Taky jste měly svatbu bez hostiny?

Potřebovala bych poradit, budu se vdávat v dubnu ve čtvrtém měsíci těhotenství, bohužel mám nějaké zdravotní problémy, a proto je pro mě velká hostina nepředstavitelná, s rodinou jsme se domluvili na malé svatbě,ale i tak to vychází kolem 50 lidí, chtěli jsme hostinu u nás doma, ale tam by se tolik lidí nevešlo, tak jsem navrhla oběd v restauraci pro všechny asi tak na dvě tři hodiny a pak v rodiném kruhu oslava u nás doma, všichni mě ale řikají, že to bude velice drahý a nákladný, a že bude velice blbý potom po oběděvšechny vyhnát domů, můžete mi prosím někdo poradit? Měly jste podobné problémy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ivak, blbý neblbý, jednou je to vaše svatba, tak si ji zařiďte podle sebe, já bych to oznámila i příbuzenstvu, že ze zdravotních důvodu velká hostina a veselí nebude a oni ať se s tím vyrovnají jak chtějí, nejspíš se neubráníš nějakým pomluvám, ale to už je jejich věc. Hlavně aby se svatba líbila vám páč je to váš velký den. A vůbec mi to nepřijde blbý, taky už jsem slyšela, že pár lidí to takhle udělalo, sice měli o trošku míň lidiček, ale co ať se s tím každý vypořádá po svém. Přeji pevné nervy a hodně štěstíčka při zařizování svatby. PS: A nechcete radši odložit svatbu až se vám to narodí????
Odpovědět
Ivak: Vůbec to není blbý, já nemám žádné zdravotní problémy a taky jsem o tomhle kroku uvažovala, protože je ted potřeba korunek na přestavbu bytu, než na alkohol a podobně. Takže všem prostě oznamte, že bude oběd pak posezení u kávy a konec. Pokud má příbuzenstvo náké IQ, tak pochopí, že když jsi těhotná a je to na začátku, tak Ti prostě není dobře a je to. Vůbec bych si s tím hlavu nelámala. Takže si to udělejte jak to máte vymyšlený a neohlížejte se na druhý ;-) . Přeji hodně zdravíčka a ať je malý prcek i Ty v pořádku. :-)
Odpovědět
Kdybych měla svatbu, až po narození mimča, tak si myslím že mě odsoudí úplně všichni i rodiče,horší je, že jak moji rodiče, tak tchýně mě prostě řekli, že to musím vydržet, že svatba je jednou za život, přítel sice drží se mnou, ale on chce zase pozvat většinu lidí a mrzelo by ho kdyby nemohli na svatbu, přemýšlela jsem i o tom, že se vezmeme jen my dva se svědkama, ale to by mě neodpustil nikdo, asi se budu muset smířit s tím, že pro mě svatba bude ten nejhorší den, já bych se nejradši ani nevdávala.
Odpovědět
Ivak, hlavu vzhůru. Když si budeš říkat, že to bude pro Tebe ten nejhorší den, tak se potom na to ani nebudeš těšit. Vím, že když je Ti zle, není to asi moc příjemný, ale musíš si ten den užít, dyť jsi ta nejdůležitější osůbka v ten den ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ivak, prosímtě proč by tě měli odsoudit, že se budete brát až po narození mimča??? Když koukám do albíček tak je tam plno párů, kteří mají spolu mimčo a berou se až teďky a ty prckové jim třebas jdou za družičky apod. Copak žijeme někde ve středověku. Pokud si myslíš, že bys tu svatbu nezvládla tak bych se na to vykašlala a zajímala se jen o to maličké, které čekáte a všichni by mi mohli být ukradení. Vím, že se mi to lehko říká. Ale proč si na svoji vlastní svatbu pamatovat jako na nejhorší den v životě, dyť by to mělo být nakopak.
Odpovědět
Já vím že je to můj den, budu muset rodiče přemluvit, aby byl opravdu jen oběd a pak jen nejbližší příbuzní u nás doma, no zkusím to, díky moc za podporu holky. Jak vy jste na tom? Už po svatbě, nebo ještě před svatbou?
Odpovědět
Mám ještě před svatbou a dost času. Termín máme až 17.8., takže mám ještě všechno před sebou. Ivak, jak říká miluse, měli by jste hlavně myslet na to maličké a né na to, že Vás bude někdo za bukem pomlouvat, protože jste měli jen oběd. Nastávající babička a dědeček by to měli pochopit obzvlášť, takže udělat jen oběd a pak to posezení u Vás.
Odpovědět
No jo, když naši jsou takový staromódni, oni na všech svatbách byli, takže teď musí pozvat i oni všechny a navíc je to u nás první svatba, a tchýně by zas nepřežila, kdyby ju někdo pomlouval, ach jo, nejhorší je že je pro všechny samozřejmé, že se pozve nějakej muzikant a že se bude tančit a zpívat, o to zpívání by ani nešlo, ale já tancovat rozhodně nebudu moct, protože mám problémy se zádama a nemůžu už ani pomalu chodit, tak proto chci oběd bez muzikantů a dom potom pozvat harmonikáře aby byli všichni spokojení a tancovat se u nás nebude, protože tam nebude místo.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mě to teprve čeká, v červenci. Když si najedeš myší na ty ikonky vedle příspěvků tak se ti zobrazí, kdy ten človíček bude míst svatbu a kde ;-) Jinak přeju ať vám to dobře dopadne a budeš na svoji svatbu vzpomínat jen v tom dobrém :-)
Odpovědět
ivak: My to máme tak, že po obřadu bude malá hostina v nedaleké restauraci (cca 20lidí- rodina a svědci) jednoduše bez předkrmu, jen polévka + hlavní jídlo - pak se rozkrojí dortík...kafíčko a tradá pryč! Pokud vím, u nás to rodina vzala v pohodě....S přítelem totiž moc na oslavy nejsme :-N Nechápu, proč by tě lidé měli odsoudit :-( Vím moc dobře jaké to je, mít zdravotní problémy v těhotenství a představa, že bych kvůli tomu, abych vyhověla ostatním se přemáhala a "křepčila do půlnoci" na svatbě tak, jak je "zvykem"....no to v žádném případě :-| Už jen z toho důvodu, že bych se prostě necítila :-| Přeci by ostatní měli akceptovat tvůj stav.Přesně souhlasím s miluškou!
Odpovědět
Díky moc za odpověď, Oslík23. Budu muset to udělat stejně, to by se mě pak velice líbilo, zkusíme to jeste nějak promyslet, koukám že ty budeš mít svatbu v květnu, my jsme chtěli původně taky, ale všichni z rodiny to zamítli, že se v květnu nemá, kvůli pověrám, ty na to asi nevěříš, viď?
Odpovědět
ivak:haha tak to naši taky padli na zadek, když jsem řekli datum :-D Celkem jsem se tím bavila ;-) ne, an pověry nevěřím....Včera jsem to oznámila babičce mého budoucího chotě...si na to musela sednout :-N To datu?!! Prý na svatbu nepůjde.Kvůli datu.Mrzí mě to, ale nebudu skákat tak, jak kdosi píská.Bereme se my a pokud se to někomu nelíbí, ať si trhne šlapkou - přmlouvat ho rozhodně nebudu...
Odpovědět
Článek se načítá
Jo, ještě musím poznamenat, že svatbu máme na zámku a tou dobou je tam velká květinová výstava.Vše je krásně naaranžováno - zámecké prostory, kaple (kde bude obřad) i zámecký park ;-) Nám se květen líbí, vše se zelená, kvete a po zimě to člověka zahřeje na srdíčku ( No po letošní zimě...která stála za prd ;-) ) prostě se moc těšíme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A co to udělat jak v americkym filmu? Po oslavě odjet na "svatební cestu" domů a ostatní, ať se baví jak chcou?? :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem napsat: po obědě...
Odpovědět
Profilova fotka
oslik: Někde v diskusi jsem tu četla právě o těhle pověrách, že prý v americe zas všichni nejradši svatbu v květnu.... to si prostě nevybereš, jiný kraj jiný mrav. Já taky nevidím na květnu nic zvláštního, pověry nepověry, to by jsme se fakt asi ani nevdali, páč růže by taky na svatbě neměli být - a má je každá druhá, to samé platí o perličkách a většina holek je má na krku......já taky pověry neřeším....
Odpovědět
No ta svatba v květnu, proč ne? stejně ta pověra vznikla kvůli tomu, že dříve (několik desetiletí zpátky) když se někdo vdal v květnu, tak většinou to bylo kvůli těhotenství a porod pak vycházel na leden nebo únor a to byli kritické měsíce protože byla zima, takže děti měli kdysi menší šanci na přežití.
Odpovědět
to je pravda, ty máš na tohle asi odvahu, ale já ne, tohle bych si netroufla, budem muset udělat doma velkou poradu, no jsem zvědavá. Tak se holky mějte, musím končit, díky moc za rady a ať vám to všem vyjde krásně. Já budu taky doufat.
Odpovědět
miluse: díky za podporu - mám ten stejný názor kacka.va: ano, to mi říkala moje babička - děti se pak rodily na zimu a měly malou šanci na přežití :-( Dnes je jiná doba....já pověry fakt neřeším...V pátek 13. jsem jela daleko autem ( čerstvě po řidičáku) a přežila jsem. Dva dny na to, jsem málem, zkončila pod koly kamionu :-S :-p takže tak, s pověrami... ;-)
Odpovědět
neviem, ale nemam pocit, ze by "tradicna" svadba bola lacnejsia ako obed v restike a potom oslava v rodinnom kruhu doma... :-) keby rodicia "neprezili" vami navrhovany obed, tak nech sa paci, nech zorganizuju svadbu podla seba, ale na tvojom mieste by som sa v momente ako by mi prislo len trosku horsie zobrala a sla domov... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ivak, souhlasím s holkama, je to vaše svatba a nikdo by do toho neměl moc mluvit. Zvlášť pokud jsi těhotná, copak si to někdo chce vzít na bedra?? My jsme původně měli mít velkou svatbu 14/7/07, kolo příprav se rozjelo, ale já si najednou začla ptát proč, že po velké svatbě a být princeznou jsem nikdy netoužila. Miláčkovi se taky nechce zařizovat a čekat... takže se berem 16/3/07 a bez organizace a bez velké hostiny. Pozveme na oběd jen rodiče a sourozence a rodiče od švagra. To jsou nejbližší příbuzný, tzv. přímá linie. V létě uděláme párty pro ostatní. Je to naše svatba a chceme si ji užít v klidu, v hloubi duše a srdíčka. A on se člověk do hloubky těžko dostává, když se má starat o tisíc věcí kolem.... Být vámi, řeším jedině tebe, mimi a svého miláčka. Obídek pro nejbližší (rodiče a sourozence snáze "vyženeš" z hospody než strejčky a tetičky) a párty pro ostatní i s miminkem po narození... Myslím, že pokud jim to takhle řeknete, tak to bude v poho :-) Ale to je jen můj názor :-) Hodně štěstí!
Odpovědět
Jo, Markes, jak v americkém filmu po anglicku zmizet... :-D Taky nejsem pověrčivý, nevěřím na pátek 13., svatby v květnu, ani na vliv ledních medvědů na korozi zemské osy... :-N Naopak věřím v 21. století, kde už se nehraje na nemanželské děti a jiné věci patřící spíš do středověku nebo do jiných koutů světa. :-) ivak: taky bych vůbec neřešil "co tomu řekne okolí"; však oni se s tím srovnají - budou muset. Vždyť jsi dospělá a tudíž odpovědná jen sama sobě.
Odpovědět
sinix: hezky řečeno :-D
Odpovědět
oslik: Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,určitě se toho nebojte dělat jen oběd,dělám v penzionu,kde těch svateb máme spousta a už několikrát to tu taky tak měli,prostě k pozvánkám napište že jsou zvaný na oběd a kafíčko,žadnou hostinu a musí jim to snad dojít.Tady to taky tak bylo,dali si oběd,kafíčko,poseděli chvilku a pak zase jeli,nikomu nic nevadilo a všichni byli spokojený :-)
Odpovědět
Ivak, ono je tezke radit, kdyz nejsme v tve kuzi a nezname tvou rodinu. Kazdopadne my taky planujeme jen obed pro bejblizsi rodinu a svedky, coz je maximalne 12 lidi vcetne nas. Na oslavy a nejake bujare slaveni do nocia tanceni moc nejsme a i rodinna situace (rozvedeni rodice a jine okolnosti) nedovoluje nic jineho. A pak o vikendu udelame u nas na zahrade setkani s kamarady. Nas ceka svatba v kvetnu, ale az za rok. Muj tata, ktery zije castecne ve Spanelsku rikal, ze tam to je naopak nejzadanejsi mesic. Takze to pojmeme ve spanelskem duchu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já znám pár lidí co měli malinkatou svatbičku...jen oni dva a svědkové a nebo nejbližší rodina.....každý má jiný vkus,.tak ať si to každý udělá podle toho,jak se mu to líbí...je to přece jen jejich den.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Například moje mamka s taťkou taky měli svtabu a hostinu ve 13 lidech a to dokonce u nich doma a taky si to užili...dle svého a tak,jak se to líbilo jim..... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Je fakt, že se nejdříve mamce nelíbilo, že chci mít na svtabě cca 30 lidí,ale nakonec ji to nevadilo.... :-) hold každému se líbí něco jiného a to je to krásné..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ivak, vím, že je to určitě těžké jít proti proudu, ale já být na tvém místě, tak se vzepřu! Každá nevěsta si chce přeci ten den v klidu a pohodě užít a vrýt si ho do paměti jako ten nezapomenutelný. Ne se stresovat tím, že jí bude špatně a ještě nastanou nějaké komplikace kvůli těhotenství (to uvádím samozřejmě jen jako příklad a nic takového ti nepřeji) ! Snad by si měly budoucí babičky uvědomit, že tu jde taky o zdraví jejich vnoučátka a to je mnohem důležitější, než jestli se dobře nají tetička z pátého kolene ]-( ?! Někdy jsou názory rodiny opravdu neuvěřitelné:-|. Prostě bych tu svatbu udělala až po narození mimča. Něco jiného je, pokud je nastávající mamina v naprosté pohodě a téměř neví, že je těhotná ;-) , ale když máš zdravotní problémy už teď, tak bych opravdu raději neriskovala jen aby se mohly rodinky vytáhnout před příbuznými ]-( . Držím pěsti ať to zvládneš.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?