Za 260 dní se vdávám. Plánuju moc brzy?

Profilova fotka
Měla bych se vdávat za 260 dní a zatím máme zamluvený termín a místo obřadu, restauraci a ve volné chvilce jsem si zkusila udělat pár vývazků. Zaregistrovala jsem se sem a udělala si sama pro sebe takovou "svatební knihu". A mé okolí, včetně mého přítele si myslí, že jsem začala plánovat moc brzo a že jsem svatbou nemocná. Dokonce jsme se už i pohádali. On to vidí jako - obřad, oběd a večer zábava, nějaká dekorace a podobné drobnosti, které pak dělají celkový dojem, to on vůbec neřeší a já se pak cítím opravdu jako blázen, který přehání. Jak to máte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie Ahoj, buď v klidu takové jsme tady všechny. Nehledě na to že jsou tady takové co plánují svatbu už na rok 2013, tak mu to povyprávěj :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie jasně:) třeba my se budeme brát až v roce 2013 v září, ale jelikož budu v červnu dělat magisterské státnice tak nebudu mít na vyrábění nějakých dekorací čas a zařizování všeho ostatního jakbysmet, rozhodla jsem se už koukat:) ono není na škodu si za rok touhle dobou říct, že jdu na to a budu vědět co chci:) kdybych to měla teprve vybírat tak pochybuji, že bych to stihla :D jsem celkem puntičkář, takže už vidím jak bych kloubila dohromady psaní diplomky a přípravu svatby:) myslím, že je to každého věc, kdy začne s přípravou:) máme přece tu demokracii :D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky datum až na rok 2013, ale já už koukám, co by se mi líbilo. V počítači mám složku, kam si všechno ukládám a už hledám i místo obřadu a hostiny, dokonce mám i zasedací pořádek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie Já jsem na svatbu měla relativně málo času (3-4 měsíce) a stihla všechno, i když jsem perfekcionista ;-) Byl to ale docela stres a více času bych přivítala, ono když člověk pracuje od nevidím do nevidím a chce mít i nějaký soukromý život, tak dají přípravy svatby dost zabrat :-) Takže buď ráda, že máš času dost a nedělej si s tím hlavu. Spíš bych Ti ale doporučila se moc neupínat na to, že chceš mít svatbu perfektní - ono se totiž vždycky něco najde, co se pokazí, tak abys pak nebyla zklamaná. Jo, a taky pak ten den tak strááášně rychle uteče... :-D
Odpovědět
Já osobně se příteli moc nedivím. Chápu, že je potřeba zamluvit s předstihem lepší fotografy, lukrativní místo, ale na zkoušení vývazků a jiných serepetiček je fakt brzo. A až na nějaké výjimky chlapy tyto detaily spíš unavují, obzvlášť pokud se řeší takto s předstihem. Takže lze předpokládat, že pokud nezvolníš, tak se hádky můžou opravdu stupňovat. Klidně si sama pro sebe hledej různé informace a inspirace, ale ho bych tím takto dopředu moc neseznamovala a nevtahovala ho do toho. Bude akorát otrávený.
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie Mě muž požádal o ruku o Vánocích loni, v lednu jsme zajistili termín a kapelu, kterou jsme chtěli, pak jsme tomu dali volný průběh, já si sbírala inspiraci - obrázky, kontakty, atd. Tak asi v dubnu jsme zvolili barvu svatby a obepisovali restaurace, které nás zaujaly, aby nám poslali informace a předběžnou kalkulaci... V květnu jsme je obcházeli a na konci května měli favorita a už jen dolaďovali kalkulace, šli na ochutnávku, atd. Na začátku července jsme vybrali prstýnky a nechali je dělat. Domluvili jsme si fotografa, který už to ale tak trochu věděl dříve, jen bez konkrétního data, to jsme mu oznámili asi tak v květnu. Vývazky, jmenovky se dělaly myslím tak během června, ať pak máme klid a měla jsem na to půjčenou pistoli a raznice. Oznamka v srpnu.Jinak dorty, cukroví a dekorace se řešilo za provozu, když se mi něco líbilo, koupila jsem, šaty jsem zkoušela poprvé 3 měsíce před svatbou a 3 týdny před termínem jsem je změnila. Je dobré mít předstih a promyslet si, co chceš, ale moc tím partnera nezatěžuj, oni na to moc nejsou, co něčeho jsem pak muže zapojovala, ať si připadá užitečný a že to nejde úplně mimo něj, třeba razil jmenovky, rozhodoval, který návrh oznámení, co změnit, co se mu líbí za dort, atd. Ale vždy už z předem vybraných návrhů, nebavilo ho třeba listovat 30 fotkami dortů, tak jsem vybrala třeba 5 a on mi řekl svůj názor. To myslím uvítal. Ale moc jsem ho do mých příprav nezatahovala a bavila se tím sama, chlapi to mají hold trochu jinak :-) Se pak sám divil, co to všechno na té svatbě máme, kde se to vzalo, atd. :-)
Odpovědět
Jak psala jancip, přítele neangažuj do takových těch "blbovinek". Fotografa, místo obřadu a hostiny by jste měli vybrat spolu, ale zbytek je stejně nezajímá:) Přítel sem tam chytne nějákou mízu a zeptá se, co už třeba mám, našla jsem nebo tak, ale jinak se sním o tom nebavím, protože on se tváří znuděně a já jsem naštvaná, že neposlouchá:D Chlapům to dochází až cca měsíc před svatbou, že se fakt žení 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie Jak už psaly holky, většinu chlapů plánování svatby nebaví ani nezajímá, což samozřejmě neznamená, že by se nechtěli ženit, ale pro ně to všechno kolem prostě není důležité. Zkus se snoubence zeptat, o čem by chtěl rozhodovat společně a v čem ti nechá volnou ruku. Tím, co připadne jen tobě, ho nezatěžuj, protože se vážně budete jen hádat. Od toho je tady tento server, abychom se mohly podělit o naše nejnovější nápady, úlovky, ale i problémy a neotravovaly s tím okolí, pro které naše svatba na rozdíl od nás opravdu není životní událostí :-) Když si takhle rozdělíte pravomoci, bude doma klid, a navíc ti snoubenec pak nebude vyčítat, že je všechno jen podle tvého, protože on sám určí, o čem by chtěl spolurozhodovat :-)
Odpovědět
My máme svatbu cca 185 dní a už dělám dekoračky na hostinu, kostel, fotografování.... víš co říkám si, že když to udělám teď (když jsem nezaměstnaná), tak to nemlsím dělat potom a stresovat se. Taky máš čas všechno si dobře promyslet, zbytečně neutrácet a pořádně si najít fajn věci za fajn cenu. A hlavně, na fotografa není nikdy brzo, to jsem se přesvědčila, když všchni fotografové co jsem chtěla mají plno. Muže nezapojuj, taky jsem to dělala, pak jsem to vzdala, nemá to cenu, akorát jsme se pohádali...třeba mu ukážu co jsem vyrobila, on se jedním okem mrkne, já jsem spokojená.
Odpovědět
@lillllie my se zasnoubili v prosinci a svatba byla v zari. planovali jsme postupne, pozvolna, spolecne, ale zadny stres to nebyl. spis nez honba za "nejlepsim" fotografem, saty atd jsme chteli mit klid a neresit veci na posledni chvili a mit casovou rezervu. je fakt, ze nektera "zadana" oddaci mista jsou dost plna, my jsme v lednu meli jiz predposledni misto na den naseho obradu. ale rekla bych na druhou stranu, ze nekterym holkam ze svatby dost hrabe. jako resit ted zari 2013 je uz pro me dost psycho. stanou se z nich "profesionalni" nevesty, honi se za fotografama, nejkrasnejsi saty, dekorace.. a ve finale je i ten svatebni den jako zivot. nic si nemuzes nalajnovat uplne do detailu, nic nebude tak, jak chces, protoze se vzdycky na neco zapomene, casovy skluz, nesviti porad slunicko atd. takze ber to v pohode, chlapi to tak neresi taky, ale rozhodne bych zpozornela, kdyz rikaji ostatni, ze to moc resis. ono neustale poslouchat o svatebnich pripravach musi byt pro okoli taky silene.
Odpovědět
Profilova fotka
@lillllie Buď v klidu, je tu spousta holek, co se budou vdávat třeba až za dva roky a nebo dokonce ty, které ani nejsou zasnoubené. Přípravy jsou totiž zábavné, člověk si udělá názor, porozhlédne se a pak se mu lépe rozhoduje. Navíc takhle můžeš investovat postupně a nestresovat se přípravami na poslední chvíli. Chlapi si obvykle nedokáží představit, kolik dá práce naplánovat takovou svatbu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?