Změnit místo i čas obřadu, je to hloupé?

Máme rozdaná už všechna svatební oznámení a pozvánky. Mělo to být obřad ve 13:00hod. v kostelíku (civilní sňatek, ne církevní) pak s nejbližší rodinou (30 lidí i s náma) přesun na oběd a od 18:00hod. zahradní párty v tom samém místě kam by dorazilo dalších cca 30 lidí.... Jenže mi jaksi už ze všeho hráblo a rozhodla jsem se, že bych to chtěla úplně jinak, respektive tak jak jsem chtěla od začátku, ale byla jsem natlačena do něčeho jiného :D prostě bych chtěla udělat obřad v 16:00hod. v zahradě která patří k naší vybrané restauraci a pak rovnou udělat raut a tancovačku :) Je to hodně hloupé, když už jsme všem dali oznámení a pozvánky na kterých je místo a čas obřadu? Je oběd nějakou nutností? Co si o tom myslíte? Mě se to líbí že by se nemusel řešit přejezd aut, všichni by jsme byli celou dobu pohromadě a kamarádi a známí by nemuseli řešit co budou dělat po obřadě... :) A je vůbec možné změnit čas a místo zaplaceného obřadu? Platili jsme zatím puze na matrice poplatek za obřad mimo radnici, ale zároveň jsme museli už napsat místo kde se budeme brát.
Odpovědět
Podle mě by to ještě mělo jít změnit na úřadech a svatebčané by to měli taky pochopit, přeci jen jde o tebe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Blbé to určitě není, my chceme obřad v 18h. Taky se mi líbí myšlenka,že je vše na jednom místě a momentálně řešíme podobný problém. Oznámení rozeslána a teď nám dělají problém ve vybrané restauraci tak hledáme něco jiného, ale nejspíš budeme muset měnit i matriku. Přeji Ti ať to dopadne podle představ a myslím si, že když je to dopředu tak to snad půjde, přepsat ty papíry bude to nejmenší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zařiď se jen podle sebe a nenechej se do ničeho tlačit, jednou by sis to mohla vyčítat! Rozhodně si myslím, že není blbé všechno změnit až po rozeslání pozvánek, bude to jen trocha práce všechny obvolat a obepsat. ;-) Hlavně, ať ti vše vyjde na 110%! :-) ;-)
Odpovědět
Hodně tuto změnu rozvažte, buď jde o klasickou svatbu - tedy obřad, oběd, nebo jde o netradiční svatbu - tedy odpoledne a grilovačka. Záleží na složení svatebčanů. Pokud do party třiceti lidí, které jste zvali k obědu patří spíše generace 40 a více let, tak možná budou uraženi, že chcete ušetřit a nepozvete je k obědu. Pokud se jedná o mladé lidi tak s tím nebudou mít problém. Jste na začátku společného života a to je jeden obrovský kompromis. Změnu asi nedoporučuji, doba od oběda do odpoledne není tak dlouhá, starší k večeru odpadnou, babičky odvezete domů a máte volný večer a můžete řádit. Nechala bych původní verzi a je to pro Vás velké poučení, že máte vše důkladněji rozmýšlet. Možná také, že Vaše verze je pro ženichovu stranu nepřijatelná... Zkuste se na to podívat ještě jednou a opravdu vážit...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ze kazdy rozumny host by pochopil kdyz mu dave vedet, ze se ma dostavit v jiny cas nekam jinam, v tom bych problem nevidela.. problemovy remcajici host si vzdy najde duvod na co si stezovat, takze na takove clovek nesmi brat moc ohledy.. Ale jak pise @alena162 zvazila bych, jestli to vubec na tuto netradicni variantu menit, evidentne jsi z nejakeho duvodu ustoupila a obed jste zaradili... ono tezko radit, kdyz nezname konkretni duvody co te presvedcilo to udelat s obedem a ne jak jsi puvodne chtela
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?