Chci se na svatbu nalíčit sama. Předejte zkušenosti

Profilova fotka
Tak jsem se rozhodla, že se nalíčím sama, chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti. Toto téma by mělo sloužit všem, kteří se do líčení chtějí pustit samy. Prosím o rady ohledně líčení a jaké kosmetické přípravky používat, co je nezbytné a bez čeho se člověk obejde atd. Díky :-)
Odpovědět
1
2
20
Profilova fotka
Ahoj,
Odpovědět
Dobré ránko, taky to nechám svým ručičkám, nejlíp se totiž sama znám a budu se líčit tak, jak se líčím běžně, protože zkoušet nějaké novinky na svatební den určitě nebudu. Taky tekutý make up dávat nebudu, vystačím si s pudrem. Když jsem se nechávala nalíčit, vždycky jsem to pak "domalovala" sama, nejlíp vím, v čem se cítím dobře, takže budu sama sebou a doufám, že se mi nebude ruka moc třepat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-) tak znovu :-) minulý rok jsmel íčila celkem dost nevěst a letos mám svatbu i já a budu se líčit - jak jinak - sama. Je to dost individuální, někdo má malé oči, kruhy pod očima atd., ale asi všeobecně bych řekla, že by sis měla pořídit fixátor makeupu..stojí do 150,-Kč (jak kde) a je to skvělá věc, protože ti drží makeup celý den, určitě ne oranžové rtěnky a lesky (i když je svatba a kytka oranžová)...na fotkách pak jsou zuby dožluta a hlavně!!!! když máte modré oči, určitě NE stejný odstín modrých stínů. A když perleťové stíny, tak v kombinaci s matnými. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já taky nebudu mít vizážistku...tam kde budeme mít svatbu bych ani žádnou nesehnala...ale budu tam mít dvě kamarádky...které mě nalíčí podle mých představ...vybereme společně vše potřebné. A řasy si namaluju sama...to je stejně nejlepší...máš nejlepší odhad a nejlépe je znáš...když mě jednou líčila kosmetička...nalíčila mě supr...ale řasy jen tak mázla...a já je chci výrazné...mám je totiž docela dlouhé a chci mít výrazné oči...takže asi tak!
Odpovědět
Profilova fotka
nemáte někdo zkušenosti s minerálním make-upem ( Mary Key nebo jiné zn.), nevím jestli použít jen to, je to vlastně pudr, který se změní v make-up. Jinak já používám make-up od Vichy a jsem moc spokojená, je lehký něco jako barevný krém a k tomu bych koupila jen kvalitní pudr ( např. Clinigue ). Oranžová mi nesluší, mám hnědozelené oči, tak asi použiji stíny do růžova. Jen nevím jak to udělat, aby mi co nejdéle vydržely a nevlezli do vrásek na víčkách.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že se nalíčím nejlíp, rozhodně nejsem nešikovná a po 3 zk líčení už vím, že mi bude nejvíc slušet moje nalíčení a taky znám moc dobře svou pleť a vím, co potřebuje. Jen bych potřebovala vědět nějaké triky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sima 08: po nanesení makeupu si zkus víčko vysušit papírovým ubrouskem a přepudrovat a potom nanes oční stín (pokud teda není tekutý)...teda aspoň já to tak dělám a u mně to funguje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sima, pod jakékoliv oční stíny je výborná báze od Artdeca (cca 200,-Kč v parfumerce), když použiješ tuto bázy stíny se ani nehnou celý den. Stíny: osobně doporučuji NYX (např. na MMB nebo Aukru), mají krásné třpytivé stíny a např. růžové nebo zlaté jsou úžasné na svatbu, jelikož je to jen jemná barvička. minerální make-up je super věc: velmi snadno se nanáší, lehce kryje, vypadá velmi přirozeně. Od Mary Key je ten minerální make-up dobrý, bohužel ty nej...min. make-upy nejsou v ČR k sehnání :-p řasenky: výborné YSL s efektem umělých řas: řasy krásně natočí, hodně zvýrazní-fakt nádhera. Nebo Lancome Hypnose-taky super řasenka (na MMB i v mini verzi za pár korun)
Odpovědět
Profilova fotka
ja se licila sama behem 10 minut, zadna kosmeticka me nezna tak, jako ja...tudiz pro me jasna volba. Vysledek v albu
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj...taky se budu líčit sama...nalíčila jsem i kamarádku na svatbu a jak už tady zaznělo znám se nejlíp a vám, co mi sluší..minulý pátek jsem byla jen tak na zkoušku u jedné "kosmetičky" a dopadlo to příšerně...mám velké rty, které si vůbe cnelíčím rtěnkou, jen leskem a světlým a ona mě namalovala tmavě červenou rtěnkou a ještě lesk..no měla jsem rty jak afričanka...na oči,které potřebuji hodně zvýraznit mi nanesla snad ty jesvětlejší stíny, které měla, takže to vůbec nebylo poznat...celkový výsledek - obr rty a malinké očička... já jsem maximálně spokojená s řasenkou Max Factor - 2000calories, ale na svatbu si koupím nějakou voděodolnou :-) mám trošku problém se stíny, mastí se mi trochu pleť...takže nemůžu používat žádné tekuté, ale i tak vyzkouším tu bázi, kterou doporučovala lendy1 mé pokusy o líčení v albu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ostružino: zkus mi poradit nějaký fígl,jak zakrýt pihy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
petule? Proč chceš zajrývat pihy? Vždyť ty jsou přeci krásné! Já mám taky vždy v létě od sluníčka posetý nos!!! A nemíním to překrývat! :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jasně!!!pihy nezakrývat, vždyt je to roztomily...a když, tak korektor a přes to krycí make-up, pudr...ale já bych to nedělala... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no jo,když já nechci být pihatka,mám jich pod očima a pod nosem docela dost. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
no ...ale jinak než vrstvou makeupu to asi neuděláš...to je lespí být pihatka...než mít na sobě nános!
Odpovědět
Profilova fotka
tak jo,dám si jen lehký makeup,trochu pudru,snad to na fotkách nebude moc vidět. díky za rady.Pa :-)
Odpovědět
Profilova fotka
petula.cerna:Peti, dívala jsme se k tobě do albíčka a tobě ty pihy opravdu sluší :-) Když si dáš decentně make-up, tak se to mírně zakryje, ale jak píší osatní:čím víc se něco zakrývá, tím víc je to vidět ;-)
Odpovědět
Holky jaká barva stínů se hodí k modrým očím?
Odpovědět
Profilova fotka
a k hnědozeleným :-)
Odpovědět
Ahoj,taky se budu líčit sama. Už jsem se rozhodla, nechci za to platit tolik peněz a navíc kosmetička mě vyděsila, že když jsem jí řekla, jak bych chtěla nalíčit, řekla: To já Vás nalíčím úplně jinak, uvidíte... Ale já nechci být jiná, chci to být já. Koupila jsem si řasenku od Lorealu voděodolnou, tužku na oči mám od Avonu šedou, krásně drží, stíny a širší modrou stříbřitou tužku taky od Avonu, na víčka budu kupovat podkladovou bázi od Artdeco (mastí se mi pleť, tak aby to vydrželo), pudr a mám nový makeup od Max Factoru Miracle touch, ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Make-up normálně nepoužívám. Pudr si vezmu sebou a budu upravovat. Rtěnku zkusím koupit Rimmel neslíbatelnou. Přemýšlím o koupi Dermacorectu od Dermacolu pro případ, že bych potřebovala zakrýt nějaké akné, pupínek apod., ale nevím, kde ho sehnat, jestli to seženu někde v krámě. Nevíte někdo, musím ho objednat na internetu nebo ho seženu?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já si myslím, že pokud se člověk líčí sám normálně každý den, tak bych se do toho nebála jít. Já jsem se taky líčila sama a zvládla jsem to bez stresů a v klidu... Nechtěla jsem být jiná než mě všichni znají...občas tady vidím fotky nádherných nevěst, ale fotky po svatbě mají jako "šedý myšky" to mi pak přijde líto, že jsou nádherné jen ve svatební den...A hlavně to musí být líto ženichovi, že celý život před a po svatbě má neupravenou myšku a na svatbě nádherný "kus". Tím vším chci říct, že bych se toho nebála a zkus se vyfotit, jak jsi se sama zvládla nalíčit a potom si to zhodnotíš, jestli to bylo pěkný, nebo se obrátíš na profesionála...Ono to, že někdo líčí profesionálně neznamená, že se to i danému člověku bude líbit...:-))
Odpovědět
Já se normálně vůbec nemaluji, takže mám strach, že když se nechám nalíčit od profesionála, tak budu vypadat jak zmalovaný dement :-N
Odpovědět
Profilova fotka
olusenka, ten Dermacorect mají v drogérce např. Schleker (nevím, jak se to píše :-p ), mají různé odstíny: béžové na zakrytí nedostatků, pak mají zelený, který potlačuje červené flíčky na pleti a žlutý je zase na kruhy pod očima. U nás ho mají za cca: 100,-Kč k očím: já mám oči modro-zelené a jdou mi úplně nejvíc všechny stíny s nádechem do hněda: tmavě hnědé, zlaté, žluté - ta hnědá nebo dozlatova vytáhne tu modř z mých očí a když chci vytáhnout tu zelenou, tak použiji cihlové stíny nebo do oranžova v kombinaci s nějakými neutrálními barvami. Na oči používám vždy min. 2 barvy a do vnějšího koutku dám lehce černou barvu (např. v tužce), rozmáznu do ztracena a přez to stíny. Tam, kde je ta černá jsou ty stíny pak tmavší, což vypadá super. Pod obočí je výborné dát nějaký lehce narůžovělý stín-to krásně prozáří oči.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám oči modrozelené...a myslím, že mi sluší všechny odstíny růžové-přes fialové-do tmavě bordo...a pak ty hnědé do zlatova, ale svatbu budeme mít laděnouo do bordo, tak se přizpůsobím jak píše lendy1 - pod obočí nějaké světlé stíny, klidně i uplně bílé, jen lehce a to stejné do vnitřního koutka, oči se tím krásně prozáří a zvětší..a od vnitřního koutku k vnějšímu ztmavovat, ale pořád se pohybovat ve stejném odstínu...mužes zkusit ještě před stíny lehce orámovat oci světle hnedou tužkou a pak stíny...vypadá to dobře, ale nezajíždět až do vnitřního koutku, tím se oko uzavře a taky na svatbu ne tekuté černé linky
Odpovědět
Profilova fotka
pár něévěst už jsem líčila....mám ráda decntní makeupy, tak posílám odkaz, třeba to bude pro vás inspirace :-) http://www.beremese.cz/album/album.ph...
Odpovědět
Profilova fotka
Proč nemůžu mít tekuté černé linky? Já jsem si je nikdy nemalovala, ale byla jsem na zkoušce líčení a vypadalo to s nimi pěkně. Tak teď jsem na rozpacích :-(
Odpovědět
lendy1: tak tos mi udělala radost, že ho seženu i v drogérce. Díky.
Odpovědět
jinthedark: ja si myslim ze neni nutny dodrzovat nejaky pravidla liceni...proste jak se ti to libi tak to namaluj :-) cerne linky bych se nebala kdo to umi tak to vypada paradne
Odpovědět
Profilova fotka
když se ti ty linky líbily, tak fajn..mně to jen přijde na svatbu moc rokerské a hrubé...spíš bych na svatebni líčení volila něco decentnějšího, ale když se ti to líbilo, tak samozřejmě proč ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky se chci malovat sama... Mám úplně studánkově modré oči a jsem přírodní blondýnka. Oči jsem si chtěla namalovat měděná + třpitivá bílá, na rty uvažuju o výrazné rtěnce (budu mít šaty i kytku do vínova). Teď přemýšlím nad linkama... Jak moc (=kam až) si malujete linky na víčku a jak moc dolní linku? A nanášíte stíny i na dolní linku? Viděla jsem to u hodně (asi profi) nalíčení, ale já to teda moc nepoužívám... A co rozmazávání tužky (na víčku i dolní lince) - to taky vidím často... A holky, je to blbost používat nevoděodolnou řasenku? Mám celkem citlivé oči a nosím kontaktní čočky, tak se mi nechce moc experimentovat a kupovat si voděodolnou jen kvůli jednomu dni... Budu experimentovat a vítězné líčení pak trénovat, abych si byla v den D jistá (přeci jen se asi ručka bude trochu třepat :-) ). Tak nám přeju hodně zdaru a úúúúžasný výsledek ;-)
Odpovědět
1
2
20
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?