Zahradní svatební párty doma. Obsluha, gril, .. poraďte

Ahoj všem, Chtěla jsem se poradit, protože uvažujeme o svatbě bez klasického oběda. Přes několik variant (svatba pouze ve dvou se svědky, rodina a oběd v restauraci apod.) jsme se dostali ke snad konečné variantě. Tj. chceme obřad, který je domluvený na 11:40 a potom grilování a raut u nás na zahradě. Bez oběda. Bylo by tam tak 30 - 40 lidí. Nechceme nic nuceného a strojeného a navíc upřímně - ty výdaje za hositnu a pak také logistická náročnost, kdyby byl oběd pro rodinu a pak zvlášť pro přátele raut..většina bydlí daleko. Takže nakonec bude asi výše uvedená možnost. Jen přemýšlím, zda jsme schopni to připravit sami, abych si to přece jen trochu užila a jen neobsluhovala a nestálu u škopku. A také tímhle nechci pověřit maminku či sestry. Co myslíte? Dá se to zvládnout? Také bych si mohla někoho zaplatit na přípravu, grilování a obsluhu...nevím koho, aby byl spolehlivý. Nebo by se vyplatila nějaká cateringová služba? To se obávám, že bude dražší než celý oběd v restauraci...Navíc mne napadá taková ta praktická otázky, když všichni přijedem z obřadu a pak mi přijde blbý teprve vyndavat jídlo a začít grilovat. Asi by bylo fajn, kdyby tam už čekal někdo, kdo to bude připravovat.. Ještě jedna věc. Docela ráda bych měla hudbu, ale nevím, jak to vyřešit.. Objednat nějakou kapelu? Nevadila by mi reprodukovaná hudba, ale nejsme tak šikovní..ani nemáme takového kamaráda, který by to zajistil.. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za všechny tipy!
Odpovědět
1
2
6
ahojky my to chtěli taky na zahradě ,ael pak se nám naskytla jiná možnost. Já už jsem byla domluvená ze sousedkou že nepůjde na obřad a všechno tam připraví.Pak jsem si zavolala na učňák kde se učili na servíry-číšníky a domluvila se jestli by šlo aby mi dělali obsluhu ,nebyl to problém(a a ni tak drahý).Jinak je dobrý všechno co můžeš si připravit předem.Určitě bych použila umělí talíře a kelímky je to praktický a nemáš nádobí. Aneta
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky....my teda jedeme po obřadu na oběd-jen s nejbližší rodinou a pak máme také raut na zahradě...řešila jsem taky,jak to udělat s obsluhou...ale pak jsme se domluvily s kamaradkou a kámošem,že mezitím co budeme na tom obědě,tak nám to tam přichystají a obsluhovat se pak bude asi každy sam...na přípitek použijeme samozřejmě nějaké lepší skleničky,ale na pivko atd na to stačí kelímky...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahojky my na tom budeme podobně. Tenhle víkend se mi žení brácha a bude to taky bez oběda. Jedeme rovnou na raut. Po příjezdu bude připraven oběd, něco na zakousnutí ( jednohubky, chlebíčky) a odpo se začne grilovat kýta. Aby byla na večer pěkně mňam. Tak hodně štěstí. :-p
Odpovědět
Ahojky, taky budeme mít oslavu na zahradě ... :-D Kamarádi pojedou z obřadu dřív (my se nejspíš budem fotit..) a vyndají skleničky a talíře, začnou grilovat, atd. A než si přiťuknem, bude navařeno a vrhnem se na to z plastových talířků.. :-D Jo a ubytování bude ve stanech - taky na zahradě :-)
Odpovědět
ahoj, byla jsem na svatbě, kde byla také hned po obřadu hostina. všechno fungovalo jako samoobsluha, pro lepší orientaci visely všude cedulky, co kde najdeme (pivo, víno, wc apod.) bylo to super a myslím, že nevěsta s ženichem si to užili a nikoho neobskakovali. U kamaráda na narozeninách vždy tímto způsobem funguje gril - kdo co chce, tak si tam dá a ohlídá to, jen někdo musí topit. myslím, že je to ideální. my to také tak nějak plánujeme. co se týká hudby - lepší je určitě kapela, že se o to nemusíš starat. Reprodukovaná hudba je také fajn, jen by to chtělo někoho zaúkolovat, aby měnil cd.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme svatbu tak trochu utajenou - obřad jen s rodiči a svědky a pak jsou všichni zváni na oslavu narozenin a grilování na zahradu ke známým, kde se konají všechny možné oslavy i jen taková posezení (skoro každý týden a to i přes zimu, kde se oslavy konají v garáži). Svatbu máme v 16 hodin, pak focení, tak všechny zveme na půl pátou, aby nikdo o překvapení nepřišel, ikdyž by přišel o něco později. Skoromanžel se žení po druhé, já po prvé, ale vůbec mi nevadí, že přijdeme o klasický oběd. Ba naopak, tím, že je vše utajené, se hrozně těším z příprav a pak také na překvapené obličeje, až před zahradou zatroubíme. S jídlem i pitím to bude fungovat tak jako vždy, když je nějaká akce - určitě se bude starat "pan domácí" náš velký kamarád a tak trošku to bude i samoobsluha. I když to není naše zahrada kde se oslava bude konat, jsem si 100 % jista, že nám malou lež (s přípravou narozenin) odpustí a budou se radovat s námi, protože je to taková naše "druhá" rodina. :-) A vůbec nemám strach z toho, že nebude mít kdo nalévat pití a dodávat na stoly jídlo. Všem přeji pevné nervy s přípravami a aby se vše vydařilo podle Vašich představ!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky! I my chystáme trochu netradiční hostinu. Obřad máme v půl čtvrté odpoledne, takže klasický oběd nepřichází v úvahu. Kamarád nám půjčil prostory, kde si uspořádáme párty. Pokud bude hezky bude se vše odehrávat venku. Kdyby byla zima či pršelo budeme sedět v místnosti s velkým krbem a výčepem. Do kuchyně jsem si pozvala dvě známé, které nepůjdou na obřad. Vím, že někomu to nepřijde dost honosné trávit svatbu v džínách u ohně, ale jde o to, že takhle si můžeme dovolit udělat oslavu pro 50 lidí. A navíc je to jen den můj a mého nastávajícího manžela ;-) Všem přeju hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, taky to budeme mít bez oběda, rovnou něco jako raut na zahradě u babičky ženicha (bydlí hned u hradu), akorát pořád řeším stůl, židle a hlavně co když bude pršet...budeme mít cca 25 lidí, nevíte o nějakých levných dodavatelích?
Odpovědět
arti: klidně ti budu dělat osobního dodavatele :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kami:no jo tak mi dodej tak 2 větší roztahovací stoly, kolem 20 židlí a 2 párty stany... :-D ;-)
Odpovědět
Hm, tak asi nezvládnu, já spíš myslela, kdybys potřebovala někoho na obsluhu, přípravu a tak :-D Ale zeptám se kamaráda, on dělal v hospodě provozního, třeba by o něčem věděl.
Odpovědět
Článek se načítá
artichoke: bude těch 25 lidí jen rodina nebo tam máte i kamarády?? Já se pořád rozhoduji, zda to udělat jen pro rodinu...cca 20 lidí nebo to rozšířit i na kamarády.. tortois: tak to jsem na tom podobně. Pro mého skoromanžu je to také druhá svatba. Něco podobného jako ty - překvápko ...o tom jsem také přemýšlela.. My máme v tu dobu také oslavu narozenin mého přítele, ale většinou tam je pouze rodina...Zvát kamarády by bylo podezřelé:-) Holky a budete mít na takovou svatbu klasické bílé svatební šaty??
Odpovědět
Tit, já budu mít pěkně bílé s dlouhou vlečkou :-D Koukni do alba. Hlavně nesmí pršet.... :-o :-o
Odpovědět
Tit, plánuju to taky tak ;-) obřad bych chtěla až kolem druhé a sejdeme se až tam, vyfotíme se a hurá na opíkání, tam se převlíknu do nějakých tepláků, abych mohla lítat s dětma a pejskama a prostě blbnout :o) vememe s sebou petanque, to může hrát každý, malí i velcí. Jen nevím, jestli to bude jen pro rodinu a přátele necháme na jindy, nebo ne, každopádně obřad bude čistě rodinnou záležitostí.
Odpovědět
Wobludko: tak to jsme na tom stejne. Také nevim, jestli jen rodinu či i přátele :-) Petanque není špatný nápad! Zkusím vymyslet ještě něco jiného.. Já pořád přemýšlím, co připravit, aby ten den byl pro nás nezapomenutelný.. Zatím nemám žádný nápad, ale věřím, že něco vymyslím :-)) ppajinko: pěkné
Odpovědět
Profilova fotka
tit: ahojky, my máme malou svatbu, rodina(žádné tetičky z třetího kolena), pak svědci s doprovodem a asi 3 lidi z řad kamarádů..dnes sem si dohodla stoly a lavice, jen teď dořešit kde sehnat party stany :-S uděláme zeleninové mísy,pečivo,grilované masíko...něco jako rodinná oslava na zahradě, žádné těžké svíčkové atd..teď jdu jen na ebay vydražit levné plastové průhledné talíře a pohárky, jen se to pak nahází do pytlů a je to...výzdoba čistě přírodní a ubrusy plastovo-papírové.. ;-)
Odpovědět
artichoke: ahojky :-), kolik vas bude? 20? a budete mít nějakou hudbu či ne?
Odpovědět
Profilova fotka
S oslavami na chatě mám zkušenosti, každý rok tak slavíme narozeniny, vloni jsme měli 40 lidí. Party stan vždycky koupím někde v baumarktu, je to sice jednorázová záležitost, nic moc to nevydrží. Jednorázové nádobí kupuji vždycky v makru, včetně příborů. Obvykle grilujeme šunku na kosti, kuřecí křídla a špekáčky a trampskou cigáru z Globusu. Je to docela logisticky náročné, všechno nakoupit, připravit, ale dá se to zvládnout. A to slavíme od soboty do neděle. Svatbu chceme zvládnout trochu podobně - obřad máme ve 12 hod. v Brně v kostele u sv. Tomáše, pak bychom měli jet do Bílovic, tam by měl být oběd v restauraci a později bychom se měli volnou procházkou přesunout na chatu (asi pěšky), a kdo chce, tak přespí až do neděle. Bude nás asi 22, jen zatím nevím, kdy uskutečnit přesun na chatu a zda před přesunem po obědě dát ještě kromě dortu i třeba nějaké lehčí odpolední jídlo a jaké, než se začne grilovat kýta.
Odpovědět
Evo7252: Vidím, že máš stejný termín svatby jako já. Pořád koumám, jak to udělat nejlépe.. Bude nás cca 20 rodina a otázka je zda pozvu i pár přátel.. Nakonec asi také podnikneme nějaký oběd v restauraci..hlavní jídlo + dort a pak bude party na zahradě...S mým přítelem je to někdy složité....jednorázové nádobí se prý nehodí...pozvat přátele pouze na zahradní party bez obřadu se dle něj také nehodí... Nicméně prý si to mám udělat podle sebe.. Fakt pomoc :-)))
Odpovědět
bezva holky, díky za inspiraci... já bych chtěla svatbu co nejmenší, ale máme hodně sourozenců, co už mají děti, tak to vypadá na 25 lidí, ale nejspíš někdo odmítne nebo přijde jen na chvilku. Chtěla bych navrhnout, že svědky uděláme z maminek, připadá mi, že by se kamarádi mezi rodinou necítili dobře... Možná je to blbost, ale mně to tak připadá. To nádobí je super nápad, začínám mít malilinký pocit, že se z toho nezhroutím :o) Evčo, můžu se zeptat, kolik cca stojí ten party stan a jak je asi velký? Tit, koukám, že pánové jsou všude stejní :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Party stanů je obrovský výběr v jakémkoliv baumarktu, obi, hornbachu, ceny začínají asi od 400 (to jsou jednorázovky, za chvíli se ti rozpadne), ty kvalitnější stojí zase jak kde, je potřeba hledat slevy třeba na internetu, ale dají se koupit kolem 700. My to vždycky řešíme velkou plachtou nad chatou a tím party stanem. Každoroční oslavy čítají vždycky tak kolem 40 lidí a zvládám to s 1 dnem dovolené v pátek. Tak myslím, že na svatbu to udělám právě nějak podobně, jen s tím rozdílem, že ten oběd bych nezvládla a chci si to přece jen trochu víc užít, tu vepřovou kýtu už potom stejně budou grilovat chlapi spolu. Tit: myslím, že jednorázové nádobí se hodí, však je bílé, ne?
Odpovědět
Já taky myslím, že jednorázová nádobí se hodí...a hodit bude! :-)) Mám si to udělat dle sebe, že? :-) Jen stále váhám, zda udělat ten oběd v restauraci. Nakonec to asi bude pouze rodina 15 - 20 lidí.. Restaurace bude v místě obřadu - tj. asi 30 km od domova...znamená to tedy pro pár lidí nepít.. Tak nevím..
Odpovědět
Profilova fotka
Oběd v restauraci asi ano, protože přece jen, než se to na zahradě nachystá, všichni by měli hlad, tak je lepší se nejdřív najíst tam a pak přejít na neformální část - Tit, a nebylo by lepší udělat oběd v restauraci spíš v místě domova, blízko místa, kam se budete přesouvat?
Odpovědět
Upřímně o tom také přemýšlím.. Nejbližší hospoda je ten den zamluvená, protože je tam svatba.. další nestojí za nic..navíc je řada z hospodských naši přátelé...tj. je mi trapné zdržet se jen na krátký oběd a také chceme, aby o tom do svatby věděla pouze rodina (pokud nebudem zvát přátelé..).. A 5 km už mi připadá stejné jako 30 km..nebo ne?
Odpovědět
Ahoj, my to budeme mít podobně jako Vy všechny - obřad máme ve 13 hod., potom jedeme k rodičům ženicha, kde bude na zahradě hostina. Začne se oběděm a večeře bude formou rautu. Bude nás celkem 60, takže jsme v Hornbachu koupili 2 stany o velikosti 6x3 metry (1 stan za 1999 Kč) kdyby náhodou pršelo.. Budoucí tchán udělá dřevěnou podlahu aby se vyrovnaly nerovnosti na trávníku.. Hudbu nám bude obstarávat můj kamarád, který dělá DJ na diskotékách - bude mít přehrávač na CD i gramce na LP, takže to bude i trochu "retro". :o) Ohledně gastra jsme si najali firmu, které jen vyklidíme garáž a uděláme jim tam provizorní kuchyň, v pergole bude bar kde budou nalívat svatebčanům.. V pití jsme se rozhodli, že je nebudeme "rozmazlovat", takže pivo, víno, nějaké nealko a hlavním drinkem bude mojito. Jinak tit - udělej si opravdu svatbu dle svého, na ostatní se neohlížej. Upřímně - vždy se najde někdo kdo bude spokojený, někdo naopak a Ty se budeš jen zbytečně trápit cizím názorem..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, i my to budeme mit podobne jako vy vsechny. Obrad mame v 11 hod, pak nas ceka jizda kocarem a mezitim nam jeden zmany rozpali gril a bude pomalounku grilovat masicko, aby az dorazime jsme mohli papat :-) Pocdejc odpoledne budeme mit jen dort ke kave plus nejake ovocne salaty. Co se tyce obsluhy, tak se budou obsluhovat vsichni sami, prece nebudu ja jako nevesta nosit vsem jidlo. Co se tyce hudby, jeste stale vahame, bud ziva, nebo hold stereo sestava a CD. Jo a jeste jsem zapomnela misto konani, pronajali (za levny peniz) jsme si mistnost s velkou zahradou, takze jsme pojisteni jak pro slunicko, tak pro dest.
Odpovědět
Maulem: A kolik tam budeš mít lidí? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
budes na 35
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj všichni, je to už dlouho co tady někdo psal, ale snad se to znovu rozhýbe :-) Chci svatbu na zahradě a vy nemáte žádné fotky - proběhli tyto svatby na zahradě? Byli jste spokojeni?
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?