Kameraman do 10 000,- Moravskoslezský kraj ... je to možné?

Dobrý den, jak se, prosím, pohybují ceny vašich svatebních kameramanů? Máme nabídku na celodenní natáčení, poté 60 min. video a cca 5 minutový klip za 15 000,-. To se nám zdá dosti drahé vzhledem k tomu, že jsou pro nás důležitější fotografie, video bychom chtěli pouze jako doplněk. Nemáte, prosím, případně nějaká osobní doporučení? Děkuji a přeji pěkný den Nicol
Odpovědět
Profilova fotka
tady jsem našla diskusi na podobné téma: http://www.beremese.cz/forum/fotograf... nejsem kameraman, ale řekla bych, že sestříhání 5 min videoklipu bude stát mnohem víc než prostá dokumentace svatby. Jednou jsem stříhala hudební klip a myslela jsem, že z toho umřu :-D. Jde o to, že většinou je v pozadí hudba, takže to musí sedět do rytmu, také záběry se musí střídat rychle, většinou co 3 vteřiny, pak se už divák nudí. Strávili jsme na tom 2 lidé 3 týdny dnem i nocí, takže ta cena je adekvátní. Pokud chcete na kameře ušetřit, doporučuji najít kameramana, který bude dělat pouze dokumentaci s delšími střihy. Vím, že takových lidí, kteří to udělají levně, moc není, pokud byste chtěla, studuji Nová média a kromě mě tam všichni točí a rádi by si přivydělali, takže by to vyšlo asi levně, ale byla by to jen sestříhaná dokumentace, ne klip s hudbou. No, tak kdybyste chtěla, tak se mi ozvěte, někoho šikovného bych Vám našla :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolakubiesova Dobrý večer, ceny jsou opravdu různé. Pohybují se v řádu tisícikorun až po desetitisíce. Záleží na spoustě proměnných. Já osobně výsledek o délce 60 minut nepovažuji za vhodnou připomínku, tak jedinečného dne. Myslím si, že takto dlouhé videa jsou těžkopádné a opravdu po svatebním dni leží lidově ladem. Je to hodně o tvůrci, málokdy vidím dobře zpracované video o takové délce, které zaujme. Vše záleží na vkusu. Co se komu líbí více... Pakliže máte jasně stanovený finanční limit, poptejte více tvůrců a rozhodněte se pro toho, jehož tvorba Vás zaujme nejvíce. I když pro Vás video je jen doplňkové, určitě výsledek oceníte. S pozdravem Martin Lysek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, zaslala jsem Vám do zprávy nabídku, Váš termínek máme volný a jezdíme po celé ČR :-)
Odpovědět
doporučuju Michala Geryka z Veřovic :-) http://www.michalgeryk.cz/cz/index.ph...
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolakubiesova Dobrý den, koukněte na naše stránky, ceny máme přijatelné pro každého. zdraví Bajer
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@krizecek Mohu se prosim zeptat na cenu svatebniho videa od Pana Michala Geryka ?Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jak píše @yourlifevideo, 60 minut je opravdu dost. Zatím jsem neviděl video, které by bylo "jako film", to znamená aby nenudilo - navíc většinou se třeba záběr nepovede, takže je potřeba ho opakovat a pokud nejsou novomanželé herci, je hloupost je nutit "opakovat záběry" (vyjít schody u zámečku... několikrát), aby bylo dostatek materiálu a aby se těch 60 minut naplnilo. Manželé pak na videu scházejí schody, vyskakuje se do vzduchu, roztahují se deštníky a chodí se všude možně do pokojů, ale nic z toho se na svatbě nedělo a je to jen na video... S tím souvisí to, že je podle mě mnohem lepší natočit den reportážním způsobem do 5 minut, emoce, tváře lidí a všechno kolem zůstane, ale titulky nebudou trvat 20 sekund a záběry na líčení a česání z blízka dvě minuty, což je taková "taktika" jak ten hodinový dokument vytvořit a osobně se mi to prostě nelíbí ;) @nikolakubiesova No a pokud má video tvořit opravdu doplněk, klip je ideální na to, co se do fotek nevejde (kameraman je pak něco jako druhý fotograf a prostě zabírá "pohybující se fotky") - a něco takového mám úplně dole na profilu, tak zkuste, jestli by se vám něco takového nelíbilo ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Délku videa nelze nijak paušalizovat, protože každá svatba je úplně jiná. Např. civilní obřad trvá někdy 10 minut, naopak církevní třeba i hodinu. Pokud mám z tohoto církevního obřadu udělat sestřih aby měl nějakou hlavu a patu, bude mít cca 15-20 minut. Jsou však snoubenci, kteří vysloveně trvají na zachycení celého obřadu, jelikož to pro ně má nějaký význam. Např. ten, že jsou oba věřící a pravidelně navštěvují bohoslužby. Prostě to chtějí mít celé i když nám kameramanům se to může zdát nudné. Dále záleží na programu svatby. Některé svatby jsou komornější kde je spíš volná zábava, jiné jsou plné různých her, soutěží a tradic, často bývá tombola, kouzelník, ohňostroj atd.. Pokud bych měl zachytit od každého alespoň něco, pak je video samozřejmě delší, běžně cca 40-60 minut. Je jasné, že takové video si nebudete pouštět každý den, má hodnotu až po určité době, kdy si ze své svatby budete již méně pamatovat. Proto k tomuto delšímu videu dělám vždy i krátký klip, kterým si můžete krásné okamžiky z vaší svatby snadno připomenout, můžete ho rozeslat přátelům, sdílet třeba na Facebooku a pod.. Můžu však z bohatých zkušeností říct, že po několika letech oceníte právě to delší video, než jen krátký klip. Abych to shrnul - výsledné video by mělo být o nějaké dohodě mezi kameramanem a snoubenci. Nelze jednoznačně říct zda je lepší dlouhé nebo krátké video. Délka by měla být taková, aby udržela diváka v pozornosti. Pokud video nudí, bude pravděpodobně příliš dlouhé nebo špatně natočené či sestříhané. Pokud je video příliš krátké a chybí v něm důležité momenty, nebo jsou příliš osekané, tak to určitě taky není dobře. Proto je vždy důležitá osobní schůzka, kde zákazník uvidí nějaké celé video za které si platí, nejen krátký klip. Pokud se mu práce líbí, můžeme si pak popovídat o jeho představách a detailech realizace.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to přesně jak popisuje Jirka. Je to především o dohodě se zákazníkem. Již se mě několikrát stalo, že naopak zákazník chtěl video delší z důvodu zaznamenání celé mše, protože pro ně má prvotní význam z důvodu víry. Dohodl jsem se s nimi, že video by bylo zbytečně dlouhé a že za nějaký příplatek jim udělám celou mši zvlášť na DVD. Toto jsem již dělal několikrát. Toto je třeba ale dohodnout dopředu na osobní schůzce, abychom věděli, že při natáčení mše musíme věnovat více pozornosti určitým věcem které je nutné zachytit,a taky je třeba daleko více materiálu na výrobu DVD mše. Ale to jistě kameramani, kteří se nesoustředí jenom na svatební klip dobře vědí.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den, jsem z Karviné rád Vám nabídnu mé služby kameramana na svatbě. Navštivte prosím můj web kde naleznete základní info, ukázky i ceny. :-) Hezký den Tomáš Válek
Odpovědět
Jak píše pan Májek. Video se dá sestříhat i na dvacet minut, ale kameramana si pozvu na to aby mi zachytil důležité okamžiky celého dne a ne nějaký osekaný záznam. Jinak existují odkazové kapitoly takže delší video vůbec nevadí a pro archivaci je to ideální. Záleží opravdu na průběhu svatby. Na rychlé podívání stačí ten klip. Jinak dobrého kameramana za deset tisíc není problém sehnat a je škoda mít svatbu bez videa.
Odpovědět
Profilova fotka
Za 10 tis na celý den je to většinou problém. Záleží na tom jak je kdo náročný a jakou má představu o výsledku. Jinak s Vámi ve všem souhlasím. Na celé video nekoukáte každý den, proto není nutné ho osekat na minimum. Od toho jsou klipy, kde si svůj den můžete kdykoliv v rychlém sledu snadno připomenout a ukázat i nezúčastněným osobám, které by celé video tolik nezajímalo. Delší video má hodnotu po letech. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolakubiesova Dobrý den, možné to určitě je. :) Mrkněte na naše stránky. S přátelským pozdravem Radek
Odpovědět
Profilova fotka
Radek: Promiňte, ale žádné svatební video jsem na vašich stránkách nenašla. Je tam všechno možné, jen ne svatební videa :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud se vám naše práce líbí, tak nás neváhejte kontaktovat. Krefivideo
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolakubiesova sice jsem fotograf, ale rozumím vám. Asi bych zvážil, jestli potřebujete video z celého dne. Pokud ne, našel bych si někoho, kdo za těch 10000,- odvede profi práci, i když to nebude celý den. Pavel
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzan22 Dobrý den, omlouvám se, že reaguji takto pozdě, ale bohužel mě systém neupozornil na Vaši odpověď nebo jsem ji přehlédl. Zkuste se podívat znovu, video už určitě naleznete. S pozdravem Radek
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolakubiesova Dobrý den, poslal jsem Vám cenovou nabídku do Vaší pošty, tak se podívejte, zdraví Bajer video
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ach jo @tgnr_production :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?