Svatební oznámení.

Chtěla zeptat jakým způsobem řešíte svatební oznámení? Vyrábíte sami? Kupujete nepotisťené a pak si necháváte jinde na zvláštní papíry dotisknout text a nebo celé objednáváte? Mám totiž problém že máme malou svatbu. Časti lidem budeme dávat oznámení s tím, ze se budeme brát a časti že jsme byli oddáni. Jenže v internetových tiskařsvtích chtějí za každou změnu zaplatit další předtisk a to se mi moc nechce. Mate prosím tedy radu jak ušetřit??
Odpovědět
ahoj, my jsme si ho sami navrhli v grafickem programu, ulozili si ho ve formatu .pdf a nechali si ho vytisknout tiskarskou firmou (konkretne idigitisk), kteri za to chteli asi polovicni cenu, nez firmy, ktere vyrabeji svatebni oznameni.. byli vynikajici, moc vstricni a dost jsme na tom usetrili.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My jsme měli taky takový postup jako karlajasmine - s tím, že design jsme koupil a firmě jsme ho dávali v nějakém "photoshopovém formátu". Měli jsme 3 varianty a jeden kus vyšel na cca 4,50kč.
Odpovědět
Díky moc za rady!!! Udělám pokus, ale mé umělecké cítění je dost mizerné!
Odpovědět
@alubif No, když ten design koupíte, tak žádné umělecké cítění ani nepotřebujete ;)
Odpovědět
@plytvani..at zije dusevni vlastnictvi.... a umelci nemaji co jist...
Odpovědět
@tina_s chápu, ale víš jak... nebo se mám autorovi přihlásit a dobrovolně zaplatit cca 400,- za motiv jen proto, že bohužel pro autora nebyl motiv ošetřený proti "krádeži" ? to asi ne ... teda pokud nemáš zbytečný finance... a to já fakt nemám
Odpovědět
@plytvani No já se musím fakt smát, že mě to překvapuje. Něco chci, nemám na to, tak si to prostě vezmu a ještě to hodím na autora, že si to málo zabezpečil. Napadlo by tě to udělat v obchodě?
Odpovědět
@plytvani a Vy to ještě obhajujete? Tak to je vážně síla. Ano, měla jste se přihlásit a dobrovolně autorovi zaplatit za jeho práci. Vy za svoji práci plat neočekáváte? Na co nemám peníze, to si prostě nekoupím.
Odpovědět
Za uprimnost me ukamenujte :) Neni to moje prvni svatba, tudiz uz vim, do ceho se vyplati investovat... A oznameni to fakt neni ;) to si radsi koupim neco pro mimco
Odpovědět
Profilova fotka
Z internetu jsme si stahli obrazek, ktery jsme si upravili v Zoneru upravili a nasledne ve Wordu doplnili textem. Tiskli jsme doma na inkoustove tiskarne na matny fotopapir. Viz moje album. Barevne obalky jsme koupili v papirnictvi. Zabralo to cele odpoledne, ale udelali jsme se to podle nas. Je jednoduche, ale nepotrpime si na satenove masle nebo obrazky... Dalsi moznost, pokud chcete neco slozitejsiho na co si netroufate, by byla nechat si to udelat treba na Fleru, tam ty slecny/pani jsou vetsinou ochotne a vstricne. P.S. A s autorskyma pravama jsme si hlavu nelamali. Google obrazky to nasly, nebyl na tom vodotisk, tak smula :-) Klidne nas ukamenujte :-)
Odpovědět
@plytvani neinvestovat a krást je něco jiného... My jsme měli design za stovku a 1ks oznámení za 4,50kč, takže investice veškerá žádná, a dají se najít i designy zdarma, takže nevím o jakém investování je řeč. Předpokládám, že kdyby ukradl někdo něco Vám, tak byste reagovala jinak.
Odpovědět
Článek se načítá
@craki To je hezké, že jste si nelámali hlavu s autorskými právy, ale Váš argument je přinejmenším nedostatečný. Google není majitelem obrázků, které vyhledává, podmínky použití musíte hledat u zdroje. A vodotisk nemění nic na podmínkách použití - je používán kvůli těm, kteří ty podmínky nechtějí dodržovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@amies Autor měl možnost své dílo ochránit. Neudělal to a ještě ho vystavil verejne na internetu. Jeho chyba. Když si nezamknu barák tak se nesmím divit, ze ne někdo casem vykrade. Měla jsem moznost zamknout, ale neudělala jsem to. Je to to samé.
Odpovědět
@craki Jak to jako myslíte, že se nesmíte divit, že Vás někdo vykrade?? Jsou oblasti na téhle planetě, kde si lidé své domy nezamykají a - světe div se - nikdo je nevykrade, protože stále existují lidé, kteří vědí, že krást se nemá. To, že autor nevykonal kroky k tomu, aby mu lidé, kteří krádež považují za běžnou věc, jeho dílo neukradli, neznamená, že to někoho opravňuje krást.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?