Máme věřit svatebnímu kameramanovi přes internet?

Profilova fotka
Ahoj všechny. Hledala jsem všude možně kameramana, po známých i na internetu. A na netu jsem narazila na pana Pelikovského. Vyplnila jsem kontaktní dotazník a poslala. Pán mi druhý den volal, že náš termín má volný a předem ho rezervuje pro nás. Doporučil nám ať se podíváme ještě na jeho ukázky na internetu a pak ať mu zavoláme jestli ho teda bereme nebo ne. Ukázky jsme zhlédli a zdál se nám i celkem levný než co jsme se ptali tady v okolí. Jenže přítelovi nějak nesedí to, že se s nama jako se zákazníkama nechce sejít a promluvit si. Prý to není nutné a vše co je potřeba tak vyřídíme po telefonu. Navíc přítele znepokojuje i to, že chce hned zálohu (1000,- až 1500,-) Nemám s tím žádné zkušenosti. Dnes je všude hromada podvodníků. Abychom někomu jen tak poslali tisícovku a pak už ho neviděli...Pokud máte nějaké zkušenosti, poradťe prosím. Děkuji Vám moc!
Odpovědět
Ahoj Pavlluska! Popíši moji zkušenost - i když s fotografem. Také jsem jej našla na netu, bez doporučení známých. Po mejlu jsme se domluvili na pár drobných věcech, ale mě ta mejlová komunikace nějak nestačila:) Chtěla jsem, aby znal můj vkus a aby věděl jaké mám představy o fotkách (vždyť je tolik možností jak udělat jednu a tu samou věc). Proto jsem navrhla osobní schůzku: dost se divil, prý jsem jediná nevěsta, která se s ním kdy chtěla setkat před focením (to já nechápu:) ... ale popovídali jsme si, já mu ukázala jakou mám představu, fotky dopadly skvěle a platila jsem až při předání fotek. Btw: také se mi zdál při setkání levný:) Takže bych se neznepokojovala, že je moc levný - může to dopadnout dobře (stejně jako u mě). Ale nemusí ... Jako horší vnímám tu neochotu se setkat. A co se peněz týče tak zálohu bych předala jen osobně oproti potvrzení (ne-li smlouvě). Držím palečky!.)
Odpovědět
Profilova fotka
Pavli, tak my budeme mít fotografa a kameramana v jedné osobě,taky vychází levně a reference na něj nemám...taky vím vše jen z jeho webových stránek,jen jsem s ním mluvila po telefonu a taky říkal,že se setkat nemusíme,jen kdybysme chtěli vidět nějakou jeho práci,tak abysme za ním přijeli,řekl mi abysme se pak ozvali asi 4 dny před svatbou na konrétní domluvu a zapsal si náš termín...nějak jsme to neřešili a ani za ním nejeli..věřím že to bude v pohodě,tak snad jo 8-) jinak zálohu nechtěl,zaplatíme mu až pak. Kdyby chtěl nějakou tak bych mu ji buď poslala přes složenku - abych měla od toho doklad,nebo mu to dala osobně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dnes jsem s ním ještě mluvila po telefonu a říkal, že nám klidně pošle ukázky poštou. Ani přesně nevím od kud je. Jen říkal že není přímo z Brna (my jsme z Rosic u Brna). Podle toho jaké ukázky příjdou a jak to bude vypadat, tak se rozhodneme. Měla bych trvat na osobním předání zálohy oproti dokladu a taky budu. Snad to dopadne dobře. Kameraman je vlastně jediná věc co nám zbývá dořešit. Jinak je vše zařízené. Bojím se aby to opravdu stálo za to, je to přece jen jedna z mála vzpomínek na náš velký den.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já tohle měla s fotografem: Našla jsem jednoho fotografa - hezký docela stránky, hezké fotky, levný...tak jsem mu napsala mail, jestli má volno...On mi odepsal: Že má volno, jestli mám zájem...já mu napsala, že bych zájem měla a on mi napsal: "Budu tam." :-D Asi za týden mi psal, kolikátýho, že to je :-D :-D To už bylo na mě trošku moc...tak jsem mu psala, že prosím o zrušení té předběžné rezervace (tohle se mi vážně nelíbilo) a musela jsem mu to psát dvakrát, protože jsem chtěla od něj potvrzení (mailem), že to četl, abych se vyhnula ve svatební den nějakých komplikací...jeho odpovědí bylo "Ok" :-D :-D Nakonec máme fotografa a dokonce kameramana, přijel k nám domů - zdarma, přivezl nám ukázky své práce, všechno nám řekl a ukázal...dost nám i radil, třeba i s líčením a tak...takže spokojenost, zaslal nám smlouvu, fakturu i potvrzení, že platbu zálohy přijal...ono je to hodně o jednání :-D :-D
Odpovědět
pavlluska: O tom panu Pelikovském Peli video je tu někde celá diskuze. Nás spíš odradili ty ukázky, protože se to celé třepe a pak taky do toho pořád mluví. :-( Za tohle jsme teda platit nechtěli, protože to by zvládl i brácha, který to má jako koníček.. Přítel si taky všiml že on to měl natočený ještě v tom starém poměru stran a my už máme širokoúhlou televizi. Nikdo vlasně pořádně neví odkud ten pán je, protože nějaká nevěsta se dopátrala že má hned několik různých webů a všechny mají stejkný text. Nikde žádná adresa. Podívám se jestli tu diskuzi nenajdu. Je to tak 2 měsíce nazpět. Byť tebou, tak bych ale nevybírala jenom podle ceny. Tohle je hodně podezřelé že se nechce sejít a chce peníze.
Odpovědět
lucijanek: Ta Tvoje zkušenost "Budu tam" mě pobavila :-D Některým nevěstám to ale asi takhle stačí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jaru: bohužel, je to tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Pavlusko, prosím Tě, jak se s váma nechtěl sejít ? Vždyť to je přece hloupost aby chtěl peníze a nechtěl se sejít. To bych raději hledala jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
Zálohu bych zaplatila, ale jedině v případě smlouvy, na níž bude i jeho podpis, případně razítko. No a samozřejmě jeho údaje - jde předpokládám o OSVČ, takže musí mít IČO atd... Aspoň pak má člověk něco v ruce. Tak ať to dobře dopadne. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pavluska, neprecetla jsem vsechny prispevky, takze se omlouvam, budu-li se opakovat. Ja se s mym kameramanem taky nikdy nesesla (tedy velice kratce 2 dny pred svatbou) a co bych udelala, byt tebou, je rict si jemu o reference predeslych zakazniku a spojit se s nimi. Takto ziskas jistotu, ze je to solidni clovek, kteremu muzes verit a tu tisicovku dat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
P. S. Pokud jde o toho pana Josefa (zagooglila jsem :), má v některých vyhledávačích firem zadánu adresu.
Odpovědět
Profilova fotka
vilka, to by mě teda zajímalo od kud opravdu je. Navíc on není Josef, ale František. Také jsem googlila, a našla jsem, že je z Lytomyšle, pak že z Olomouce, pak z Prahy 4 a nakonec z Mníšku pod Brdy. Taky nechápu proč má čtvery různé webovky se stejným textem, akorát s jinou adresou. Klikla jsem na odkaz z jeho stránek a začal mi blikat antivir že se se pokouším stáhnout Trojského koně. Tohle důvěru zrovna moc nevzbuzuje stejně jako ty jeho ukázky. Na mě to působý dojmem, že je to jen nějaký kutil který neví jak nalákat lidi, tak proto má asi víc webů.
Odpovědět
Profilova fotka
indra1: Jé, aha... já se koukla jen na jeden odkaz, blíže jsem to nezkoumala... To jsou věci... =-)
Odpovědět
pavluska - urcite na stopro sa s nim zidi! Zalezi aj na osobnych sympatiach - a velmi! Dam velmi negativny priklad - nechces, aby ta ocumoval chlipnik so slinami na brade alebo pofiderna existencia z ktoreho citit kazdodenny alkohol :-. :-. a zmluva by mala byt absolutne automaticka!!! 8-( Nechapem ako moze maat problem s tym, ze sa s nim chcete vidiet! To je divne.
Odpovědět
nas fotograf je z Plzne a my mame svadbu v Litomericich - to je tiez dialka, ale nasiel si na nas cas a po dohode sme sa proste zisli - no problemo !
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych klidně zálohu zaplatila i na dálku. Ale nejdřív by si zjistila nějaké reference třeba od holek tady. Je jasný, že když jsou od sebe ti dva daleko tak je to někdy na prd, ale jinak to nejde a jestli už s ním měli některé holky dobré zkušenosti, tak bych se toho zase tak nebála. Doklad se dá poslat i poštou.
Odpovědět
keby som mala hned za nim prist k nemu domov - i tak to za to stoji!
Odpovědět
no jo - a ked ti ten doklad neposle tak co spravis indra? Zaplatis mu zalohu a on sa uz nikdy niac neozve =-) =-)
Odpovědět
Profilova fotka
No proto jsem psala o těch referencích že je dobré si jeho solidnost ověřit i u jiných nevěst a nebo pročítat diskuze. Jasně že je lepší osobní setkání, ale někdy to asi nejde. Pak taky musíš trochu uvažovat. Když zaplatíš zálohu 1000 kč, tak proč by se ten kameraman už neozval, když na Tobě může vydělat dalších řekněme 6000 ? To by byl sám proti sobě. Ale jasně že osobní setkání je nejlepší, ale někdy to přecijen nejde. Nějaký doklad a smlouva kdo co a za kolik by měla být v každém případě.
Odpovědět
Profilova fotka
Jaruna85, o tom p. Pelikovském jsem tu psala já. Ty ukázky co má na webu jsou snad nejhorší co jsme vůbec viděli. Ale to je možná věc názoru, protože my byli u čtyřech kameramanů a měli jsme možnost porovnat. Jestli ale ta Pavlluska hledá jen podle tý úplně nejnižší ceny, tak to je pak jasný. S těma jeho webama je to pravda že jich má víc. Napadlo mě, jestli na to má vůbec živnost. Možná ne. Jinak by věděl, že na svých stránkách musí mít adresu provozovny a dokonce i IČO. To IČO je povinné už od minulého roku.
Odpovědět
Profilova fotka
Nehledala jsem jen malou cenu, hledám prostě někoho kdo bude vypadat solidně a i s "rozumnou cenou", ovšem ta není podmínkou. Jen mě dokáže zmást i to, že někdo má natočení svatby za pusu a jeho kvalita je suprová a někdo stojí majlant a stojí to za houby. Tak se snažím hledat vhodného člověka. Bohužel kontakty nemám a na člověka co jsem měla políčeno (paní Dorazilová) tak má termín naší svatby už obsazený. Podle toho co jsem se tu dočetla o panu Pelikovském mám jasno. To mi bohatě stačí. Raději od něj dám ruce pryč. Psala jsem panu Májkovi, kterého jste mi tu taky doporučily a ten má dokonce volno, takže se těším na výlet do Slavkova ;-) A nyní se dovídám od svého nastávajícího že je to pán, co točil jeho tetě svatbu asi před dvouma rokama. A byla spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
Toho Pelikovského neznám, ale myslím že jsme na jeho stránky taky narazili. Májek byl pro mě jistota a proto jsme si ho také vybrali na doporučení několika nevěst odtud. Jestli jsi viděla nějaké video od tý paní co vás odmítla, tak aspoň budeš mít možnost porovnat. Je to tak nejlepší. My jsme byli u čtyřech kameramanů a podle mě tu Májek nemá konkurenci široko daleko. A to ho nechci nijak chválit. Je to jen můj názor. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?