Vysazení antikoncepce 3. měsíce před svatbou

Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s vysazení antikoncepce. Svatbu máme v červnu. Antikoncepci mám do března, se snoubencem se moc na mimčo těšíme, tak přemýšlím, že bych pro další antikoncepci nešla a už bych jí vysadila. Můj gynekolog říkal, že spíš neotehotnim do svatby, ale je to samozřejmě individuální. Kamarádka otěhotněla pár týdnů po vysazení. Kdyby se nám to také tak rychle povedlo, jak probíhá 1-2mesice těhotenství? Šaty mám již vybrané, je už v 2 měsíci vidět těhotenství? Moc děkuji za informace a zkušenosti. Mimco moc chceme, ale na druhou stranu se bojím aby mi nebylo na celé svatbě jen zle.
Odpovědět
Ve 2. měsíci sice není vidět vůbec nic, ale pravděpodobně ti bude blbě a budeš unavená. Pro někoho je to horší, pro někoho snazší, ale já bych do toho nešla. Po vysazení antikoncepce jsem měla ze začátku hodně dlouhé cykly, tělu chvíli trvalo, než se z toho vzpamatovalo, takže otěhotnět by stejně sice stejně nešlo, ale každý to má jinak a na někoho, jako na tvou kamarádku, vysazení funguje naopak jako stimulace. Pokud bych řešila stejnou situaci, vysadila bych a do svatby bych se chránila jinak. A pak bych na to vlítla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
po vlastních zkušenostech bych doporučila antikoncepci vůbec nebrat a v tvém případě vysadit už teď a chránit se do doby, kdy se chcete začít snažit o miminko, jinými metodami. Jednak, hodně žen má po ní aspoň 3 měsíce hormonální problémy, takže si to odbydeš dřív, navíc po vysazení HA člověk riskuje možnost, že "to" dostane všelijak, třeba i v den svatby :-). Většina žen to má skutečně tak, že cyklus nenaskočí hned, tvá kamarádka je spíš výjimka. Po vysazení se někomu samozřejmě může zhoršit nebo nově objevit akné, časem se to postupně spraví, takže buď vysadit dřív nebo až po svatbě. Paradoxně mě se akné neobjevilo, přitom jsem ho mívala hrozné a to byl právě důvod nasazení HA. Já jsem zažila ještě (krom lítání po doktorech kvůli hormonální nerovnováze, což mě furt štve ]-( ) 2 zajímavé věci. Zaprvé - začaly mě hodně padat vlasy. Asi tak, že jsem pokaždé co jsem do vlasů sáhla vytáhla chomáč. Trvalo to asi měsíc, teď už je klid, měla jsem vlasů na 3 hlavy, tak to poznat není, ale překvapilo mě to. A taky neskutečné množství energie, které teď po vysazení prášků mám. Dřív jsem byla furt unavená a i vyjít schody byl problém. Teď je klidně vyběhnu. Měla jsem kvůli HA oteklé nohy, tak to bylo asi i z toho, ale říkalo mi to více žen, že po vysazení HA toho zvládly víc než s ní. Což je zase pro svatbu a její plánování určitě lepší :-)
Odpovědět
Pokud nechceš mít na svatbě zdravotní a kosmetické komplikace, vydrž do svatby a pak ji hned vysaď . Mně cca 2 měsíce po vysazení vyrašilo vážné akné, se kterým jsem pak bojovala další 2 roky. U každého je to ale jiné.
Odpovědět
Pokud HA teď vysadíš, doporučuji brát nějaké bylinné přípravky na srovnání hormonů a tedy i pomoc s případným akné. Mně třeba pomáhá bylinný Gynex. :-)
Odpovědět
Já bych asi raději počkala... asi bych před svatbou neriskovala nějaké nečekané situace :-) taky se mi po vysazení zhoršila pleť. Já vysadila někdy na jaře, protože jsme si řekli, že asi nemá cenu do sebe prát různé hormony. Osobně bych ale ještě hned po vysazení otěhotnět nechtěla, spíš bych zkusila tělo trošku pročistit, nějaký detox, brát třeba kys. listovou a pak to zkusit ;-). Doktor mi tvrdil, že hned jak HA vysadím, tak žádné hormony v těle nezůstávají, ale já tomu moc nevěřím :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Ono se poměrně často stává, že žena otěhotní hned první cyklus po vysazení antikoncepce. Mám kolem sebe několik takových případů. A i doktorka mi říkala, že na tom není nic špatného, žádné čištění organismu není třeba, jak se často mylně uvádí. A jak už píšou holky výše... vidět nic nebude, ale může se stát, že Ti bude špatně a unavená budeš určitě. A ta pleť je taky problém, ale šikovná kosmetička asi bude schopná to zamaskovat :-) Já teď třeba zase trochu lituju, že jsem jí nevysadila už před svatbou, protože má problém s ovulací a už dlouho se mi rovná cyklus (nejkratší byl 45 dní), takže kdybych vysadila dřív, touhle dobou už by to třeba bylo ok. Ale těžko radit :-) zvládnout se svatba v 1.-2. měsíci určitě dá, jen si to pravděpodobně tak neužiješ :-)
Odpovědět
No, ano, stává se že se otěhotní okamžitě, ale já si stejně myslím, že ,,něco" v tom těle dál zůstává a nic zdravého to není. To, že se otěhotní hned pro mě není známka toho, že to je hned dobře. Ale nejsem odborník, tak říkám jen svůj - pro mě logický, názor. Když beru hormony, tak si logicky myslím, že nevyprchají během pár dní z těla a cokoliv co v těle mám a jsem těhotná, tak přenáším i na to malé, takže... osobně bych se nějak řídila zdravým selským rozumem.
Odpovědět
Za mne vysadit az po svatbe. Ne kvulk tehotenstvi,ale kvuli vsem jinym komplikacim,co vysazeni muze privodit. Na cyklus se pak neda vubec spolehnout-muze te ecekane prekvapit menstruace klidne v den svatby. Taky silnejsi a bolestivejsi,nez s antikoncepci. Navic clovek muze i ztloustnout,coz mne se nestalo,alr cetla jsem to. A nejhorsi ze vseho je samozrejme akne-coz te taky nemusi potkat. Ale pokud ano,zbytecne si pokazis svatebnk den;)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema to záleží případ od případu. Já to měla přesně naopak před HA šílené akné (ani jsem kvůli němu nechtěla chodit mezi lidi) během braní prášků se to spravilo a po vysazení se už nevrátilo. S váhou jsem to měla taky naopak, s HA jsem trochu přibrala, po vysazení zase zhubla. Se silnou menstruací to mám taky obráceně, po vysazení jsem ani nemusela brát léky od bolesti, bez kterých jsem dřív nemohla fungovat. Na druhou stranu si pomáhám bylinkama, beru Gynex a bylinný čaj, takže to může být i tím. Zase mi ale padaly vlasy, což se moc nestává. U každého je to individuální... Zakladatelka si musí srovnat všechna pro a proti, pokud ale chce děti co nejdřív, je lepší to vysadit dřív, otěhotnění je pak o něco pravděpodobnější. Statistická data sice nemáme, ale když vidíme v okolí, je opravdu málo žen, kterým se povedlo miminko hned.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenysek93 To je těžká otázka. Spousta holek ti tady píše, že ti bude špatně a budeš mít takové a jiné problémy, ale vůbec to tak nemusí být. Většina tě akorát straší a uvádí negativa, což je klasika internetových diskuzí a české povahy. Mně se po vysazení krom silnější menstruace nic nestalo... Moje sestra má tři děti a nikdy neměla žádné problémy v těhotenství. My čekali se snažením taky až po svatbě (i když já už nebrala HA), teď je to už skoro rok a půl a stejně těhotná nejsem, takže já bych rozhodně tři měsíce neřešila. A doporučuju vysadit, ať se ti srovná cyklus a tělo na těhotenství :) Hodně štěstí!
Odpovědět
@gabrielkaada to není česká povaha, to je osobní zkušenost :-) holek, které o těhotenství skoro nevěděly, je rozhodně menšina. Ale záleží na zakladatelce, jestli chce sázet na to, že zrovna ona v ní bude.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v plánu vysadit až po svatbě, protože jsem viděla co udělalo těhotenství s mojí ségrou. První tři měsíce trávila na WC a doma na neschopence, tak nechci riskovat, že dopadnu stejně. Hodně věcí si zařizujeme svépomocí, tak chci být fit a užít si přípravy i samotný den D. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
HA je označována jako hormon krásy. "Drží" pleť, vlasy, nehty. .když se vysadí, je vysoce pravděpodobne, že se to zhorší. U me tedy na 100 %, pak je třeba tělu pomoct stravou a vitamíny. Navíc, ať mi nikdo netvrdí, že po letech uzivani chemie a blbnutí organismu bude tělo za chvíli ciste. Trochu rozumu. . Trvalo několik let, abych mohla říct, že vnímám svoje tělo tak, jak má fungovat a před těhotenstvím, ktere plánuji po svatbě v květnu chci tělo ještě více očistit, abych miminku dala to nejlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to jen a jen na tobe:-) mne trvalo po vysazeni antikoncepce 3 roky nez jsem otehotnela. Jakmile jsem otehotnela, tak jsem byla unavena, jinak ne nevolnosti jsem netrpela, resp vecem ktere mi zacali vadit, tak jsem eliminovala:-) po vysazeni prasku, ale i pri otehotneni, zacnou hormony pracovat, takze takova loterie nalad a fyzickych zmen - plet, vlasy, atd. O cem se ale nemluvi, tak prvni 3 mesice jsou loterie v tehotenstvi, zda se mimco opravdu podari nebo nastane komplikace.... uprimne bych nechtela mesic pred svatbou objevit dve carky a jeste do svatby resit pripadny potrat - je to pomerne caste, ale nemluvi se o tom. Takze byt tebou, tak neriskuji a prasky vysadim az po svatbe.
Odpovědět
Ve 2.měsíci většinou ještě těhotenství vidět není, ale to, jak budeš to těhotenství prožívat ty osobně po zdravotní stránce (například nevolnosti) je hodně individuální - někdo je ok, někdo nakonec skončí na kapačkách..... prostě se to nedá takhle říct. Obecně cossjem tak pozorovala kolem, tak většinou jsi v prvním trimestru hodně unavená..... gynekolog má pravdu, nemusíš do svatby otěhotnět ale taky můžeš, to Ti také nikdo nezajsití. Já mám třeba vysazeno 4 měsíce a zatím vše ok, cykly pravidelné s ovulací, takže asi kdybychom se nechránili jinak, tak by tu ta pravděpodobnost těhotenství byla. Známá otěhotněla 3 měsíce po vysazení. Jinému zase trvá, nežs e cyklus vzpamatuje - dle mého hodně záleží, kdy jsi HA začala brát, nakolik jsi už měla cyklus ustálený nebo ne (já měla v době nasazení dokončen hormonální vývoj a cyklus pravidelný, teď po vysazení sjem v podstatě naskočila do stejného cyklu jako před HA). Plus počítej s tím, že po vysazení HA s nejspíše zhorší pelť, protože akné je podmíněno hormonálně a ty hormony prostě najednou pracují jinak (jenže aknés e může zhoršit i v těhotenství, neb se opět mění hormonální stav těla). Mě se to začalo zhoršovat zrhuba třetí měsíc po vysazení, ale naštěstí se to nedostalo do podoby jako před nasazením HA. A ano, nevýhoda je, že si cyklus, pokud Ti nenaskočí pravidelně, moc nenaplánuješ a navíc si nemůžeš MS oddálit delším braním HA, navíc je většinou MS silnější a bolestivější, já jsem třeba šťastná, že mi první dny vycházejí na víkend a teď mi aktuálně hrozí, že budu mít MS na svatbu, ale to zjistím definitivně tak 2 měsíce předem..... Na druhou stranu se bez HA cítím lépe, cítím, jak tělo funguje v přirozeném rytmu, zvýšila se i chuť na sex a to poměrně dost.... @huwik Huwik, já si nemyslím, že by většina žen měla problémy, jen většina žen řešící to an entu má problémy. V mém okolí po vysazení neměl problém téměř nikdo, dost holek už je těhotných/má dítě..... Ty, co problémy nemají ale většinou nejsou tak slyšet/vidět, neb si nemají nač stěžovat. @svatbajanaahonza Hormony v těle fakt nezůstávají :) Ty se v podstatě hned spotřebovávají na řízení příslušných procesů. Ale může nějakou dobu trvat, než naskočí vlastní hormonální systém, který nemsuel léta pracovat a v některých případech ani neměl šanci dozrát (například nasazení HA méně než po roce MS). @marketaaj Tohle je taky pravda, ono dneska se na těhotenství přijde skoro hned po početí, takže jsou mnohem více viditelné případné potraty/zamlklá těhotenství (což se stává a stávalo, jen to ta žena nevěděla, neb netušila, že je těhotná), což může psychiku před svatbou hodně rozhodit. Já bych zas ebe viděla jako řešení vysadit HA, do svatby se chránit jinak a alespoň budeš vědět, zda a jak Ti cyklus naskočil či ne a případně se můžou tyto problémy řešit (alespoň Ti nebdue hrozit takovéto zklamání, kdy se nedostaví MS, ty myslíš, že jsi těhotná a ve skutečnosti tělo jen nenaskočilo). Nebudeš se muset před svatbou zbytečně stresovat a vše si užiješ v klidu, nebdueš muset řešit abstinenci a těhotenské envolnosti a únavu na svatbě :) Nebo brát HA až do svatby, to už je na Tobě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych nebyla líná a skočila si na gyndu ještě pro jedno balení, tři měsíce sem, tři tam..... on ten stres, rovnající se hormony, nebo překvapivé těhotenství ti můžou trochu narušit svatbu ;-)
Odpovědět
Původně jsem to měla naplánováno podobně - v lednu vysadit, svatba je v dubnu - do té doby se chránit jinak - hlavně proto, že svatbu si chci užít bez těhotenství :-) A po svatbě to nechat osudu. A jen tak pro zajímavost se prý otěhotněním krátce po vysazení HA dost zvyšuje možnost vícerčat. Ale přesně to, co tu většina z Vás píše, mi bylo řečeno taky - akné, padání vlasů, horší nehty, nepravidelnost MS, bolestivost (před braním HA - i když jsem začala docela dost pozdě (kolem dvacítky), jsem měla opravdu ošklivé akné, bolestivou MS, ale cyklus už krásně pravidelný - spoléhám, že v tomto bych snad měla mít po vysazení výhodu). Za výhodu mi bylo řečeno akorát to, že se tělo odvodní (tím se může některým zdát, že zhubly) a snad ta větší chuť na sex :-). Takže to nenechávám na risk, chci si svatbu užít - vysazuji až po svatbě. Myslím si, že otěhotnět o 2-3 měsíce dříve či později už je jedno. @lenysek93 dej vědět jak jsi se rozhodla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu máme za pár, taky jsme řešili, jestli nevysadit.. pak jsem si ale řekla, že nebudu riskovat to, že mi termín MS vyjde zrovna na svatbu... s mojí smůlou bych určitě na termín svatby měla "ten nevýživnější den" :-D Protivná, bolavé břicho a svatba? Ne, ještě to pár měsíců vydržím :-N
Odpovědět
@lenysek93 za mě bych nevysazovala,mě se podařilo otěhotnět hned prvni měsíc a sice jsem netrpěla nevolností,ale celé tehu nejím maso a první 3 měsíce bych jenom spala. Pokud bys měla stejně štěstí s brzkým tehu, nemusela by sis z ruznych ten den až tak užít...
Odpovědět
@lenysek93 prolítla jsem odpovědi a ještě tu nezazněla jedna docela podstatná věc, kromě akné, mastných vlasů a celkově návratu tak někam do puberty, kdy jsem antikoncepci začala brát... tak jsem měla dva měsíce tak děsně rozhozený hormony, že mě rozbrečela i stékající kapka po okně, chmýří pampelišky, na filmy a seriály jsem se vůbec nemohla koukat a nedej bože, když do mě někdo nějak třeba ze srandy rýpnul, normálně je odpálkuju s vtipem, za kterej jsem na sebe hrdá a v tý době jsem to prostě obrečela :D Kamarádka to měla úplně stejně, byly jsme naprosto nepoužitelný, což si zrovna při přípravách svatby a všem tom spěchu vůůůbec nedokážu představit :) Držím palce ;)
Odpovědět
@lenysek93 souhlasím s @hanitchka ... já brala HA také od puberty a vysadila jsem předloni v září, v následujícím půlroku jsem to dostala pouze dvakrát, na testech mi zjistili, že mám rozhozené hormony a tak mě to zkusili vyvolat i injekcí, od té doby mám nejkratší po 35dnech, ale hodně záleží na nervech, teď přes vánoce už jsem na 50dnech a stále nic :-( ale za to jsem skoro celé to volno probrečela, protože mě prostě dojímalo úplně všechno :-D A pleť se mi třeba zhoršila až tak po půl roce. A MS jsem měla silnější při HA než teď, jen délka zůstala furt stejná (týden). Ono je to těžké, kdybych věděla, jaké komplikace mi to přinese, tak bych vysadila už dávno, ale každý to má prostě jinak. Je těžké v tomto nějak radit. Ale asi kvůli případným komplikacích (jako že nevíš, kdy to dostaneš, zhoršení pleti, plačtivost atd) bych asi počkala až po svatbě (přece je to "jen" půl roku). Ale pokud bys vysadila, tak bych se do svatby chránila jinak, aby sis ten svatební den pořádně užila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenysek93 @mariladka Taky bych ještě počkala, vím o čem mluvím. Před rokem a půl jsem vysadila HA. První cca 5 měsíců všechno v pohodě - jako bych ji ani nepřestala brát. Ale pak to přišlo. Cykly absolutně rozházené, nejdél jsem byla 78 dnů bez. Hlavně do sebe nenechat píchat další hormony, tělo se z toho vzpamatovává ještě dél. Moje doktorka řekla, že mi injekci klidně píchne, ale že si mám uvědomit, že tělo se chová jako závislé. Po injekci začne celý koloběh odvykání znova. Nechala to na mě, zdravotně jsem na tom byla dobře, tak jsem čekala a menzes nakonec sama přišla. Až tak po roce se mi cyklus dal jakž takž do pořádku, drží se kolem mých 32 dnech (plus mínus 8 dní). Ale vidím, že se to postupně zlepšuje, upravuje. Akné se mi teda pekelně rozjelo, před HA jsem měla max 2 beďary na obličeji souběžně, ale po těch 5 měsících jsem se vyházela úplně všude -obličej, dekolt, záda a hlavně v hlavě :-( To snad nebyl den, abych někde neměla beďara. Vlasy i pokožka pořád mastné. Plačtivá jsem byla snad kvůli všemu. Teď po roce a půl bez HA se mi cyklus vrací do normálu, akné se dost uklidnilo (ne úplně, ale pořád se to zlepšuje), pokožka a vlasy se tolik nemastí. Jediné plus vidím v tom, že mi konečně modřiny mizí za týden, dva - když jsem brala HA vydržely klidně 2 měsíce.
Odpovědět
Ja osobne otehotnela asi 14 po vysazeni HA (podledni pilulku jsem si vzala den pred svatbou)..ted koncim treti mesic a predstava,ze bych te mela mit svatbu.....rozhodne ne...jsem strasne unavena,pres den si potrebuju lehnout...ale je fakt,ze je to individualni:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já HA neberu téměř rok, ale dávali jsme si pozor. Po Vánocích jsme se dohodli, že tomu dáme volný průběh - může to trvat pěkně dlouho než se zadaří. A povedlo se hned na poprvé - svatba je v dubnu a tou dobou budu končit 4 měsíc :-) jsem ráda a doufám že vše bude ok, ale bojim se jak to zvladnu všechno
Odpovědět
@lucieneli já myslím, že to bude ok, 2. půlka 4. měsíce a 5. měsíc byly nejlepší :-) , vrátila se mi energie, ještě jsem nevypadala těhotně, ale už jsem neměla strach to lidem říkat...přeju krásnou svatbu a pohodové těhotenství!
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Děkuju, no uvidíme, snad ano :) zatím mi nic není a nebýt testu, těhotná si nepřipadám :-D snad do na mě nepadne na přelomu 4 a 5 měsíce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Já mám podobné dilema. Ani se teda moc nebojím, že bych otěhotněla, ale spíš toho, že beru HA přes 10 let, v podstatě od 16 let a vůbec nevím, jak potom budu dostávat menstruaci. Chtěla bych teď HA vysadit, ať se můžeme hned po svatbě pokoušet o miminko, ale strašně se bojím toho, že by mi moje dny připadly na svatební den, nedej bože na svatební cestu. Četla jsem i názor, že těch pár dní na svatební cestě přece nevadí, že se k sobě můžeme jen tulit, ale jaká by to pak byla svatební cesta, když z 10 dní dovolené bude polovina v háji... no tak to vypadá, že si to naplánuji na vysazení někdy hned po svatbě :-)
Odpovědět
Ahoj. Nejprve jsem si to také tak naplánovala, vysadit 3-4 měsíce před svatbou. Ale nakonec jsem to zavrhla, protože se bojím toho, co se mi stane s pletí. Před antikoncepcí jsem měla velké problémy s akné a i teď s ním občas bojuju. Navíc po svatbě letíme na 14 dní na svatební cestu, takže by mi MS buď na svatbu a nebo na cestu určitě vyšla. Takže já vysazuji až se vrátíme z dovolené. Jak se znám, tak ze svatby se budu stresovat už tak dost, nechci k tomu přidávat další starosti, které jde odložit. Miminko vydrželo tolik let, tak těch pár měsíců navíc ještě počká :)
Odpovědět
Já bych se možná spíš bála, co s tebou udělá vysazení. Co jsem slyšela, občas to není úplně legrace, ale nevím, jestli to může být až tak špatné, aby to pokazilo svatbu. Každopádně po vysazení to často trvá docela dlouho, ale jak píšeš, je to individuální.
Odpovědět
Já bych počkala po svatbě.Moje zkušenost: Vysadila jsem HA před rokem a půl (nasazená ve dvaceti, brala jsem ji 5 let). Nejprve skoro rok cyklus v pohodě, poslední víc jak půl rok překvápko - rozdíly plus, mínus 7 dnů, poslupně se mi to "rovná na normál" (snižuje se odchylka). Menstruace po vysazení byla silnější, bolestivější. Po vysazení mi houpaly hormony nahoru dolů - při ovulaci bych byla schopná skočit na prvního chlapa v baru, před menstruací jsem byla protivná sama sobě, první den menstruace bolesti a únava, že bych skoro usnula ve stoje. Znova mi vyjelo akné, hlavně na bradě, hodně hlubké, bolestivé, po větších mi zůstávají fleky. Každý měsíc je to lepší, ale tvrá mi to. Všechno se dá na svatbě zvládnout - prášky proti bolesti, důsledná péče o pleť, šikovně nanesený makeup, dobře zvolená vložka/tampon..., ale myslím, že jsou to starosti navíc :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?