Zákonné volno před svatbou. Existuje ještě něco takové?

Ahoj holky, nevíte náhodou jestli ještě existuje nějaké zákonné volno před svatbou? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že 2 dny.Jeden den na svatbu a jeden den před.Takže pokud máš svatbu v sobotu, volno vlastně jen v pátek, pokud je svatba v pátek, potom čtvrtek+pátek. Je to placené volno navíc tj. paragraf.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, existuje. Pokud děláš jen přes týden, tak máš nárok na jeden den. Pokud děláš i o víkendech, tak mám dojem že to jsou už 2 dny. Měla by to vědět vaše mzdová účetní!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, existuje. Máš jeden den na přípravu a jeden den na svatbu. Pokud máš svatbu v sobotu a sobota není tvůj pracovní den, pak máš v podstatě nárok jen na ten jeden den. Náhrada mzdy však náleží jen za 1 den.
Odpovědět
Díky moc holky, naše mzdová účetní pořád tvrdí, že je všechno zrušené nevíte kde bych na netu našla, že to existuje abych jí to vytiskla? ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ať si to najde v zákoníku práce - jsou to jiné důležité osobní překážky v práci - výčet je uveden v příloze k nařízení vlády č. 590/2006 Sb. Jinak když si dáš wewewe tečka business tečka center tečka cézet, diskuze, a do vyhledávání stačí slovo svatba, dotazů a odpovědí je tam plno.
Odpovědět
jeden den je placený, druhý myslím není. I když naše firma je hodná a máme to jinak. ;-)
Odpovědět
Ahoj, nárok máš na dva dny volna, z toho jeden den je den obřadu. Ten druhý si vybrat nemusíš, ale můžeš buď před nebo po svatbě. Nárok na náhradu mzdy náleží pouze za jeden den a to svatební. Pokud si vezmeš volno i druhý den, tak buď je to neplacené volno nebo si vybereš den z dovolené.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.vyplata.cz/vyplatamzdy/pra... tady máte vše popsané
Odpovědět
Profilova fotka
Náhrada mzdy náleží za 1 den, nemusí to být ten svatební. Pokud je svatba v sobotu a vezmeš si volno v pátek, pak pátek je placený.
Odpovědět
Jen dodám, že ten jeden den "navíc" (ne na obřad) není daný, kdy se vybere, takže klidně 14 dní po svatbě ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?