Těhotné nevěsty, jak jste zvládly svatební den?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na to, jak jste zvládly svatbu jako těhotné nevěsty. Jsem od začátku těhotenství v neschopnosti a tak mám na přípravy dost času a klid, takže stres je jen malinko.. Ale zajímá mě přímo svatební den. Já budu tou dobou ve 21tt (ještě 19 dní do svatby) a nečekám, že mi bude nějak lépe než teď (PN mám kvůli snížené funkci štítky, stále mám ranní nevolnosti, i když beru hormony, hodně rychle se unavím, občas mi bývá tak špatně, že celý den neslezu z gauče..) Navíc jsem se před těhotenstvím léčila i psychiatricky a teď neberu kvůli prckovi žádná psychofarmaka, takže mívám výkyvy nálad, jsem podrážděná apod. A k tomu samozřejmě už jen běžné obtíže spojené s těhotenstvím jako takovým. Mám trochu obavy, aby zrovna ten svatební den nebyl "den blbec" Nestresuji se tím, že se věci pokazí apod., s tím tak trochu počítám a nějak se tím nechci nechat rozhodit, spíš mi jde o to, jak jste to zvládly co se týče vůbec energie a tak.. Podělte se prosím o svoje zkušenosti, díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe Ahoj, já jsem z toho měla taky trochu obavy, protože na začátku těhotenství mi bylo opravdu hodně zle, vůbec jsem si nedokázala představit, jak tu svatbu zvládnu. Ale už jsme měli všechno zařízené a já nechtěla nic rušit a odkládat. Jen jsem doufala, že mě do svatby nevolnosti přejdou. Což se naštěstí stalo, vdávala jsem se v 15tt a to už jsem byla v pohodě. Teda pár dní před svatbou jsem zase začala po ránu zvracet, asi jak jsem byla nervózní, bylo nervózní i mimčo :-N ale ve svatební den už to bylo zase ok. Na místo obřadu jsme to měli výstup cca půl hodinky lesem do kopce, bez problémů jsem se tam nějak doploužila :-D I nějaký ten taneček na večerní zábavě jsem zvládla a vydržela jsem asi do půl jedné, což je u mě teď v těhotenství výkon :-D Prostě jsem nijak nepociťovala, že by mě těhotenství nějak omezovalo. Držím palce, ať je ti dobře a svatba se vydaří a užiješ si ji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, promiň mi otázku mimo téma, ale jak to zaonačíš, když jsi na nemocenské? Předpokládám, že máš jen omezené vycházky.... Tak co kdyby přišla náhodou kontrola zrovna ve svatební den? Promiň, že se ptám, také jsem těhu a potřebovala bych neschopenku, ale děsí mě právě ty vycházky.
Odpovědět
@mysicka_lb Cau, vicemene mas asi jen tri moznosti... risknout to/ pozadat lekare o zmenu mista pobytu (tzn aby ti do neschopenky napsal ze se bude zdrzovat tam kde je svatba) / prerusit neschopenku vyuzit zakonne dvoudenni volno a nasledne ji zase nechat napsat...
Odpovědět
@mysicka_lb Chápu, samozřejmě jsem to řešila. Mysicko mám super gynekologii kam chodím do poradny, takže jsme se se sestřičkama domluvily, že kdyby náááhodou přišla kontrola ten den, tak že mi napíšou, že jsem byla u nich. Jinak jsem chtěla přerušit neschopenku a využít zákonné volno, ale pak bych zase měla tři dny úplně neplacené a to jsem nechtěla, takže to udělám takhle. Jinak mám vycházky 13:00 - 19:00, které jinak poctivě dodržuji, ale obřad je ve 12:00. a já budu mimo domov už od předchozího dne. Takže to prostě risknu a půjde-li to, budu mít kontrolu od lékaře, nepůjde-li (třeba kvůli času kontroly), tak to budu řešit až aktuálně.
Odpovědět
@jaja01k Děkuju :-) V místě oslavy jsme si zařídili i přespání, takže když budu hodně unavená, můžu si jít na chvíli lehnout, přesně jak píšeš. jsou prostě lepší dny, kdy je mi fajn a můžu zařizovat i venku, ale převládají dny, kdy mi je spíš hůř, ale věřím, že tím, že to bude svatební den, že bude sám o sobě už jenom tím skvělý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
je tak to máme skoro podobně já jsem ted skoro 22 a svatbu máme za 14 dní :-) myslela jsem si , jak to v poho dám, jak se těším na zábavu, ale jsem šíleně utahaná, nějak se musím vzpružit, nechci to zkazit ani sobě, ani mužovi.. budeme mít hlídání pro malýho, abychom se tak nehonili a nestresovali a když se něco nepovede...no co se dá dělat, to se stane na každé svatbě a je to jen o uhlu pohledu, jak to bereme :-)
Odpovědět
@evelp Právě no, neřeším až tolik, když se něco nepovede, další stres navíc není třeba :-) Ale spíš mám obavy právě z té únavy a takové lenosti a letargie a do toho má být ještě asi opravdu ošklivo.. chce to asi více pozitivního myšlení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@broookes kvůli svatbě nemusíš ukončovat PN stačí at lékař vypíše papír že ten den je svatba a to stačí. taky jsem to tak měla.
Odpovědět
@ojdipacek Nezlob se ale nic takoveho co popisujes zakon nezna :-|
Odpovědět
@ojdipacek cimz nerikam ze to tak nemuze v realu fungovat. je mozne ze na tve cssz maji nejake instrukce z hora ktera jim rika aby to tak udelali ale taky to tak byt nemusi a potom bys mela smulu protoze zakon v tom bude mluvit jinak nez si doktor mysli. proste v takovem pripade je nejlepsi obratit se na cssz pod kterou spada a tam se poptat na takovou situaci jak ji resi protoze i kdyby si doktor myslel co chtel (a je to porad jen doktor a ne pravnik) tak kdyz na cssz si budou myslet neco jineho tak to bude prusvih a nasledne se nebudes dohadovat s doktorem ale budes se muset hadat na cssz a to uz neni takova sranda protoze tam pojedou podle nastavenych predpisu a individualni vyjimky neexistuji. a pokud tedy nejakou tu instrukci jinou mit nebudou tak "jinou moznost zakon neuvadi" bo v tehle vecech je dost postavenej na hlavu... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem se ptát na CSSZ takže to jsou informace od nich !
Odpovědět
@ojdipacek tak super. aspon ze tam jsou normalni kdyz uz nejsou normalni ti co ten zakon sestavovali :-D ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jsem v 7 měsíci těhotenství a svatbu mám teď v pátek. Jak jsem ji zvládla, napíšu...ale mám hoodně klidné těhu, nic mi není, mám jen bříško malinké...tak si myslím, že to bude v poho :-)
Odpovědět
Ja byla 22tt a dalo se. Myslim, ze je dulezity naplánovat to na pohodu, ne moc brzo rano, dostatecny casovy rezervy, aby mela nevesta cas oddechovat. Taky je fajn, když se někdo dohledne, aby dost jedla a pila, nevesta se ženichem se totiž často nestihnou ani najist, jak furt nekde litaj, ja taky zapomínala, coz zrovna v tehotenstvi není dobry.. Takze bylo fajn, když někdo myslel za me, donesl mi jidlo a piti, a ja mohla chvilku relaxovat. Jediny utrpeni byly saty, urcite doporučuju vzit si hodne lehky a vzdusny, ja mela malinko tezsi a uz po par hodinách jsem mela dost..
Odpovědět
@magdalenabebe já se vdávla na začátku 31tt, na neschopence jsme byla hned (IVF). před svatbou jsme byla v poradně a jen tak se sestřičce zmínila, že se budeme brát (měli jsme to v pátek), ta mi hned vyšla vstříc, a vypsala mi na náš den D "neomezenou vycházku" kdyby něco...je pravda, že jsme nijak netrpěla na těhotenské nevolnosti ani nic podobného, jen jsem v té době byla hrozně oteklá a nejhorší problém byl něco obout...bohužel se nenašly boty, které by mi byly, už tak mám nohu č.41, takže nezbylo než obout "svatební" papuče :-D :-D celý den jsme si užili, miminko v bříšku bylo moc hodné a vydrželi jsme bdělí a čilí do půlnoci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzka_b2 šatů se taky bojim, chtěla bych vydržet co nejdýl, jsou dost drahé, ale už při vybírání jsem je sice střídala, ale měla je na sobě chvilku a pak mě dost bolelo břicho :-( no ve středu jdu na zkoušeku, tak uvidím, jestli se do nich ještě vejdu :-D jinak s tím jídlem plně souhlasim, já se teda na jídlo moc moc těšim, na všechny ty dobroty, mnam, ale dnes jsem musela do nemocnice na kontrolu a nestihla se ráno nasnídat a domu dorazila až kolem poledního, byla jsem unavená, ale dobrý, ale odpoledne jsem šla na kosmetiku a to už jsem nedala, udělalo se mi pak doma tak slabo, že se mi chtělo zvracet, stačilo se prospat a trochu sladkýho a dobrý, ale mívám to často, když nejím, takže jíst a jíst! :-) nevynechávat, i když ten hlad zrovna není
Odpovědět
Já jsem se tedy na sociálce neptala, stačilo mi, co jsem našla na Googlu a tak, a taky jsem nenašla info, že by byla taková možnost. Jinak neomezená vycházka je sice možná, ale musí být potvrzená od sociálky, pak jí teprve můžou vypsat u doktora. Ale jak už jsem psala, budu řešit až když se něco stane :-) Šaty jsem si pořídila o číslo větší a zatím mám pořád dost pohodlí a místa pro bříško, ale předpokládám, že na oslavě už se převléknu, pokud to bude nepohodlné, ale ráda bych samozřejmě v šatech zůstala co nejdéle. A díky za připomínku o jídle a pití, je fakt, že na to bych určitě zapomněla :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
aktualizuji :D já byla na své svatbě v 8. měsíci-svatba rok po zásnubách, nechtěli jsme měnit datum-měli jsme 10.10. v 10:10 :D miminko plánované-sice jsem chtěla bříško menší a rodině to na svatbě oznámit,ale takhle nebylo třeba nic vysvětlovat :D syn se narodil 17.11. tedy měsíc a týden po svatbě emoticon) svatba úúžasná, jelikož jsem náš svatební dort dělala sama, šla jsem spát v den svatby asi ve 2ráno...v 6budíček z recepce hotelu, že přijel kameraman s fotografkou a kosmetičkou/kadeřnicí v jednom :D takže bez snídaně, nebyl čas... vše probíhalo hladce, cítila jsem se senzačně-místo lodiček jsme se s manželem shodli, že si vezmeme oba tenisky emoticon) taky mi bylo celou dobu nááramně pohodlně emoticon ani jsem si bříško neuvědomovala, krásně jsem se bavila, jedla, pila, tancovala jako nikdy :D bříško mi občas připomněla babička-ať při tom tanci tak neposkakuju nebo když div neburcovala záchranáře, že někde rodím-byla jsem odnést svatební dary na pokoj :D :D :D vydržela jsem s manželem asi do 3 do rána-vydržela bych déle,ale tu už všichni odpadli a manžel z posledních sil hrál aspoň oběšence se svým posledním přeživším kamarádem :D nic, odklidila jsem vše potřebné na pokoj a odvedla si zklamaného manžela, který sice nemohl chodit skoro,ale litoval, že se nepokračuje emoticon) dokonce nad očekávání proběhla i svatební noc jak se sluší a patří-nepředpokládala jsem to já ani manžel, že by se mohlo něco dít...ale prostě emoce z celého dne dělají divy :D a že to bylo.. nekonečné s tím mým miláčkem :D :D :D měla jsem z toho lehkou nervozitu, ale bylo to neskutečně parádní všechno emoticon))) neměnila bych ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?