Tipy na svatební den. Poraďme si navzájem!

Ahojte nevěsty, myslím si, že by se tu mohlo sejít pár fajných a osvědčených tipů pro vás na svatební den. (téma jsem tak úplně nenašla, ale kdyby náhodou, tak to tu zamkněte 8-) ). Tak já začnu, co se osvědčilo a líbilo mě: tradiční tip - spínací špendlík nebo šitíčko (osvědčilo se mi, když začal padat podvazek) brčko na pití (nerozšmudláte si rtěnku) chození na toaletu se spodničkama (jednoduše vykasat sukně a jít zepředu - to se obejde bez cizí pomoci a já jsem měla několik sukní a spodničku jako blázen - fakt se osvědčilo) pro tajné nevěsty - požádat někoho z hostů, aby vyfotil ženicha při vašem příchodu (všichni totiž fotí právě příchod nevěsty a ženich je jenom do počtu, já osobně mám obřad vyfocený makově i tvarohově, ale ženichův výraz ne) taky tradiční tip - mít po ruce "pravou ruku", čiže osobu, která je vám kdykoliv a s čímkoliv k dispozici (já jsem své přítelkyni svěřila asi úplně všechno - organizaci, pití pro mě, pelerínu, kapesníky atd., ona byla báječná a já jsem byla úplně bez starostí a jenom jsem si užívala). Mít osůbku, která umí zacházet s kulmou a upraví vám účes před obřadem a focením (to se mi mooooc osvědčilo, protože mi vlasy jen tak nedrží) Tak víc už toho asi ze sebe nevysoukám.
Odpovědět
1
2
18
Profilova fotka
Díky za tipy, mě svatba čeká teprve v září, ale aspoň vím, na co si dát pozor :-)
Odpovědět
Budu ráda, když se to tu "rozjede". :-) Páč si myslím, že každé nevěstě se osvědčilo něco nebo ji napadlo něco, co by se mohlo ostatním nevěstám hodit. Přeju ti Pejsánku krásnou sluníčkovou svatbu. A hlavně veselou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
milmic: to s tou toaletou mě radila mamka :-D přijde mi to hrozně komické, ale asi opravdu jedinej způsob...ale co když se nevlezu do kabinky =-)
Odpovědět
Profilova fotka
nika - tak jedině do parku nebo do lesa :)
Odpovědět
Niky, je to děsně komický, ale takto to fakt jde bez asistence. :-) Já jsem měla tu výhodu, že jsem měla "svou" toaletu na našem pokoji (svatbu jsme měli kompletně celou na hradě i s ubytováním). No ale v tomto případě bych si vzala kamarádku, která zatarasí dveře do místnosti a ty si v klidu dojdeš na OO. :-) Nakonec to, že je na záchodě nevěsta a tudíž je záchod dočasně uzavřen, je vlastně docela vtipný. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-D dočasně uzavřen....no musím občíhnout, zda mají WC pro vozíčkáře....to by byla idealka :-D
Odpovědět
Já jsem měla děsně prdlou "pravou ruku" a věřím, že tuhle situaci by hravě obrátila v žert, že by se smál celej hrad i s bílou paní. :-D Uvidíš, že to určitě zvládneš. Jináč teda, já jsem chodila na ten svůj soukromej, kde bylo místa mraky, ale jednou jsem byla na společným a bylo to teda dobrodružný. Do kabinku jsem se vešla - sukně teda byly všude, ale vešla. Leč dveře jsem nezavřela... Ale já měla, Nik, fakt mega spodničku, 2 kruhy, někol9ik vrstev typů a 3 sukně. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
milmic, já mám obr sukni s obr vlečkou...no budu se muset jít mrknout na velikost záchodků jak tam teď pujdem v květnu na doladění věciček. Ale budem mít apartmá taky, takže třebas by toho šlo využít jako u tebe ;-) O tý "pravý ruce" přemejšlím taky, jen vůbec nevím kdo by to měl být :-) možná svědkyně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jste me docela vydesily,,.mam taky mega sukni.. a mega vlecku, a zachody jsou tam teda opravdu mrnavy.. nastesti saty jsou moje a mam je doma, takze je asi dneska oblecu a pujdu se rvát na nas mini wc v paneláku - jako takovou rozcvicku...:-D:-D:-D to bude asi mazec.. to by me vubec nenapadlo
Odpovědět
Profilova fotka
alkapinka: já si v těch mých šatech ani nezkoušela sednout :-D to máš fajn, že si můžeš všechno krásně natrénovat ;-) Ono i soukáná do auta bude mazec :-(
Odpovědět
Profilova fotka
do auta ta bude v poho..ale vsichni mi asi uvidi az do krku - opacnou stranou:-D
Odpovědět
ja som rozmýšľala, že by som si pod šatky dala sťahovacie nohavičky.. také tie, čo sú až pod prsia.. a to mi teda povedzte ako by som išla na wc, keďže šaty budú korzetové s veľkou sukňou :-D :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
simcab: nooooo tak to abys raděj nic nepila... nebo to měla na patenty :-D Ale nechápu, proč pod velkou sukni stahovací nohavice? dyť tam je všechno schované
Odpovědět
Profilova fotka
...taky máme naštěstí celou svatbu na zámečku, kde bude i naše svatební apartmá, je tam obří koupelna, kde je uprostřed vana a pak taky záchod, takže místa hafo, no úplně jsem si oddechla, že semnou nebude muset celý regiment až se mi bude chtít na wc ;-)
Odpovědět
Jo soukání do auta je sranda. Když je 1 kruh, tak je to dobrý, ale když jsou dva.... :-D Já jsem prvy seděla vepředu a to bylo hrůza, táta nemohl řadit. Ale jak jsem si sedla dozadu, tak se ta sukně rozloží. A ta pravá ruka je fakt suprová. Já jsem kamarádce napsala přímo seznam "úkolů" a kdy je má udělat a moc si to pochvalovala. Protože ona věděla, co má dělat a já jsem se nemusela zabývat tím, že budu říct... Prosím ted tohle a ted tohle. Jinak starala se o mě už od rána, nabídla kávu komsetičce, pomohla mi do auta (sukně byly v pohodě docela, ale závoj se musel držet), měla u sebe litrovku džusu a brčko, moji pelerínu, kapesníčky. Po příjezdu na hrad rozdala květiny a korsáže, páč jsem byla tajná, sešněrovala mi šaty, upravila sukně, v případě potřeby se starala o to, aby svatebčani neutíkali, a ještě to všechno stíhala fotit. Byla fakt úžasná, kdykoliv, cokoliv, jakkoliv a jsem moc ráda, že jsem ji s sebou měla a že měla ty "úkoly" přesně napsané - to se mi taky moc osvědčilo.
Odpovědět
Stahovací nohavičky.... tak na to bych se vyprdla. Nejlepší jsou samozdržící punčošky. Vykasáte sukni, stáhnete gaťky a jde se na to. 8-)
Odpovědět
nika, na stiahnutie bruška ;-) kuk moje šaty, pochopíš! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a treba jaký ukoly si tam mela? osobne si krome neutikani svatebcanu nedokazu predstavit co bych ji tam psala
Odpovědět
milmic, tak ja chcem teda sťahovacie gaťky: http://www.saxana.sk/stahujuca-bieliz... niečo takéto, ale tangá.. na tejto stránke som ich nenašla.. mne ide hlavne o stiahnutie bruška..
Odpovědět
Mrknu.... No napsala jsem jí to už od rána - dlužno dodat, že jsem to napsala na její přání, protože chuděrka byla vyděšená, že si to nebude pamatovat. Ale fakt se to oplatilo. Takže ráno tam měla, že se má postarat o kadeřnici a kosmetičku, co jim nabídnout (a všechno jsem jí nachystala do kuchyně, aby nehledala), potom, že mi má dávat pravidelně pít (vtipný, ale já na to prostě zapomínám v zápalu boje a jsem hypoglykemická, takže proto tento úkol a proto džus), že má předat ženichovi prstýnky, protože byly u mě doma, že má předat občanku, komu má předat jaký kytky, kdo bydlí na kterým pokoji, aby mi přivedla družičky, aby mi upravila sukně a závoj a tak. :-) Pojala jsem to vtipnou formou, takže si prosím nemysli, že to byly striktní příkazy, co kdy má dělat. :-N Naopak... A bylo to skutečně dobrý nápad, protože tím, že jsem byla tajná, jsem potřebovala pomoct se spoustou věcí, z domova trvala cesta na hrad dvě hodiny a ona chuděrka věděla, co kdy jak proč a přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
Super tema ;-) Mě radila jak na co už slečna v salonu, když na wc tak i třeba s někým kdo sukni zvedne a podrží (naštěstí máme hostinu ve velkém kulturním sále naší nové hasičárny a tam je jedno wc jako dělané pro nevěsty :-D ) na můj výraz (jak jako někdo se mnou) se smála že přes ty sukně na mě stejně nidko neuvidí :-D A do auta mi radila že je moižné spodní obruč stočit do osmičky (názorně ukázala) je to fakt dobrý´- takže taky takový malý tip. A pravýma rukama je to taky suoper věc to byla pomalu první věc na kterou jsem myslela a já budu mít dvě pravé ruky :-D už dokonce od čtvrtka u sebe takže super.
Odpovědět
Cbabu, jsem ráda, že se téma líbí. :-) Už před svou svatbou jsem si říkala, že by se mi něco takového hodilo. Tak snad potěšíme ostatní nevěsty a najdou tu pár tipů. Díky za ně.
Odpovědět
Profilova fotka
to je pravda.. ja taky nebudu rikat kdo ma jakou kytku.. sice ke me asi polezou vsichni..ale kdyz chci byt tajna.. zase kdyz si pustim do pokoje maminy..ty zacnou rvat a je to v cudu vsechno.. takze asi jen jí..to mi bude zase smutno, ja chci vytvorit harem..to byhc jim mohla dat instrukce osobne az v ten den. To piti je dobry.. a od obeda se o to stará dj.. tak porad nevim co ji psat:.-)) ale asi nejakou instruktaz ji dam..aspon jak maj vypadat auta:-)
Odpovědět
Alka, pokud chceš, pošlu ti ten soubor, do kterýho jsem to napsala já. :-) Písni mi do IP maila, klidně. Ale je to strašně individuální podle toho, co potřebuješ pomoct a jak si představuješ "ranní předsvatební veselí".
Odpovědět
Ak sa fotite vo svadobny den, odporucam obrusky, ktore odstanuju mastnotu a lesk z tvare, velmi uzitocna vec!
Odpovědět
Profilova fotka
simcab: jako šatky mco pěkné ;-) ale myslím, že by ti stačil jen ten stahovací korzet...bez nohaviček..a měla by si to vyřešené ;-) Holky, já budu mít obřad venku a musím někoho pověřit dohlídnutím na postavení altánku a tak...to budu taky muset vykoumat :-) Ale nejraděj bych si to udělala všechno sama :-( Tak asi svědkyni napíšu taky seznam :-) a jednu kamošku pošlu na místo obřadu...jen aby jí nebylo líto, že tam jela dřív :-(
Odpovědět
Ahoj holky, máte nějaké typy k rautu - čokofontána, zákusky, jaké jídlo jo, co ne...
Odpovědět
Ksirko, my jsme měli jídlo rozvržené následovně (40 lidí)... oběd v jednu hodinu - polívka a kuřecí plátek na bylinkách - a v šest hodin byl raut a tam bylo hovězí guláš s pečivem, sýrová mísa, šunková mísa, zeleninová mísa, ovoce a na přání nevěsty štrůdl jablečnej. (vynechali jsme úplně roznášenou večeři) Bohatě to stačilo a stejně se to nesnědlo. Děsně nám všichni varovali, že je to málo ozbzvlášt když není večeře, ale stačilo to. Hodně frčel ten guláš a potom hosté uzobávali z těch mís, ale vystačili jsme s tím úplně nádherně. ;-)
Odpovědět
ksirka: Budeme mít taky variantu oběd + raut + grilování. V září ještě může být teplo, takže to chce myslet i na to. My to budeme mít v létě a všichni mě hrozně varovali před velkým množstvím sladkého. Takže sladké máme jen v podobě čokofontány a několika lehkých, ovocných minizákusků. K tomu budeme mít hodně ovoce - krájené ananasy a melouny na ledu, naaranžované ovocné mísy (jahody, víno apod. - prostě to, co se dá uždibovat). Co na raut je otázkou vkusu, někdo má rád klasiku, jiný něco netradičního. Zase jsem brala v potaz, že bude léto, takže žádné chlebíčky apod. Máme vybrané třeba špízky s mozzarellou a koktejlovými rajčaty, zeleninové saláty, lososové rolky, různé jednohubky, proscuto s melounem, salámovou mísu apod. Chceme spíše letní párty, ne aby se svatebčané narvali těžkým jídlem a pak ve vedru jen odfukovali na židlích s nafouknutými břichy :)
Odpovědět
Ahoj, tak my máme taky oběd v jednu hodinu, předkm, polévku, hl. jídlo na a svatební dort.. večer bude raut, šunkové sýrové mísy, miniřízečky kuřecí a vepřové, kuřecí pikantní medajlonky, masové karbanátky, smažená jatýrka a hovězí guláš.. ovocné mísy, no a ze sladkého, cukroví, koláčky a minidortíky.. tak snad to bude stačit :-)
Odpovědět
1
2
18
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?