Třídenní svatba

Profilova fotka
Ahoj, měla jste některá svatbu, která by trvala déle, než klasicky "jeden den"? Moje představa je, že hosté by se sjeli již v pátek odpoledne a večer bychom všichni společně zasedli k předsvatební hostině, ale spíš by to byla jen příjemná večeře, možná grilování. V sobotu by byl klasický svatební program - snídaně, obřad, oběd, odpolední zábava, raut, noční zábava, v neděli by proběhla snídaně a poté by hosté odjeli domů. Vše by bylo s ubytováním a vše na jednom místě. Máte nějaké postřehy či nápady, na co nezapomenout, jaký zajistit program atd.? Jde o to, že místo konání svatby je dost vzdálené od všech bydlišť rodiny i přátel, ale k tomuto místu máme vztah a vždy jsme tam svatbu chtěli. A neradi bychom tahali hosty přes půl republiky ve svátečním oblečení a s malými dětmi narychlo před obřadem, atd. Díky za postřehy.
Odpovědět
Ahoj. Tak přesně takovou rodinnou svatbu jsme my měli. My samotní jsme začínali už ve čtvrtek, kdy jsme vyzvedli nezbytnosti po cestě na místo konání a tam začali s přípravami. V pátek dojeli svědkové už dopoledne, kdy nám pomohli s dalšími nezbytnostmi. Na oběd a odpoledne se začali sjíždět hosté. Je pravda, že my jsme se jim bohužel nestíhali vůbec věnovat, ale všechno to byla rodina a tak se zabavili i bez nás. Sedělo se na terase, kde jsme i při tom připravovali stoly na sobotní sezení. Sobota pak proběhla pro hosty v poklidu. Sešli jsme se už u snídaně. Pak jsme s ženichem už zmizeli a užívali si příprav. Hosté měli pohodu, mohli se projít, využili projíždky na koních pro děti, dětská hřiště apod. což jsme zjistili až po svatbě zpětně :D Ti co to měli blíže, dojížděli také ještě v sobotu ráno a dopoledne, neboť obřad jsme měli ve 13hod. Neděle byla také poklidná, scházeli jsme se všichni u snídaně a v poledne byl ještě i společný oběd, neboť nám jídla zbylo strašně moc a kuchaři nám bez problému připravili. Odjíždělo se tedy víceméně až po obědě a bylo to super. Strávili jsme tak tedy svatbou více, než jen tradiční jeden sobotní den a to rozhodně za to stálo. Nenapadá mě, na co nezapomenout, neboť jsme měli všechno proplánováno dopředu a celkem se nám to i vydařilo. Možná ověřit check in a check out na hotelu, aby hosté měli pohodlí a nemuseli s věcmi spěchat.
Odpovědět
Ahoj, moje svatba to nebyla, ale kamarádi měli dost podobnou akorát s tím, že obřad byl už v pátek... pak jeli s rodinou na oběd a my jsme se slezli odpoledne na grilovačku. Ráno jsme vstali, snídaně, kdo chtěl tak se šlo na hromadnou procházku a zbytek se povaloval na sluníčku na zahradě bylo to fajn :) Akorát je potřeba mít zajištěné ubytování pro všechny a dostatek jídla a pití :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lelinka22 @denina00 Díky za odpovědi! Mně se tato varianta líbí i z pohledu starších hostů a hostů s malými dětmi. Je možné si jít kdykoli schrupnout, odpočinout. Svatba by byla v lese, takže nějaké procházky se přímo nabízí. Nikam se nespěchá, vše bych si představovala tak nějak v poklidu. A jelikož by se jednalo pouze o rodinu a nejbližší přátele, předpokládám, že nálada by byla prostě pohodová.
Odpovědět
Tak tato svatba o které jsem psala bylo 120 lidí, takže se vždycky sešla skupinka která se zabavila, naopak hosté ještě připravovali zábavu pro nevěstu a ženicha. V pátek večer byla kapelka a v sobotu už jsme řádili na vlastní písničky z noťasu :) představu máš super, držim palečky ať ti to tak vyjde :) protože jestli jo, tak to bude určitě skvělá svatba :)
Odpovědět
Byla jsem takhle na svatbě kamarádku, asi 150 lidí. V pátek byl obřad a oslava s rodinou, v sobotu velká party a v neděli do snídani se jelo domů... Bylo to fajn:)
Odpovědět
@jamatouskova ano, přesně jak píšeš. Nám to taky připadalo, že to bude vyhovující také kvůli malým i větším dětem, kterých bylo na svatbě asi 15. A opravdu to tak bylo. Všichni si pak pohodově vyplňovali dny, jak chtěli. Taky se mi osvědčily svatební noviny, kdy hosté věděli, kdy a jak dlouho budeme na focení. Při focení jsme je pak kus od hotelu potkávali, že byli celé rodinky na procházce, neboť okolí přímo vybízelo, a tak vyplňovali chvíli bez nás :) Což bylo moc fajn, oboustranně jsme si vyhověli. Za mě určitě doporučuji. Ta vícedenní svatba je pohodová a všichni stráví společně více času, když už jsme ty naše hosty svolávali ze všech koutů ČR i SR.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj, líbí se mi tvá představa, osobně to vidím jednou podobně :) Nejen, že máme příbuzenstvo taky porůznu, ale navíc se mi líbí představa, že by to mohlo být pohodové řešení :) Nějak nevidím důvod k tomu velmi brzo vstávat v den, který má být svým způsobem jen náš a který si máme užít my i hosti :) Takže představa večerního obřadu, při nejlepším při západu slunce, pak raut či malé občerstvení, a druhý den oběd a večerní zábava, s tím, že by se to celé konalo nejlépe na horách nebo tak podobně, se mi ukrutně líbí, tak snad to jednou vyjde ;-)
Odpovědět
Nam se zacnou hoste sjizdet urcite uz v tydnu (st, ct) a odleti nejdriv v nedeli vecer. Rada bych dala v patek dopoledne brunch s kamarady, pak se v klidu nachystala a po odpolednim obradu planuju jen mensi kavu a nejaky ten zakusek se vsemi hosty nekde v kavarne (pokud bude chut a nalada). Vecer bych rada, kdybysme zasli na veceri s rodici, jen tak na hodku dve nekam do pekne restaurace. V sobotu dopoledne budem chystat oslavu, takze zahranicni hosty poslu na prohlidku (hrad apod), odpoledne pak bude samotna oslava/raut. V nedeli uz se uvidi podle situace, jak kdo bude odletat nebo zustavat.
Odpovědět
Ahoj:) my to tak máme...v pátek dojede rodina z čech, sobota retro obřad a v ne koncime grilem a odjezdem do čech:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?