Tombola mi na svatbě přijde lepší než vybírání peněz

Ahojky nevěsty, ráda bych vyslechla váš názor.. Hrozně se mi příčí na svatbě vybírání peněz (dražba střevíčku, cikánky které příjdou s panenkou,atd..) Napadlo nás teda udělat tombolu - cca 33 cen a vytisknout třeba 100 lístečků, takže by každý třetí vyhrál a prodávali bysme je třeba za 50,-- Přijde mi to mnohem lepší a zábavnější, než cpát peníze do střevíčku, kterej si nakonec stejně nevěsta vezme zpátky.. co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ty lístky když už bych je prodávala, tak za nějakou symbolickou částku (třeba 5Kč) a nebo bych to udělala tak aby to bylo dobrovolné, protože si myslím, že každý ti na té svatbě něco dá, ale 50Kč mi přijde moc, ikdyž věřím, že každý dá víc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
50Kč je pro mě opravdu hodně. Na svatbě by to mělo být všechno dobrovolné, tak že i peníze za lístky..
Odpovědět
já právě nevím.. když jsme na svatbě dražili tak každý dal většinou 100 - 500... dobrovolně mě to taky napadlo, ale jak to udělat, někdo dá 100 vezme si 1 a druhý 20 a vezme si taky jeden lísteček? nevím..:-(
Odpovědět
Profilova fotka
taky chci mít tombolu a z penízkama za lístky taky stále nevím... ale nejspíše udělám třeba jen 40 cen, z toho 40 lístků, takže všechny budou výherní a každý ať dá dobrovolně a tím, že si může koupit pouze jeden los ;-) samozdřejmě by se tam třeba přimíchalo 5 čísel, které nikdo nemá aby byla trochu sranda, že nejsou všechny výherní ;-) a pokud by nějaké zbyly,tak kdo by chtěl ještě lístek tak by se mu prodal... myslíte že je to blbé?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkahb Na každého bylo maximálně 5 lístků..a lidé většinou dávali 100-200kč někdo samozřejmě i 500 ale to už potom záleží na lidech :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně vybírání do střevíčku přijde nevkusné, tombola o něco méně (navíc se to šíří jak mor), ale když už, dala bych to dobrovolné (vybereš nakonec víc, než kdyby to bylo symbolické) a není to takové jako "prodávání".
Odpovědět
@rainbow_x To je supr nápad, omezit to mě vůbec nenapadlo..skvělý, díky za radu! ;-) ;-)
Odpovědět
@lynxlynxx právě..to "prodávání" je na tom nejhorší, nechci aby to vypadalo že z nich taháme peníze, ale přijde mi to lepší než ten střevíček..
Odpovědět
Profilova fotka
ahojík my měli tombolu místo vybírání do boty a tak a měli jsme 25 cena a 25 lístků . a cena byla dobrovolná:)
Odpovědět
Ahoj:), mam s tombolou dve zkusenosti. Muzu popravde rict, ze se mi tahle aktivita nelibi ani trochu. Pripada mi to nefer vuci svatebcanum, kteri privezou dar nebo prispeji penezi, aby dobrovolne jeste jednou financne podporili novomanzele. Na vlastni svatbe jsem nic takoveho nepodnikala. Pripada mi to dokonce i jako rusiva zabava. Na kamaradcine svatbe jsem byla pozadana, abych vybirala penize do tomboly. Cena za listek nebyla urcena. Nemohla jsem si nevsimnout, ze nekteri lide prispeli jen proto, ze jim bylo trapne odmitnout. Verim, ze se svatba obejde bez tomboly snadno:)
Odpovědět
My jsme dostali od každého obálky s penězmi a ještě před tím než jsme je dostali,tak jsem absolutně zamítala vybírání peněz formou střevíčku,cigánky,unesení nevěsty apod. Vím třeba,jak se cítila minulý rok moje teta,když byla na svatbě neteři,dala ji obálku, a pak přišlo na řadu dávání peněz do střevíčku a ona se cítila jak socka,že už víc neměla. Nakonec jsem se rozhodla uspořádat tomobolu o 30 cenách,cena za lístek byla 10 Kč a těch lístků jsem měla asi jen 150,kdo chtěl,ten si ten lístek šel koupit a upřímně jsem nečekala,že by o to byl až takový zájem,jen mezi sedmi lidmi se to vyprodalo a těch lidi co bylo na svatbě bylo 45.V tu chvíli mě mrzelo,že jsem těch lístků nekoupila daleko víc..Moderování se chopil můj manžel a musím říci,že byl bezvadný bavič a moderátor a sklidil obrovský úspěch....
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkahb Ahoj. Já taky nemám ráda vybrání do střevíčku atd., protože z toho ti lidé vůbec nic nemají. My jsme udělali také tombolu (měla jsem předtím hodně velké obavy!). Na 52 hostů bylo 30 cen a 60 lístků - každý druhý vyhrál, což bylo tak akorát! (víc nevýherních bych určitě nedělala). Nešlo nám vůbec o to, abychom vydělali plno peněz, ale chtěli jsme určit cenu na 10 Kč. Nakonec jsme si to rozmysleli a příspěvek byl dobrovolný. Tombolu prodávala tchýně s kamarádkou, které se u toho dost bavili a všichni je sami vyhledávali, aby si mohli ještě koupit lístek. Vybralo se asi 9000 Kč a všichni nám to strašně chválili, protože to nikde jinde na svatbě nezažili a měli z toho opravdu upřímnou radost a byla obrovská SRANDA (o to šlo). :-) Opravdu jsem nečekala takový úspěch, jaký to mělo. Pokud to většina svatebčanů nezažila někde jinde, tak určitě doporučuju!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Letos jsme byli na 4 svatbach a vsechny vyhry mely stejny ( radoby vtipny nazev ) ..Tombola je fajn, jen ty darky uz jsou hodne okoukany...chce to vymyslet neco noveho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My tombolu měli, jen 15 cen a lístky se prodávaly za dobrovolnou částku. Stačilo by nám, kdyby se vybralo tolik, kolik stály ty mini ceny, vybralo se několik tisíc, ale to hlavně proto, že mi moje sestra a svědkyně zároveň dala "svatební dar" až v rámci koupě tombolových lístků, každopádně i tak by se vybralo asi víc, než jsme čekali. Šlo nám hlavně ale o to, ať se děje i něco jiného než tancování, a myslím, že to mělo úspěch, měli jsme mladé lidi, většina do 30 a pak rodiče, takže tu tombolu asi většina zažila poprvé. Mít složení hostů, o kterých víme, že jsou na svatbách jako doma, tak to dlabem, nebylo by to vtipné. Takhle to ale bylo fajn zpestření programu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkahb tak jestli se ti příčí i to prodávání, tak proč to vůbec dělat? Mě se příčí jak prodávání, tak střevíček a ani ve snu by mě nenapadlo něco takového dělat. Není nutné něco dělat, jen proto, že se "to tak dělá", nebo že to tak teď zrovna všichni dělají. Sto lidí, sto názorů, co? :) budeš si to holt muset rozhodnout sama :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My tombolu měli a určitě ji doporučuji, svatebčané se zasmáli a někteří se dokonce těšili na tu myčku a sušičku, a jaké bylo pak překvápko :) A všechny losy jsme měli výherní, cena za lístek dobrovolná.
Odpovědět
mě je opravdu proti kůži ta dražba, tak to myslím.. to je podle mě hrozně trapný a tu tombolu neděláme rozhodně kvůli penězům, spíš kvůli zábavě a podle mě si na to každý i za pár let vzpomene spíš než na nějakou dražbu nebo únos nevěsty (kterou v drtivých případech stejně nikdo nehledá). Já to ještě na žádné svatbě nezažila a přijde mi to jako milé překvápko pro hosty..
Odpovědět
@barccca právě že naše svatba se bude v rodině konat asi po 10letech, a ty lidi to ještě tolik neznaj..
Odpovědět
já tombolu plánuju, pro 50 hostů cca 25 cen, 25 lístků, tedy všechny výherní, cena dobrovolná. přijde mi to jako dobrá zábava pro ty, co to neznají :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádné "tahání peněz z hostů" nechtěli, takže jsme neměli výše zmíněné aktivity. Tombolu jsme měli, ale lístek jsme dali každému 1 zadarmo (každý byl výherní) a co hostů, tak tolik cen. 50 korun mi přijde za sranda tombolu opravdu hodně:)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkahb já nevím, mě teda vybírání peněz na svatbě jakoukoliv formou přijde zvláštní, i tombola se mi dost příčí, pokud se za lístek vybírají peníze. Vždyť ti hosti tam přijdou i tak s nějakým svatebním darem, na co z nich tahat další peníze? To bych si tam připadala jako host opravdu nepříjemně.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zrovna to vybírání do střevíčku neodsuzovala. Samozřejmě ne v komorní atmosféře, ale když je více lidí, třeba třicet, padesát... svědek/svědkyně vezme střevíček, pořádně to vyhlásí a obejde lidi během pár minut - rozhodně v tom problém nevidím. Kdyby se u každého vybírající zastavil a přemlouval, byl by to trapas, ale když se v rychlosti obrátí na skupinky a nechá je, ať dá ten, kdo chce, proč ne :-) Navíc, pravdou je, že s určitou formou vybírání mnozí počítají a počítají s tím v rámci svatebního daru, který dají o něco menší a zbytek přihodí právě do střevíčku a podobně - to právě vysvětluje i ty pětistovky a vyšší částky, které se vyberou třeba na tombole ;-) (Proti tombole bych měla výhrady spíše a rozhodně na naší svatbě nebude, považuji to za nízkou zábavu...)
Odpovědět
Profilova fotka
Od kamaradky kt tombolu mela doporucuju - neomezeny pocet zakoupenych listku za symbolickou cenu 5/10 kc. Vsichni jsme se hecovali, kdo si jich koupil vic. Cen pak mela cca 30, takove ty klasicke vtipne darecky. Pro nas to byla velka zabava.
Odpovědět
Já jsem taky podobné sockování zavrhla. Udělali jsme vtipnou aukci a všichni byli spokojení. Sranda neuvěřitelná :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle no, já jako host s tím teda nepočítám a dar dávám už v plné výši nesnížený o příspěvek do tomboly nebo kamkoliv jinam. Protože ne všichni tyhle vybírací akce dělají
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Použila jsem slovo "mnozí" :-) A jak jsem psala, určitě bych si nemyslela, že mi některý příbuzný dá hodnotný svatební dar za celou rodinu a k tomu pětistovku či tisícovku do tomboly, protože si v tu chvíli řekne, že mi chce ještě přispět ;-) - s takovou částkou se dopředu počítá, takže tímto způsobem "mnozí" lidé evidentně přemýšlejí.
Odpovědět
@ad.elle no teda v našem okolí se už nic nevybírá, max. bývá ta tombola a to jde spíš o zábavu než nějaké zhodnocování daru či co
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle já vím, že jsi psala "mnozí", ale podle mě je nesmysl přemýšlet tak, že tak "mnozí" přemýšlejí, protože zase "druzí mnozí" tak nepřemýšlejí, tudíž bych z nich tahala peníze dvakrát. To je to, co jsem tím chtěla říct.
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Vidíš to, můj příspěvek si četla - psala jsem tam o spíše náznakovém prolétnutí mezi hosty než úpěnlivém "prosím, aspoň korunku", takže k trapným pocitům dojít vůbec nemusí. Spíše jsem chtěla uvést druhou stránku věci, ten příspěvek nebyl útočný, že by se na něj muselo reagovat stylem "no tak já to tedy nedělám!" :-)
Odpovědět
Nerozumím tomu, proč to tady všichni odsuzujete. U nás je zvykem, že se na svatbách vybírá do koláče a každý s tím tak nějak počítá. Ted se spíše dělají tomboly a my jsme zažili, že se svatebčané a ptají, zda s něčím takovým počítat, nebo dát vše do obálky. Tak to hned neodsuzujte. Jde o dávný zvyk :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?