Svatební raut

Chtěla bych vytvořit diskuzi, která bude o svatebním rautu. Doufám, že bude ispirací pro spoustu lidí.
Odpovědět
my měly svatbu teď v sobotu - po obřadu oběd jen pro rodinu a odpol raut pro širší rodinu a kamarády. Bylo to super a všichni si to moc chválili ;-)
Odpovědět
Přidávám svoji inspiraci, kterou bych ráda na svatebním rautu. Měly bychom mít raut pro 30 lidí a celý si ho budeme dělat sami.
Odpovědět
@handulilinka to vypadá moc pěkně - pokud budete mít čas to vytvořit, :-D My si taky většinu připravovali sami - teda zapojili jsme samozřejmě i členy rodiny
Odpovědět
@arakad tak samozřejmě mám více představ, postupně dodám fotky. Na co bude a nebude čas opravdu nevím. Den před svatbou musíme zajet na chatu, vyzdobit sál a tabuli, naleštit talíře, skleničky...., nachystat pokoje, zajistit vše potřebné, dodělat cukroví, nachystat jednohubky, chlebíčky, nakrájet a nachystat raut- myslím, že už potřebuji 56h
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme mít raut místo oběda. Obřad máme v Dendrologické zahradě a hned po tom tam budeme mít i raut - nechtěla jsem nikam přejíždět a takhle nebudu muset řešit zasedací pořádek, což by u nás bylo dost komplikované :-) Mám na to ale cateringovou firmu, která dodá jídlo, nádobí a personál. Pití si nakoupíme sami. A maminky pečou koláčky. Večerní oslavu máme až o 2 dny později, a to v soukromých prostorách. Tam budeme jídlo řešit svépomocí - studenými mísami, zeleninou, ovocem,... A opět vlastní pití.
Odpovědět
@xvink to máte svatbu v týdne, že máte večerní oslavu až po 2dnech? Co budete mít k jídlu?
Odpovědět
my budem mít oslavu až týden po svatbě :-D Berem se totiž daleko a chceme tam být sami jen s rodiči, takže pro rodinu o týden pozděj. A taky máme v plánu raut, jen pořád vymýšlím, co na něj. Budem si ho dělat sami. Kolik čeho by mělo být na osobu? Nemáte někdo zhruba "dávkování" na osobu?
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka Svatbu máme v pondělí :-) Oslavu jsme původně chtěli pátek, ale protože dost lidí odjíždí na víkend pryč, máme jí nakonec ve čtvrtek. Takže opět ve všední den :-D A k jídlu myslíš na tom odpoledním rautu? Nechala jsem si sestavit menu od toho dodavatele. Dala jsem mu finanční limit na osobu, on poslal návrh, pak jsme něco seškrtali a bylo to. Chtěla jsem to přizpůsobit prostředí, třeba sushi mi na garden party nějak nesedělo ;-) A abyste měli chutě: 5 druhů kanapek (podávat se budou ještě před obřadem), slavnostní mísy (variace sušených mas, cesadila s avokádovou salsou, cuketové závitky s pečenou šalotkou, variace českých sýrů, nakladaný hermelín s toastem), saláty (ceasar, šopský, těstovinový s tuňákem, caprese), variace vyřezávaného ovoce, špenátové lasagne, rizoto s parmazánem, šťouchané brambory, gril - hamburgry, vepřová krkovička naložená v česneku a tymiánu, kuřecí medajlonky se sýrovou omáčkou, pečený losos, grilovaná zelenina, pečená roštěná s bylinkovým dresingem. A jako dezert jahodové shaky, palačinky s čokoládou (dělané na místě) a svatební dort a koláčky. Dostali jste hlad? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladun Záleží na tom, jak dlouho má to jídlo vydržet. My máme jen odpolední raut (asi 3h) a množstvý na osobu nám počítali: 5ks kanapek, 100g studené mísy, 80g saláty, 80g ovoce, 80g pečiva, 150g masa z grilu a 100g přílohy.
Odpovědět
@xvink Hmmm, tak to budem muset ještě té studené mísy přikoupit...Taťka pořád říká, že toho chceme nakupovat hrozně moc, ale jak vidím, tak je toho ještě málo...Díky za info ;-)
Odpovědět
@ladun tak si to můžeš spočítat i sama. Pokub bys šla do restaurace na večeři, tak si dáš porci velikou asi kolem 300-350g. To ti stačí tak na 3hoďky, celý večer ale určitě každý bude zobat, tak bych počítala na osobu tak kolem 500g jídla na večer.
Odpovědět
Článek se načítá
@handulilinka ty jo, co ti lidi všechno sní =-) :-) tak to se asi vrhnu ještě asi na sýrovou roládu a ještě něco budu muset vymyslet..
Odpovědět
@ladun raději si to ještě prověř- kolik gramů tak přibližně na osobu. Raději bych ale volila více jídla než méně, hladoví hosté jsou pak protivní. Dost podle mě záleží i na stylu svatby. Pokud máte hodně chlapů, je-li nějaká hudba, nebo třeba jiné aktivity. Určitě dost záleží, jak bude uspořádaný raut- zda bude jídlo přímo na stole před hosty nebo někde, kam si musí hosté dojít-pak se sní míň. Co budete mít k jídlu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem počítala přes 300 gramů na osobu na večerní raut, není v tom zelenina a drobné zobání :-)
Odpovědět
@handulilinka budem mít normální pozdní oběd, s polívkou a jídlem ( s tou polívkou teda nevím, jestli bude horko, ale taťka na tom trvá) a pak odpoledne - navečer, až přijde hlad, tak budem grilovat. Ty obložené mísy jsou spíš na dojezení, nebo kdyby někdo nechtěl grilované. Případně kdyby pozděj večer byl ještě hlad. Ještě přemýšlím, že bych udělala z nějakých nakrájených baget takové větší jednohubky, ale co na ně?? Ne všichni jí česnek, ne všichni třeba rybičkovou pomazánku...Pak na to bych nazdobila nějakou papriku, pažitku... A to všechno bych naskládala na stůl někde bokem, na stolech, u kterých se bude sedět, budou zákusky a nějaké slané brambůrky, tyčinky...
Odpovědět
@ladun tak mi budeme mít obložený talíř sýrů, salámů, šopský salát, těstovinový salát s kari, nějaké smažené řízečky, možná guláš, upečené spodní stehna-takové ty pidi, pak jsem zde v kládala fotku- rajčata s mozarelou a bazalkou na špejli, sýrovou roládu, vejce s kaviárem, chlebíčky. Ze sladkého bude ovocný salát. Všechno budeme mít po pár kouskách-bude nás 30, ale nechtěla jsem jen něco obyč, tak se to pokusíme nějak luxusně naaranžovat. Holky pokud máte někdo fotky na inspiraci, sem s nimi.
Odpovědět
@handulilinka Tak to budem mít podobné,akorát my nebudem mít guláš, protože bude to grilované maso a nebudou vajíčka kvůli horku. Ten salát z rajčat a mozzarely taky ještě zvažuju, pokud bude horko, možná by se sešla chuť... Taky jsem hledala inspiraci na aranž a je toho hodně na googlu, když zadáš raut a záložku obrázky...
Odpovědět
tady mají třeba hezky nazdobené chlebíčky, i naskládané sýry. Ale jak naplnit ten okurek =-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít po obřadu klasický oběd - Předkrm caprese, polívka klasika knedlíčková, hlavní chod telecí medailonky v hořčično kmínové omáčce s brmborem nebo kaší(na výběr). Večer rauty 2(nevím, co na kterém přesně bude, tak to píšu dokupy:-)): Řízečky vepřové a kuřecí v corn falkes, křidýlka na medu, tatarák s topinkama, vepřová šunka(celá kýta) pečená a kuchař bude podle přání ukrajovat hostům, k tomu chleba, křen, kozí rohy atd. si už každý nabere sám. Potom bramboráčky, sýrové a salámové mísy(sýry koupím ve specializovaném obchodě se sýry a salámy taky nějaké lepší. Rozhodně tam nechci eidam 30, uzený eidam a standard šunku, jak to rádi někde dělají, to by mě muselo být hamba. Pak ze salátů bude šopský, okurkový se smetanou i bez, rajčatový a chci udělat ještě nějaký ovocný. Pořád uvažuju, jestli by bylo dobré i grilování(máme i zahradu k dispozici), třeba hamburgery a k tomu jen čerstvou zeleninu, dresinky... A maso by se udělalo na grilu na přání(samozřejmě maso čerstvě pomleté a okořeněné, žáden polotovar z mrazáku:-)) a každý by si ten hamburger už naplnil sám. Co myslíte, je to dobrý nápad???
Odpovědět
Profilova fotka
@ayenkas My hamburgry mít budeme. Byl to vlastně jediný požadavek ženicha :-) A myslím, že budou mít úspěch.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky mám dotaz budeme mít menší rautík akorát nevím čeho kolik by mělo být?bojím se aby toho nebylo málo nebo aby zase hodně nezbylo..... Budem mít: grilované prasátko(to se bude postupně odřezávat a každý si bude brát) pak , bramboráčky,obložené mísy : sýry ,salámy,zelenina,ovoce, .chlebíčky ,jednohubky ,letní zeleninový salát ,ovocný salát. Kolik tak toho bude potřeba?
Odpovědět
@peetulka22 mrkni výš, už jsme nějaké gramáže na osobu probíraly ;-). Je to cca 300 - 500 gr. na osobu, podle toho, zda do toho počítáš pečivo, zeleninu...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?