Opravdu video?

Profilova fotka
Ahoj, zajímalo by mne, zda je tu některá nevěsta, která neměla svatební video a zda toho litovala či nikoli a stačily vám pouze fotografie? Mám zamluveného videokameramana- pán co to dělá jako koniček. Cena je 5000kč, což podle mne není moc. Měla jsem vyhlídnutého za 15000, ale bohužel kvůli cené jsem byla nucena ho odmítnout. O co jde..... Dneska jsem příteli ukazovala vývazky( odznáčky) a podle něj je to blbost a stojí to zbytečně peníze. Podotýkám, že to není tak, že bychom neměli peníze, jen jde o to, že nechceme do svatby nacpat několik set tisíc. Podle mě tyhle maličkosti dělají svatbu a proto bych je ráda měla. Chtěla jsem i paletu na napsání programu, ale setkávám se doma s nepochopením. Taky to tak máte, že chlapi tohle moc neřeší? Proto přemýšlím o kompromisu( několikátém), že odvolám kameramana? Jen se bojím, abych toho pak nelitovala.Co si o tom myslíte?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@nikinal Zkuste si projít diskuze. Na tohle téma je jich tu opravdu hodně a řeší se to tu pořád dokola. Všechno je to jen o prioritách a o rozpočtu. Krásná svatba je hlavně o detailech. Je to den Vás obou, ale popravdě, většinu věcí opravdu zařizuje nevěsta a hodně chlapům je to tak trochu šumák :-) Netvrdím, že jsou všichni stejní. Nenechte se tím nepochopením ze strany budoucího manžela odradit. Věřte, že až on bude vybírat nové auto, tak se Vás také nebude ptát jaký to má mít motor a vy mu pomůžete vybrat tak maximálně barvu. :-) Prstýnky, fotky a video je jediné co Vám ze svatby zbude. Jsou to vzpomínky, které budou po několika letech k nezaplacení. Pak ještě ten manžel, ten Vám taky zbude :-)
Odpovědět
Pokud se bojíš, že budeš litovat, tak vynecháním kameramana litovat budeš, toť má zkušenost. ;-) Jen bohužel nechápu spojitost mezi kameramanem a vývazky... =-) Jinak já to doma měla v pohodě, ale obecně se to má tak, že ženy řeší svatbu více do detailů než muži, z toho si nic nedělej. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My kameramana mít nebudeme, myslím že je to položka, co se dá v klidu oželet...
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Spojitost je jednoduchá:) zrušit kameru a ušetrěné peníze investovat do těchto věcí:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynar Čím víc právě nad tím pŕemýšlím tak jsem víc nerozhodná. Jde i to, že jsemměla o určitou představu o natočení svatebního videa.... Aby vystihlo atmosféru, nebylo fádní a prostě trochu netradiční. Kameru jsem našla, jen to prostě byla pálka....tak jsem musela slevit, jenže teď to bude video, které má každý..... Ale zase na druhou stranu videeo má jinou atmošku, když se na to pak díváš zpětně..... Tak já fakt nevím....
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jsem uz nekde psala- na videa se prakticky nedivam, mam krasny video z promoce v Karolinu, z maturitniho plesu, z expedice ma Galapagy, na Filipiny, do Ekvadoru- a temer se na to nedivam. Jestli jsem si kazde pustila jednou, tak je to prehnane oprimisticky. Spis otviram fotky, ty se daji tisknout, delat z nich obrazy. Video mi proste pripada zbytecne. Chapu, ze kazdy to ma jinak, ale ja o kameramanovi vlastne ani vubec neuvazovala... ;)
Odpovědět
@nikinal Já to mám jako @kristynar, takže my jsme video neměli a zatím tedy nelitujem. Každopádně radím seřadit si priority a přistoupit ke kompromisům - co pro tebe není zas tak důležité, tam manželovi ustoupit (vynechat nebo najít levnější verzi), co naopak považuješ za nezbytné, na tom si trvat (jedno jestli jde o vývazky, kameramana nebo něco jiného). S těmi ústupky bych se snažila být spravedlivá, aby je dělal i manžel... Prostě jednou ustoupím já, podruhé ty, aby to bylo fér :)
Odpovědět
Profilova fotka
Niki klidně kameramana vynechej je to zbytečná položka a litovat opravdu nebudeš. Stačí jen fotograf a dobrý fotograf ti ani né za moc peněz ti udělá krásné video slideshow z fotek. Kontakt mohu poslat. A ty ušetřené penízky za ně si kup právě takové krásné věci co ke svatbě patří. Můži jsou jiní.. já měla štěstí, že jsem se spíše neptala a sama 4 měsíce svatbu plánovala. Chtěla jsem to jako překvapení i pro manžela občas jsem mu něco řekla,ale stejně moc nevnímal :-D Manžel věděl, že nechci také za svatbu dát set tisíc,ale chci jí mít pro nás krásnou a dokonalou. Všichni byli naprosto unešení výsledkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinal my jsme video chtěli a ani jsme oba neuvažovali že bychom ho neměli. Přijde mi to logické, protože je to vzpomínka stejně jako fotky a já bych pak litovala. Jen nevím jestli se za 5000 dá udělat něco trochu profi. Taky máme různé drobnosti na stůl a podobně. Všechno jsme vybírali s rozvahou, protože se to druhý den po svatbě stejně vyhodí a to nám teda jako dobrá investice nepřijde. Fotky video a prstýnky zůstanou.
Odpovědět
Já jsem taky dlouho zvažovala, jestli kameru nebo ne.. nakonec jsem se rozhodla, že ano :-) je sice pravda, že je to dražší, ale je to věc o kterou jsem hodně stála a mrzelo by mě, kdybych si ji nezajistila.. ale na druhou stranu jsem viděla plno špatně nahraných videí, takže je pravda, že ne za každou cenu - než mít škaredé video, tak si myslím, že je lepší nemít žádné.. :-)
Odpovědět
pokud video, tak někoho kdo jsou naučení spolu s fotografem spolupracovat...už kvůli času mimo hostinu, kdy se něco fotí a natáčí, tak aby se nepletli sobe navzájem pod nohy a do záběru. Osobně jsem kameru nechtěla, byla jsem na několika svatbách, kde mě kameraman tak štval, aranžovaně vracel ženicha, nevěsta vylezla z domu a pak nepřirozeně uměle cosi točili a pak to bylo teprve doopravdy a tak, to bych nesnesla.... neustále se pletl fotografovi pod nohy a my jsme měli na tu dobu drahého fotografa a byli pro nás důležité fotky. Myslím, že každý fotograf má dneska foťák s HD nahráváním a dokáže sem tam natáček a pak to sestříhat do výstižného videa :-)
Odpovědět
a rozhodně mi nikdy video nechybělo, ale nebylo to mou prioritou...je to hodně individuální... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@anmut Přesně to samé mohou říct kameramani o některých fotografech. Lidé kteří se těmto věcem profesionálně věnují dobře vědí jak se na svatbě pohybovat aby jeden druhému nepřekáželi. Bohužel hodně nevěst vybírá jen podle ceny a ne podle zkušeností. Co se týče aranžovaných scén, tam s Váma souhlasím. Často to vypadá velmi nepřirozeně, proto já osobně do děje nijak nezasahuji. Na tyhle věci by se měli nevěsty předem informovat. Tu poslední Vaši větu si v praxi nedovedu představit :-) Bez mikrofonu, bez hledáčku na ostření, bez ultra rychlých karet.. Zkuste to navrhnout svému fotografovi ;-)
Odpovědět
@video_majek určitě se to netýká všech...můj fotograf mi to nabídl sám a video je hezké, opravdu jen na připomenutí malý klip... :-)
Odpovědět
@video_majek ja to zase trošku nechápu, mám zrcadlovku s možností HD videa a natáčím taky běžně videa :-) samozřejmě to není jako úplné video o kameramana... to ne, jen jsem to psala jako volbu a možnost...důležité je co od toho kdo očekává :-)
Odpovědět
https://vimeo.com/15489949 tady to je točené na zrcadlovku v roce 2010 :-) zvuk se dá vynechat a úplně stejně podbarvit hudbou, jako fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Netvrdím že to nejde. Jen si nedovedu představit fotografa dobrodruha, který by do toho ve svatební den šel. Fotografové mají dost své práce aby všechno stihli. Zvlášť když mají odevzdat výsledek jaký se od nich očekává. :-)
Odpovědět
To je strašně moc o prioritách konkrétních lidí. Já třeba tisíckrát radši budu mít fotky i video, než vývazky, povlaky na židle, organzu po stolech apod.. Vývazky teda máme, ale upustila jsem od povlaků na židle, sál bude dost krásný se svou klenbou na stropě a čistými bílými ubrusy s květinovou výzdobou :-) VIdeo podle mě není zbytečnost..fotky si člověk projde asi častěji, ale nic nepřipomene atmosféru toho dne za 20,30 let tolik jako video... ať se na mě nikdo nezlobí :-) Nicméně jak říkám, záleží na prioritách nás všech, čemu dáváme přednost a co je pro nás podstatné. My třeba neplánujeme manžetky ženichovi nebo nějaké special ponožky apod :-) Nehodlám se ani převlíkat do popůlnoček, na plesech to taky nedělám :-) takže asi tak ;-) Udělejte si to podle toho, co vy chcete a na co máte... A jet podle toho, co je pro vás nejpodstatnější..
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych našla kameramana za 5000 nevaham...bohuzel všude co koukam tak je od 10-ti tis nahoru takze jsem zatím na vážkách...ted mi to eijde trosku zbytecne ale rikam si ze po par letech abych z toho nebyla smutná..
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziitka Tak jak se tu již mnohokrát psalo o tom jestli kameru nebo ne, tak se tu již mnohokrát psalo o tom, kolik práce a hlavně času zabere výroba svatebního videa. Ti co se zabývají video tvorbou mě jistě dají za pravdu. Pochopte prosím že práci a náklady s tím spojené se musí zaplatit. A to se nebavím o amortizaci techniky a spoustě dalších věcí s tím spojených. Lidé chodí do práce proto, aby si vydělali na živobytí. To platí i u kameramanů, kteří se zabývají video tvorbou jako svou živností.
Odpovědět
Profilova fotka
@ppvideostudio Já samozřejmě chápu proč jsou někteří drazí;) psala jsem, že jsem měla vybraného kameramana za 15000. Bohužel mi to neprošlo, tak jsem musela slevit, ale vím, že by to v jeho případě nebyly vyhozené peníze. Tady z toho mám trochu strach. Nebude to nic extra...
Odpovědět
Profilova fotka
@kuliseks Jasně chápu.,'taky nebudeme pořizovat povlaky apod. Naštěstí je místo kde bude svatba samo o sobě krásné, takže se moc zdobit nemusí:) Peníze problém nejsou, ale zase nechceme zbytečně vyhodit 5000 a pak být třeba zklamaní s výsledkem.....
Odpovědět
Profilova fotka
@pajaip Děkuju za milá slova:) Taky jsem si říkala, zda to spíš nemít jako překvápko pro manžela:) protože mnoho věcí jde mimo něj, ale co jsem tak viděla, tak to ty chlapy fakt moc nebere. Jaká bude výzdoba apod:D Snoubenci přijde video zbytečné, já ho tedy na začátku nechtěla taky, ale poak jsem viděla svatební videoklip od jednoho úžasného kameramana a řekla si, že ho chci.... Jenzě tohloe asi nebude tak pěkné jako od něj..
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinal Samozřejmě, plně Vás chápu. Každý si musí zvolit tu svou variantu. Jen jsem se snažil vysvětlit zuziitka, že 5000 za natočení a zpracování svatebního videa je opravdu v dnešní době nereálná částka.
Odpovědět
@nikinal My kameramana neměli a nelituji toho. Vycházela jsem u toho z toho, kolik máme doma videí z významných událostí a jak často na ně koukáme (nikdy), narozdíl od fotek. Takže nám určitě stačil fotograf. Pokud jde o ten zbytek, souhlasím, že spousta lidí utrácí doslova desetitisíce za nekonečné množství dekorací, fotorekvizit, památek a dárečků... nic proti tomu, pokud na to mají a chtějí, ale já úplně chápu Vašeho snoubence.
Odpovědět
Profilova fotka
Ty kompromisy... :-N jednak sama se sebou, s kasou, a ještě s nim... x-) co nutně k vlastni spokojenosti potřebuji, co bych nesnesla a co se mi líbí ale lze vynechat...ooojeeee.. A chce-li člověk radu, dozví se, ze žádný drahy bejkarny/je mu to úplně vuřt. ;-) Plně te chápu, ale neporadim. (Nad videem také od začátku ani neuvažuji a začínat nechci :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Kameramana mít nebudeme. Byla by to celkem významná položka v rozpočtu a ty koruny raději využijeme na nějaký společný výlet. Kromě toho, videa která mám z promocí, jsem neviděla ani jednou a raději kouknu na fotky. Takže za nás - vystačíme si s fotografy. Každopádně co člověk, to názor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já vstoupím do diskuse jen kratičkým příspěvkem :-). Věřte, že vaše děti to video budou milovat ať je skvělé nebo průměrné. Přeji krásný svatební den.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Mít všechno nemusím;) ale vývazky mi přijdou fajn:) a jak tak přemýšlím, začínám si říkat, že to video je fakt blbost.
Odpovědět
Profilova fotka
@antakka Já třeba zbožňuji videa když jsme byly malé, je pravda, že frekvence koukání se na ně je hodně nízká, ale jsem za ně ráda.... Možná by stačilo kdyby někdo vzal na tu chvíl kameru do ruky:D alespoň by byla sranda....... A na maturitní video jsem od do y kdy ho mám nekoukala ani jednou..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?