Triezvi hosté po svatbě? Jak to zažídit,

Profilova fotka
Ahoj holky, moc prosím o radu, jestli jste se s podobným problémem už někde setkaly - nevím, jak taktně zabránit tomu, aby se na mé svatbě určitá část hostů neopila během chvíle do němoty, pár takových "adeptů" tam bude a já se chci bavit a ne sbírat lidi pod stolem. Když jsem příteli řekla, že bych tam chtěla mít jen velmi malé množství tvrdého alkoholu a zbytek víno, šampus nebo pivo, tak to odmítl - prý by si ti dotyční řekli, že na nich chceme ušetřit, že je to chudá a špatně zařízená svatba a podobné chytré řeči. :o( Chci si ten den maximálně užít, už tak dost rychle uteče a aby se hosté zřídili už odpoledne a pak zbytek oslavy nevěděli o světě, to fakt nechci. :o(
Odpovědět
Ahoj taky mám z tohohle strach, ale omezovat alkohol se mi zdá taky divný... My teda budeme platit jen pivo víno a nealko, takže tvrdý si bude každý kupovat sám. Já bych to těm lidem třeba taktně naznačila :-D A nebo popros rodiče ať to třeba příbuzným naznačí nebo prostě natvrdo řeknou... A kamarádům to taky řekni...
Odpovědět
Profilova fotka
My necháme pivo a víno nalévat už od odpoledne - to ale není u nás až takový problém, když máme obřad v 17 hod, po obřadu bude přípitek - to každý panáka dostane a jinak dáme tvrdé do placu až kolem osmé večer jak přijede kapela. Pokud si ale někdo něco objedná sám na sebe - to už neovlivníme. Z opilců mám trochu obavy, ale tohle riziko je podle mě na každé svatbě, zvlášť v létě, když se paří na sluníčku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že se tomu nevyhneš...když se někdo bude chtít opít tak se opije, i kdyby ho hlídalo milion rodinných příslušníků...nech to plavat a zabývej se příjemnějšímu svatebními "starostmi"
Odpovědět
Profilova fotka
Holky mají pravdu, kdo se bude chtít "sežrat" dokáže to sám. My jsme gratis nalévali pouze pivo a víno, ale tvrdého se vypilo několik lahví a většina se krásně upravila. U kámošky na svatbě bylo všechno v ceně a kromě vína se nevypilo skoro nic... je to tolik individuální, že se to nedá dopředu plánovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já také myslím, že to riziko každé oslavy i svatby. Tvrdé ale omezíme, bude jen několik láhví Jelzina, domácí slivovice a rum, blbé mi to nepřijde. Když mě někdo někam pozve, tak to beru jak to je a nikdy mě nenapadlo frfňat, že je málo jídla nebo pití. Je na hostiteli, co nabídne a hosté by to měli respektovat. Navíc kdybych se měla každému hostovi přizpůsobovat, tak se z toho zblazním. :-D :-D Na druhou stranu budeme se snažit udělat nějaký obecně přijatelný kompromis. Jinak bude piva a vína dost...+ pašík atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak miriko - pivo víno čuně a kolem osmé večer vybalíme pár flašek s rumíkem. Nejedeme se tam opít, ale pobavit v příjemné náladě.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka mi poradila, ať nakoupím Antiethanol, nikomu pak nebylo špatně a všichni byli přiměřeně veselí a v pohodě. Takže do pozvánky připsat: Antiethanol s sebou :-) ;-) My toho určitě využijeme.
Odpovědět
Profilova fotka
zuzaaanka: s tím Antiethanolem je to bezva nápad :o)) Každý host by na talířku našel malou tabletku s nápisem "povinně strčit do pusy" a nemusíme nic řešit. :o)
Odpovědět
Profilova fotka
hah, tak to je dobrý nápad :-) :-D :-D
Odpovědět
Ahojte, tak mi na svatbe budeme mit jen sampansky, vino cervene a bile a pak nealko, protoze tvrdy alkohol skoro nikdo u nas nepije. Sice par svatebcanu tvrde pije, ale budou se holt muset prizpusobit a taky svatba neni zadna diskoteka, aby se tam nekdo opil do nemoty.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se pilo vše už od rána a vše dopadlo dobře, nikdo se nemotal na parketu, ani nepadal pod stůll, kromě mého švagra, který po obědě zasedl do baru a v osm večer ho museli odtáhnout, je to alkoholik, takže mě to nepřekvapilo. Jo a můj nevlastní taťulda, když zjistil, že slivovici zapíjí jinem s tonicem a né vodou, jak si myslel, tak řekl, že radši pojede domů, aby nedělal ostudu. Jinak připití byli samozřejmě téměř všichni, ale byla super zábava a hlavně na úrovni.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že každý host by měl vědět jak se chovat. Je jasné, že se někteří opijou, ale vše by mělo mít určité meze.
Odpovědět
Článek se načítá
Já svatbu,kde se někdo opil do němoty zažila a nebylo to nic příjemného.Proto jsme se s přítelem rozhodli,že se tvrdé podávat nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
dolda: tvůj taťulda je koukám borec - já takhle zapíjet slivovici, tak by mi nestačilo ani celé balení Antiethanolu. :o) No já spoléhám taky na to, že se nám o hudbu a zábavu bude starat jeden kamarád, který je v tomhle opravdu dobrý - když zrovna nehraje a nezpívá, tak vymýšlí soutěže a různé hry, aby se lidi nenudili u stolu a neměli čas tolik se nacamrat. :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky píšete tu o Antiethanolu - jak to funguje? To neznám. :-.
Odpovědět
Profilova fotka
daraga: aaaaaaaaaani pivo? to si neumim představit...co by teda většina pila....?
Odpovědět
Profilova fotka
Petruš, přiznám se, že sama jsem to ještě nezkoušela. Ale vždycky, když mě ráno po flámu bolí hlava, tak si za to nadávám. :o))
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla taky svatbu bez opilců, ale lidi v mém okolí (moje rodina a dokonce i můj nastávající) na mě koukali jak na blázna, když jsem přišla s nápadem, že nealko, pivo (ústupek byl i u piva, v hospůdce točí stellu a u nás skoro všichni pijou prazdroj, takže budeme mít točenou stellu a 2 basy lahvovýho prazdroje), víno a pár lahví whiskey nebo tequilly zaplatíme my a ostatní si budou platit hosté sami... Hlavně švagr remcal kvůli pivu, pak kvůli jídlu a moje sestra, že nemáme dávat k jídlu kuřecí maso a americké brambory, ale to co měla ona na svatbě (3 druhy knedlíků, 3 druhy masa a 2 druhy zelí). Mě tohle tak štve, že někoho pozvu a on do toho začne ještě kecat, a svým způsobem i vydírat, protože to jsou pak řeči typu, že na té či oné svatbě měli to a to, a proč my to neuděláme taky tak, že to je osvědčený, že jim to jídlo chutnalo, atd....
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže oni si neuvědomujou, že na svatbu nemáme našetřený stovky tisíc, ale že si škudlíme penízky z výplaty a když člověk platí ohromnou hypotéku, tak už mu moc nezbývá... je to těžký...
Odpovědět
Kdybych mela "normalni" svatbu, tak se tam alkohol podavat nebude, az na par lahvi vina. Z duse nenavidim opile lidi. Vzhledem k tomu, ze nase svatba bude trochu jina, tohle neresim.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kdy to Keliško vlastně máš a jakou formou, pochlub se! Trochu jiná svatba, to může být super. Jo s opilcema toho člověk moc nevymyslí, ještěže my nocujeme v místě oslavy, takže případného ochmelku prostě chlapi odtáhnou do pelechu a bude. :-D
Odpovědět
mate pravdu
Odpovědět
:-)
Odpovědět
Ja si myslim,ze na svatbe by se pit melo.Je to prece oslava a pije se na nich uz po sta let.My teda vadit nebude,kdyz se nekdo opije a kdyz usne ve 12 na stole,tak taky jeho vec.Ze by se nekdo opil ale tak,ze by nemoh chodit si nemyslim.TEda aspon ne u nas.Ja si taky dam urco nejake to pivku a moji rodice se tesi az to zapijo s rodici zenicha ;-) Budem platit piva,vina a pak tvrde a to co vyberem.Takze asi myslive,slivovice,vodka a pak jeste jeden druh.Z toho si urco vsichni vyberou a kdo ne,tak si koupi u baru. ;-)
Odpovědět
Já doufám, že u nás se nikdo během hostiny nestihne opít, ale večer na společném rautu, kde budou lidé i mimo rodinu, je mi to jedno. A po půlnoci mi to už bude úplně jedno, neb se s manželkou vypaříme na lóže. :-p
Odpovědět
Peťul, jsou to tabletky, berou se asi půl hodiny před tím než začneš pít. Má to zabránit kocovině. Přítel ho používá dost dlouho a vždycky v pohodě, akorát jednou, kdy se dost "sťal" neměl antiethanol sebemenší šanci mu pomoct :-D
Odpovědět
Souhlasím se Simicak, je to oslava a k oslavě patří i pití. A jestli to někdo nezvládne, je to jeho problém a jeho ostuda. Já to řešit nebudu.
Odpovědět
Ja si teda nedovedu predstavit,ze budu litat na svatbe jak na nejake oslave 14tin a hlidat kdo kolik toho vypil a nebo rict,ze pijou jen pivoa ne tvrde aby se neopili.Snad to jsou dospeli lidi a je to svatba.A jstli se tam opije nekdo,tak z toho nebudu delat zadne alotrie.Boze,tak se nekdo na svatbe opil,muslim,ze nebyl prvni ani posledni Ja zvu lidi na oslavu ne do cukrarny na dort.Jasne ze dopoledne nepocitam,ze nekdo bude opili nebo u obeda,ale po hostine at si kazdy da,kolik snese. Ja bych z toho holky nedelala takovou vedu.Kdyz vam nekdo usne na stole,tak to nebude vase ostuda a vas den vam to rozhodne nezkazi ;-) Prece to nejdulezistejsi se deje pred oslavou a to obrad,hosina,predani nevesty,pak uz to je fakt jen o tanceni,piti a zabave 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, nechte tomu volný průběh. Alespoň bude veselo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když někdo prostě vytuhne, tak to je ještě pohoda, horší je, když má někdo konfliktní náladu, hádá se a mluví sprostě... To se na svatbu totiž fakt nehodí... :-p
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?