Svatba bez videa

Ahoj nevěstinky, mladé paní a všichni ostatní :-) Svatbu máme už skoro 2 měsíce za sebou. Byla překrásná, máme krásné fotky, ale pořád mě tak trochu mrzí jeden fakt. Neměli jsme kameramana. Tenkrát nám přišel zbytečný a už pro něj ani nebylo místo v rozpočtu. Napadlo nás, že by jsme si nechali natočit jen svatební tanec a pár okamžiků od někoho ze svatebčanů na naší kameru, ale v ten den se na to úplně zapomnělo :-( Pár videí máme, ale jsou nekvalitní, protože to bylo točené na starý fotoaparát, což je škoda. Pořád si říkám, že je to docela škoda, když všude vidím ta překrásná videa. Sice jsem člověk, který preferuje fotky. Ráda si prohlížím naší knihu. Kdy chci a kdekoliv chci. To u videa nemůžu, ale pořád mám v hlavě toho strašného brouka. Jak jste na tom vy ostatní? Budu ráda, když v tom nebudu sama.
Odpovědět
1
2
Ahojki sme na tom úplně stejně, už před svatbou mě to mrzelo a teď ještě víc když vidím tolik úžasných klipu.. :-( na druhou stranu svatbu sme si všichni mooc užili byla úžasná ;-) znám lidi co měli svatební video a říkali že se na tom mrkli jen jednou po svatbě a pak se na to prášilo..
Odpovědět
@market119 Svatbu jsme si taky užili :-) O tom žádná. Mám hlavu plnou úžasných vzpomínek. Ale máš pravdu. Na video bych se také podívala jen párkrát. V tom jsou ty fotografie výjimečné. Můžu na ně koukat pořád :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My tiez nemame. Az tak mi teda nechyba klip, skor ma mrzi ze aspon niekto nenatocil obrad - chcela by som si este raz vypocut prihovor oddavajuceho, bol super ale kvoli nervom som si ho moc nezapamatala :) tak akurat to lutujem, ale nepotrebovala by som profi video, len normalne na kameru.. :)
Odpovědět
video nemám, vůbec jsme nechtěli... nejkrásnější, co člověku zůstane,jsou vzpomínky... a abych pravdu řekla, moc se mi ty svatební videa nelíbí... a koukat sama na sebe? Proč? Asi jsem skromná nebo moc sebekritická, ale mě stačí fotky. Mimochodem, svatba v dubnu a zatím je nemám vytištiné a koukáme na ně jen v mobilu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My ho máme a dívám se na něj aspoň 1x týdně, máme 61 dní po svatbě. Zbytečnost to pro nás nebyla, ale na druhou stranu, nebyla to ani nezbytnost. Fotky jsou taky skvělé!
Odpovědět
@bbubble Tak to jsme na tom podobně. Vím, že měl nádhernou, dojemnou řeč, ale v tom návalu emocí jsem část vůbec nedokázala vnímat. Také by mi stačilo jen video od někoho ze svatebčanů, ale jak sem psala. Úplně se na to zapomnělo :-(
Odpovědět
Ahoj, my jsme video chteli do doby, nez jsme videli ceny 😄 Nakonec nám točil kamarád na GoPro, mame asi 20 kratkych videi, ze kterych sestrihal "svatebni grotesku" a uprimne se mi nakonec libi vic, nez vsechny zalaskovany profi klipy dohromady. Ale kdyz si to vezmu kolem a kolem, nic nevynahradi ty vzpominky, co mam v sobe - ani fotky, ani video ti neukazou to, jak ses v ten den citila. Tak neves hlavu 😉
Odpovědět
@harley23 S tím souhlasím. Nejkrásnější jsou vzpomínky, ty nám nikdo nevezme :-) Sebekritická určitě ne. Každý jsme nějaký :-)
Odpovědět
@martina_1987 My jsme také právě chtěli něco takového. Profi videoklipy jsou nádherné, ale některé mi přijdou umělé. Ale jak sem psala. Úplně se na to zapomnělo, takže nemáme ani to :-D Z těch pár nekvalitních videí člověk moc parády neudělá.
Odpovědět
@szuzi ano, přesně tak a jak píšeš níže, taky mi přijdo videa moc vyumělkovaná, takový ten americký styl... nebo nevím, jak to říci správně, proto jsme nechtěli ani profi fotografa a fotil nám svatbu můj bráška, který nás zná :-D bylo to zajímavé.
Odpovědět
@harley23 Myslím, že jsi to úplně vystihla a naprosto ti rozumím. Moje maminka se vdávala týden přede mnou a také jim svatbu fotil a natáčel jejich kamarád :-) A výsledek je krásný.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nechtěli ani fotografa, ani kameramana, měli jsme malou jednoduchou svatbu, dvě hodiny se někde stylizované fotit bychom se stejně nechtěli, takže máme momentky od blízkých a máme pár záběrů od jednoho z tchanu, natočil nám obřad i něco málo z oběda a je to fajn, na to kouknout. Ale teď nemůžu to dvdcko se záběry najít, tak už taky asi video nemáme :D :D
Odpovědět
Článek se načítá
@ellinkasebudevdavat Však proč by ne? Hlavní je, když má člověk na co vzpomínat :-) A nemusí k tomu mít profi kameramana ani profi fotografa. Každý jsme jiný a každý máme rád něco jiného. DVD se určitě někdy najde :-D
Odpovědět
Ani my nebudeme mít video..některé klipy jsou moc hezké,ale všechno na jedno brdo! Pripravy zenicha a nevesty, zaber visicich satu nekde apod. Mozna budem litovat, ale nyni 14dni pred svatbou jsme presvedceni,ze delame spravne..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky me to video trochu mrzi. Urcite vsem svym kamaradkam budu radit, at si svatbu nechaji natocit. Jasne, vzpominky ti nikdo nevezme, ale ja si spoustu veci ani nepamatuju, mam normalne okna ze stresu! :-(
Odpovědět
@radkam89 To je pravda. Ale tak je to i s některými fotkami. Ono občas není co vymýšlet. Proto si myslím, že je lepší mít nějaké video od přátel, které je přirozené. Žádné umělé.
Odpovědět
@emendem Tak to jsme na tom podobně. Mrzí mě, že nemáme natočený obřad. Tam mi toho hodně uniklo :-D :-(
Odpovědět
@szuzi O videu jsme neuvažovali, nemáme ho a nijak nám nechybí. Mám fotoknihu plnou krásných fotek, ta je pro mě důležitá.
Odpovědět
@emily8 Taky bych potřebovala aby mi nechybělo :-D Ale to časem asi přejde. Knihu máme také a listuji v ní skoro pořád :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi jsme na to stejně a pěkně mě to sere :D :D :D ale zpátky to vzít nemůžeme ...
Odpovědět
@kokola1 To máš pravdu :-D Budeme to muset brát s humorem :-D
Odpovědět
Haha, přidávám se do klubu. :-D přišlo mi líto dát za video tolik peněz (ty které se mi líbily byly od 15tis výše) a když zpětně vím, kolik jsme dostali v darech a jak moc mám ráda naše fotky, tak je mi líto, že to nemáme i natočené...
Odpovědět
Nemrzí mě to. Máme od profíka natočený obřad + pár "klipů" při focení na zámku a naprosto nám to stačí. Z pozdější doby máme jen fotky. Na video jsme se dívali snad jen jednou, fotky jsme nejvíc prohlíželi pár měsíců po svatbě, teď vytáhneme fotky málokdy. A fotek máme pár, když jsem u kamarádky viděla album a v něm několik set fotek, tak jsem se málem osypala, protože se od nás očekávalo, že každou prohlídneme a okomentujeme... Každý jsme jiný, mě prostě to video nechybí a nemrzí - a jsem šťastně vdaná 12 let. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nemame video, stejne bychom se na nej nedivali....fotky staci
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tak jsem si přečetl Vaše komentáře ohledně svatebního videa a rád bych sem napsal své postřehy. Svatby natáčím po celé republice řadu let a vím že každý má jiný názor na svatební video, jak píšete někomu stačí jen fotky, někdo řekne video je lepší než fotky a někdo řekne, že to jsou vyhozené peníze, že se na to stejně nikdo nebude dívat. Ano vždy je to o lidech, o názorech a o tom kolik mají peněz na útratu za kameramana. Každá svatba je jiná a originální. Realita je taková: když dostanete fotky i video po svatbě, tak to chtějí všichni vidět a chcete se pochlubit a připomenout si Váš svatební den, pak až to všichni viděli tak se to rok nepoužívá ke koukání a zase se video a fotky vytáhnou většinou na 1 rok výročí svatby, pak zase během let když příjde nějaká návštěva která záznam neviděla tak se záznamy ukážou během let. Pro některé lidi má pak cca po 10 - 20 let po svatbě video a fotky historickou hodnotu a rádi záznamy ukazují potom svým dětem a jak děti rádi povídají tak si nikdy neodpustí větu - a to seš jako ty mami jo?? ano synku /dcerko to jsem já před 20 lety, tak že taková historická hodnota záznamu pro rodiny po letech. A závěrem mohu říci, že na fotky i na video se kouká skoro stejně, když bych si dělal čárky, kolikrát jsou koukal na fotky a kolikrát na video, bude to po pár letech ve finále nastejno a druhá věc, video Vám dá daleko víc než zastavená fotky, protože video zachytí i zvuk, pohyb a fotky bude jen a jen pořád zastavenej obrázek. To jsou mé letité postřehy, snad jsem Vás neunavil a pokud jste to dočetli až do konce, tak Vám děkuji a přeji krásný den. S pozdravem videotvorba Bajer Pardubice
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi Celý rok jsem si říkala, že video je zbytečné, že ho nepotřebuji a že se mi na ostatních svatbách nelíbilo, že to bylo jak na natáčení nějakého filmu - jde nevěsta a před ní kameraman. Musím, ale říct, že teď ve finálě mne to neskutečně mrzí, že to video nemám :D ! Z toho dne si nepamatuju doopravdy spoustu věcí, jako bych tam nebyla tak furt přemýšlím, že je to video škoda :( :D
Odpovědět
Mať/nemať má vždy klady aj zápory a vtedy sme sa na základe toho rozhodli. Mne býva tiež niekedy ľůto, že nemám video, že sme sa nefotili viac s manželom, tiež som sa tešila na jedlo, ale od nervozity som nič nezjedla. Potom si ale poviem, že s tým teraz už nič nenarobím, vtedy bola taká situácia a bolo tak najlepšie. Napr. moj manžel sa nerád aj fotí, ani na fotkách nevyzeráme prirodzene, kameru by sme asi nezniesli v tej chvíli. Pokiaľ máš fotky, dajú sa poskladať do pekného videa s hudbou a keď sa narodia deti, nezabudnime natáčať :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Video jsme nechtěli. Že ho nemáme, mně ani nemrzí. Nerada na sebe koukám (video z promoce jsem nikdy neviděla). Máme parádní fotky, ze kterých jsem si udělala album, pár fotek mám v kanceláři. A to mi stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Video ano, ale jde o to, jakým způsobem se to celé pojme. Pokud jste chtěli video a pak jste se na něj podívali jen jednou a práší se na něj, je někde chyba. Kameraman patrně nedokázal zachytit atmosféru, emoce, zvolil příliš dlouhou délku a nebo neměl dostatečně kvalitní techniku či zkušenosti. Aspektů může být hodně. Takové video pak nikoho nezaujme a je nudné. Tady se vyplatí hledat reference a doporučení. Na fotografie se určitě podíváte častěji. Je to i dnešní uspěchanou dobou. Fotografie máte prolistované za pár minut. Na video si musíte udělat čas. Proto také děláme krom delších filmů i krátké klipy, které Vám ty nejkrásnější okamžiky připomenou v několikaminutovém sestřihu. Dobrá fotka dokáže vystihnout moment v čase, u videa je to úplně jiné. Hlavně pokud se na něj díváte po letech. Obojí má svoje kouzlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s kolegou Májkem :-) Pokud se na video nechcete dívat znovu, nebo se za něj dokonce stydíte je to většinou kameramanova chyba. Pokud video trvá nejdéle 30 minut a kameraman se opravdu snažil zachytit vše nejzajímavější, ví kdy a jak použít který objektiv, umí kreativně spojit obraz se zvukem a vašimi oblíbenými písněmi, tak budete na své svatební video hrdá a ráda budete zvát své přátele na příjemné večery kde ho spolu opět shlédnete :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?