Zvýšení ceny za svatební hostinu až po domluvě termínu

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu ohledně zvýšení ceny jídla a pití. Restauraci a jídlo máme domluveno již cca 3 měsíce, s tím, že už jsme počítali s nějakou cenou za hostinu. Na začátku týdne nám však s restaurace poslali email, že dochází ke změně jídleního a nápojového lístku a ceny se v průměru zvedly o 30-40% :( Vůbec nevíme, jak se k tomu teď postavit, když máme do svatby 3 týdny, oznámení jsou taky poslána, všude je uvedeno jméno restaurace atd. Setkala se s tím už některá z vás? Díky.
Odpovědět
1
2
@mppm tak to bych se hádala, jídlo jsrte si domlouvali za původní ceny, tak musí platit ty. Nám paní rovnou řekla, když hrozilo zvýšení DPH už od října, že nám bude účtovat ceny domluvené v dubnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj @mppm , to je vážně hodně neprofesionalni. Jenze kdyz uz máte rozdané pozvánky, těžko to změníte ( i když by to taky šlo...) každopádně bych se s nimi sešla a snažila se slušně domluvit ( slušně, aby na Vás nebyli protivní v den D), že jste si restauraci rezervovali za jiných podmínek, že navýšení ceny se Vám nelíbí, nevejde do budgetu a jak se k tomu postaví. třeba Vám dají původní ceny, nebo slevu z útraty, nebo dovolí donést něco vlastního bez korkovného ... no a když nic, tak je na Vás, jestli dokážete na rychlo sehnat vhodnější restauraci a před touto si dáte jen sraz ... :-D
Odpovědět
Mno tak to ti nezávidím je to hnusný, ale udělala bych to asi jako ostatní sešla se a domluvila se, protože jestli jste domluvení, tak to prostě má platit. Vy jste zákazník. Jinak nejsi jediná už jsem tohle to několikrát od známých slyšela týkalo se to slavnostního obědu ke kulatým narozeninám, a taky to udělali, pak s usměvem řekli, že to klidně nechaji tak na domluvě. Dneska všichni zkouší a když je někdo "debil" tak bude zbytečně platit a nechá se napálit, ale když je někdo prostě poctivý a chce mít vše tak jak bylo domluveno, tak si za tím musí stát. A co se týče rozpočtu je to dost velké procento 30-40% tohle je nesmyslné zvednutí, myslím si že jen dobře zkoušejí trpělivost...
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm a mate puvodni ceny potvrzene pisemne? My jsme meli restauraci domluvenou rok dopredu a v mezi case taky zvedli ceny( ale myslim ze asi jen o 5%), ale jelikoz jsme meli pisemnou nabidku s presne uvedenyma cenama tak nam jidlo nezdrazili, jen napoje se trochu zvedli, ale jak rikam jen asi o 5%, takze o to jsme se nehadali. 40% se mi rozhodne zda nehorane moc, to bych se rozhodne hadala, ale pokud nemate nic pisemne tak to asi nebude jednoduche...... Jo a navic pokud jste to domlouvali teprve pred 3mi mesici tak to navyseni cen je uplne absurdni. Pokud muzu poradit chtej pisemne potvrzeni cen, aby se vam za dalsi 2 tydny nestalo, ze to zvednou jeste vic.
Odpovědět
@chrissy11 Písemné potvrzení bohužel nemáme, protože se slečnou provozní nebyla absolutně řeč.. Domluvili jsme se na nějakých podmínkách s tím, že nám pošle potvrzení a pak nic. Pořád jsme urgovali a urgovali, pak si tam zajeli osobně a že prý předělávají ceníky, tak se pak ozve. Tudíž jsme očekávali navýšení třeba 5%, ale ono přišlo 40% navrch a to jsme málem spadli ze židle. Třeba za uzenou kýtu - 12kg chtějí 4.500Kč (asi bude pozlacená) apod. Takže se nemáme na co odkázat, ofiko od nich máme nabídku až s vyššíma cenama :( @kabatek Svého si tam bohužel nemůžeme vzít nic a domluva se slečnou provozní je fakt naprd. Zkoušeli jsme to přímo přes majitele, ale ten je teď někde mimo, takže taky nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm hm tak to bude asi dost tezky s nema neco domluvit. A nebyla by moznost pohrozit, ze pokud se nedohodnete na nizsich cenach tak to tam zrusite? Byl by problem sehnat takhle na rychlo neco jineho...... Nerikam, ze to musite definitivne rusit, ale aspon jim tim pohrozit s tim, ze si ty jejich nove ceny proste nemuzete dovolit............ PS kolik chteji treba za svatebni menu? Puvodni cena a nova cena?
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm tak to bych se vazne poohledla jinde... za 3 tydny uz neni moc sezona, takze byste mohli sehnat ... a hosty klidne obvolejte, tohle vsichni pochopi. nevim kde to chystate, ale kdybych mohla nejak pomoct, klidne se ozvi ( obcas chystam velky akce pracovne ( az 120 lidi) , tak vim ze se to da stihnout za par dni)
Odpovědět
@chrissy11 Za svatební menu původně chtěli 25Kč/polévka a 99Kč/svíčková. Teď je z toho 40Kč/polévka a 140Kč/svíčková. Takhle na rychlo asi nic moc neseženeme, protože zítra odjíždíme na dovolenou :( V okolí toho moc není, většina je jen ve městě, což jsme nechtěli. A zrušení by jim asi moc nevadilo..bude nás tam cca 35 a pro ně to není žádný kšeft :( Prý je nás moc málo, že obvykle tam bývají svatby třeba 100 lidí. @kabatek jsme královehradecký kraj a na výběr moc není, když zítra vyrážíme do Španělska. A to jsme si mysleli,jak to bude v klidu a užijeme si předsvatební cestu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm tak mi to prijde, ze tim jak je vas malo tak si to chteji nahnat na cene. A to opravdu meni ceny v jidelnim listku o 40% nebo ty vase puvodni ceny byly zvyhodnene oproti jidelnimu listku?
Odpovědět
@chrissy11 Ne, ne, zvýhodněného jsme neměli nic a takto prý změní celý jídelní lístek. Takže s tím asi opravdu nic neuděláme :(
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm Bohuzel uz to vypada tak, ze na to budete muset pristoupit. Nerikam, ze nestoji za to se snazit vyjednat neco lepsiho, o to bych se urcite pokusila.......... ale vzhledem k tomu: 1/ ze je vas opravdu 'jen' 35 tak ta vyjednavaci sila bohuzel neni na vasi strane. 2/ do svatby zbyvaji uz jen 3 tydny, tim se vase moznosti na zmenu taky stencuji. Rozhodne bych, ale pri dalsim jednani chtela vsechno pisemne a taky bych zminila, ze se o jejich neprofesionalnim jednani podelis s ostatnimi.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm Nepřistoupila bych na to ani náhodou, jako co si vůbec myslí...když je vás jen tolik určitě seženeš narychlo i něco jiného..
Odpovědět
Článek se načítá
@chrissy11 @kacicka22 Tak dnes návrat z dovolené a zítra jdeme objíždět náhradní varianty pro svatební hostinu. Jsem zvědavá, jak to dopadne.. Přistoupit na to určitě nechceme, s takovým přístupem je rozhodně dál doporučovat nebudu. Tak mi držte palce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
náhradní restauraci, záleží jak jsou tady kvalitní a jak vaří, a taky jednání, my máme taky svíčkovou a polévku a zmrzlinový pohár 290kč za jednoho.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g no my svíčkovou na osobu za 125,- polívku za 20,- a předkrm...ten jsem vybrala trošku dražší takže za 70,- ...dojedou kam chceme, naservírují na vlastní nádobí a pak si ho špinavé zase odvezou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm určitě to zvládnete, neboj. My zase bojujeme z dortem. Ještě stále ho nemám zadaný a to už mi to klepe pěkně na dveře--- |-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kacicka22 no super :-)
Odpovědět
@kacicka22 Ideální varianta, přivezou, naservírují a odvezou :) to by se mi taky líbilo :) Kdy budete mít svatbu vy? A máš už nějaký vybraný nebo to necháš na cukrářce? @kristyn.g Náhradní restaurace jsme vybrali dobré (myslím) a zítra jdeme kouknout, jak to tam na nás bude působit. O cenu zas tak nejde, jen to mohli říct na rovinu a ne nám to poslat emailem 3 týdny před svatbou. Ale vepřová kýta, která obvykle stojí 1500kč, tak nám ji navýšili na 4.500Kč nebo 2litry džusu za 200kč, trošku mimo dle mého :((
Odpovědět
my jsme meli podobnou situaci, jsou dve restaurace ktere vlastni jeden majitel a 2mesice pred svatbou se zjisitlo, ze v te levnejsi nemuzeme mit svatbu (nebudu to rozebirat, proste to provozni zpatlal) a tak, ze nas daji do te drazsi. Avsak, ceny nam nechaly ty, ktere byly domluvene (krom piti, ale misto toho nam nabidly dzbany s vodou a citronem abychom usetrili a neplatily Bonaqua a mohli jsme mit 30l vina bez korkoveneho). Nevim, jeslti mate zaplacenou zalohu a jestli mas rozpocet pisemne (papir, email,...). Pokud ano, muzes se dohadovat, ze nedodrzeli podminky, za kterych jsi s nimi smluvne uzavrela obchod a zaplatila zalohu. Ovsem je to pekne na pytel, jenom si je rozhazis pred svatbou a natahnou vas jinde. Proste tak ci ona, chteji vas hlavne natahnout, jidelnicek by jinde na to nemel vliv. Zkus rychle obeslat jine restaurace, myslim, ze s enejaka najde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm no právě že ani nevím kdo mi ho bude dělat...nějaký bych snad už vybrala. Poslední dobou to nějak na mě padlo, celé to od počátku zařizuji sama....jsem na pokraji sil i nervů. Zdá se mi to hrozné někam volat 12 dní před svatbou. A kupodivu nikoho to nezajímá...
Odpovědět
@mppm vis co me jen prekvapuje, restaurace s vami od zacatku komunikuje/nekomunikuje, s provozni neni rec....ja bych hned na zacatku vzala nohy na ramena. A zase ty ceny navysene me neprijdou tak strasne, my jsme meli predkrm 35Kc, polevka 29Kč a svickova 145Kč. A pokud jde o tu kytu, to jsme meli 10kg za 3050Kc a popravde, jeste jsme si broukali jake mame krasne ceny, oproti jinym. I kdyz chapu, ze tady jde o princip. Ale podle toho pises, restaurace vysilala signaly od zacatku, ze vse nebude jako po masle. A bohuzel 35 osob vazne neni az tak super kseft na vyjednavani.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm no hlavně to jednání je hrozný teda....
Odpovědět
@mitote Zálohu zaplacenou díky bohu nemáme, to je jediné štěstí. O písemný rozpočet jsme je uháněli snad 3 měsíce, ale pořád to jen odkládali, že nic není problém a že to dořešíme týden před svatbou. Tak jsem začala být otravná a párkrát si tam zajela ještě osobně s tím, že jedeme na dovču a chci ho vidět než budeme pryč. A tak nám poslali tohle :( Vlastního si nemůžeme přinést nic a vodu místo Bonaquy zavrhli hned na začátku, kdy jsem to nadhodila. A dostat za 18.000 jednu kýtu, jeden obložený talíř s uzeninou a jeden se sýrem + zeleninu, chleba a zeleninový salát pro 35 lidí, to je fakt over i na nás. Ale jsem optimista a doufám, že zítra něco seženeme :)
Odpovědět
@mitote Tu svíčkovou a polévku bychom ještě nějak překousli, to už nás nevytrhne, ale ten zbytek byl už prostě moc :( Nohy na ramena jsme brát nechtěli, protože tam jezdíme už docela dlouho a vždy jsme byli spokojení, tak jsme tohle prostě nečekali. Ale chybama se člověk učí..
Odpovědět
@mppm No ja nechapu, proc jste je uhaneli tri mesice, kdyz nejsou schopni poslat slibeny rozpocet ani za dva tydny, tak s nimi nepocitam, ne? Ja nevim, ja bych tri mesice zadnou restauraci neuhanela, na to nemam nervy. A pri takovem jednani uz vubec ne. Od nasi restaurace jsme meli rozpocet snad behem par dni a upravy byly vzdy do dne hotove. Zalohu jsme zaplatili a dostali i potvrzeni. Kolik Ti po navyseni vychazi jidlo na osobu?
Odpovědět
@mppm tak my taky nebrali prvni restauraci, v prvni byly dzbany problem a korkovne 40Kc na osobu (pri 100 lidech fakt vtipne) :-D Pak ze pronajmeme sal a vezmem catering. No za sal jsme dali zalohu a pan rikal, ze nic neni problem, ze nam vybaveni pujci symbolicky at se na cenik ani nedivame...no a pak poslal cenikove ceny, tak mu manzel zavolal, ze si jede pro zalohu. No nakonec byla ta treti, kde nas prehodili do drazsi, ale ve finale jsme na tom videlali jenom my a nemohu si je vynachvalit. Litaly jako fretky a take za to dostali poradne spropitne :-)
Odpovědět
@mppm nemylsim to ve zlem, spise pro zamysleni pro ostatni, az tohle budou cist a budou take uhanet restauraci .... uvedomme si, ze my jsme hoste, my neseme prachy...oni chteji kseft a je jen na nas, kam pujdeme a komu ten kseft umoznime... ;-)
Odpovědět
@mitote Jak jsem říkala, chodíme tam už dlouho a vždy jsme byli spokojení. Takže jsme to jejich zdržení nějak moc neřešili, což už teď víme, že byla blbost. Ta restaurace patří k jedné z nejlepších v okolí (myšleno tím kvalitou jídla a prostředím, přírodou, ne hvězdičkami, ale hold není všechno zlato co se třpytí :) Navýšení na osobu jsem nepočítala, protože 18.000Kč za jednu kýtu, jeden obložený talíř s uzeninou a jeden se sýrem + zeleninu, chleba a zeleninový salát je fakt přestřelený.
Odpovědět
@mppm no to me nevychazi, psala jsi, ze kyta je za cca 4 tisice, to chces rici ze 16 tis stoji zbytek? Nemas presny rozpocet?
Odpovědět
@mitote My do toho koukali snad 10 min a taky nám to nějak nevycházelo - poměrově jídlo/cena :D Přesný rozpočet snad ani vypisovat nebudu, by si tu všichni klepali na čelo :) Uvidíme, jak pochodíme zítra a písnu. Dnes už to balím, návrat z dovolené byl dosti náročný :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?