Svatební obřad odpoledne či navečer. Co myslíte?

Profilova fotka
Ahojky, já nejsem přítelem raního vstávání, a toho spěchu,kterej vždycky na svatbách po ránu bývá,tak jsme se rozhodli, že svatba bude odpoledne,tak okolo 4-5 hodiny a potom rovnou ten rautík, což je podle mě fajn, jednak se ušetří za obědovou hostinu a všechno se krásně stihne. Co si o tom myslíte??? :-D
Odpovědět
1
2
Take ja bych rada slysela neci nazor - mame obrad v 14:00 (srpen), do restaurace se dostaneme tak nejdrive v 16:00 --> delaly byste v tomto pripade klasicky obed vcetne prekrmu atd., nebo uz jen raut a vecer grilovani? Mam obavu, ze rodina by byla hodne prekvapena, kdybychom se vzdali klasickeho obeda, ale my uz i tak neplanujeme klasickou svatbu -> obrad mame v parku, obleceni dost netradicni, nebudu mit ani zavoj, nebudeme delat klasickou svatebni tabuli "ucko", ale sedet se bude spis u kulatych stolu atd. ... ale porad si nejsem jista, jak to vyresit s tim jidlem...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, už to teda máme za sebou. Měli jsme takovou klasicky neklasickou svatbu :) Ale myslím caaro, že není dnes nic neobvyklého mít obřad ve 14,00 hodin a jít na pozdní obídek v 16,00 .... My bychom to udělali za normálních okolností taky tak. Chtěli jsme obřad později, ale vzhledem k tomu, že jsme to chtěli na zámku v Telči, tak jsme museli ustoupit, neboť svatby se tam konají pouze ve 12,00 a ve 12,30 v době, kdy je pouza a nekonají se prohlídky. Takže jsme měli obídek ve 14,00 než jsme se dostali do restaurace a zametli střípky atp. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit ted v sobotu svatbu v jednu odpoledne. Obed pocitame od dvou hodin a budeme mit klasicke menu. Kolem poledne budou mit hoste male pohosteni u rodicu, takze se nemusime bat, ze by nam hlady umirali, ale spis uz kolem treti hodiny nebude mit nikdo hlad. Nastesti prijde ve ctyri hodiny armada kamaradu, takze se nebojim, ze by jidlo zbylo :-)
Odpovědět
Ahoj holky, my budeme mít svatbu 27.srpna v 16h a rozhodli jsme se tak právě proto, že od rána by to bylo dlouhé a takhle se může slavit až do rána... Místo klasického obědu jsme zvolili minutku a jako pozdní večeře budou obložené mísy. K tomu spousta koláčů, zákusků a tři dorty. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme měli svatbu v půl 4 odpoledne a můžu říct, že to bylo hodně fajn. Ráno jsme se v klidu vyspali, dopoledne přijeli svědci, něco malého jsme pojedli a popili a šli na obřad. Po obřadu jsme šli do restaurace a pořádně se najedli, byla to taková obědovečeře. A slavili jsme až do rána....občas jsme si dali něco malého na zakousnutí Svatbu odpoledne doporučuji H.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojki holky, my to lánujeme na 13, takže pak focení a návrat do jiného města, oběd tak v 15, možná 15,30, klasický, ale pak večer postupně teplý a studený raut.
Odpovědět
původně jsem také chtěla obřad později odpoledne, tak kolem 15, právě proto, aby ráno nebyl žádný spěch, kliďánko se hezky vyhajat. Jenže na našem úřadě byla už zaregistrovaná jedna svatba, ve 12 a matrikářka řekla, že tři hodiny tam na nás čekat nebudou ;-( :-( :-S . tak to musíme mít už v jednu. Co nadělám, stejně si přispím. 8-) ať si všichni dělají co chtějí, já v pět nevstávám! a oběd? no spíš to bude hostina v době odpolední přesnídávky. počítám, že začnem tak kolem 15. a pak volný bufítek. už se těším na ty salámky, sýry, zeleninu, jednohubky, chlebíčky, sušenky.....
Odpovědět
Profilova fotka
já mám téměř "klasickou svatbu" - obřad ve 12:30h, focení, oběd tak od 14h atd...ale můj brácha, ten měl obřad ve 14h na úřadě, pak se jeli fotit, no a než začal oběd byly čtyři hodiny (spíš 16:30) (polívka knedlíčková, ale na oběd byl kuřecí řízek s broskví a hranolky, což moc nepotěšilo mužskou část svatebčanů)...no a po tomhle obědě zaveleli nevěsta se ženichem, ať se všichni převlíknou do riflí a pokračovala taková napůl garden party (grilovalo se prasátko a tak)...takže k večeři bylo to prasátko a o nic se moc nestarali.....ale když si na to vzpomenu, tak mi to ani jako svatba nepřipadalo, vzalo to tomu tu jedinečnost, ale každý to má tak jak chce, a já se zase nezavděčím těm, který neuznávají klasickou svatbu a hostinu,...ale neřeším to.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu ve 14 hod (v kostele tedy delší). Pak bylo focení a malý občerstvení pro úplně všechny přímo v kostele. Takže nikdo neumíral hlady, i když jsme se do restaurace dostali až tak v půl pátý. Měli jsme pak vlastně skoro večeři (klasika) a pak večer ještě obložený mísy. Bylo to moc fajn, ráno jsme měli spoustu času na přípravu a příjezd hostů. Odpolední svatbu určitě můžu doporučit :-)
Odpovědět
Ahoj holky. Svoji první svatbu jsem měla před hooooodně lety a v 10.00 hodin. Už nikdy více!!! V září se budu vdávat podruhé. Naplánovali jsme si to na 14 hodinu. Už jsme asi starší a moudřejší, tak si to chceme užít. Ráno v pohodě vyspinkat, kolem poledne nájezd hostů (mezitím kytka, účes.....), hostům nabídneme doma pár chlebíčků a pití (nealko) jen na malé občerstvení a hurá na obřad. Kolem 15.00 - 15.30 hodin odhadujeme příjezd do restaurace. Takže "oběd" asi kolem 16 hodiny - klasika. Jen se rozhodujeme mezi svíčkovou a krůtími plátky se zapečeným sýrem a opečené brambory. Ale určitě bude šunková rolka, polévka, hlavní včetně přípitku. No a pak k večeři jenom raut - malé řízečky vepřové a kuřecí, salámy, sýry, zelenina a ovoce. Chleba, rohlíky atd. Můžeme si prý nechat ugrilovat kýtu, ale to už by na naši společnost bylo moc. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme obřad jako úplně poslední ten den - ve 13:30. Od 14-15 počítám focení, příchod do restaurace tak v 15:30. Oběd máme přípitek, knedlíčková polévka, kuřecí maso + dukátky. Upřímně řečeno jsem v životě na svatbě nejedla svíčkovou, takže mě informace, že je to klasika, dost překvapila :-) Večer pak máme raut.
Odpovědět
Hm,tak my ve 12 hod.A už v 10h.se budou sjíždět všichni k nevěstě.Takže budu mít co dělat...
Odpovědět
Článek se načítá
A mimochodem-na oběd taky klasiku-svíčkovou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby byl pozdější termín, tak jdeme i později. Doma z toho bylo pozdvižení, máma si napřed myslela, že už jiná hodina nebyla volná. Když jsem jí řekla, že jsme na ten den byli první a chtěli jsme to ještě později, šla do kolen :-D Ale já chci mít všechno v pohodě, žádné vstávání v 5 hodin, . Takhle se pěkně naobědváme, dáme kafe a dort, po 17hod. přijedou muzikanti a bude veselo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, mume svatbu ve 14.00hod. a dokonce jsem to chtěla ještě později, bohužel to nevyšlo. Snad nikdo hlady zatím neumře. Mohu se vás zeptat, zda s pohoštěním před obřadem počítáte pouze s chlebíčky nebo něco více? Díky V*
Odpovědět
Profilova fotka
Máma chce nechat udělat masové rolády a servírovat jednotlivá kolečeka po studenu + pečivo. K tomu asi zeleninový salát. Měla to tak sestřenice a jí se to hrozně líbilo :-) Já tomu nechávám volný průběh.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to se máš, protože u nás to budu muset asi vařit já. Ale že bych se na to nevybodla, máš pravdu, někoho zaúkoluji.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Naše máma se hrne do všeho - ale nakonec z fůry věcí sejde. Rolády se koupí, udělá se zeleninka a je to. Ještě bude ráda, že je obřad až odpoledne a že všechno stihne :-D Tátovi dám za úkol pití.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojki holky, my máme obřad ve 13:00 a mamka připraví pečené maso na studeno, pečivo, zelenina a taky bude pár porcí kotlíkového guláše od známého.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jsem již říkala, na svatbu se jdou lidi podívat na to,jak je někdo šťastnej, ne proto, aby se tam zadarmo najedli a opili. Mám pocit, že to spousta z Vás bere jako charitativní večírek.Já to opravdu tak neprožívám, vždyť místo té hostiny můžeme jet oba na svat.cestu.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky to tak vidím, na obřad nám příjde určitě okolo 70 lidí co vím, ale na oběd jde jen rodina - blízká 30 s svědci s partnery, a večer rautík tam zvu i některé prátele. Možná to vidíš jako charitu, ale já to třeba beru jako pařbu, a né chatitu, ráda si s lidmi které zvu popovídám, zatancuji, je málo příležitostí, kdy bedeme tak spolu a užijem si to. a to že se někdo opije to je jeho věc, je to pak jeho bolehlav. máme to v 13, chtěli jsme později ale nešlo to, né proto abychom ušetřili, ale abychom si to užili do ranních hodin druhého dne. Mne třeba svatebka někam do Egypta či tak nezajímá, třeba bych to investovala do opravy bytu, ale na to se našetří později, však nám nepadá na hlavu a neteče tam.
Odpovědět
Profilova fotka
Já hostinu nebo raut neberu jako charitu. Je to prostě oslava a já ty lidi pohostím. Oni zase na oplátku přinesou dárek, ne? A jak píše Niki, na obřadu bude mnohem víc lidí než pak na hostině, tu máme jen pro nejbližší.
Odpovědět
Profilova fotka
Každá máme svůj názor,kdybych nebyla jediná dcera v rodině, tak jsem si snad udělala tu svatbu tajnou, ale doma by mi to neodpustili...takže to bude taková poloklasika..je jasné,že lidi pohostím,ale nebudu to přehánět a ten večerní rautík bude pro všechny..bude nás tak 45..každdý z nás si to přce udělá po svém
Odpovědět
Profilova fotka
jo jasně, já beru, psala jsem to i včera do jiného vlákna tisíc lidí, tisíc chutí ale slovo charita mne mutilo reagovat, a za tím si stojím!!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
na některých svatbách to opravdu tak vypadá, a většina rodičů mých kamarádek se jen předváděla stylem: "my na to máme,tak se podívejte"...jinak souhlas s tebou,už ti zbývá jen paár týdnů,tak ať to dopadne
Odpovědět
Profilova fotka
jo to jsem taky poznala, mysi platíme hodně sami, a to co platí rodiče (moji) je ot hostina, ale bude tak akorát jídla a pití, aby nechybělo a ani moc nezbylo, kaviár nebude, ani zvěřina, :-) bude to normální raut, a to s guláškem a masem to bude snídaně, někteří hosté přijedou ráno až z 70 km dálky a bylo by mi blbé jim říci ať se veznou svačinku, pa a nic ve zlém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, dlouho jsme přemýšleli o tom, jak udělat svatbu tak, abychom na někoho důležitého nezapomněli a na druhou stranu nás to nezrujnovalo. Máme hypotéku a úvěr a tak to není jednoduché. Asi bych se nepřikláněla ke slovu charita, ale spíš jsem to chtěla udělat jen pro ty, které mám opravdu ráda a na kterých mi záleží. Takže jsme to nakonec rozhodli tak, že máme svatbu jen pro rodinné příslušníky cca 20 lidí a o týden později setkání s přáteli, kde už bude jen jednoduché občersvení a hlavně půjde o to užít si společnost přátel a tak trochu zařádit - bez starší generace...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to máme podobné jako veronik. Na hostině budeme mít rodinu a kamarády z větší dálky. Pro ostatní, kterým nedělá problém přijít na obřad a za týden na posvatební akci, máme vymyšlenou chalupu s grilováním, utopencema, bečkou piva... Svatební hostina bude klasika a taky budeme mít gulášek ( ve chlebě) a studený raut. V sobotu ráno budou nějaké chlebíčky, aspikové misky (není špatné to maso po studenu, asi to doma nahodím:-) a samozřejmě koláče a cukroví.
Odpovědět
Profilova fotka
A našim kamarádům se tato varianta moc líbí:-)
Odpovědět
Ahojky Holky, koukám, že je to docela rozšířené vdávat se později :-) já osobně jsem pro zlatý střed - tak kolem 12h. Nejvíc mě šokoval přítel, který se mi nedávno svěřil, že by nebyl proti aby byl obřad už v 8h ráno :-) prý aby to měl rychle za sebou :-) :-) ženskou logikou jsem mu to naštěstí rozmluvila... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?