Volno v práci kvůli svatbě

Profilova fotka
Ahoj holky :-) Chtěla bych se Vás zeptat, jak to máte ohledně svatby s volnem v práci. Kolik dnů volna si berete před svatbou a po ní? A je ze zákona nárok na nějaké volno kvůli svatbě? Já mám svatbu první týden v září, jenže pracuji ve školství a tam je první týden v září dost důležitý. (Počítám s tím od začátku, přesto jsme byli pro toto datum jasně rozhodnutí, z mnoha důvodů a okolností :-) ) Tak nevím, jestli na to volno budu mít nárok. Chtěla bych si vzít 2 dny před svatbou (to už jsem si napsala někdy v zimě do plánu dovolené) a možná ještě den po svatebním víkendu, ale to už není tak nutné. Děkuji předem za odpovědi!
Odpovědět
@ivka938 Ze zákona je nárok na 2 dny volna - den svatby je placený a druhý den je neplacený. Pokud by bylo potřeba víc dnů, tak už klasicky dovolená. Rodiče mají nárok na jeden den volna a mají to placené. Svědci atd. mají smůlu, ti si musí vzít dovolenou. Takhle mi to řekla naše mzdová :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávno jsem to řešila .. Je nárok na dva dny placeného volna. Den před obřadem a den obřadu. Aspoň tak to bylo řečeno mě ... Ale s dovolenou jsem u nas nikdy neměla problém takže mám volno skoro celý týden před a celý týden po svatbě ... Ve školství a navíc v záři Ti tak dlouhé volno asi neklapne, ale ty dva dny bys měla mít jisté .. Nicméně pokud se vdáváš v sobotu jako já , tak máš stejně jakoby jen jeden ... Snad jsem se do toho moc nezamotala .. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@misalka88 : jeden neplacený ? Mě zase řekla oba placené .. No ale je to vcelku fuk , hlavně že ho člověk aspoň dostane ..
Odpovědět
@certice85 Hledala jsem a v aktuální verzi Předpisu č. 590/2006 Sb. o osobních překážkách v práci je to taky tak, tak by to snad mělo být správně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
:)
Odpovědět
Profilova fotka
Jéé holky, děkuji za info :-) Tak když už nic, tak ze zákona snad dostanu alespoň ten jeden den (vdávám se v sobotu, takže volno v pátek), ale moc ráda bych měla alespoň ty 2 dny před svatbou. Zatím to vypadá, že všichni ostatní svatebčané budou mít více volna než já jako nevěsta :-D Ale to je fakt tím, že pracuju ve školství.. Ty 2 dny by měly na poslední přípravy stačit. :-)
Odpovědět
ze zakona mas narok na dva dny,jeden den je placeny a druhy ne.Ja mam svatbu v sobotu a volno si beru v patek,do te doby budu chodit do prace :) a po svatbe si beru dovolenou.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivka938 nárok mas na jeden den;)dva dny pouze za předpokladu ze svatba bude v patek;)já budu met volno v patek a v pondeli;)svatbu mam vcil v sobotu;)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě je jeden neplacený, tak je to napsané v zákoníku práce.
Odpovědět
Profilova fotka
tak ted jsem malinko zmatena: byla jsem presvedcena že já a přítel a naši rodiče mají nárok na 1 den placeného volna, když máme svatbu v sobotu - takže pátek,...a když víc tak už klasická dovča :-D každopádně já předpokládám, že si budu chtít vzít volno určitě už čtvrtek a pátek a pak pondělí a úterý...nebo možná středa, čtvrtek a pátek a pak jen pondělí...o dovolenou mi nejde, to mám milion dní, ale spíš je u nác problematický si vůbec někdy nějakou vzít...:-/
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, dělám v práci mimo jiné i mzdy. Volno je na 2 dny. Z toho jeden je placený - den svatby a druhý den neplacený. Pokud je svatba v sobotu, je volno jen v pátek a je placené. Pokud je svatba v pátek, je volno čtvrtek (neplacené), pátek (placené). Kdo chce víc, musí si vzít dovolenou, nebo neplacené volno. Rodiče, pokud je svatba v sobotu, nárok na placené volno v pátek nemají. Záleží ale, jak se k tomu postaví jejich zaměstnavatel a nějak to obejde. Je to tak blbě řečeno, ale u některých zaměstnavatelů nechtějí dát volno nikdy, takže toto je možnost, jak se odkázat na zákon, že volno být musí a hotovo :-) OK? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dva dny, jeden je placený, máme svatbu v sobotu, ale pro mne je to oracovní víkend, takže tak. V neděli mám volno taky, ale to si musím dopředu nadělat;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mofa81 rodice fakt ne jo? hmmm :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda Ze zákona ne. Placené volno je jen na den účasti na svatbě. Zaměstnavatel by měl chtít od rodičů potvrzení z matriky, že byli na svatbě. Pokud zaměstnavatel potvrzení nechce a oni mu nahlásí, že jsou na svatbě v pátek a pak by přišla kontrola, je na zaměstavateli, aby si to obhájil. Lepší se přímo domluvit v zaměstnání, jak to tam řeší. Někomu jsou nějaká potvrzení a další srandy jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@mofa81 ahaaa tak to jo....to jsem nevedela...tak my to mame v sobotu, takže 3ks rodičů (:-D) se to netýká--jen budoucí tchán dělá směny takže by měl dostat v tu sobotu placené volno :-) díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinal Jj, samozřejmě pokud se jedná o pracovní víkend, ten se řeší trochu jinak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?