Velká svatba nebo malinkatá a k tomu Kanárské ostrovy?

Milé rádkyně, momentálně žiji v naprostém dilema a zvažuji všechna pro a proti. Oznámili jsme s partnerem, že se budeme v srpnu brát. Dokonce jsme už rozeslali vlastnoručně vyrobené oznámení. Počítáme, že na svatbě budeme mít 38 lidiček, z čehož je víc přátel. Od první chvíle plánování svatby mám pocit, že veškerá organizace a plánovaní co je potřeba mě děsí, protože cítím, že bych chtěla malinkou svatbu. Včera jsem o tom mluvila s budoucím manželem :-) a navrhla mu, že bychom mohli udělat utajenou svatbu v červenci jen my a svědci a hned na to letětna svatební cestu na Kanáry. Vede mě k tomu hlavně myšlenka ta, že se chystáme rekonstruovat baráček a víme, že už se v životě takhle daleko nepodíváme, protože budeme splácet a splácet a samozřejmě budou i dětičky. Přítel si to do dneška nechal projít hlavou, dokonce jsem si všimla, že už hledal na internetu zájezdy. Dnes mi řekl, že ano, že to tak také chce. Najednou mám v sobě ale takový pocit, aby to někomu neublížilo, aby to nevzal osobně. Oslavičku samozřejmě uděláme v den již oznámeného datumu svatby, ale na zahrádce s grilovačkou a skromnou oslavičkou pro rodinu a pár přátel, kteří nás pochopili. Vím, že spousta přátel, kterým jsme na svatbě byli o tom také přemýšleli, že to tak chtěli udělat, ale báli se a neudělali. Možná i toho, že by nedostali dary? Je to přeci naše svatba a rozhodnutí. Moji rodiče by to určitě pochopili, velkou svatbu nám vymlouvali a kdyby zaleželo na nich, tak by to asi udělali také. Z jejich svatby si toho totiž moc nepamatují :-) No holky nevím a te´d váhám. Svatba pro přátelé a nebo Kanárské ostrovy a 8 dní si užívat těžce našetřených penízků, které by padly na jeden den svatby?
Odpovědět
Profilova fotka
No, z toho, co píšeš, mi přijde, že svatbu tady bys udělala jen kvůli ostatním, A svatba by měla být hlavně o vás dvou a o vašich přáních. Pokud jsou to Kanáry, tak bych to udělala, dneska už je to celkem běžné a určitě to všichni, kdo vás mají rádi, pochopí. Ostatně píšeš, že nějaké posezení byste pak udělali, tak by o nic nepřišli...a že obřad chcete soukromě, to se nemůže opravdu nikdo zlobit, je to přeci jen celkem intimní věc. Když bych měla odpovědět čistě jen na nadpis tématu, tak za mě bych rozhodně dala víc peněz na svatbu než svatební dovolenou. Ale my cestovali před svatbou, budeme cestovat i po ní.....Prostě dovolená není nic, co by si člověk nemohl dopřát kdykoliv během života. Svatba je obvykle jen jedna a už se nezopakuje. Akorát nerozumím tomu, jak obřad se svědky souvisí s penězi a cestou na Kanáry, když pak stejně plánujete oslavu (byť doma s grilováním). I kdyby sis na obřad pozvala všechny, tak za to nezaplatíš víc peněz.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Určitě to udělejte tak, aby to vyhovovalo Vám. Třeba i potelefonujte a zeptejte se rodiny a kámošů, jak moc by jim to vadilo, jestli si chcete být jisti, že to neudělá zlou krev, podle mě Vám všichni vyjdou vstříc. Já poslala tichou poštu po babičce, jestli se zbytek rodiny neurazí, když pozvem jenom nejbližší, a prej v pohodě ;) My jsme to udělali tak napůl cesty. Obřad a oběd jen s nejužší rodinou (i když i to v našem případě dělá cca 30 lidí ;)) a odpolední grilovačku pro přátele na zahradě, se spaním v tělocvičně - řekla bych, že jsou všichni nadšeni. Pro zbytek rodiny pak bude mecheche asi až nějaký týden po u babičky na chatě. Organizovat gigantickou oslavu ve svatební den pro všechny někde v restauraci, to je asi nadlidský úkol (pokud teda člověk nemá rozpočet půl mega a 5 koordinátorů :-)) Jo a ještě za nás, my třeba svatební cestu vůbec neplánujem, všechno prásknem za tu párty, rozhodli jsme se, že budem radši, když se to pořádně oslaví se všema co máme rádi, než aby jsme pak někde trčeli sami (parta co jsme s nima jezdili na dovolený jsou všichni těhotný, nebo čerstvý rodiče ;)) Ale my jsme extrém, to uznávám ;) A taky si myslím, že s následnou oslavou toho moc neušetříte, spíš naopak... Ale tak to samozřejmě záleží na více detailech. Každopádně přeju pevné nervy a chápající příbuzenstvo a přátele... ;)
Odpovědět
ahoj, ja si myslím, že keď chcete mať aj tak grilovačku, tak môžete mať svadbu ala garden party .-) tak som to už videla veľa krát. Viac peňazí neminiete, babičky a rodičia budú radi, keď budú na obrade :-) pokecáte, oslávite, dostanete aj nejaké dary,peniaze a z tých poriešite Kanáre ;-) 38 ľudí je fakt v pohode .-) bude aj svadba aj dovolenka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?