Litovali jste, že jste neměli kameramana?

Profilova fotka
Dobrý den, původně jsme vůbec nechtěli na svatbě kameramana, ale jen kvalitního fotografa. Nicméně mi to teď začlo vrtat v hlavě a čím dál tím víc nad tím přemýšlím. Proto mě zajímá, jestli jste po svatbě litovali, že jste ho tam neměli nebo to je zbytečné. Kameraman by mě přišel na dalších 10tis a bojím se, že sice z toho bude velká euforie na začátku, ale pak se na to video mrknem tak jednou za pět let a už to vyšumí. Tak nevím no...
Odpovědět
1
2
Nelitovala, naštěstí pár osvícených kamarádů točilo obřad i večerní akci :)
Odpovědět
Ahoj, měla jsem to stejně jako Ty - nejdříve jsem o něm neuvažovala, pak se mi to rozleželo v hlavě, nakonec jsem ho moc chtěla, ale dohodli jsme se, že to je moc peněz navíc a nelituju toho. Abych měla nějakou "náhradu" udělala jsem si video z profi fotek.. a obřad nám natočila známá a zadarmo a dívala jsem se na něj sama od sebe jen 1x.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, lituji toho, že jsme ho neměli.... :( Všichni říkají, jak měl oddávající skvělou řeč a já si ji pořádně ani nevybavuji, tak mě štve, že to nikdo netočil.... a docela závidím těm, co tady dávají různé krásné svatební klipy... :(
Odpovědět
Měli jsme jen fotografa (fakt skvělýho) a na nějaký video jsem ani nepomyslela. Máme záznam obřadu na naší kameře a ještě jsme si na něj nevzpomněli. Z fotek jsme unešení, video nám nechybí :-)
Odpovědět
Svatebních klipů jsem viděla desítky a ty, které mě fakt oslovily a líbily se mi, bych spočítala na prstech jedné ruky (souvisí to i s výběrem písničky)... Pokud je svatba tématická a celý den má nějaký společný jmenovatel, tak se z toho dá vykouzlit hodně... za mě osobně ne, na video si nepotrpím a ani nejsme příznivci dvouhodinového focení někde v parku apod. Mám raději "dokumentární" fotky....
Odpovědět
Profilova fotka
Podobných diskuzí je tu spousta. Třeba zde: http://www.beremese.cz/forum/kamerama... Za sebe mohu říct - jděte do toho a hlavně nevybírejte jen podle klipů. Platíte přece za celé video, nejen za klip kterým se kameraman prezentuje. Fotky jsou super, video zase lépe zachytí atmosféru celého dne. Obojí ke svatbě patří. Jsou to samozřejmě peníze navíc, ale investice se vám vyplatí, na rozdíl od spousty svatebních zbytečností, které většinou už druhý den po svatbě skončí v koši. ;-)
Odpovědět
My jsme původně kameramana nechtěli, na poslední chvíli jsme se rozhodli pro natočení obřadu a jsme moc rádi. Záznam obřadu profi kameramanem je něco úplně jiného než amatérské video natočené někým ze svatebčanů. Video už jsme viděli několikrát, lidi co nebyli na svatbě jsou z něj nadšení. Podle mého názoru daleko více přibližuje atmosféru obřadu a taky máme zachycenou řeč při obřadu, která byla na míru přesně pro nás. Jo a natočení obřadu rozhodně nestálo 10.000,- Kč šlo o daleko menší sumu. Takové to svatební video jsme nechtěli, přijde nám to trapné někde šaškovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak samozrejme se z toho nezbori svet, kvalitni fotky urcite taky staci, ale video je proste jeste neco navic...vtáhne te to zpatky do toho celého dne. Nektere veci vidis a slysis na videu poprve, protoze proste behem svatby je toho tolik, ze nejde vnimat vsechno najednou a cely den utece tak strasne rychle. My se pro video rozhodli a nelitujeme. Momentalne jsme stale jeste v euforii, takze jsme to videli uz asi 100x, tak az to trochu opadne, dam vedet.:-D
Odpovědět
Lituji toho ze nemame video z obradu, ale na druhou stranu vim ze by mi kamera vadila...takze...ja nevim ale asi ano
Odpovědět
Zatím nám kameraman videa nedodal, ale moc se na to těšíme. 4 000,- Kč za obřad a hostinu plus i nějaké přípravy a hlavně skvělé nápady a profesionální přístup. S novomanželem jsme jako překvápko měli jízdu starým veteránem po celé vesnici, kameraman ochotně nasedl do auta a z okýnka nás točil, jak jedeme. Ušetřili jsme na fotografovi, čehož rozhodně nelitujeme. Fotila nás kamarádka mé dcery, ale fotky jsou úžasné. A video, to je prostě něco, co fotkami nenahradíte. Moje dcera měla nádherný proslov a oddávající měla proslov přímo nám na míru, protože nás zná. A na to se chci rozhodně ještě něky podívat :) Pokud najdete v okolí někoho levnějšího, jděte do toho! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pridame pohled fotografu. Svatebni video jsme puvodne nechteli, ale taky nam to par mesicu pred svatbou zacalo vrtat v hlave. Zacali jsme tedy hledat, ale po marne snaze najit nekoho, kdo by se nam libil a kdo by stal min nez 25tis jsme to vzdali. Litujeme tobo? Ne. A kdybysme meli moznost delat svatbu znovu? Rozhodne ty penize obetujeme. Penize byly a budou, svatbu mate jen jednou. J+P Nejedli
Odpovědět
@gabrielkaada Já bych ti každopádně doporučila, aby jste si kameramana vzali. Původně jsem ho taky nechtěla (pouze fotky). Nakonec jsem si to měsíc před svatbou rozmyslela a teď jsem za to skutečně moc ráda. Byly to jedny z nejlépe utracených peněz za svatbu. Když se dnes podívám na fotky ani zdaleka mi to nepřipomene tu atmosféru, ty pocity, nezachytí humorné situace tak jako video. Navíc svatbu jsme měli kousek od Prahy, kameraman nás natáčel cca 6 hodin (jel s manžele i objíždět hospody při mém únosu), máme dlouhé video, které je přesně podle našich představ a je na něm ze svatby úplně vše, a cca 3 min. svatební klip a nestalo nás to ani 7 tis.
Odpovědět
Článek se načítá
@delayces Ono asi záleží, jaký ten kameraman je. Já si třeba až druhý den uvědomila, že jsem o něm celý den vůbec nevěděla a přitom si zpětně uvědomuji, že byl u všeho :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme video jen od známých a je to v pohodě z obřadu máme natočeno ANO ,je fakt že to video ti připomene atmosféru ,v ten den to tak uteklo že když jsme koukala na video tak jsme to prožila aspoň trochu znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
my ho vůbec nechtěli a vůbec nám nechyběl. Vdávat se znova, znova se rozhodneme, že video nechceme, přesto že tady je spousta nádherných videí, ale myslím, že to musí být trochu i v nátuře svatebčanů, mít video a chtít se na něj dívat.
Odpovědět
Nelituju, mít svatbu znovu, opět bych ho nechtěla. Nevidím v tom (u sebe) smysl. Nemám potřebu dívat se na svůj svatební den, na fotky jsem se taky podívala pár krát, prostě mě to tobecně nějak nebere.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme video pouze od známých, kamarádů, příbuzných a bohatě stačí. profesionální kameraman mi přijde zbytečný a za velké peníze, které se dají investovat do něčeho jiného na svatbu ?-).
Odpovědět
Trošku jsem litovala, protože náš obřad byl velmi netradiční (oddával nás kamarád a bylo to opravdu podařené - pořád jsem se jen smála, bylo to prostě NA MÍRU PRO NÁS DVA). Natáčel to sice na foťák můj brácha, ale někdy oddávajícímu není rozumět (ach, ta technika!).. Kdybych měla běžný "sterilní" obřad, nemrzelo by mě to vůbec. Kolikrát v životě se na to video podíváte? Dvakrát? Třikrát? Podle mě to jsou vyhozené peníze.. Raději si připlaťte za kvalitního fotografa (na fotky se budete určitě dívat častěji ;-))..
Odpovědět
Profilova fotka
Ne. Máme hafo krásných fotek. Video od jednoho strejdy jsem viděla jednou, shodli jsme se, ze by to byly vyhozene peníze. Prostě nemáme filmování radi.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu toho NELITUJEME. Měli jsme kvalitní a báječní fotografi, kteří dokázali zachytit ty nádherné okamžiky na jedničku. Nechci nikoho urazit, ale dívat se v záznamu v TV na vlastní svatbu mě přijde trošku ulítlé, kouknete na to jednou, max. 2x a pak se na DVD bude prášit. Stejně tak si ani nedokážu představit situaci, že tomu, kdo se zajímá jak svatba vypadala, že mu půjčím DVD a koukni se nebo se koukneme spolu :-D....je to zdlouhavé a v některých situacích i celkem trapný. Takhle vyberete pár fotek, které vezmete do práce, na kafe k kamarádkami a ostatní je ani nezajímá....Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
@craki Videa o strýčků jsou opravdu spíše odpuzující. To že navíc někdo zaplatí za záběry, kde se třeba ženich netváří zrovna ideálně, použije záběry které jsou zesměšňující (k popukání spíše pro střihače než pro svatebčany) nebo nechá ve videu dlouhé záběry, které působí trapně (to musí přeci při střihu vidět nebo to nestřihá... je mu to jedno...) pak to proloží spoustou videopřechodů, létajících srdíček... Když toto někdo vidí před svatbou, tak získá odpor ke svatebnímu videu co by dup.
Odpovědět
Profilova fotka
já se dívám na video stále dokola, je dokonalé, naše svatba byla dokonalá, pokaždé u videa bulím, to Vám zase fotky nedokážou vnést takové emoce. :-) A to že jsem sama fotografka a fotky miluji, ale video ze svatby je prostě něco jiného, kouzelného!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme kameramana neměli, video nám dělala mamka a upřímně - za víc než rok od svatby jsem ani neměla nutkání ho zkouknout, nevím, nějak mě to neláká. Takže my toho nelitujeme ani náhodou - máme nádherné fotky, vyvěšené jsou v obýváku, takže na ně koukáme každý den. Nedokážu si představit, jak často bych koukala na video, když jsem ho za ten rok neměla chuť vidět ani jednou. Ale jsou lidi, co by se bez něj neobešli. Takže to záleží na každém jednotlivci, co je pro něj osobně důležité...
Odpovědět
@sylvik0000 záleží, jak je člověk založený a jaké jsou ty fotografie. Naše jsou perfektní, emoce z nich sálají, zatímco svatební video jsem ještě neviděla jediné, které by mě chytlo za srdce, natož, abych ho dokoukala.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca tak já si troufám říct, že fotografie máme též dokonalé ;-) ale video je prostě úplně něco jiného :-)
Odpovědět
@sylvik0000 a někoho videa berou a někoho ne
Odpovědět
@sylvik0000 Někdo na to prostě není, no. A bulet u videa z vlastní svatby, tak to bych si připadala už úplně pošahaně, ale každý jsme nějaký.
Odpovědět
Neměli jsme a nelitujeme, jen na malou chvíli mi přišlo líto, že si ani jeden z nás vůbec nevybavil co nám vlastně oddávající říkala, takže jsem si paní místostarostce drze napsala, jestli třeba někde ten proslov nemá, že bych si ho ráda alespoň přečetla, a ona mi velice mile a pobaveně odpověděla, že jsem první kdo jí takhle píše, ale že chápe, že je určitě spousta lidí, kteří to v ten moment prostě "nepoberou" :-D A ihned mi v příloze meilu ten proslov poslala :-) Nechceš to taky zkusit @simonar13 ? Jinak atmosféru svatby skvěle zachytil fotograf a video opravdu nepostrádáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova a proto jsme si nechali řeč oddávajícího nahrát a máme to v .mp3:)
Odpovědět
Profilova fotka
@cosimamvybrat každého dojímá něco jiného, nevidím důvod, proč urážet... svědci a maminky měli tak úžasný proslov, který mě prostě vždy chytne u srdce, když si video pustím. Nevidím na tom nic špatného.... =-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?