Svatba bez kamery. Nebudeme litovat?

Myslíte, že je natáčení na video opravdu potřeba? Řekli jsme si, že ho nepotřebujeme, ale za necele dva týdny je svatba a já začínám pochybovat, jestli ho ještě někde raději neshánět, abych nelitovala....
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Minuly tyden jsem byla na svatbe a novomanzele mi pak rikali, ze ani neslyseli hudbu, ani co zpivali pri prstynkovani atd...takze si myslim, ze video je treba. My jsme nechteli investovat do profika, ale dame nasi kameru cloveku, na ktereho je spolehnuti, ze vse natoci. Video si pak sami zpracujeme :-) snad ti to trochu pomohlo... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem video nejdřív nechtěla - nemám moc ráda videa tohoto typu, která se pustí jednou za pár let, když chceš znudit a vypudit nevítanou návštěvu... :-N Ale pak jsem si říkala, že je možný, že budu mít "okno" a budu si chtít zopakovat, co jsme si vlastně slíbili a kdo všechno tam byl atd... Takže kompromis, natočí nás kamarád, co má kvalitní kameru. Takže vlk se nažere a koza zůstane celá... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím že je to třeba, ten krásný den uteče jak voda a je spousta okamžiků, který ani nepostřehnem, navíc se ráda na starý kolena podívám, jak to byl hezký den a jak sme si to užili. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My nakonec taky nebudeme mit profi kameramana, ale bude to natacet rodinny znamy. Nerikam, ze bych nechtela mit profi video, ale takove co se mi libi stoji 15-20 tis, za ty penize pojedeme radsi na dovolenou nebo dame penize do baraku, ktery dodelavame. Myslim, ze video neni zase ta nejdulezitejsi vec, budeme mit profi fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak momentálně řeším tuto otázku a dost jste mi holky pomohly. Absolutně souhlasím s @radunda :-), takže nás natočí taky někdo z rodiny :-)
Odpovědět
U nás byl profi kameraman jasný. Video máme nádherný, máme na začátku videoklip z celé svatby s písničkou, pak je necelé hodinové video s naší svatby někde s podtóny hudby a pak zase videoklip. Takže se nikdo nenudí. Samozřejmě jsem viděla i čtyřhodinové video a to už byla nuda. Jednoznačně jsem pro kameru at už od profi kameramana nebo kamarádů, můžete to dát zpracovat profikameramanovi. Hlavně na těch nesestříhaných kazetkách je spoustu věcí které jsme neviděli a které nám ušli.
Odpovědět
ja teda lituju, ze jsme profi kameramana nemeli... mame sice super fotky, ale napr. tu nadhernou hudbu v kostele si z fotek neposlechnu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
alespoň dát kameru nějakému strýci a mít nějaké video, já se na něj koukám ráda a nedovedu si představit tu vzpomínku nemít
Odpovědět
Profilova fotka
My video mít nebudeme, vdávám se za 3 týdny. Nechtěli jsme ho od začátku a s blížící se svatbou se nic nemění. Mám třeba video z promoce, kde jsem kromě samotného převzetí diplomu měla i děkovnou řeč za studenty a není to věc, kterou bych si pouštěla ráda - byla jsem nervózní a je to strašně znát, mluvím úplně strašně....takže vidět se ještě víc nervózní na svatbě a třeba jak přemáhám pláč a pak začnu brečet prostě nemusím. Mě připadají fotky lepší, profík zachytí náladu okamžiku a celou atmosféru a muziku si k tomu můžu pustit třeba z cédéčka, až si budeme prohlížet fotky... ;-) Podle mě video potřeba není.
Odpovědět
ja bych hrozne rada kameramana, aby nam natocil obrad a i prvni tanec, ale na svatbu ve 4 mi to prijde k nicemu :-( , takze ja bych byla urcite pro mit kameramana
Odpovědět
My kameramana neměli a vůbec mi to nevadí. Mám daleko radši atmosféru fotek. Navíc vím, jak to s takovými videi z akcí chodí, nikdy už se na ně nikdo nepodívá, akorát se za to zaplatí dost peněz. Prostě si svatbu pamatuju tak, jak jsem ji prožívala a ne tak, jak si později pustím na videu.
Odpovědět
já jsem taky kameramana nechtěla, ale pak jsem byla moc ráda, že to točil na kameru aspoň švagr.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my měli profíka pouze na radnici, natočil příjezd, obřad a jak nás fotí před radnicí v parku - je z toho hodinové celkem pěkné video, díky kterému jsme zjistili, jakou jsme měli hudbu - jsme se fakt nasmáli, jak varhanice "tahala kočku za ocas" a druhé video máme od kamaráda, který točil od obřadu do konce - není profi, ale je prima se kouknout a vidět to i z jiného pohledu, než toho svého. 15 - 20 tisíc bych za to nikdy nedala, ani 5 tis. Profíka jsme měli na obřad za 2 tis. jejich radničního. Ono co taky na tom obřadu tvořit za umění, vždyť scénář je stále stejný
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si nedokázala představit kameru nemít, aspoň to mít natočený třeba příbuznými,prostě jakkoliv,myslím,že to bez toho není ono. 15tis.bych taky nedala,náš stojí 6 a myslím,že se to vyplatí,že je hezké tu vzpomínku mít
Odpovědět
Profilova fotka
Já lituji toho, že jsme na obřad neměli profesionální kameru. Točil nám to sice příbuzný, ale není tam celý obřad a jdou špatně slyšet slova faráře. To je mi moc líto, protože jsem konečně chtěla slyšet jeho řeč bez nervozity, poslechnout si varhany se zpěvem a nic z toho nemohu :-( Doporučuji určitě profesionála kameramana na obřad.
Odpovědět
Já bych určitě litovala,kdybych kameru neměla...Z nervozity jsem si spoustu věcí nepamatovala a byla jsem hrozně ráda,že jsem si to mohla všechno připomenout. Fotky jsou taky krásné,ale video má hodně do sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já jsem před svatbou říkala, že video nechci, že je to zbytečné a hlavní jsou fotky. Manžel prosadil svou, že video bude a když jsem ho pak po svatbě viděla, tak jsem byla strašně ráda, že ho máme. Takže určitě doporučuju natáčet.
Odpovědět
No já se třeba strašně nerada dívám na video se mnou a hlavně ty kde mluvím, znáte to hlas úplně změněn a ne zrovna k lepšímu :-) Takže my video mít nebudem, máme radši fotky :-)
Odpovědět
hanasku: úplně mi mluvíš z duše :-D Video jsme nechtěli, ale natáčel manželův děda, protože natáčí každou takovou událost-svatba,promoce apod. Video jsem si pustila jednou a jakmile jsem začala mluvit, tak jsem to zase vypnula...
Odpovědět
Profilova fotka
My kameru chceme. Byla to první věc na které jsme se s přítelem shodli. Nějakého dobrého kameramana. Nikomu z rodiny bych to nesvěřila. Fotky přece taky fotí zkušený fotograf a ne rodina.
Odpovědět
Profilova fotka
Co se tyce me, ja video nechci a jsme v tom nastesti za jedno oba. Vsichni duleziti lide budou v ten den s nami a podruhe uz se na to nikdo z nepodiva. Schvalne se zepteje rodicu, kolikrat si ho pustili? Jednou ? Moji rodice spis otevrou fotoalbum. Poustet ho navstevam mi prijde jako muceni (je to dlouhe a nudne pokud se nic nestane) a abych si za 30 let povzdechla jake to tenkrat bylo, to si vazne radeji najdu fotky. Navic s fotkami (z akci, dovolene, kurzu apod.) pracuji skoro denne a fotky se lepe posilaji rodine z daleka :o) Fotku si vystavi, video zalozi do supliku. Dalsi stranka veci, svatba je uz tak financne narocna sama o sobe se vsim tim jidlem, pujcovnym a ubytovanim a nikdy bych nedala 10 tisic za vec do supliku, na to je potrebuji vic v nasem novem bydleni.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak já jsem tedy už nějaký pátek vdana, ale doteď si pamatuji jak jsem byla nervózní, druhý den jsem si nic nepamatovala a za cd jsem byla vděčná, protože až po shlédnutí se mi vše znovu vybavilo :-D jo a podotýkám, že jsem moc nepila :-N
Odpovědět
Nás natáčeli svagrové a nakonec jsme vytvořili asi 15 min. dlouhé video, které jsme poslali manželově rodině, která nemohla přijet. Nedávno jsem dokonce zjistila, že to video ani nemáme doma a vůbec nelitujeme. Asi bychom se na něj ani nepodívali. Pořád se ale probíráme fotkama. A na zachycení hezkých a speciálních okamžiků se nám velmi osvědčili děti. Měli jsme družičku, které bylo v té době necelých osum let. Protože má hodné strýce, půjčili jí foťák a ona za ten den nafotila asi 350 fotek. A světe div se, těch nejkrásnějších momentek. Protože se každý na ni usmíval, každý zapózoval a usmál se, protože si říkal, jak si ta holka krásně hraje. A ne jeden člověk se divil, co všechno zachytila (zásadně netančícího bratrance, který tančil, všechny páry, které nas svatbě byli mají díky ní fotku při tanci, společnou fotku, protože jim řekla, ať se přitulí, že je vyfotí :-):-), zachytila jak mi ze sukně čouhají při odpočinku papuče :-), kterých si jinak nikdo nevšiml...) že nemáme video opravdu nelitujeme, ale u těchto fotek si vždycky krásně zavzpomínáme
Odpovědět
Profilova fotka
My kameru neměli, neradi na sebe koukáme. A teď litujeme. Hlavně tedy já, protože z obřadu si moc nepamatuju a ráda bych se třeba viděla, jak mě táta vede. Neříkám, že bych na to koukala každej rok a dojímala se nad tim, ale občas, hlavně teď, bych na to ráda mrkla. Ale bohužel... Takže za mě kameru, i když jí nechcete, rozhodně ANO!
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem profi video zavrhla hned na začátku. Nakonec jsem ráda, že natáčela kamarádka (z vlastní iniciativy - díky Zuzi :-). Protože z obřadu si pamatuju jen to naše Ano. Těším se, až se na vido kouknu. ;-)
Odpovědět
Video rozhodně ANO! Vždyť se pak na sebe můžete kdykoli podívat! Pro mě je to prostě krásná vzpomínka, vidět se jak jdu k oltáři, slyšel slib, všechno... Fotky nestačí... Osobně, když bych se měla rozhodnout mezi fotografem a kameramanem, tak snad si i vyberu jenom toho kameramana. ;-) Ale chtěly bychom oboje. Mám video z maturitního plesu a taky si ho občas pustím, je to hezké zavzpomínat si. U fotek se člověk do té nálady nikdy nepřenese zpět - můj názor. A ještě z pohledu příbuzného - Můj bratranec se nedváno ženil a když jsme pak viděli to video (profi fotky neměly, jen co kdo vyfotil), tak si člověk hned na vše vzpomene a vůbec to nebylo nudné.... Video bylo uělané pěkně, trvalo asi jen hodinu a dali za to asi 6 000. Navíc jsme tak i mohli vidět vše, co jsme třeba neviděli naživo... Když bratránek nevěstu hledal po domě, tak to skoro ani nikdo neviděl, protože nás tam bylo moc... Takže za mě určitě ANO, a vůbec bych o tom nepřemýšlela :)
Odpovědět
Dle mého názoru nutné není. My krátké natáčení měli, ale nikdo se pak již na něj nedíval...svatba samotná byla příjemná a všichni zůčastnění si jí do dneška pamatují. Já osobně se nerada na sebe dívám, takže zůstalo nevyužito a fakticky ...nijak nebylo potřeba, možná je někde / nebo již ani není/ založeno a nikomu nechybí...... za sebe -- úplně klidně bez videa...... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že i fotografie i video mají své. Fotografie je klasika a video je skoro nutnost. A taky si myslím, že je potřeba si uvědomit, že se to netočí a nefotografuje pro následující dny či měsíce, ale pro prohlídku za několik let, kdy i fotografie i video mají nesmírnou hodnotu jak pro nás, tak i pro děti, vnuky atd. Je sobecké říkat, že já video nepotřebuji nebo nechci. Je to známka toho, že nemyslí na druhé. A hlavně na ty, co ještě nejsou na světě. Ti budou pak nejvíce ošizeni. Babička, děda a jiní od nás časem odejdou na onen svět. Vnuci nebo pravnuci se pak můžou podívat na to, jak babička s dědou chodili, co říkali jaké měli zvyky aj. Proto se to dělá. Ne proto, aby někdo říkal teď, že se na tom videu sám sobě nelíbí. Nelíbím se tam ani já sama sobě. Ale video budu mít, i kdyby nevím co, abych nikdy nelitovala, že jsem někoho z nastávající generace ošidila. Tak sobecká nejsem.
Odpovědět
Ahoj moje kamarádka měla video jen od stýce a dodnes lituje, že nezavolala profesionála.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?