David Ondruš - Podvodný kameraman!!! POZOR

Dobrý den, chci upozornit na podvodníka, který se vydává za kameramana. jmenuje se David Ondruš a chlubí se nesčetnými zkušenostmi, které vůbec nemá. Tento údajný kameraman nabízí natočení svatebního videa, oslavy, významné události, atd. Točit nejspíše ale vůbec neumí. Já jsem jeho služeb na základě nabídky využil, ale nestačil jsem se pak divit co se z něj vyklubalo za podovdníka, který nám pokazil zážitek ve formě natočení svatebního videa. Tento člověk se neustále vymlouvá na nedostatek času a proto vždy přijede až na místo konání. Tváří se, že natáčí, zinkasuje peníze, či zálohu a pak slíbí, že video dodá do týdne. My jsme video ani peníze bohužel ani po 3 měsících neviděli. Hned po tom co dostane peníze, přestává komunikovat, zapírá se, lže, vymlouvá se na nedostatek času, práci apod. Myj sme nakonec peníze pod výhrůžkami policií dostali zpět, ale to vynaložené úsili, které jsme tomu dali nikomu nepřeji. Dávejte si tedy pozor při hledání kameramana na tohoto člověka. Často za něj komunikuje údajná asistentka Michaela Procházková. Pozor na tyto maily DavidOndrus2@seznam.cz, prochazkova.misa@email.cz. FCB profil je: https://www.facebook.com/david.ondrus...
Odpovědět
Profilova fotka
@radekmohyla Dobrý den, je smutné pokud mezi námi video tvůrci jsou takoví lidé. Dovolím si malou poznámku do budoucna pro někoho kdo bude vybírat. Je to jen můj pohled. Myslím si, že automaticky by měl tvůrce nabídnout smlouvu o dílo, měl by mít prezentaci, která by byla veřejně dohledatelná, aby za daným člověkem stála nějaká ta historie. A tohle jsou záležitosti, které minimalizují při výběru riziko, že se narazí na člověka, kterému nezáleží na dobře odvedené práci. Dodání videa do jednoho týdne, nechci se teď dotknout video tvůrců, kteří toto provádějí, ale zdá se mi tato informace velmi zavádějící a já bych už na tomto místě zpozorněl při výběru. Nebudu dlouze rozepisovat proč, pokud chcete aby se výsledek odlišoval od jiných videí a nebylo to jen skládání obrázku v časové posloupnosti, pak jeden týden je opravdu málo. Když do toho člověk má spoustu jiných záležitostí nebo chodí do práce. ;-) Každý z nás to má jinak. Všem nevěstám a ženichům přeji dobrý výběr a doufám, že takových lidí, kteří kazí nám tvůrcům dobrou pověst bude méně a méně. S pozdravem Martin Lysek
Odpovědět
Profilova fotka
Mrzí mě Vaše zkušenost, ale musím souhlasit s příspěvkem níže...smlouva o dílo i veřejná prezentace by měla být samozřejmostí. Každopádně nepovažuji dodání videa do jednoho týdne za zavádějící informaci. Dodáváme takto sestříhaná videa běžně, protože touto prací opravdu žijeme a hned po natočení svatby sedneme do střižny a pouštíme se do toho... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Časem s přibývajícími zkušenostmi jistě sama zjistíte, že pokud se budete chtít věnovat této práci opravdu na 100%, tak předání do týdne jednoduše není možné. Já osobně si to v sezoně při dvou až třech svatbách týdně nedovedu vůbec představit, protože nad každou svatbou strávím min 50 hodin práce. Pokud to běžně zvládáte, pak před váma smekám a asi se k vám přihlásím na nějaký rychlokurz ;-) @kachnaproduction
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek Samozřejmě sama nezvládám, nejsem superman! :-) Jsme tým několika lidí a Kachna Production provozujeme jako firmu, kde má každý svůj úkol. I když ke střihači musí samozřejmě usednout i kameraman, aby spolu všechno do detailu probrali. Každopádně kurzy pořádáme....i když ne v oblasti střihu. :-)
Odpovědět
Dobrý den pane Mohylo, chtěl bych Vás upozornit, že za těmito lži, které tady zveřejňujete (například mou činnost v médiích, kterou jsem schopen doložit a vy tady píšete, že jsem "údajný" kameraman, který nemá zkušenosti a neumí točit...dále nesmyslnuou tříměsíční lhůtu, kterou můžu doložit, po dobu Vašich výhružných a nesmyslných SMS, apod..) se dopouštíte trestného činu pomluvy, trestní zákoník § 184. Doporučuji Vám tedy tento příspěvek stáhnout, abych nemusel vyhrožovat policií já Vám.
Odpovědět
@davidondrus No, vyhrožovat paragrafy umí každý, p. Mohyla (jestli je to vůbec on) zde může napsat hodnocení firmy, aniž by mu za to hrozilo nějaké stíhání! .... jak chcete p. Mohylovi dokázat, že to psal on? Na jeho jméno si mohl zde založit profil kdokoliv, kdo s Vámi má obdobnou zkušenosti! Radši si šáhněte do svědomí, jak jste svou práci odvedl!
Odpovědět
definice pomluvy: (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu. Tak zalezi, jestli je to nepravdivy udaj :-)
Odpovědět
Tak to je fakt husté, podvodníci jsou prostě ve všech sférách :-(( Ale nebojte, na každou svini se v pekle voda vaří :-)
Odpovědět
@davidondrus Milý pane Ondruši, já se Vám vůbec divím, že mate odvahu někde něco zveřejňovat. Já mám takéž uloženou konverzaci I mailovou. Kde je jasně vidět, jak lžete vymlouváte se, apod. Nehledě na to, že mohu každému na požádání ukázat vzorek vaší práce. Myslím si, že bude každý vemli překvapen co jste za peníze schopen vyprodukovat. Nebudu se již vůbec vyjadřovat o tom, jak komunikujete se zákazníkem...promiňte, vlastně vy nekomunikujete a jen se zapíráte a lžete! Buďte rád, že alespoň Vaše paní matka je charakter a umí věci vyřešit. Jen se zde pochlubte, jak jste nebyl schopen ani vrátit peníze za služby, které jste nedodal. Jen se pochlubte, jak to musela uhradit Vaše paní matka, protože Vy jste takový zbabělec, který neumí ani vyrovnat to co někde dluží!. Jen se pochlubte, jak si blokujete telefonní čísla na své zákazníky a nekomunikujete, Jen se pochlubte, jak lžete!
Odpovědět
.. Radku, ráda bych dala "To se mi líbí", ale mi se to nelíbí.. Každopádně doufám, že už si ten "pan kameraman" neškrtne :-(
Odpovědět
@tedrezka Já tady hlavně nechci vyvolávát žádnou žhavou diskusi. Rozhodně nechci někho bezdůvodně očerňovat. Dokonce bych neměl potřebu zde ani něco zveřejňovat - kdybych sice video nedostal, ale aspoň by někdo uznal chybu, omluvil se a urychleně vše napravil. Ale jednání a celá záležitost s panem Ondrušem pro mne bylo jako exemplární případ, co vše se opravdu dnes může stát. Je to I obrázek toho, že podníkat dnes může opravdu kde kdo. Já už teď vím, že na dobré slovo (kdy ještě I cena za službu je příjemná) se dnes nic kupovat či objednávat nemá. Byla to má chyba, že jsme se rozhodli pořídit svatební video až na poslední chvíli, kdy už nebyl čas něco ladit atd. Taky to podle toho dopadlo. Ale naštěstí toto byla jediná vada na kráse celé naši svatby, která se jinak vydařila se vším všudy.
Odpovědět
Vždy bych také doporučil se podívat do obchodního rejstříku, nebo do živnostenského rejstříku, jestli se tam jeho firma vůbec vyskytuje, jsou tam i záznamy o případné insolvenci a exekucích. Pak byste nemuseli mít tento problém, poněvadž v případě, že jde oficiální firmu, jednoduše odstoupíte od smlouvy, vrátíte mu jeho dílo a on Vám musí vrátit peníze. Pokud peníze nevrátí, dáte podnět k šetření na příslušný živnostenský úřad a ten mu vyměří odpovídající finanční ohodnocení (pokutu) za jeho liknavost, případně za neoprávněné podnikání, nebo za nepřebírání pošty. Volat vůbec nemusíte. Jestli i poté peníze nevrátí, dá se úspěšně oznámit podvod a v rámci trestního řízení se můžete přihlásit o náhradu škody. Po pravomocném rozsudku pak nastupuje exekutor... je to někdy sice zdlouhavé, ale mám zkušenost, že po šetření živnostenským úřadem byly peníze vráceny i s omluvou (u jiného subjektu než je David Ondruš).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@radekmohyla Mě by jenom zajímalo, jak je to s tím podstatným a to Vašim svatebním videem? Jestli mi to nějak uniklo tak se omlouvám, ale v prvním příspěvku píšete, že jste dostali peníze zpět protože práce nebyla provedena. Později, že můžete ukázat nějaký vzorek práce. Vzhledem k jedinečnosti události jakým svatba je by mě osobně být ve vaší situaci ani tak nevadila ztráta finanční částky, která jak píšete nebyla nakonec ani tak vysoká, jako ztráta záběrů ze svatby!
Odpovědět
@filmark svatební video bohužel nemáme. A ano, mám vzorek práce a střihu videa, které údajně pan Ondruš dělal (tedy aspoň se za autora vydával).
Odpovědět
Profilova fotka
@radekmohyla A video, ani nestřihaný originál, nemáte protože jste se po třech měsících rozhodli "odstoupit od zakázky" a požadovat vrácení peněz. Nebo proto že pan Ondruš žádné video nemá, protože jak píšete na Vaší svatbě dělal, že natáčí a přitom nenatáčel. To jako schválně nezapnul kameru nebo měl nějakou atrapu? Moc si to nedovedu představit, ale třeba to někdo umí. Ale to už jsou spíš otázky na pana Ondruše.
Odpovědět
Profilova fotka
@filmark No, manžela požádal nejlepší kamarád, aby na svatbě natáčel, naštěstí tedy jen po obřadě, manžel vše poctivě snímal, přibližoval, oddaloval, a když kameru vrátil zpět kamarádovi, zjistil, že nebyla zapnutá :-N Na displeji asi je nějaký symbol, který označuje, jestli se nahrává, nebo ne, ale nebyla to manželova kamera a asi v té rychlosti nepochopil pokyny, ovšem displej byl celou dobu zapnutý, takže tak se mohlo přihodit to nenatáčení pana Ondruše, čímž ho samozřejmě nechci nijak omlouvat, pokud se to stalo, jen vysvětluju, jak se to stát mohlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle by se stát nemělo !! Právě od toho si objednáváte kameramana abyste se vyhnula těmto věcem. Neplatíte jen za video, ale také za jeho velikou odpovědnost že díky svým zkušenostem skutečně zaznamená to co má, protože většina okamžiků se nedá opakovat. Pochopit se to dá u Vašeho manžela jakožto laika, ale ne u profesionála, který si na to nechá zaplatit. Je to noční můra všech kameramanů a i fotografů aby něco neprošvihli, nebo něco neopomenuli - běžný stav. Každý k tomu přistupuje jinak. Já osobně točím část dne na 2-3 kamery, takže i kdybych nějak selhal nebo selhala technika, pořád bude na co koukat. Bohužel dnes je profesionálem každý, kdo si koupí levnou zrcadlovku bez ohledu na výsledek. Věčná Neverending Story - Hledejte reference na webu a ve svém okolí, nechte si ukázat nějaká celá svatební videa, nejen klipy. Neplatíte přece jen za 3 minutový klip. Spousta kameramanů vč. mě pošlou klidně odkaz i na celou svatbu, když zrovna nemáte čas na osobní schůzku. Sepisujte smlouvy, a hlavně nehledejte pořád nejnižší možnou cenu. Tím minimalizujete všechna možná rizika a svět bude určitě veselejší. Pěkný den ;-) @makovaapanenka
Odpovědět
Profilova fotka
To je smůla, ale já tedy nevím, jeho facebookový profil je pouze jeho osobní, v živnostenském rejstříku jsem ho vůbec nenašla a ani strejda google mi ho nevyhodil nikde jako kameramana...takže asi doporučím - prověřovat, prověřovat, prověřovat...Já osobně bych asi kameramana, jehož vzorek práce si nemohu prohlédnout a nemá kloudné webové stránky, neobjednala. To však nic nemění na tom, že to, o čem píšete, je podvodné chování a snad už mu nikdo nenaletí...
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka Komukoliv, kdo nemá s natáčení zkušenosti se to že si splete režim REC / STBY zvlášte v situaci, kdy má cizí kameru prvně ruce a ve "svatebním shonu" stane to co Vašemu manželovi co by dup. To ale není chyba Vašeho manžela. Když to přeženu tak: Mě kdyby posadili za bagr, tak taky udělám víc škody než užitku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je, ale i ze zdejšího příspěvku pana Ondruse (jestli je to ovšem opravdu on) patrné tak si není žádné chyby nebo podvodného jednání vědom. A naopak se cítí být poškozen z pomluvy od pana Mohyly. Tak, jak je to pane? @davidondrus
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?