Utajená nevěsta až do obřadu. Jak jste to naplánovaly?

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,která z Vás byla utajená až do poslední chvíle, a přišla přímo k oltáři. Chtěla bych vědět,jakým stylem jste si ten den naplánovaly?Děkuji.:D
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, sice jsem svatbu neměla, ale byla jsem na brigádě na jednom hradě a jedna z nevěst chtěla být utajená, je teda potřeba o tom dopředu informovat někoho kdo to tam organizuje, stačí v ten den, ale ať to lidi vědí, stalo se nám, že nám jaksi nevěsta neřekla, že chce být schovaná, takže na ní čekala paní matrikářka, jelikož se řadilo až když tam byli všichni, takže už měli mít obřad a nevěsta nikde, pak jsme ji museli jít hledat a nakonec přišli asi o dvacet minut, jelikož tam má každej jen hodinu a za tu musí stihnout obřad focení a tak, takže pak nestíhali focení a už se to vezlo, takže utajená nevěsta proč ne:) ale hlavně zorganizované!
Odpovědět
@denisaho jo to není špatný vědět..:)děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my meli svatbu v kaplicce ve vesnicci kousek od Prahy. Utajena jsem zustala, zenich vyrazil pesky z penzionu na misto se vsemi hosty a po telefonu mi dal vedet, ze uz jdou, takze muzu za minutku vyrazit. Pak jsem stála za zatackou u kaplicky, kdyz jsem videla, ze svedci a zenich jsou serazeni a uz zacinaji vchazet, tak jsem nabehla s tatou a sli jsme na to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my jsme měli svatbu na zámku a i když jsme se s manželem chystali v jednom domečku, tak se mi podařilo všechny překvapit až v obřadní místnosti. Snídani jsme totiž měli na hotelu, kde byla i pozdější hostina no a zatímco já jsem absolvovala kadeřnici a kosmetiku, tak se manžel oblekl a šel na hotel vítat hosty. Já jsem mezitím přišla domů, oblekla jsem se a do obřadky vyrazila, až byli všichni svatebčani včetně ženicha na místě :-)
Odpovědět
ahoj,já byla utajovanou nevěstou pro mamku 14dní před svatbou,a ostatní rodina a příbuzenstvo se to dozvědělo až když jim došlo poštou opožděné svat.oznámení,a v práci se to dozvěděli v den svatby,že jsem nevěsta.
Odpovědět
Já bych chtěla být také utajenou nevěstou. Vím že můj svědek budu se mnou i den předem a spát i v bytě, takže vše mi pomuže nachystat a všichni se budou shromaždovat u rodiču u přítele asi. Budu mít ještě určitě více lidí co to budou organizovat a připravovat. Moje podmínka je, že ani auto nikdo neuvidí a pak jen s Bratrem a svědkem vejdu do kostela jako poslední :) Jak se to bude organizovat ještě nevím, ale chci aby mě prostě nikdo krom svědka a par lidi (ne rodina)ale asi družičky byli se mnou a organizovali, asi tak nějak si to představuji tak jsem zvědavá jak to vyjde. Ženich ani nechce mě dřív vidět než u oltáře na tom jsme se shodli oba :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,my budeme mít svatbu na zámku a nejspíš v zahradě a já chci,aby mě nastávající viděl až u obřadu,až mě táta povede. Taky zatím nevím,jak se to bude organizovat,ještě se zeptám na matrice a už se těším na reakci nastávajícího :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
no já bych taky chtěla aby mě nastávající viděl až před obřadem ale vzheledem k tomu,že máme postaveno přes dvůr u jeho rodičů pochybuju,že to vyjde ikdyby byl u nich.
Odpovědět
ahojky, my to měli tak, že rodina se sešla u našich, včetně ženicha, svědků a tak , nazdobili tam auta a vyráželi od tama do kostela. Já se mezitím doma připravovala s družičkama a pak mě vyzvedl jen můj taťka, aby mě dovezl na místo obřadu. Parkovali jsme bokem a svědkové nám dali signál, až když byli všichni uvnitř v kostele. Takže na nástup šly jen moje dvě družičky a pak já s taťkou.... všem se to hrozně líbilo, že to bylo takové slavnostní... a ten ženichův pohled, ten stál za to (vůbec netušil, jak budu v šatech vypadat, byl z toho úplně paf :) ) byl to super nápad, být utajenou nevěstou.... po nás byla svatba, kde všichni šli společně už od aut a bylo to takové "obyčejné".... jsem moc ráda, že jsme to tak měli.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem chtěla být utajená. Trochu se to zkomplikovalo tím, že jsme měli svatbu venku - v Dendrologické zahradě v Průhonicích. Ale šlo to :-) Na místo jsem přijela hodinu před obřadem, zkontrolovala, že je všechno připravené, a šla se "schovat" do zapůjčené místnosti. Když začali přijíždět hosté, vítala je moje sestra a ženich (ale nevydržela jsem to a každou chvíli jsme si se ségrou volali, abych věděla, co se děje ;-) ). No a pak jsme si telefonem řekli, že UŽ, a já vyrazila, tatínek mi šel naproti. Ženich a ostatní už byli seřazení, a my se jen připojili vzadu do průvodu (bylo nás víc, takže na mě ženich neviděl, a i všichni ostatní mě viděli, až když jsem procházela uličkou).
Odpovědět
Profilova fotka
Tak sem přidávám svoji zkušenost po svatbě. Měli jsme svatbu v zámecké zahradě v Lysicích a připravovali jsme se v hotelu,kde pak byla i hostina,bylo to asi 40km od sebe,všechno vyšlo na jedničku,nikdo mě ani neviděl nastupovat do auta při odjezdu,no prostě paráda. Na zámku jsme zajeli zadním vchodem,zatímco všichni ostatní jeli normálně na parkoviště. U zadního vchodu nás už čekala slečna,co ji poslala paní kastelánka,aby nás pak přivedla k místu obřadu,zatímco ostatní hosté se scházeli na nádvoří u vchodu do zahrady,kde je vítala paní kastelánka. Zahrada v Lysicích má 3patra a já jako nevěsta přišla seshora a náš farář pak říkal,že jsem byla první,kdo to takhle udělal,že obyčejně chodí nevěsty tím vchodem z nádvoří (ale to by mě všichni viděli a to jsem nechtěla). Každé nevěstě,která uvažuje o tom být utajená až do obřadu,to upřímně doporučuji,je to kouzelný okamžik a zážitek na celý život. Pořád to vidím před sebou, manžel byl dojatý,když mi poprvé uviděl,měl na krajíčku a bylo nádherné ho tak vidět.....
Odpovědět
Profilova fotka
Taky uvažuji o momentu překvapení pro ženicha a ostatní. Ale ještě nevím jak to do detailu provést. Budu to muset probrat s paní starostkou, až za 14 dní za ní pojedu. Svatba je na zámku v Bartošovicích tj. zhruba 5km od domu mých rodičů, s přítelem bydlím ve Frýdku to je trochu dál. Zatím vím, že připravovat se budu u rodičů, přítel v našem bytě ve Frýdku. Sraz svatebčanů bude až na zámku, proto jsem ani na oznámení nedávala žádnou adresu, (a nejen proto =)). Ještě to ale některým řeknu, aby v tom měli jasno. Domluvím se asi s paní starostkou, že budu někde schovaná a pak až se všichni na zámku usadí v obřadní místnosti, tak tam vejdu.. tak nevím zatím to je představa.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My mame svatbu kompletne v hotelu, se svedky tam budeme spat uz den predem, takze ja si rano zalezu do pokoje ve kterem bude kompletni pripravna, kadernice i vizazistka dorazi na misto, vitat hosty bude zenich a svedek, takze mne nikdo predtim urcite neuvidi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to takhle máme udělané. Ale taky máme všechno na jednom místě. Připravy, obřad, hostinu i ubytování. Den předem budu s mojí sestrou, mamkou a dvěma družičkami spát na hotelu a budeme si všechno chystat. No a v den svatby budu jen na apartmánu, kde se budu chystat. No a vylezu samozřejmě až na obřad :) takže dokonale utajená :))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Asi je tedy potřeba se dopředu domluvit s matrikou, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@adletka S matrikou jsme ohledne utajeni nevesty nic nedomlouvali, papir o uzavreni manzelstvi jsme si vyridili uz pri rezervaci terminu a obcanky jsme predali svedkovi den predem, abychom se nemuseli v den svatby o nic starat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já byla taky utajená nevěsta. Vše jsme měli na jednom místě. Jelikož byl ženich den před svatbou v práci, tak jsem ho viděla naposledy ve čtvrtek večer ;-)... Takže v sobotu brzo ráno jsem přijela na hotel (ženich asi půl h po mě) a v apartmánu se vše odehrávalo (líčení, účes, oblékání). Viděla mě jen maminka se svědkyní, které mi pomáhali pak do šatů a řešili se mnou případné detaily. Všichni, vč. ženicha mě viděli až když mě taťka vedl ;-).... A mohu jen a jen doporučit. Je to něco nádherného, jak jdete tou uličkou a ženich kouká jen na vás a vy jen na něj a oba máte ten šťastný výraz ve tváři.... No a zároveň si jste vědoma, že všichni koukají na vás :-) ... a k tomu nám hrálo smyčcové kvarteto.... jedním slovem něco nezapomenutelného....
Odpovědět
@misha002 to je fajné, když to máte i s hotelem. My to máme taky na jednom místě, ale je to rybník, restaurace.. kde já se tam jen schovám :D
Odpovědět
Profilova fotka
@adletka Tak ať tě nalíčí a učešou doma... , ale všichni ať dorazí k rybníku, kde bude obřad... a kde na tebe bude čekat ženich.. a tebe jen někdo tam odveze, u auta si tě vyzvedne tatínek a odvede k oltáři ;-))) ... všechno jde zařídit...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky uvažuju nad utajenou nevěstou :) Ráno, při příjezdu svatebčanů k nám domů budu mít na sobě obyčejné bílé šaty a až se všichni přivítáme a dostaneme požehnání od rodičů, půjdu se se svědkyní a fotografkou zavřít do pokoje, všechny ostatní pošleme ke snídani a naše mužské pošleme zdobit auta...a já se mezitím za pomoci těch dvou obleču do svatebních šatů. Všichni se zapojí do kolony a až odjedou všechny auta před námi, svědkyně na mě mávne, sednu do auta se řidičem a pojedu ke kostelu, kde zůstanu schovaná až do doby, než se všichni seřadí v kostele a pak jen naklušu s tatínkem ke vchodu a může se hrát pochod...to jsou zatím představy a plány, tak snad to tak nějak půjde ;)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, asi tu není žádná, co se vdává v Novém Strašecí na radnici? Chtěla bych vědět, zda některá už byla utajená přímo tady,... jinak se tam jdeme zítra zeptat, tak jsem zvědavá, co mi řeknou, je to tam přestěhované do přízemí, takže udělám jen 3 kroky a budu u "oltáře" :-( žádná ulička chjo
Odpovědět
Profilova fotka
Utajená jen pro ženicha? Tak to jsem byla. Připravovala jsem se u své rodiny a na určitou dobu přijela na místo obřadu. Matrikářka o tom věděla a šla jsem jiným vchodem, než ostatní. Čekala jsem tam, až do začátku obřadu. Kytku mi přinesla od ženicha paní matrikářka. Zbytek se sešel před kaplí. No a nastoupila jsem až jsem slyšela svojí píseň
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to tak také chtěla. U nás to bude docela dost dobře proveditelné a zároveň i praktičtější, než kdyby jel ženich pro mě do města, do malého bytu, kam se moc lidí nevleze... Tak přijedeme na místo, počkám v autě nebo bokem a srdce budu mít až v krku! :-) Ale nevím, jak to udělat s kytkou a poděkováním rodičů, jelikož to se obvykle dělává při předávání nevěsty doma... Jak jste to měly vy, utajené nevěsty? Kytku vám dal ženich až před oltářem nebo jste ji už měly? A kytky pro maminky jste dávaly kdy? A kdo vám pak dával pokyn, že už jsou všichni připraveni?
Odpovědět
Profilova fotka
@tapato kytky pro mamky jsme neměli. Kytku mě přinesla matrikářka, která předtím byla u ženicha (na jiném místě). Děkování rodičům jsme také neměli. Ale ženich určitě bude na místě i s maminkama, tak jim to může dát tam, sám.
Odpovědět
Profilova fotka
Jela jsem se svedkyni a svadlenkou pul hodiny napred a schovala jsem se v jedne mistnosti. Tatka tam pak prisel cekat za mnou a az byli vsichni lidi uvnitr a vse nachystano, proste jsem nastoupila po schodech nahoru :) Ten uzas lidi byl k nezaplaceni:)
Odpovědět
ja bych chtela byt utajena jen pro pritele a par lidi jelikoz holt me bude muset videt mamka apd kdo mi bude pomahat jelikoz mam doma i 2mesicni mimco a v den svatby mu bude 5 mesicutakze je nerealny zustat moc v tajnosti a nevim ani jak to udelat pro toho pritele :D
Odpovědět
Ahoj, taky budu utajená nevěsta, ale asi trochu jiným způsobem. O svatbě se všichni dozví až rozešlu oznámení, do té doby jen já a ženich. A podobné to bude s celou svatbou. Až hosté přijdou, dozví se, jak to bude vypadat. Můj jediný poradce je můj přítel. S ním vybírám i šaty. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. Ja uz to mam za sebou a byla jsem utajena a vse klaplo. Napsala jsem to vsem do "svatebniho manualu",ktery jsem roznasela s oznamenim. Psala jsem tam dulezite info,co,kde kdy a jak a poznamku o tom,at respektuji soukrmi a at si pockaji na prekvapko az u oltare :) meli jsme celou svatbu v jednom hotelovem komplexu. Takze hoste se sjizdeli a starala se o ne koordinatorka. Matrika vedela,ye to tak chci a administrativni zalezitosti nejdriv vyresila s zenichem. Me na pokoji cesali,fotili,licili. Pustila jsem k sobe jen 2 nejlepsi kamaradky. Pred obradem si me vyzvedl tatinek a vsichni uz cekali na oddavacim miste. Bylo to krasne videt ty prekvapene vyrazy a hlavne dojeti manzela :) ano,prisla jsem o pridelani korsaze a oficialni predani kytky,ale nasi kamaradi to zvladli za nas a ja bych nemenila :)
Odpovědět
já byla utajená nevěsta, ale ne až do obřadu, ale jen do té doby, než si mě ženich vyzvedl u našich doma a myslím si, že to bylo ideální, protože když mě viděl a já jeho, brečeli jsme oba jak malí a pořád mi opakoval, jak jsem krásná a jak mi to sluší a o tuhle chvilku bychom se připravili, kdyby mě viděl až u oltáře, když už by probíhal obřad... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já také plánuju být utajená. Nedávno jsme se zrovna byli domluvit se správkyní zámku, jak to organizačně vymyslet. Určitě doporučuju se poradit tam, kde vás budou oddávat, protože už s tím pravděpodobně budou mít zkušenosti. My to budeme mít tak, že vyrazí ženich a celá kolona aut, já se připojím jako poslední. Oni zaparkují na parkovišti u zámku a já dojedu až na nádvoří Stihnu proběhnout do místnosti vedle sálu a tam se schovám. No a pak nastoupí všichni hosté a dál už to znáte :-) moc se na to už těším :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?