Svatební zátah, máte s tím zkušenost?

Profilova fotka
Zdravím vás nevěstinky:) čeká mě svědkování na svatbě kamarádky a chci pro ni zařídit tzv. svatební zátah. Po obřadu, když kolona hostů odjíždí na hostinu. Máte s tím nějaké zkušenosti??děkuju za tipy:)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív si nenápadně zjisti, zda o to má zájem...protože udělat někdo zátah mě, tak ho zbiju svatební kyticí :-D Jinak co jsem se bavila s mamkou, jak to chodívalo za nich, tak měli provázky připravený s navázanýma různýma blbostma (fáborky, dudlíky, mašle,...) a když vyjížděla kolona, tak stopli auto s novomanželema ,tak že ten provaz prostě natáhli přes cestu...no a novomanžel se musel vyplatit, většinou alkoholem no ( u malých dětí bonbonama:-D) nebo penězma... :-) Chce to ale víc lidí a sesypat se na auto :-))
Odpovědět
Pokud to ani trošku nečeká a nestojí o to, tak to může být nepříjemné překvapení. Sama doufám, že se nenajde nějaký trouba ve vesnici, který by podobné blbosti dělal. :-N
Odpovědět
taky v to doufám..o tohle opravdu ne každý stojí..
Odpovědět
Profilova fotka
Já abych se přiznala ani nevím co to je svatební zátah:-DDD
Odpovědět
Musíš sama vědět, jestli je kamarádka společenský typ a pro každou srandu. Jinak nám kamarádi ze vsi zahradili cestu kládou, kterou jsme museli s manželem přeřezat zrezivělou pilkou, to samozřejmě nešlo, tak manžel dostal sekeru a nakonec vyfasoval motorovou pilu :-) K tomu jsme dostali alkohol do flašky s dudlíkem na posilněnou :-) Ale určitě bych se kamarádce nějak zmínila, protože my měli pro zatahující připravený alkohol, krabičku s cukrovím a krabičku s chlebíčkama, jako odměnu za připravenou akci :-) Tak aby se počítalo s občerstvením a hlavně i s časovou rezervou. Zátah by ale neměl trvat déle než půl hodinky, pak už to může být otrava a nervozita si vybírá své. Jinak co jsem takto byla u zátahů na vsi, tak se třeba přebaluje miminko, odpovídá se na nějaký kvíz o nich dvou, zatahující se třeba převléknou za doktory a sestřičky a dávají první pomoc před svatbou a provádějí před vstupem do manželství preventivní lékařskou prohlídku (samozřejmě vkusně!) Záleží, jak je také ve vašem kraji zvykem. U nás se zátahy dělají celkem pravidelně a mrzelo by mě, kdybychom žádný neměli. U nás tím lidé dávají najevo, že si vzpomněli, popřejí hodně štěstí, podívají se na nevěstu. Kdyby si nikdo nevzpomněl, bylo by mi to líto...ale jiný kraj, jiný mrav :-)
Odpovědět
U nás se většinou přebaluje "pokaděná" panenka a řeže špalek, případně ženich vozí nevěstu na trakaři nebo s ní v náručí zdolává překážkovou dráhu (docela nebezpečná sranda ;-) ) Pro jistotu budu mít v autě nějaký paňáky a malou výslužku, kdyby to někoho napadlo (spíš od kamarádů z ženichovy strany bych to očekávala a tchýně už mě maličko varovala), ale upřímně doufám, že se tomu vyhnu. Už tak budeme mít přejezd z obřadu na oběd docela na těsno časově a rozhodně nestojím o šaty umazaný od hořčice (tím se většinou "pokaká" ta panenka) nebo aby se mnou novomanžel praštil někde o zem. Určitě si zjisti, jestli by o to stála, myslím, že dneska už z toho především nevěsty moc odvázané nejsou.
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptej se, zda o to stojí....u nás by třebas na tohle nebyl vůbec čas a možnost. A jako vidět nějakou pokaděnou panenku, z toho se mi už teď dělá nevolno a když to někdy vidím na albech, tak mi to přijde hodně trapné a nechutné....
Odpovědět
u nás to nedělá svědek, ale třeba kamarádi, většinou, když se odchází z domu od nevěsty, nebo po obřadu před úřadem, kostelem. Natáhne se šňůra, kde se navěsí různé serepetičky a nepustí se nikdo dál, dokud nedá peníze :-) A nebo po obřadu se čeká venku a ženichovi se nasadí chomout, reže dřevo....
Odpovědět
Profilova fotka
u nás se třeba dělá svatební zátah jak píše @phuskova cestou na obřad... jenže se takle zastavuje každý auto z kolony, který se musí následně vyplatit penězma a slivovicí, jinak ho nepustí... příjde mi to takové divné, hlavně to neskutečně zdrží celou kolonu... bojím se, že to budou zkoušet na nás taky, jenže jsme velká svatba, cca 17 aut a nedokážu si představit toto dlouhé zdržení a navíc, strana ženicha přijede z daleka a oni tam tento zvyk neznají... dumám nad tím, jak se ho vyvarovat....
Odpovědět
u nás by to bez zátahu nešlo. ale svědkyně mi slíbila, že se domluví s klucíma hasičskýma že ho udělají až po obřadu a před restaurací... :-)
Odpovědět
mě tohle někdo udělat na mé svatbě i jako překvapení, tak ho asi zabiju:-) Určitě je vhodné, zjistit předem, jestli to nevěstu potěší nebo naštve:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?