Kameraman, který mi poskytne hrubý materiál

Profilova fotka
Dobrý den, chci se zeptat, zda zdejší kameramani jsou ochotni natočit svatbu cca 2 hodiny s tím, že nebudu chtít sestřih videa. Ale pouze hrubý materiál. A v jakém cenovém rozpětí se tato služba pohybuje. Díky za reakce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kmotra87 Dobrý den, my třeba poskytujeme natočený hrubý materiál zdarma, bez jakéhokoli poplatku. :-) Bohužel nenatáčíme už jen vybrané části svatebního dne. Nicméně má taková malá rada. Kameraman, který točí, by měl stříhat.
Odpovědět
Profilova fotka
@kmotra87 Dobrý den. Obávám se že pouze hrubý materiál Vám žádný trochu solidní kameraman nepředá. Důvody jsou zřejmé a netřeba je rozepisovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek @kmotra87 Dobrý den, příjde mi hodně zastaralé myšlení, nepředat hrubý materiál u svatebního videa. Svatba jako taková, je velký den v životě člověka. My jako tvůrci tvoříme pro specifickou skupinu lidí dílo, které již dále nevyužíváme a s materiálem ve většině případů nemanipulujeme. Bohužel se v dnešním světě každý všeho bojí. Mnozí tvůrci mají důvody Know-how, jiní chtějí daný materiál poskytnout za úplatu a něco utrhnout navíc a podobně. Jsem rád, že k těmto lidem nebudu nikdy patřit. Každý si svou práci cení jinak, každý má jiné priority, hodnoty a názory. S označením o solidním kameramanovi či jednání to nemá vůbec nic společného. ;-) Děkuji, Martin Lysek
Odpovědět
Profilova fotka
Nejde o to jestli se tvůrce něčeho bojí nebo ne. Běžně natáčím i na tři kamery současně, zvuk snímám ze dvou mikrofonů a k tomu dalších dvou microportů, mám tedy čtyři zvukové stopy. Vážně si nedovedu představit, jak takový záznam někdo jiný stříhá, barví, synchronizuje, stabilizuje, exportuje, dělá authoring a veškerou další postprodukci. Pro mě je to práce téměř na celý týden. Nechci příliš zabíhat do technických detailů, ale z každé svatby si běžně přivezu kolem 130 GB dat. Navíc ve formátu, který běžný laik ve většině případech doma na běžném počítači ani nepřehraje. Je mu tedy na nic. Zákazník by měl platit za celkovou odvedenou práci. Ne za poloviční nedodělek. Je to stejné i u fotografů. Zeptejte se jich vedle v diskuzi kolik z nich odevzdává všechny neupravené fotky. Tipuji že nikdo a dobře vědí proč. Věřím že časem jistě dojdete k podobnému názoru. Přeji hodně spokojených nevěst. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek Já se nikde nezmínil, že poskytujeme jen hrubý materiál, ale natočený materiál navíc odevzdáváme oproti třeba Vám a jiným bez poplatku. A u téhle záležitosti určitě nezměním názor. "Jde jen o rychlý počítač s vypalovačkou." V tom jsem se nevyjádřil nejspíše přesně. Věci které jste popsal jsou zcela běžné u jakýchkoli akcí, které se zaznamenávají a stříhá to mnohdy člověk, který se vůbec dané akce neúčastnil. Tady pak záleží jakým stylem se natáčí a co má být výsledkem, pokud je to jen záznam, bezproblému to postříhá člověk, který pracuje s videem. Pokud je to tvůrčí práce je to něco jiného. Záznam neberu jako tvůrčí práci. Také přeji ať se Vám daří! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen abych uvedla narovinu, z jakého důvodu chci jen hrubý materiál. Sama mám poměrně velké profesionální zkušenosti s postprodukcí videí. Sestřih záznamů z festivalu už mám taky za sebou, takže sestříhat záběry z více kamer i zvukových stop není problém. A věřte tomu, že střih videa v Movie Maker nebo Pinnacle studio mám již dávno za sebou. Preferuji spíš Premiere nebo Vegas ;-) Chápu, že ten kdo video točí by ho měl i stříhat, už jen z toho důvodu, že má svůj styl a podle toho svatbu i točí. Kdybych se mohla na ten jeden den naklonovat udělám to. Ale prozatím hledám jednodušší řešení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, USB disk se všemi originál natočenými záznamy v HD rozlišení mám zahrnutý v ceně. Stejně jako výrobu klipu a např. i dopravu po Praze a okolí. Více info včetně ukázek a cen na webe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?