Svatební kameraman Libor Svoboda z Čejkovic

Profilova fotka
Máte některá zkušenost s kameramanem Liborem Svobodou z Čejkovic? popř. jaké má ceny?
Odpovědět
@radunda Máme ho zamluveného na srpen 2011, máme zaplacenou zálohu 3000 a vyplněný dotazník o svatbě, hudbě jakou chceme a další... Tak uvidíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenca.davca Jeho ukázky svatebního videa na netu jsou pěkný, ale ta cena je taky pěkná pálka. My nakonec nebudeme mít žádnýho, peníze se hodí. Natočí nám to rodinný známý, ale za fotografa jsme si připlatili, ty chci mít super.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
@radunda Jakou má cenu?
Odpovědět
Profilova fotka
@milenaamartin kdo? ten Libor Svoboda? já nevím, už je to přes 2,5 roku co jsem zařizovala svatbu, mezitím přišli jiné starosti, takže ani nevím kde jsem jeho jméno našla, natož kolik si účtoval a každý rok si to ti kameramani a fotografové většinou zdražují :-)
Odpovědět
@milenaamartin Holky Libor Svoboda si bere okolo 25.tis. :-D
Odpovědět
@petulala Já ho znám osobně, je to kamarád mého brantrance. Když jsme se seznámili, tak s tím začínal. Jen jsem se chtěla zeptat nejdřív vás, kolik si za to bere. Sám mi ale později takovou cenu napsal. Je ale super, fakt to umí, jenže když vás tlačí rozpočet, tak se nedá nic dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@milenaamartin Dobrý den, není nic jednoduššího než se poohlédnout jinde. My máme rozumné ceny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Libor si ale pokojne môže pýtať aj viac, kvalita a jedinečnosť jeho práce hovorí za seba, náš trailer - http://vimeo.com/112466005 Libor je úžasný človek, veľmi milý, inteligentný, priateľský a kreatívny, práca s ním je sranda, dokonca nás zvládol režítovať aj v dvoch jazykoch, keďže niektorí hostia boli cudzinci. Mne osobne vadia kameramani a fotografi, ktorí fotia a točia stále to isté, iba s iným obsadením, u Libora sa Vám toto isto nestane, snaží sa pochopiť mladý pár a vystihnúť presne ich povahy, my sme mu dali úplne voľnú ruku vo všetkom. Cítili sme sa s ním uvoľnene a dokonca mi ešte aj v najstresovejších chvíľach stihol doniesť pohár šampanského :) takže Libora určite odporúčam...
Odpovědět
Profilova fotka
@lareina Dobrý večer, i když se k práci konkurence moc často nevyjadřuji, tak když už jste sem to video vložila... Zpočátku videa to dlouho vypadá, že začíná prezentační video botanické zahrady :-) A záběry se hlavně zpočátku často chvějí tzn. stativ nebyl použit, což je v případě natáčení na nestabilizovatelný foťák chyba i když je to možná součást image tvůrce, záběry jsou tímto opravdu jedinečné! K vaší poznámce "Mne osobne vadia kameramani a fotografi, ktorí fotia a točia stále to isté, iba s iným obsadením." To už tak bývá, že na každé svatbě jsou jiní lidé. Důležité svatební zvyky jsou často velmi podobné a i přesto je velmi náročné je ve svatební den všechny kvalitně obrazově i zvukově zaznamenat. Kdo není schopen je stihnout natočit musí vymýšlet jiné nesvatební děje, které má možnost v klidu režírovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@filmark spočiatku sa video chveje zámerne, prináša totiž jedinečný zážitok z nádherného prostredia. Prezentačné video "botanickej záhrady" je krásne panstvo z 15. storočia, tak sme si to totiž priali my - svadobný pár. Úprimne povedané, mne osobne vyhovujú svadobní kameramani s umeleckým okom, ktorí dokážu vniesť do KAŽDEJ JEDNEJ svadby jedinečnosť a video nevyzerá ako cez kopirák. Aby som povedala pravdu, divím, sa, že práve Vy ste spomínali , že nebol použitý statív, keďže Vaše videá sú riadne roztrasené a myslím, že určite nie zámerne. Rovnako absolútne identický harmonogram trailer-u (záber na kostol, nevesta, ženích, záber na ozdobené stoly, hádzanie kytice, prvý tanec ...) ktorý ponúkate pre svoju svadbu nepovažujem za originálne. Podstatné je však to, že každý má rád niečo iné a pre nevesty, ktoré si neprajú mať video jedinečné a originálne, nechcú trailer dokonale vystihujúce ich pár ste Vy pán Filmárik stvorený, takže Vám držím prsty vo Vašej kariére. BTW nemusíte sa báť, že by Libor nebol schopný niečo natočiť, do traileru však vybral tie najsilnejšie momenty tak aby vytvárali krásny a romantický príbeh o nás dvoch ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na mém názoru v dřívějším příspěvku se nic nemění. Prostě se jedná o svatební video, kde 70% důležitých svatebních okamžiků není. Okamžiků, při kterých se dají zachytit opravdové, přirozené emoce, což je náročné kvalitně zaznamenat, proto se musí vymyslet nějaký jiný děj... více v mém dřívějším příspěvku. K "spočiatku sa video chveje zámerne" - jednoduše se udělal z defektu efekt to je celé. Vámi popsaná řádná roztřesenost mých záběrů :-) Stejnou kamerou a ze stejné ruky, bez použití stativu, byla natočena videa pro TV Prima a TV Markíza, více referencích na mém webu. Pak je otázka, kdo je kompetentnější hodnotitel mé kameramanské práce Vy nebo televizní společnosti? Samozřejmě mě mrzí, že tímto mým hodnocením trochu kazím nadšení z Vašeho videa, ale nepřijde mi správné označovat něco jako dokonalé, když to tak není. Technicky je to takto: Svatby natáčím jednou kamerou z ruky (obřad z monopodu) stativ (tripod) nepoužívám protože moje profesionální kamera má optický stabilizátor. Zrcadlovka, na kterou byla pravděpodobně natočena Vaše svatba mít optický stabilizátor nemůže. Proč? Protože se prostě nevyrábí, tedy alespoň o žádném takovém nevím. Resp. skoro jisté je, že nebyl použit na záběry na začátku Vašeho videa. Pro stabilizaci zrcadlovky můsí být použit stativ, slider apod. a to výrazně zhoršuje kameramanovu mobilitu, ale umožnuje vytvářet zajímavé přeostřovací a jiné efekty. Takže to dopadá tak, že: Efekty super, zvlášť když je čas je režírovat, a většina důležitých svatebních okamžiků není natočena, protože to prostě není možné stihnout. Ano, pak je video originál, protože jsou vybrány jen záběry, které se povedly a na každé svatbě se povedou jiné. A jako "bonus" nakonec je zjištění, že je to Váš čas, čas z Vašeho svatebního dne, který musíte v případě režírovaného videa natáčení věnovat. Mně osobně přijde nemorální využít jakkoli dlouhý čas Vás, novomaželů, pro natáčení hraného filmu. To si pak raději můžeme dohodnout jiný natáčecí termín, kde se 100% využije veškerá má filmová technika kamerový jeřáb, filmová kamera s možností výměny objektivů, stativová světla atd.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@filmark Máme stabilizátor na zrcadlovku, pravda, nevyrábí se, ale když je člověk trochu šikovný a má dobré známé, všechno jde. Tož tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@kachnaproduction Měl jsem na mysli optický stabilizátor (stabilizátor přímo v objektivu) samozřejmě je možné zrcadlovku či jakoukoli kameru stabilizovat např. zakoupeným nebo jakkoli vyrobeným zařízením steadicam, handheld, kamerový jeřáb. Nebo Vám se povedlo vyrobit opticky stabilizovaný objektiv? Resp. půjdu-li do detailu, tak i zrcadlovka může mít stabilizovaný objektiv, když se použije např. ten co mám pro SONY FS 100 s redukcí na např. CANON, ale bohužel mám minimálně 3,5 clonu takže efektní přeostřování jako např. s clonou 1,8 to nebude. Více info aktuálně nemám, ale je jasné že stabilizovat foťák je náročnější než profesionální kameru s vestavěným optickým stabilizátorem.
Odpovědět
Profilova fotka
@filmark Chtěla jsem spíše vyjádřit to, že i zrcadlovkou je možné vytvářet přesné neroztřesené a stabilizované záběry. Konkrétně natáčíme zrcadlovkami SONY a můžu říci, že pro natáčení svateb, promo videí a krátkometrážních filmů nám pořád vyhovují více. Kdybych byla technik, asi bych se rozepsala více, ale od toho nějak máme ve firmě zkušenější.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kachnaproduction Ano zrcadlovkou a mou profesionální filmovou kamerou SONY FS100 jdou vytvářet krásné záběry. A protože vím co je pro takový dokonalý např. přeostřovací záběr s nestabilizovaným objektivem potřeba je tato technika pro kvalitní zaznamenání všech důležitých svatebních okamžiků nevyhovující.
Odpovědět
Profilova fotka
@lareina Dobrý den, video máte krásné, Libor do toho dává srdce a zkušenosti, určitě je to originální podání a mě se třeba od jiných velice líbí ač vyznávám úplně jiný styl natáčení a zpracování. Mnohdy není důležitá technická stránka provedení, ale jak vyzní celek a to už se musí umět. ;-) S pozdravem a přáním krásných Vánoc Martin Lysek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?