Vlastní svatební www stránky, doporučíte službu?

Profilova fotka
Ahoj holky, Docela se nám s přítelem líbí nápad nechat si udělat vlastní svatební www stránky na památku. Chtěli bychom tam fotky, náš příběh, mapu pro hosty a tak. Můžete doporučit nějakou službu, kde si stránky levně udělat, nebo i firmu? A co si myslíte, že by na stránkách mělo být? Nás napadlo jen toto, ale zatím to byl jen nápad, tak budu ráda, když mi zkušenější poradí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cherryann Jednodušší webové stránky dělávám já i manžel (viz. třeba moje stránky, ty jsem dělala já), takže pokud budete chtít, můžete se klidně ozvat :) Jinak se na stránky dávají hlavně instrukce pro svatebčany, kde, kde, co, mapa, jak bude zajištěn odvoz hostů, seznam darů, fotky snoubenců, jejich příběh seznámení, jak proběhlo zasnoubení, společný životopis, atd, atd. Je toho dost, co se dá vymyslet, záleží jen na Vás, co tam chcete dát :)
Odpovědět
Profilova fotka
@koordinaceluci Děkuji za odpověď! Jsou to stránky www.svatebni-koordinace.cz ? Doma se pořádně podívám :)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se ten nápad líbí hlavně kvůli organizaci. Podrobnosti z našeho života (seznámení, zasnoubení) fakt nemám chuť ukazovat širokému příbuzenstvu a komu chci, tomu to řekneme, takže bych se třeba zamyslela nad tím, zda pro vás nejsou podobé informace veřejně komukoli, kdo na svatbu půjde až moc velká otevřenost lidem. Ale pokud vám to nevadí, je to supr doplněk a počtení a ohledně té organizace to beru jako perfektní jak to jednoduše zpřístupnit všem.
Odpovědět
Profilova fotka
@cherryann Ano, to jsou ony. Jinak se pak často dává ke svatebnímu oznámení kartička, kde je odkaz právě na ty Vaše webovky, i když to ale stejně většinou snoubenci mezi svatebčany rozhlásí, ať se můžou kouknout lidi předem :)
Odpovědět
Profilova fotka
web je super - náš vypadá takhle http://jakub-ivanka.cz/ (doména je zaplacená do konce roku, takže to ještě funguje) Manžel jen koupil šablonu a dodělal obrázky a text (je grafik). Bylo to děláno dost narychlo ;-) ale účel to splnilo - nikdo nebloudil atd.
Odpovědět
@cherryann Ahoj v podstate mas nekolik moznosti... podle me nejlepsi je stahnout si nejakou volne stazitelnou sablonu na stranky z internetu a tu si nasledne upravit podle svych potreb (jsou i placene ktere si muzes koupit a tech je samozrejme nabizeno mnohem vice ale ceny jsou nekdy hooodne vysoke ale i v tech zadarmo se da v pohode vybrat) - k tomu samozrejme potrebujete nejake alespon uplne zakladni znalosti o html (daji se za par desitek minut nastudovat z internetovych clanku.. napr web jakpsatweb cz vam tyhle uplne zakladni da v pohode) nebo si stahnout nejaky program ktery ten kod bude upravovat za vas v normalnim grafickem prostredi (driv na to byval skvely program v ramci MS Office - FrontPage ale dneska uz se spousta ruznych programu da zadarmo stahnout z internetu a jen si to v nem upravit).. nebo mit kamarada ktery ti to upravi. Pak ti z toho muze vylezt treba neco jako nam - viz www(dot)voboril(dot)me pak uz to jen nahrajes na nejaky hosting - bud neplaceny (pak musis obvykle prekousnout ze tam bude svitit jejich reklama) nebo si koupit nejakou domenu s hostingem a tam to nahrat (to stoji maximalne par stokorun na rok) druha moznost je vyuzit sluzeb nektereho ze serveru ktere tyhle sluzby nabizeji.. tam vyuzijes jejich sablonu kterou si v jejich grafickem prostredi upravis podle svych potreb a mas to.. byvaji zdarma (pak ta nabidka sablon a moznosti byva dost omezena ale funkcne dostatecna) nebo placene kde ty moznosti jsou vyrazne vyssi (ceny se obvykle pohybuji v radech stovek korun) a nebo treti nechat si takovy web vytvorit nekym kdo se tim "zivi" .. to pak zalezi na tom jestli pouzijes jeho sablony nebo si vymyslis uplne svou a co vsechno po nem budes chtit aby udelal... pricemz ceny muzou byt v radech tisicu ale i desetitisicu podle narocnosti. a samozrejme tohle ti udela jakakoliv firma ktera se programovanim stranek zabyva takze staci si je najit treba na firmy cz a prohlidnout si nabidku a co se tyce obsahu... ten uz je ve spouste jinejch vlaken popsan a nebo proste do googlu napis svatebni stranky a ono ti to vyhodi stranky nekoho kdo je ma a muzes si je prohlidnout co tam maji :-) ;-)
Odpovědět
@cherryann My si dělali stránky sami-respektive manžel. Není to nic těžkého, i když neumíš programovat. Udělali jsme si jak předsvatební tak stránky se svatební tematikou. Můžeš se na to mrknout http://svoji.zde.cz Pokud bys měla zájem, manžel by vám nějaké stránky udělal...
Odpovědět
co takhle sweb na seznamu?
Odpovědět
Ahoj, web je rozhodně užitečná věc, ale samozřejmě záleží, jaké spektrum hostů budete mít - někdo to prostě nečte :) My jsme využili už existující web a vytvořili jsme svatební stránky pomocí šablony WordPressu (http://cs.wordpress.org/). Výsledek viz http://ozenil.vyfotil.cz. Jestli ani jeden z vás zatím žádné stránky nemá, je možné použít službu http://www.webnode.cz, tam se to jednoduše nakliká, doplníš tam obrázky, text, který tam chceš mít, a je to zdarma, aniž bys musela registrovat doménu nebo platit designéra.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za inspiraci i informace, máte moc krásné stránky :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Zkus zahraniční wix, s českými weby se to nedá srovnat ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?