Výdaje - před a po svatbě

Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat těch, co už mají po svatbě. 1) Jaký jste měli rozpočet naplánovaný a kolik to bylo dohromady po svatbě? 2) Kolik se vám "vrátilo" (tzn. kolik vás stála svatba po odečtení darů a podobných "příjmů")? 3) Pokud by se našlo pár dobrých duší, co by mi sem nebo do IP zhruba rozepsali podrobněji výdaje (hostina, šaty, fotograf...) Díky za každé info :-)
Odpovědět
To je podle mě strašně individuální podle toho, kde máš svatbu, pro kolik lidí, kolik si toho zařizuješ sama, jestli například platíš ubytování... Myslím, že má cenu se ptát na konkrétní věci (alespoň upřesnit, pro kolik lidí máte svatbu). Svatbu jde udělat za 20.000 i za 200.000...Na vše už tady podle mě diskuse jsou. Pokud bych odpověděla za sebe, my si dopředu žádný rozpočet nestanovovali, jen jsme se snažili, aby veškeré položky stály tak nějak "rozumně" a nekupovali jsme blbosti. Každý jsme si ale udělali jednu "radost" : partner měl vlastní víno na svatbu a já šaty. Peníze z darů jsme nevnímali tak, že by se nám měly vrátit výdaje na svatbu. Dostali jsme štědré dárky, přesto nás svatba stála daleko víc (a nelitujeme toho). Po svatbě je uložíme na náš nový společný účet, bude to takové "odpíchnutí" do manželského spoření.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Ono mi teď nejde o to pro kolik lidí to kdo měl nebo já mám, spíš mi jde o ty postřehy o kolik se to liší to plánovaný od konečnýho, a podobný věci. Spíš jen tak pro info. Jinak, já neberu dary jako vrácení výdajů, ale spíš mě zajímalo v jakým to bývá cca poměru - když to řeknu blbě - výdaje vs. příjmy :-)
Odpovědět
@malamicka ale to právě taky hrozně záleží na tom, jak drahou si svatbu uděláš, jaké máš hosty (studenti, rodiny s malými dětmi apod. nebo jiní, kteří třeba velké dary dát nemohou...). Někomu přispějí rodiče, nekomu ne...Viděla jsem tady na beremku jak případ, kdy nevěsta s ženichem dostali na darech víc, než je svatba stála, i případ, kdy od myslím 40 lidí dostali dohromady 5.000 korun. U nás to teda ani není výdaje/příjmy, nebo alespoň to tak vůbec neberu, svatbu jsme platili každý ze svého a dárkové peníze jsou naše společné - prostě každé jsou jakoby z jiné "hromádky".
Odpovědět
mas info v interni poště
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff to já vím že se to u každého liší, proto píšu že je to jen pro info - pro mě zajímavost atd. Já to taky neberu jako výdaje/příjmy (jak už jsem psala) ale spíš je to zvědavost či jak to říct. Samozřejmě kdo to říkat nechce, toho nenutím. A finance máme společný a nikdo nám nepřispívá takže u nás je to o tom co si našetříme to máme. To co budou svatební dary to bereme taky do začátku protože přecejenom budeme časem chtít vlastní bydlení, děti, ... :)
Odpovědět
@malamicka my jsme si sice zapisovali jak výdaje, tak dary (abychom někomu nezapomněli poděkovat), ale upřímně řečeno si konečná čísla nepamatuju, jen řádově. "Vrátila" se nám taková menší polovina. Ve skutečnosti to bylo docela dost, ale měli jsme holt drahou svatbu. A rozpočet jsme opravdu žádný dopředu nedělali - jen jsme dali dohromady počet hostů a věděli jsme, že je chceme všechny na oběd i na večer a pro většinu z nich budeme platit i ubytování (takže jsme věděli, že stát to bude hodně :-) ).
Odpovědět
naše náklady tady raut byl pro 60 hostů včetně pití, tvrdý alkohol jsme měli z vlastních zásob, svatba byla v areálu se zahradou a více výzdoby tedy nebylo třeba, nekupovali jsme žádné zbytečnosti, šaty mi ušila kamarádka a i tak jsme utratili téměř 150tis.Kč. Původně jsem měla představu, že se vlezem do stovky, ale tato představa se rychle rozplynula :) v hotovosti jsme na darech dostali tak 90tis.Kč matrika 1000 fotografové 9600 smyčcové trio na obřad 3000 raut 51619 pronájem místa 15000 DJ schafff 10900 svatební apartmá, 2 noci 3240 dort 2700 koláčky 4500 šaty 3000 oblek 7000 boty nevěsta 1000 víno 5900 makeup+učes+nehty 3100 snubní prsteny 16500 rozvoz hostů 1000 kytky 6000 celkem 145.059 Kč
Odpovědět
Profilova fotka
našla jsem kupodivu v počítači excelový dokument s výdají co kdo platil, tak ho soukromě pošlu. Výdaje ani moc nepřekročily očekávání, ale taky jsem měla všechno pozjišťováno, co kolik stojí. Měli jsme opravdu maličkou svatbu (hostinou byla večeře - jen rodiče, sourozenci, babičky a svědci) a navíc bylo vše večer, čímž se asi taky ušetřilo, ale zase jsme platili rodině ženicha cestu. Celkový rozpočet kolik to stálo byl 32 tis., vrátila se asi třetina a něco. Celkem dost lidí nám dávalo finanční dary, hlavně z řad přátel (z rodiny myslím nikdo, ti dávají většinou hrnce a tak). I když myslím, že to bylo z části tím, že jsem každému, kdo se ptal, co chceme, řekla "hlavně né dekorace" (nemám totiž ráda keramiku a ozdobné svíčky), takže myslím, že spíš nevěděli, co nám koupit :-). P.S: Někteří nám ty dekorace stejně nakonec koupili, mám je ve skříni dodnes :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No měli jsme limit 100.000, stát to bude asi 120.000 :-) A zatím se nám vrátilo 70.000 jako dary..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem se taky chtěla vejít do 100 tisíc a povedlo se, celkové náklady něco málo přes 90 tisíc, hostina pro 37 lidí na celý den + cca 20 ještě pak na raut stála 32 tisíc. Dostali jsme spoustu krásných darů a taky peníze a kdyby se to odečetlo, tak jsme cca 30-40 tisíc v plusu.
Odpovědět
My jsme udělali rozpočet na 70 tis, nakonec to stálo 50 tisíc. Na darech jsme dostali o dost víc, než svatba stála. Vše včetně obřadu, obědu, rautu, foto + video, dekorací i vlastních svatebních šatů a obleku pro ženicha :) A to jsme na ničem nešetřili :) Je lepší si při rozpočtu věci trochu nadhodnotit (třeba když si kalkuluješ kytici, dort, atd...) Pak je alespoň člověk mile překvapen :D
Odpovědět
My jsme třeba taky neutráceli na "zbytečnostech", ale na některých věcech jsme opravdu nešetřili. Třeba snubní prsteny jsme koupili skoro za 20 tisíc Kč. Svatbu jsme měli pro 40 lidí, na zámku, kde jsme třeba zaplatili celkem 15 tisíc Kč za pronájem + pak samozřejmě peníze za hostinu. Alkohol i nealko jsme měli svoje, to jsme pak rozdali, něco si nechali. Když jsme spočítali opravdu veškeré náklady, tak svatba stála 100 tisíc Kč, rodiče přispěli cca 70 tisíci Kč, na darech jsme dostali 80 tisíc Kč - za to jsme se rozhodli, že si jednou za život zajedeme na pořádnou dovolenou, takže min. větší polovina už je pryč, ale nelitujeme :-) Svatba je jednou za život a svatební cesta taky ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Rozpočet jsme si nedelali, ale ja uz to tak v hlave cca sečetla a jsme na nějakych 60tis...co pocitame ze se nam vrati v darech je cca přes 30tis.... a to jsem 30 už dostala darem (mama, babička)....takže když se to pak vezme kolem a kolem budeme si myslim na 0 :-) ...každopádně bych ráda na fakt hezkou svatebni cestu, tak doufam ze se svatebcane placnou přes kapsu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, měli jsme 70 svatebčanů (60 dospělých + 10 dětí včetně uplných prťat). Cena se nakonec vyšplhala na 240/250tis. Cena je vyšší kvůli ubytování všech svatebčanů ve 4* wellness se snídaní a wellness. Cenu také dost zvýšilo drahé sladké z belgické čokolády. Nemáme děti, nestavíme, tak jsme nemuseli šetřit, ale rozhodně by to šlo udělat mnohem levněji. Bez ubytování a sladkého byla cena svatby cca 130 tisíc? Vrátilo se nám 230tisíc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?