani....no pomohlo to z nejhorsiho ale problemy stejne mam a budu je mit naporad ,nezbyva nez se smirit.
Odpovědět
Profilova fotka
@wikyh Ja to mela podobne, velke bolaky, hodne se to zhorsilo po vysazeni HA, behem tri navstev u kosmeticky se mi to hodne zlepsilo, sice to prvni sezeni bylo utrpeni, vypichavani zatvrdlych bolaku jehlami, plus vycisteni laserem, kosmetika Babor doporucuji urcite zajit za profesionaly, zkousenim ruzne kosmetiky doma moc nic nevyresis :-/ ja s tim bojovala leta, za ruzne drahe znacky jsem vyhodila majlant a bez vysledku (vichy, avene, mary kay) a pak jsem taky zacala pozorovat po jakem jidle se mi to zhorsuje, samozrejme kazdy smazeny rizek jsem hned druhy den poznala na "ksichte", takze jsem i nasadila detox od podobnych nezdravych jidel a podporila to uzivanim chlorelly
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Babor je fantasticka kosmetika..:) pouzivam dekorativku a kremy a myslim ze nic lepsiho neni.. Miluju jejich kolagenovy make up..
Odpovědět
@kacenkakaca ty jo, tak teď nevím zda nedělám chybu i vizážistkou, je to holka co používá mary key, myslím na líčení... abych nebyla ještě ve svatební den pupínkatá jako ropucha z toho makeupu
Odpovědět
Holky to jídlo, to asi taky ovlivňuje, ale nějak to nemám vypozorované které :-( Já teď jsem na vážkách co zkusit :-) koukám že názory se různí
Odpovědět
@wikyh Mně teď moje kosmetička doporučila čistící gel od Mary kay. Používá ho i nastávající a po týdnu už máme krásnou pleť! Bez akné, žádná suchá pleť, fakt krásné. Budu to určitě používat i po svatbě :)
Odpovědět
chod jednou tydne na facial - vycisti to pory, protoze za jebaky jsou vetsinou zodpovedny ucpany pory.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?