Změny cen, podmínek v místě obřadu/hostiny

Profilova fotka
Náš svatební den plánujeme již od roku 2015, kdy jsme složili zálohu - za určitých podmínek, se kterými jsme souhlasili. Z důvodu narození dětí jsme svatbu o 2 roky posunuli. S tím ale vyvstaly první "problémy" - některé věci neřešíme a přizpůsobíme se, ale již není možné mít slevu na tvrdý alkohol, korkovné je také zrušeno, zvýšil se nájem sálu, není možné mít vlastní slané kanapky při příjezdu hostů.... Žádnou smlouvu, kde by toto bylo zaneseno nemáme, vlastně je to náš problém, že jsme svatbu neměli v původním termínu, kdy ještě vše bylo jinak. Dokonce i chápu, že dochází ke zdražování. Ale jsem v pozici nevěsty, ne pronajímatele a tak hájím své zájmy :-D Jak byste se zachovaly? Řešily byste to a snažily se nějaké výhody získat zpět? Předem děkuji za vaše názory, případně i příběhy s podobnou situací :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Uplne chapu ten vztek, ale jestli nemate smlouvu, tak vam asi nezbyde, nez usporadat svatbu jinde. I kdyz byste se nakonec domohli nejakych puvodnich dohod, byla bych hodne opatrna, aby vam to majitel neosladil tesne pred svatbou, kdyz uz nebudete moci couvnout...protoze evidentne vam vyhovet nehodla, takze ja bych si spocitala, jestli mi to stoji za ty nervy. Osobne jsem dodavatele, ktere musim neustale prosit a neco jim pripominat nakonec vyskrtla, i kdyz jsem je moc chtela, ale nakonec jsem se musela smirit s tim, ze nekdo zkratka o ten kseft nestoji...
Odpovědět
Profilova fotka
@veruko24 Děkuji za názor. My původně jednali s majitelem - moc příjemný pán. Nově vše řešíme s managerkou hotelu, která má na starosti mimo jiné i podrobné přípravy svateb. Je mi jasné, že jede podle "manuálu" a nemá pravomoce na nějaké změny nebo úpravy. Místo se mi měnit nechce - do svatby je sice 9 měsíců, ale už mám několik let v hlavě, jak to vše bude probíhat a hledat znovu, zjišťovat, dohadovat se se mi taky nechce :-( Zkusím ještě pořešit alespoň to korkovné - co vím, tak kamarádka, která se tam vdávala loni, tak taky něco nejdřív šlo, pak ne a pak zase ano. Tak dohledám alespoň to, co máme dohodnuto písemně v e-mailu :-)
Odpovědět
Obávám se, že s tím nic neuděláte... Zkuste domluvit kompromis, to je poslední řešení. Já osobně bych to neřešila a buď bych na nové podmínky přistoupila a nebo hledala levnější alternativu :-) Nevidím v tom nic špatného, za dva roky se zdražilo všechno jídlo i pití, pohonné hmoty no bohužel :-( a majiteli se očividně slevy, korkovné a vlastní kanapky atd. nevyplatili. Každopádně vaše dohody v emailu jsou bohužel neplatné.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs dekuji. Vsak ja to chapu a neberu to nijak spatne. Proto "problemy" v uvozovkach. Jen me to prekvapilo. S managerkou komunikujeme uz rok a půl a prostě spousta prislibenych veci se s postupem casu meni. Kamarádka se vdávala loni a také to nebyla uplne udealni domluva. Zkusím preci jen vyzjistit, zda bam povoli domaci palenku od babicky :-D Misto je to nadherne a uz jsme podle toho meli predstavu, jak vse bude probihat. Tak uvidíme, jestli ma jeste cenu hledat nevo jineho. Aby to nebylo tak říkajíc z bláta do louze. Jinak u bas v praci jsou i dohody e-mailem platne ;-)
Odpovědět
@mosquito A kámoška měla na tom samém místě? Tak jestli jste s manažerkou v kontaktu, tak to je něco jiného. Já jsem si myslela, že jste to řešily před dvěma lety, pak pauza a začly jste se bavit znovu teďko. Co si třeba pronajmout prostor někde jinde a udělat si to celé sami? Ono někdy jednat s majiteli je prost těžké no :-( BTW u nás v práci dohody mailem platné jsou, ale pouze mezi námi a zákazníky. A musí tam být uvedená data plnění atd. No to určitě znáš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs Já jsem s nimi v kontaktu neustále. Letošek jsme domluvili už předloni na základě ceníku 2017 a teď najednou ty změny. Beru, že to co bylo dohodnuto s majitelem úplně poprvé platné není, ale když už jsme se bavily o letošním termínu, tak si myslím, že by to platit mělo. Je přeci běžné, že v roce 2017 si plánuji svatbu na rok 2018 a není pak fér v lednu zaslat jiné ceny :-( Pořád přemýšlím jak sepsat tu odpověď a nějak se mi do toho moc nechce. Ještě míň se mi chce hledat nové místo - včera jsem šla spát až ve dvě a stejně jsem nic moc nenašla :-( Tak mi držte palce :-)
Odpovědět
@mosquito Tak teď je mi to mnohem víc jasné. Pokud jste se bavili minulý rok o tomhle roce, měly by být ceny dle domluvy. No to mi hlava nebere... Hlavně ten přístup by mi vadil. Ani ne ty ceny, ale chování... Až se pak něco po..., tak jak by to řešili? Působí to nedůvěryhodně... Možná bude fakt lepší jiné místo. Tak se zkus poptat holek podle toho, odkud jste :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs přesně - to jednání mě mrzí. Byla to rychlovka, ale už jsem zamilovaná do jiného místa - hotel u pláže na Lipně a zatím dle e-mailu jsem spokojená s nabídkou. A svatba na pláži? Kdo by ji nechtěl :-D Dokonce i příteli se místo zamlouvá tak plánujeme, že se tam co nejdříve vypravíme ať vidíme, jaké to je naživo. Jsem optimista a celá ta idea a nápad svatby u vody se mi fakt zamlouvá. A hlavně - Lipno je moje srdcovka ;-) Děkuju za tvé komentáře a trošku i nakopnutí podívat se po něčem jiném a nelpět na původním místě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs Vidím, že svatbu máte v Novém Jičíně - přítel je z Kopřivnice a v NJ nějakou dobu bydlel. Tady na Beremese mám štěstí na komunikaci s holkama z okolí Nového Jičína :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?