Existuje vizazistka ktera pouziva kosmetiku netestovanou na zviratech? - jizni Morava

Ahoj, rada bych nasla vizazistku, ktera me namaluje na svatbu a pouziva kosmetiku, ktera neni testovana na zviratech. Nikdy jsem o nikom takovem necetla, ale byla bych moc rada, kdyby nekdo takovy existoval. V kazdodennim zivote pouzivam prirodni kosmetiku a na svatbe bych to nechtela menit, je to pro me dulezite. Vim, ze Mary Kay mela certifikat HCS, ale byl ji odebran kvuli povinnemu testovani v Cine. Opravdu neni nikdo kdo se licenim zivi a pouziva "dobrou" kosmetiku?? Svatbu mame u Hustopec. Diky moc za jakekoliv tipy :)
Odpovědět
určitě jsou vizážistky, které používají takovou kosmetiku, ale zase třeba mají přírodní štětce (tedy ze zvířecí srsti), protože jsou prý kvalitnější....
Odpovědět
@charlizet Víte jak se získávají chlupy na štětce a z jakých zvířat jsou? Chlupy se ze zvířat získávají pravidelným vyčesáváním ohonu. Jsou to kozy, poníci, veverky - ty jsou nejčastěji používané. Kozy jsou chovány na mléko a chlupy na štětce je vedlejší produkt, poníci jsou primárně na práci nebo ze ZOO. A veverky jsou většinou ze záchranných stanic.
Odpovědět
@srdickovebrejle Mary Kay byl sice celosvětově certifikát odebrán kvůli Číně, ale pro Čínský trh se kosmetika vyrábí v Thajsku. Pro Evropu v Anglii a tam se dodržuje netestování na zvířatech, tak jako v Americe a Austrálii.Takže se nebojte toho oslovit Mary Kay. Mmj. Žádná firma, která obchoduje s Čínou tento certifikát nemá a přesto v Evropě mají netestovanou kosmetiku. A kdo Vám zaručí, že komponenty použité při výrobě dodané do závodu nebyly testované? Nikdo. Do vnitřní politiky a do laboratoří nikdo nevidí. A králíček se vztahuje pouze na výsledný produkt ne na komponenty.
Odpovědět
Podobně jako Mary Kay to má i Avon. Také jim byl odebrán certifikát, kvůli povinnému testování při rozšiřování trhu mimo Evropu. . .
Odpovědět
Dekuji za odpovedi. HCS (kralicek) prave zarucuje, ze ani komponenty nejsou testovany, a to ani tou spolecnosti, ani treti stranou, a to nikde na svete. Trochu se mi prici ze znacka, ktera si zaklada na tom, ze netestuje na zviratech, neni ochotna se vzdat vydelku z Ciny, takze tam klidne testovat bude. Jo, je to velky trh, tak je v tom spousty penez, ale kdyz uz mam zasady, mam je a hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud vím, tak žádná kosmetika, která se prodává v EU nesmí být testovaná na zvířatech. Je to podle nařízení EU už několik let. Proto se už na většině kosmetiky ani králíček neobjevuje. Je to totiž zbytečné. Firmy které dodávají do Číny, kde se testovat musí, většinou vyrábějí zvlášť výrobky do Číny a zvlášť ten zbytek. Pokud ale trváš na tom, aby kosmetička použila pouze podle tebe "dobrou" kosmetiku, tak zkus najít nějakou, která bude ochotná použít tu kterou používáš ty.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@srdickovebrejle Mluvíte mi z duše, co se týče kosmetiky Mary Kay... když mám nějaké zásady, tak je dodržuju se vším všudy a ne pro Evropu tak a jen kvůli zisku v Číně jinak.... Svatbu máme s přítelem zatím jen v plánu, ale už teď se taky dívám po vizážistkách, které by používaly netestovanou kosmetiku. Zatím jsem neuspěla ani s tím, že jsem u každé vizážistky projížděla jejich používanou kosmetiku na netu... Jinak je pravda, že na EU produktech králíček už není, protože EU finální produkty ani jejich komponenty nesmí být dle zákona testovány na zvířatech. Každopádně podle stáří vašeho příspěvku už máte možná i po svatbě. Jak teda dopadla volba vaší vizážistky?
Odpovědět
Malovala me moje sestra mou vlastni kosmetikou :))
Odpovědět
Tak já teda žádnou kosmetiku, která by byla testovaná na zvířatech neznám, to snad jedině, že by si ji kosmetička sama přivážela ze zemí mimo Evropskou unii. Veškerá kosmetika, která se u nás dá koupit nemůže být na zvířatech testovaná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?