Vítání svatebčanů a rodičů ženicha, dělá se to?

Profilova fotka
Nevěstinky o víkendu mě celkem překvapila mamka, když mi oznámila, že budu muset přivítat hosty a rodiče ženicha když se jede pro nevěstu. Dělá se to? Jak je mám přivítat? Prosím o rady
Odpovědět
Hmm.... si myslím, že my jako nevěsty na nějaké vítání asi ani nebudeme mít čas. Jednak už teď se obávám, že to budu mít do obřadu tip ťop a hlavně mám v plánu být do poslední chvilky utajená nevěsta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 budeš muset? Nic nebudeš muset...záleží jen na tobě, zda to chceš dělat anebo jestli se to u vás ve městě nebo na vsi (nevím odkud jsi) dělá a chceš tuhle tradici dodržet. Jinak ano, někde hosty opravdu nevěsta vítá
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Tak o tom jsme nikdy neslysela... u nas vital hosty zenich se svedky a moji rodice, ja byla az do obradu zavrena v pripravnem pokoji a urcite bych nikoho vitat nesla :-D Pokud si to neprejes, tak mamce normalne rekni, ze to budete mit jinak a hotovo ;-)
Odpovědět
@masim89 Co já vím tak o hosty by se měli starat rodiče nevěsty - přivítat je a postartat se o to aby měli co jíst a pít, alespoň moje mamča s tím počítá. Nevěsta podle mě nemá šanci to stihnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Pekna pitomost. U nas svatebcany a vetev manzela vital muj tatka s makou a moji svedkyni, ktera pri prichodu rozdavala vyvazky. Tatka se ujal jeste vzajemneho predstavovani. Pak si me sel zenich jakoby oficialne vyzvednout s tim, ze mu me predal muj tatka...s nasima, zenichem a zenichovo maminkou jsme si pripili a pak me vyvedli ven mezi ostatni, kde jsem s nima chvilku pobyla a pak se jelo na obrad...zalezi na Tobe jak to budes chtit, ale vitani svatebcanu by nemela byt Tvoje starost..na to ani nebudes mit podle me cas.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Blbost. U nás to bude tak, že moje rodina (rodiče, babička) a moje svědkyně, plus přitele maminka, sestřenice a svědek se potkají u nás, resp. u našich rodičů, plus teda fotografka a 3 řidiči. Zbytek na nás počká na radnici . Ofiko vítání bude až na hostině, kdy bude mít táta proslov.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem právě taky plánovala, že se u nás bude scházet "moje" část rodiny a pak pro nás přijede ženich s jeho rodinou a pojede se na obřad. No a moje mamka mi řekla, ať se na to vybodnu, že budu mít dost práce se sebou a ne abych ještě chystala doma občerstvení, pak že budu mít doma všude nádobí a binec... ať na to prostě kašleme a sejdeme se všichni až na obřadě. No, proč ne, o starost míň. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky sem myslela první, že obě strany se sejdou na snídani, pak přejdou všichni k ženichovi, pak s ženichem všichni k nám pro mně a potom celý průvod od nás do kostela. Chtěla sem to tak, protože se to u nás tak dělá. Ale pak sem se o tom bavila s rodiči a snoubencem a nakonec to uděláme tak, že všichni se sejdou na snídani, počkají tam na nás a pro mně přijede jenom ženich s rodiči a starší mládenec a družička, u nás uděláme "odprášání" a přejedeme autem za svatebčany na snídani a odtamtud půjdem průvodem do kostela. Nikdo nebude zničený už dopoledne z "dlouhého pochodu"
Odpovědět
@terap Máme to naplánováno stejně. Ono by to stejně jinak nešlo, když spolu už nějaký ten rok bydlíme. Všem jsem řekla ať jsou nachystaní v určitou hodinu před obřadní síní. Občerstvit a nasnídat se můžou doma - před tím než vyjedou, maj to kousek :-)
Odpovědět
My jsme to zrusili. Nebydlime v miste obradu. Muselo by to byt u nasich, chudaci, kam by 60 lidi dali. Navic tam bude spat dcera. Nasi maji 3 psy, to by byl rachot s navstevama... Nic takoveho. Mame obrad od 2, vsichni at se hezky napapaji do.a, daji vyspinkat deti (pozvano jich je 20) a pak hezky sup az pred zamek. Tam je uvita koordinatorka, dostanou myrtu a hotovo.
Odpovědět
to jsme nedělali.. bydleli jsme už spolu, ale sraz všech svatebčanů byl u mých rodičů, tam si mě i ženich vyzvedl a pak jsme všichni jeli do kostela.. po celou dobu co přijížděli hostě jsem musela být schovaná v domě.. až dojel ženich, tak jsem šla ven.. a přivítala všechny najednou jednoduše AHOJTE :-) PS: maminky někdy řeší zbytečné prkotiny! Pevné nervy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 O tom jsem nikdy neslyšela. U nás vítali hosty naši, pak ženich "oficiálně" žádal o mou ruku, pak si teprve přišel pro mě a přivedl mě mezi ostatní svatebčany.
Odpovědět
Článek se načítá
hosty a ženicha vítavala u nás starší drúžka, myslím, že když se jde pro nevěstu domů tak se toho musí někdo ujat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?