Svatební video - kdo nebude (bude) mít?

Chtěla jsem se zeptat na názor ohledně svatebního videa... Kolik z Vás ho nebude mít? A znáte někoho, kdo neměl a pak litoval? Mám možnost mít dobrého kameramana za 8 000,-, což není na tyto služby žádná závazná suma, ale na druhou stranu, při mých/našich příjmech a faktu, že rekonstruujeme, je to prostě celkem dost peněz...
Odpovědět
Profilova fotka
Nebudeme mít a ani jsme o tom neuvažovali, por nás je to zbytečný výdaj. Na žádné svatbě, kde jsem byla, kameraman nebyl, a pokud vím, nikdo video nepostrádal (já sama mám video z promoce, na které jsem se za čtyři roky dívala jen jednou - hned po tom, co jsem ho obdržela a od té doby se na něj práší). Jinak živě vidím, jak by to bylo pro nás dva i hosty nepříjemné, kdyby nás někdo během zábavy natáčel (spousta nemá ráda ani focení ale to se snad přemůžou :-D). Vzpomínky budeme mít na fotkách a v hlavě.
Odpovědět
Taky nebudeme mít, původně nám měl točit kamarád, který studuje FAMU, ale bude zrovna v zahraničí a nikoho jiného nehledám. Nechci žádné profi video, prostě asi jen někomu řeknu ať nám natočí obřad a pak kdo bude chtít, něco natočí, třeba jen na iphona nebo gopro. Peníze za svatební video v ceně 10000 a pod. mi přijdou jako vyhozené :-) jediné, na co je kdo ochoten se kouknout (a ne předstírat, že ho dvouhodinový záznam zajímá) je svatební klip a ten si pak nějak sestříháme z toho co se natočí, přítel rád dělá videa 8-)
Odpovědět
Přesně jako xlostris mám kamarády, kteří mají kameru GoPro tak je poprosím :-) něco málo nám sestříhají a myslím, že to bohatě stačí :-) pro nás je kameramat taky zbytečná položka když za fotografa dáme 9.000,- :-)
Odpovědět
Původně jsme nechtěli, resp, já jsem byla opravu na vážkách a manžel nechtěl. Nakonec jsme do toho šli a nelitujeme, ba naopak. :-) Co se týče argumentu, že by kameraman byl pro hosty rušivým elementem a cítili by se nepříjemně, je to vždy jen o kameramanovi. ;-) U nás nikdo nevnímal jak fotografa, tak kameramana, oba zapadli mezi svatebčany jako kdyby se se všemi znali odjakživa. :-) Máme jak videoklip https://www.youtube.com/watch?v=diEiG..., tak i dlouhé video (cca přes hodinu). :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My nebudeme mit profesionala a chci poprosit pritelovyho brachu aby stal jako silmo naproti nam u oltare. A natacel to
Odpovědět
Profilova fotka
nebudeme mit kameramana - mame Go Pro a mame jeden extra fotak, co se da na stativ, postavi se dobre tak ,aby bylo videt na obrad a pak se to sestriha ;-)
Odpovědět
U nás se to taky asi bude řešit, nějakým ochotným svatebčanem, který to nejdůležitější natočí. My žádnou extra kvalitu a ani umělecké pojetí nepotřebujeme, chceme to jen zdokumentovat. :-D
Odpovědět
Nebudeme mít, radši lepší fotograf. Na video se stejně pak už víckrát nepodíváme...
Odpovědět
Profilova fotka
Tato položka je samozřejmě o financích, ale každopádně, tak jako fotografie, je to památka na celý život. Budeme mít sestřihaný videoklip s hudbou a pak delší video. Máme takhle video i od bráchy, když se ženil a ono je to jednou za čas fajn se na to podívat a zavzpomínat. Fotky si dáte do alba a vždy se na samozřejmě můžete podívat, ale nezachytí do detailů veškeré důležité okamžiky, reakce svatebčanů a když se na to zpětně podíváte, tak se vžijete do celého dne, do daných okamžiků. Na mnoho věcí člověk zapomene, ale videem si vše připomenete. Je to jenom názor, ale každopádně hezká památka ;-) Ale ze začátku jsme byli taky proti, hlavně přítel, ale je si to třeba promyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nejsem nevěsta :D (a tím pádem je to trochu zkreslený) ale nedávno jsem viděl https://vimeo.com/94723691 a prostě moje srdce zůstalo u takovýho videa <3 ono když je "svatební video" v česku spojený s hodinovou nudou, nedivím se, že se na něj nikdo nechce dívat ;)
Odpovědět
My máme svatební klip a čas od času se na něj koukneme i teď. Nelituju, že jsme do něj investovali, je to mnohem emotivnější než fotky :) Určitě se ale vyplatí investovat do kvalitního kameramana, souhlasím, že česká klasika je děs :)
Odpovědět
Nebudu mít video, protože na sebe nerada koukám a hlavně nerada slyším svůj hlas :) Fotky mi nevadí ale video nějak ano. Mám doma video z promoce a viděla jsem ho jednou :)
Odpovědět
Článek se načítá
My měli během obřadu postavenou kameru na stativu. Druhou kameru měl švagr připravenou a natáčel momenty jako slib, prstýnky, první tanec, hry. Původně jsem kameramana chtěla, ale nenašla jsem žádného schopného. Když jsem řekla, že máme církevní obřad, dostalo se nám zamítavé odpovědi. Kameraman, který nedokáže ze 75minutového obřadu udělat 10minutový klip, podle mě neschopný je ;) Co poprosit někoho z rodiny/přátel, jestli by neudělal pár záběrů v těch nejdůležitějších chvílích? Nejlépe dvě osoby, ať to máte z více pohledů.
Odpovědět
Profilova fotka
my video mit nebudeme. objednali jsme si skvelou fotografku a nasi rodinnou starou kameru dostanou do ruky nase deti a proste kazdy kdo bude chtit neco natocit. myslim ze to bude lepsi vzpominka nez nejake profi video... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lavender23 přesně jako ty;-) fotografka a video bude chvilkama natáčet švagr;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My nejprve video nechtěli… No a pak jsem nějak v lednu narazila na Buškovou a Hořejšovi, no a bylo vymalováno =-) . Prudila jsem tak dlouho, že bez videa nemůžu ani dýchat, že mi to nakonec prošlo :-D. Ale udělali jsme kompromis. Respektive Bušková už měla termín obsazený, Hořejšovi a Kaco video jsou bohužel cenově úplně mimo náš rozpočet, takže budeme mít šikovnou holčinu ze Slovenska, co natáčí podobným stylem a nezruinuje nás to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?